Promp er tabu?

Jeg kan ikke fatte å begripe altså, hva som er så galt med en promp? Det virker som at det er utrolig mange som synes det er utrolig flaut, og veldig ekkelt. Why? Når vi får babyer og de er spedbarn, så roser vi dem når de får ut luft om det så er fra munnen eller anus, fordi det er viktig å ikke holde lufta inni magen da det kan føre til knip, og det unner vi jo ikke våre barn? Riktignok kun til de når en viss alder, for da må de plutselig holde seg? Det er ikke pent at de prupper lenger? Da er det ikke så viktig med deres velvære mer, så de kan bare gå rundt med luftsmerter? Jeg er selvfølgelig helt enig i at akkuratt rundt matbordet, på besøk hos andre(hvis man veit de er fisekjipe), på skolen  eller på jobb så kan man holde lufta for seg selv eller smyge den ut uten lyd et sted den ikke er til plage for noen andre. Men når man er hjemme? Da skal fisen bli slept fri altså, uansett om det er fra barn eller voksen! Hvis man ikke kan fise i sitt eget hjem rundt sin egen kjæreste/ektefelle og barn, da har man rett å slett feil familie tenker jeg, lufta MÅ ut! Det er en grunn til at man må fise, og som vi pleier å si i min familie  “man kanke holde på noe man ikke har i henda”. Man kan ikke ha et anstrengt forhold til fis? Man kan ikke være annspent i sitt eget hjem eller rundt sine kjæreste? Hvor i allverden fiser de som ikke tør å gjøre det hverken hjemme eller ute? På do? I bilen? For der lukter det jo ikke ekstra intenst? hehe.. 

Den lyden fisen får når man slepper den i do er jo den absolutte flaueste, synes jeg. Det blir sånn porselens ekko fis. Så jeg krysser alltid fingra for at det ikke kommer en fis hvis noen er på do med meg. Er det helt uhørt? At noen muligens er der mens jeg tisser? Jeg blir ikke flau over kroppens helt naturlige måte å være på gjør at jeg må tisse, og bryr meg lite om at kjæresten min er på badet mens jeg tisser, jeg bæsjer dog ikke forran han (enda!). Men om jeg må bæsje mens en av barna er på badet eller i dusjen, så gjør jeg det, glatt! Jeg har jo tatt bæsjen dems både som bleieskiftarbeider og rævtørker. Så hvorfor skal ikke jeg kunne bæsje forran dem? Bæsj er jo helt naturlig. Og lukta den eventuelt kan føre med seg unner jeg dem nesten, haha! Missforstå meg rett! Kommer fortsatt aldri til å klare å lage en dobæsj like intens som en bleiebæsj! 

Men tilbake til fis, jeg blir helt matt jeg når venninene mine sier at de ikke promper forran kjærestene sine, da tenker jeg med en gang: for et overfladisk uekte forhold de har!? Hvis man ikke kan være 100% seg selv i et forhold, eller må legge lokk på seg selv på noen som helst måte, hva er det forholdet værdt da? Hvertfall når det kommer til kroppens helt naturlige måte å være på, må man fise – så må man det! Må man bæsje -så må man det! Må man pelle ut en irriterende buse -Ja! så må man det! Mensa man litt i trusa siste dagen – så skjedde vel det da! Man skal vel ikke skjule de helt naturlige behovene kroppen har for kjæresten sin? Disse tingene er jo trossalt like naturlig som det å spise, eller ha sex, spør du meg. 

Min kropp tåler feks, gluten produkter og laktose veldig dårlig, nå holder jeg meg stort sett unna laktose, men gluten driter jeg litt mere i, og det gjør jo da så jeg stort sett alltid må fise, masse! Og får en del magekramper og til tider spyr med ræva. Og for meg er det ikke noe problem å snakke om det I DETALJER! Til hvem som helst egentlig, bæsj og promp er jo GØY, hehe! Her om dagen hadde jeg en fis i sofaen, når Frederik og Angelica var der, som særiøst lukta septikk tank, og ikke hvilken som helst septikk tank heller, som en hotell septik tank, jo lenger tid som gikk, jo værre ble lukta. Den var skikkelig ille! Godt det bare var èn sånn! 

Jeg har sakt til min datter at “ikke promp i klasserommet” det kan bli flaut fordi alle nok vil le av det. Samt når hun spiser hos andre, osv. Ikke fis der man viser høfflighet, skjønner? Men utover det! Slipp fisen fri, det gjør jeg også selv! Mange ganger på dårlige tidspunkter, har du fisi i solarium før? Da blir fisen vifta rett opp i ditt eget tryne, i varmen.. Ikke så koselig, hehe! Uansett, hvor mye latter og glede bringer ikke en god prompehistorie? Greit, lukta er som regel kjipt, men lyden? Utrolig morsomt! Jeg har faktisk fisi så Frederik nesten har brekt seg, ganske morsomt? Haha! Noen ganger så fiser jeg inni min egen hånd og putter hånda i trynet til Frederik, han gjør det samme på meg, kanskje å dra den litt langt, men det er utrolig morsomt! 

Prupp der du må, både store å små! Jeg er imot unødvendig vonde mager, dårlige forhold og uekte mennekser. Kan du ikke fise rundt dine nærmeste er du rett å slett på feil sted, da er nok ikke det den eneste tingen du ikke kan gjøre rundt dem heller?! Vær deg selv, på godt og “vondt” eventuelt vondlukt.. 

Ønsker alle en fin dag! (med masse fis)

Synes du at tattovering er dyrt?

