Det var engang.

Da var det vel på tide og fortsette der jeg slapp, forrige runde fikk dere barndommen, nå skal dere få ungdomstia. Ungdomstria? Neida… Joda… Men man lærer mens man går.   Jeg kjenner at det er litt vanskelig å finne den gyllene vei på hva jeg skal dele på blogg, når jeg har sett for meg at jeg skal skrive en bok engang, enda mer utdypet om alt sammen. Men jeg klarte det på forrige innlegg, så da skal jeg jaggu klare det denne gangen å.

 

Så da spoler vi tilbake tiden til Talla på vidregående, jeg valgte tegning form og farge, jeg tivdes veldig godt, selvom jeg var den med mest fravær på hele skolen, da jeg gikk på grunnkurs. -Ikke fordi jeg skulka og ikke var på skolen, men fordi jeg hang i kantina, PÅ SKOLEN.. Så dumt.. Tror jeg hadde noe så grusomt som 20 dager og 127 timer fravær første året. Flaut å tenke tilbake på idag. Jeg kom ikke overens med matte og naturfaglæreren, så der var jeg ikke i det hele tatt. Læreren jeg “hadde” valgte å gi meg 3 i begge fag, sikkert for å slippe at jeg skulle ta dem opp igjen året etter, det var nok gjensidig uspiselighet. Jeg var på skolen for å drive med nettop det jeg gikk, tegning form og farge. Kunst og kulturhistorie fenget en del. Men jeg gikk ganske bra i nekt på alt annet. Når jeg da kom meg i 2 klasse skjønte læreren min MEG og greia mi, og lot meg jobbe på min måte uten å gi meg fravær, karakterene blei bedre – men i takt med det begynte jeg også å feste enda mer, og enda hardere.

Den gamle klassen min fra Danmark skulle ha sånn reunion etter barneskolen og jeg ble invitert. Jeg hadde jo trossalt kontakt med flere av dem fortsatt og bestemte meg for å reise. Besøkte da først gamle naboen “over hekken” noen dager, og reiste på reunion. På festen møtte jeg igjen “M” min barndomsforelskelse, og vi fant brått tonen. Jeg reiste videre til “C”, bestevenninna mi, og var der noen dager før jeg reiste tilbake til Norge.

 

Det ble mye MSN og teksting med “M”, og vi fant til slutt ut at vi skulle være en greie. Han kom på besøk til Norge, og jeg følte vel kanskje at jeg ga meg ut for å være mer “ordentlig” enn det jeg egentlig var, ovenfor ham.

Sommeren nærma seg og jeg sa til læreren min at jeg kom til å droppe ut, jeg måtte ut fra det miljøet jeg holdt på å havne inn i, og jeg trengte å komme meg vekk fra diverse. Hun nærmest tryglet meg om å bli, og kunne ikke skjønne noe i å med at karakterene mine var så bra, og jeg kan jo skjønne det, at jo mer jeg personlig mista fotfestet, jo bedre presterte jeg på skolen… Det er jo spesielt!

Meg og noen kompiser skulle på Roskilde festival, året var 2006. Vi tok Peter Wessel over, kjørte igjennom Jylland, jeg som skulle guide sovna i bilen, så da havna vi i Tyskland litt, siden de da glemte å ta til venstre mot Fyn og Odense… Brødhuer! På veien sa jeg at de kunne sette meg av på Roskilde togstasjon, så det gjorde de midt på nattan, så jeg tok morgentoget til Køben, så videre til Hillerød. Ringte min gamle “over hekken nabo”, og han sa at han og gutta var på telt tur. Så jeg fant dem- og overrasket “M”.

Det tok vel et par uker før mora mi lurte på når jeg egentlig kom hjem, men jeg hadde alt skaffet meg jobb og bestemt meg for å bli. ..

Det varte ikke lenge med meg og “M”. …

Så kom våren 2007, og mormor ble syk, alvorlig. Og jeg var redd for å miste henne, jeg måtte hjem! I nærheten av henne helst. Så da fant jeg meg en leilighet i Skien, – tilbake til Norge. Jeg var masse sammen med mormor, hun klarte å slutte og røyke og har vært bedre siden(og lever enda:)

Jeg møtte pappaen til eldstejenta da jeg bodde i Skien, vi hadde masse felles kompiser fra tia jeg var mye hos tanta mi. Vi hadde en liten greie i få måneder, men droppa det.

Roskilde 2007, lets try again? Jeg dro – OG VAR DER! På camp med mage gøye folk fra Skien, og pappaen til Angelica. Herregud som jeg kosa meg på Roskilde, så mye bra konserter, møtte på mange av vennene mine fra Danmark, og nøt masse bra musikk.

Da jeg kom hjem fra festival, var jeg noen dager i Skien, før jeg bestemte meg for å dra å være litt hos mora mi. Henge med gamle kjente i Larvik og nyte glade sommerdager.    Men den siste helgen i August, skulle livet mitt bli snudd på hodet. POSITIV GRAVIDITETS TEST!

Håper dere koste dere med lesingen, neste innlegg blir “ung mor”.

-Talla

 

Spørsmål fra dere:

 1. Hvor og hvem var du når du var 16 år?        -Jeg var på vei til å forville meg inn i festing, men på samme tid veldig kreativ, og jobbet på ungdomshuset Kongegata i Larvik.
 2. Hva var dine planer for framtiden da?         -Jeg hadde ingen planer, og ønsket ikke å ha noen. Jeg følte at livet hadde vært så begrenset så lenge, m.t.p mye passing av søsken osv. og jeg hadde bestemt meg for at jeg ALDRI skule ha barn selv, jeg ville leve mitt liv.
 3. Hva ville du sakt til den 16 årige deg nå?      -At alt ordner seg, alltid. Man “får” aldri mer enn man kan tåle.
 4. Hvor gammel var du da du fikk din første tattoo?      -Det skjedde på skjærtorsdag i kjent strømstad stil, fergen over.. om jeg var 15 eller 16 år kan jeg ikke huske.
 5. Når var ditt første kyss?     -Åhh sånn rett på munn tror jeg ikke jeg kan huske, kanskje 8 klasse? Jeg var aldri spesielt opptatt av “kjærester” og gutter sånn, de var kompisser. Men det tok jeg igjen i seinere år, haha!
 6. Når hadde du din føste kjæreste?             -Sånn utenom barneskolen? Hadde et par i 7 klasse, ingen før det. Men sånn første litt “langvarige”(på den tia) var i 8 og 9 klasse.
 7.  Populær eller holdt deg for deg selv?          -Jeg hadde hue i sanda fra jeg var født til jeg begynte i 8 klasse, etter det har vel det hue mitt stikki seg fram overalt hvor det kan:)
0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg