Bohemen Tattoo, min veg.

Jeg får daglig inn masse tattoospørsmål på min snapkanal og min instakanal TALLATROLL – begge steder. I dag er Bohemen Tattoo i avisa, TA.no og OP.no (og i andre lokalaviser rundt forbi) Så jeg tenkte at i dag, må jo være dagen å dele litt av historien?

Vi kan jo si det sånn at jeg har tegnet og malt siden jeg først klarte å holde i en pensel/blyant. Jeg aner ikke hvor mange ganger min mor har rivd seg i håret over at jeg sto opp etter leggetid og satt enten på gulvet å tegnet, eller prøvde å gjømme tegnesakene under dyna. Meg og tegne/skrive saker har vært umulig å splitte i alle år.

Da jeg gikk på barneskolen gikk jeg på kunstskole en eller to ettermiddager i uken, i regi av Larvik kulturhus, den gang oppe i Badeparken.

I ungdomsskole årene ble det mest skriving, men også mye tegning. Kladdebøkene på skolen var fullt av det, og lite av det som egentlig skulle være i dem, oppgave arbeid.

På videregående gikk jeg tegning, form og farge. Det er en skam og en synd at den “linja” ikke finnes lenger i samme form som før. Jeg gikk dog kun to år, før jeg droppet ut og flyttet til Danmark som 17 åring. Da jeg bodde der tegnet jeg, og malte jeg masse.

Så kom året 2007, jeg flyttet hjem til Norge (Skien/Porsgrunn). Jeg ble brått gravid, og under svangerskapet levde jeg av å selge malerier på bestilling igjennom hjemmesiden barnimagen.no

Jeg hadde ikke bodd i Norge sammenhengende lenge nok til å kunne motta hjelp fra NAV, så det ble altså løsningen for meg. Det er som mora mi sier: “Du er som ei katte, lander alltid på beina.”

 

Januar 2010 hadde en kamerat satt igjen no tattoo utsyr hos meg, og da jeg våknet morgenen etter klødde det greit i henda etter å teste dette. Det er jo absolutt ikke innafor, eller i det hele tatt lovlig, og jeg er glad jeg valgte å sette nåla i meg selv, og ikke noen andre. Jeg lagde da “streken” på leggen min.

Jeg skjønte fort at DETTE måtte jo være min greie, mitt kall i livet. Jeg kunne drive med kunst, og jobbe med mennesker. Alt på likt.

Jeg øvde et par år, fikk også tilbud om lærlingplass. Men når du er lærling, jobber du gratis. Det gikk jo ikke, jeg hadde ei litta jente og forsørge. …og NAV, for å sitere dem “vi dekker ikke den type utdanning”. Når man er tatovør gir man en viss prosentandel til den som eier sjappa du jobber i, og det så jeg også som vansklig, da måtte jeg jobbe intenst mye for å klare å i det hele tatt få hjula til å gå rundt.

 

Min løsning ble altså, og satse ALT. Jeg kontaktet en kompis, som allerede da hadde vært tatovør i 10 år, spurte om han ville jobbe hos meg hvis jeg åpnet sjappe. Om jeg på en måte kunne være “hans lærling” men da i mitt eget studio. Og sånn BLE DET! Sånn ble Bohemen Tattoo til, vi åpnet altså dørene i 2013, da i Larvik.

Navnet Bohemen, er det mange som stadig spør om, og folk tenker som oftest, bohemsk stil, mandalaer, drømmefangere og haremsbukser. -Noe som faktisk er helt feil.         Bohemen Tattoo, kommer av de gamle Kristiania Bohemerne i Oslo, noen som husker? Ordentlig god Norsk kulturhistorie. Hans Jæger, Kristian Krogh, Jon Flatabø for å nevne noen, altså vi skal helt tilbake til 1800-tallet. Men kort fortalt var det altså en gjeng med (rebelle) kunstnere, som hadde sitt eget lille samfunn. Du kan google om du vil lese mer om historien.

 

Jeg har selv under “flower of life” mønsterne mine på knærne, tattovert en stjerne på hver kneskål, vet du hva stjerne på knærna betyr? -Jeg bøyer meg ikke for noen eller noe. “I will never get on my knees in front of anyone.”          Rebellen i Talla lever litt enda. . . .

