Ærlighet

For meg så handler det om å være ærlig med seg selv, og ovenfor andre.
Stå inne for situasjoner man har skapt, handlinger man har gjort, ting man har sakt.

Hvem er jeg? Åssen oppfører jeg meg mot andre? Hvordan oppfatter folk meg? Hvordan behandler jeg andre? Hvordan fremstiller jeg meg selv? Åssen verdier har jeg? Hva er viktig for meg i mitt liv?
-Svarene du har til disse spørsmålene vil endre seg, opptil flere ganger i løpet av livet ditt. Fordi vi er mennesker og lærer på veien mens vi går den.

Selvom du i dag føler at du aldri kunne gjort samme handlinger eller sakt samme tingene, eller levd det livet du gjorde for 15 år siden, 10 år siden, 5 år siden, kanskje bare få måneder siden?!
Må du være ærlig med deg selv, og de som eventuelt ble utsatt for den du var,
og faktisk stå inne for hva som skjedde, ikke fortrenge det, eller skape en annen «sannhet» rundt hva som faktisk var virkeligheten.

Man kan fint være en annen idag, selvom man har i bagasjen sin at man han vært en annen.
Men da må man være ærlig med seg selv, «det skjedde», jeg får ikke gjort noe med fortiden – men jeg skal være ærlig med meg selv, og stå inne for hva som skjedde. Vise meg fra mine beste sider framover, og sørge for at de som møter meg i fremtiden ser den jeg er idag, og den jeg ønsker å være -den jeg er NÅ!

Man kan aldri «gå videre» i livet, hvis man baserer fortiden på en løgn.

Ærlighet for meg er nesten en «fiende», fordi jeg snakker rett fra levra, glemmer å tenke før jeg snakker, og sier ting kanskje over stadiet rett frem noen ganger.
Men skal jeg ha dårlig samvittighet for at jeg er ærlig, eller skal den personen som får servert en ærlighet/sannhet kanskje gå inn i seg selv? (Typ, hvordan kan jeg endre mitt handlingsmønter, for jeg tåler ikke å høre ærligheter om mine egne handlinger)
Skal man skåne folk for virkeligheten som er, eller har vært, -bare fordi DE ikke tåler det? For meg blir det feil…

Jeg må være ærlig, jeg må kun være i situasjoner jeg kan stå inne for -ellers får jeg ikke sove om natta.

Jeg snakker åpent om ting, og for meg er ærlighet viktig. Skal man være en del av mitt liv, skal man være ærlig.

Ærlig med seg selv- og ærlig med andre

0 kommentarer

Siste innlegg