Tilhørighet

Opplevelsen av å ha et visst antall vedvarende, positive og betydningsfulle relasjoner til andre mennesker, er viktig for oss alle sammen.

Følelsen av å vite at noen alltid er der fysisk eller psykisk, til stede eller en telefon samtale unna, noen å støtte seg til eller lene seg på -både i gleder …og i vanskelige tider!

Og minst like viktig, være DET mennesket for noen andre også.
Gjennsidig kjærlighet og omsorg for hverandre.

Være seg barna dine, vennene dine, søsken, besteforeldre, foreldre, en tante/onkel, kusine/fetter, arbeidskollega… you name it! Vi trenger alle MINST én, men helst fler.

Jeg snakket om det å føle seg ensom i voksen alder på snap tidligere i år, jeg ønsker å bruke stemmen min til viktige temaer også, og desverre vet jeg alt for godt åssen det er å føle seg alene/ensom.

-Tilbakemeldingene var enorme, det var sårende mange der ute som desverre følte seg like ensomme og alene, selvom de kanskje hadde mann/kone, barn, eller kanskje hadde mange venner men ingen familie selv, …og noen, hadde absolutt ingen.

Hvor mange ganger tåler man å bli slått hånden av, når man strekker den ut?
Hvor lenge tåler et menneske å være alene/ føle seg ensom?

Å være ensom setter igang en tankeprosess,
man føler seg kanskje ikke likt, kanskje er man utestengt, uelsket, ikke bra nok, ikke verdt noe, etc..
-Ikke alle er sterke nok til å håndtere disse tankene og kjenne på dem.

Vi mennesker er flokkdyr, men når skal vil slutte å skyve hverandre vekk?
La vær å stille opp fysisk for andre?
Være for stolte til å strekke ut en hånd?
Overbevise oss selv om at vi «vil» være alene, fordi man enkli ikke har noen til å være der…

I dag (la ut dette på insta igår) er det verdensdagen for psykisk helse, og det finnes mange hoder, mange tanker, mange sjebner, opplevelser, traumer, osv… mangt!

Vær der alltid for DINE, selvom de kankje ikke strekker ut en hånd, -så stekk ut din LIKEVEL!

🤎

Ærlighet

For meg så handler det om å være ærlig med seg selv, og ovenfor andre.
Stå inne for situasjoner man har skapt, handlinger man har gjort, ting man har sakt.

Hvem er jeg? Åssen oppfører jeg meg mot andre? Hvordan oppfatter folk meg? Hvordan behandler jeg andre? Hvordan fremstiller jeg meg selv? Åssen verdier har jeg? Hva er viktig for meg i mitt liv?
-Svarene du har til disse spørsmålene vil endre seg, opptil flere ganger i løpet av livet ditt. Fordi vi er mennesker og lærer på veien mens vi går den.

Selvom du i dag føler at du aldri kunne gjort samme handlinger eller sakt samme tingene, eller levd det livet du gjorde for 15 år siden, 10 år siden, 5 år siden, kanskje bare få måneder siden?!
Må du være ærlig med deg selv, og de som eventuelt ble utsatt for den du var,
og faktisk stå inne for hva som skjedde, ikke fortrenge det, eller skape en annen «sannhet» rundt hva som faktisk var virkeligheten.

Man kan fint være en annen idag, selvom man har i bagasjen sin at man han vært en annen.
Men da må man være ærlig med seg selv, «det skjedde», jeg får ikke gjort noe med fortiden – men jeg skal være ærlig med meg selv, og stå inne for hva som skjedde. Vise meg fra mine beste sider framover, og sørge for at de som møter meg i fremtiden ser den jeg er idag, og den jeg ønsker å være -den jeg er NÅ!

Man kan aldri «gå videre» i livet, hvis man baserer fortiden på en løgn.

Ærlighet for meg er nesten en «fiende», fordi jeg snakker rett fra levra, glemmer å tenke før jeg snakker, og sier ting kanskje over stadiet rett frem noen ganger.
Men skal jeg ha dårlig samvittighet for at jeg er ærlig, eller skal den personen som får servert en ærlighet/sannhet kanskje gå inn i seg selv? (Typ, hvordan kan jeg endre mitt handlingsmønter, for jeg tåler ikke å høre ærligheter om mine egne handlinger)
Skal man skåne folk for virkeligheten som er, eller har vært, -bare fordi DE ikke tåler det? For meg blir det feil…

Jeg må være ærlig, jeg må kun være i situasjoner jeg kan stå inne for -ellers får jeg ikke sove om natta.

Jeg snakker åpent om ting, og for meg er ærlighet viktig. Skal man være en del av mitt liv, skal man være ærlig.

Ærlig med seg selv- og ærlig med andre