 

Bohemen tattoo var først og finne i Byskogen i Larvik, så på Nanset, og de siste 3/4 årene i Larvik var vi på nydelige Langestrand. Det har igjennom årene vært flere artister innom lokalet. Tenk at jeg klarte å skape en arbeidsplass eller et start sted for så mange andre mennesker? At jeg delte av “babyen min”..       -Også kan man jo spekulere i om visse av dem egentlig fortjente det…..

I oktober 2019 flyttet jeg selv fra Larvik, til Stathelle. Nærmere familie, og Telemark. Telemark er mitt fylke. Jeg bestemte meg for å legge ned Bohemen i Larvik, og flytte Bohemen inn i studioet til kompisen jeg ÅPNET bohemen med tilbake i 2013. Planen var å bli der hos ham i Porsgrunn. MEN… Etter å ha vært der bare en knapp måned begynte jeg å skjønne, at Bohemen er så mye mer, enn bare å levere godt arbeid, tattoo. Bohemen er en nydelig koselig personlig butikk, Bohemen er et sted du føler deg hjemme, Bohemen er et sted som er preget av Talla. -og jeg følte til slutt at jeg ikke “kunne gå god for” lokalet jeg var i, jeg hadde liksom ikke feelinga. Nok fordi det lå inne på et gammelt sykehus, og det var ingen butikk feeling i det hele tatt. Menneskene jeg jobbet sammen med, ville jeg dog gjerne ha med meg å åpne en litt mer personlig butikk, vi får vente å se hva som skjer.. Til August.

 

Det som så skjedde var at neglteknikkeren jeg går til i Brevik, molino_naildesign (instagram) skulle bytte lokale, og hun spurte om jeg ønsket å ta over hennes. Jeg overveide i mente, økonomisk, kunder og alt –  og svaret kunne ikke være noe annet enn “JA”.       Hun tar over sine lokaler i midten av August. Men hun har vært så snill og laget en GOD plass til meg i lokalet så jeg kunne flytte inn til henne allerede nå. Så nå venter jeg bare på godkjenninga fra kommunen, så åpner jeg halve lokalet, forhåpnentligvis til 1 Juni. -Men 1 september 2020 blir den ofisielle åpningsdagen av Bohemen tattoo i nye lokaler i Brevik, altså etter Monica har flyttet inn i sine lokaler, og etter jeg har fått pusset opp ferdig alt til Bohemen.

Jeg håper korona gir seg litt de neste månedene, for jeg og Monica (molino) har nemlig planer om en h******* stor åpningsfest av våre nye lokaler, vi skal nemlig fortsatt dele adresse, men være i vært vårt lokale. Mer info om dette kommer senere.

 

Det var altså min historie, min veg til å bli tatovør, og gründer.       Går du med en drøm om å bli tattovør? Er min anbefaling å tegne deg opp en god portefolie, legg vekt på rette streker, skyggelegging og fargebruk. Les gjerne fargelære. Gå rundt i studioer og vis arbeidet ditt og spør etter lærlingplass.      DET DU IKKE MÅ GJØRE: er å kjøpe billig utstyr på Ebay og sette ulovlig både blekk og nåler i folk, husk at dette kan føre med seg heftige bøter og fengselstraff.

 

 

Husk å kjøp dagens TA eller Østlansposten, og del gjerne visittkortet mitt rundt deg.

 

 

Jeg må bare poengtere at alle dere som har hatt/skulle hatt timer nå i Korona tiden, har blitt notert på ventelisten, i kronologisk rekkefølge som dere skulle hatt time. Og alle som har tatt kontakt etterskuddsvis for times oppsett er også satt på ventelisten, så alt går i rett rekkefølge. Så når jeg åpner kontakter jeg alle på lista, så finner vi tid og dato sammen 🙂

 

Ønsker dere alle en nydelig Lørdag. Gleder meg såååå til å kunne begynne å jobbe igjen, og lage kunst på kroppene til mange av dere.

-Talla

2 kommentarer

Siste innlegg