Kan du ikke fatte hvorfor det koster så “mye” å tattovere deg? Det er alt for mange mennesker som ikke klarer å sette seg inn i yrket til en tattovør. Alle priser som blir oppgitt i dette innlegget er da hvis du tattoverer deg hos oss på Bohemen Tattoo, andre studioer har andre priser.  Hvis vi tar et ekstempel, du vil ha en rose som dette: 

Det vil koste deg ca. 1500,- Den er i black and grey, altså uten farger, den sitter på hånda som er et ganske behagelig sted og tattovere på. Likevel er det mye forarbeid som må til, rosen må tegnes, og utsyret må settes opp, det går faktisk mye utstyr på èn tattovering, uansett størrelse, og utstyr er ikke akkuratt billig i mengden. Så med tanke på utstyr, tiden man som tattovør bruker både på å lage tattooen og på forarbeid som å tegne en slik som denne, så er 1500,- ikke så dyrt. Skulle den derimot vært et annet sted på kroppen, og kanskje i farger ville saken vært annerledes. Som feks denne:

Denne sitter på magen/ribbena forran på magen, her er hudtypen helt annerledes enn den er på en hånd/arm/legg, den er da vanskeligere å jobbe med, og det krever mere, samt at den er med farger og ganske stor, prisen på en slik som denne vil ca være ca 2500,- Men forarbeidet er akkuratt det samme. 

Altså ikke nok med at du får et smykke som varer resten av livet, som jeg da mener er verdt prisen det koster. Så koster det en del kroner i blekk, nåler, tuber, vaselin, plastikk, papir, blåpapir, ja altså listen er lang, det går mye utstyr på en tattis uansett størrelse og hvor på kroppen. Prisen kommer altså mye ann på åssen størrelse du vil ha og hvor på kroppen du skal ha tattisen fordi vi har forksjellige hudtyper på forskjellige steder på kroppen, hvor da noen av stedene krever mindre enn andre steder. I tillegg er det mye forarbeid, skal man designe en hel sleeve kan det ta flere dager med tegning, som man da i prinsippet gjør “gratis” men man legger på litt i pris på selve tattooen som er slutt resultatet du som kunde sitter med. Tattoo = TID! Tid = penger u see? 

Så neste gang du spør meg om pris og tenker “oi, så dyrt” så må du tenke på at det er ikke bare tattooen du betaler for, det går til utstyr og ikke minst all tiden som blir brukt for å designe akkuratt din tattoo. Og da kanskje du tenker at den tattooen var ganske billig likevel, for hva sitter vel kunsteren igjen med etter skatten er trukket fra og utsyret er betalt, samt alle regninger det innebærer å ha et tattoostudio? Nei… tenkte meg det 😉 

 

Priser på Bohemen Tattoo: (gjelder da hvis du skal tattoveres av Talla eller Alana) Lærlingen kjører egne priser og det gjør Lasse når han er og gjester også.. Dette er altså CA. priser, og kommer fortsatt veldig annpå hvor på kroppen og størrelse du vil ha, men så du vet sånn cirka. 

  • Rose med kun skygger 1500,-ish
  • Rose med farge 2000,-ish
  • Sommerfugl black & grey 1200,-ish
  • Sommerfugl i farger 1500,-ish
  • Tekst -èn linje eller to 1200,-ish
  • Et lite motiv på finger eller annet sted 500-1000,-
  • Drømmefanger 2500,-ish
  • Mandala 2500,-ish

-Ja.. jeg kan jo gi priser i evigheten, hehe det finnes jo et tonn av motiver, men har du tattoo spørsmål eller vil planlegge din tattoo eller sette opp din time ikke nøl med å skriv til oss i innboksen HER! Skal du ha en stor tattoo, har vi max ventetid på 2 uker, på mindre motiver får vi alltid presset deg inn fort. Skal du ha fullsleeve pleier vi å ta pris pr session/sitting som da varierer mellom 3000-4500,- pr gang, kommer igjen helt annpå åssen motiver osv. 

Bohemen Tattoo ligger i Nansetgata 61 i Larvik (rett ovenfor proffice & klinikk adine) Vi har ingen faste åpningstider men er der ca mellom 12-16 hver dag. Men i å med vi setter kundene først så jobber vi hovedsakelig når det passer dere. Om det så er kveldstid, ferier, helger, morgen, ja dere skjønner. Så i å med vi er mye frem og tilbake setter vi pris på å bli kontaktet på Facebook framfor å komme innom så dere slipper å komme til stengt dør. 

Ønsker dere alle en fin kveld, og husk å følg oss på instagram for å følge med på hva vi lager! 🙂 

 

 

Nei, jeg er ikke sjenert og kjedelig, ei heller har jeg sosialangst.

Men kan lett oppfattes sånn! -Jeg er høysensitiv, har du hørt om det? Det betyr at man er sensitiv, følsom, var og mottagelig for ulike typer inntrykk. Nervesystemet er mer fintfølende og mottakelig for sanseinntrykk, stemninger og stimuli enn hos de fleste andre mennesker, og disse inntrykkene bearbeides dypere. Å være høysensitiv er et medfødt personlighetstrekk og det er like utbredt blant begge kjønn. 15-20% av befolkningen er høysensitive, det er ganske mange? Sikkert mange som ikke engang vet om det selv. 

Vi kjennetegnes ved å være mer vare, intuitive og oppmerksomme på ting og situasjoner, om det er stemningen i et rom, hvordan andre egentlig har det, om det er konflikter under overflaten osv. Høysensitive mennesker blir også lettere overveldet. Når man legger merke til alt som skjer, er det naturlig å bli overstimulert når omgivelsene er for intense, sammensatte eller kaotiske over tid. Det kan gjøre at mange trenger mer alenetid eller hvile. Vi er selvsagt ikke en ensartet gruppe. Noen er utadvendte, andre er innadvendte. For mange kan naturen eller kontakt med dyr, være viktig for å få påfyll. Andre kan utrykke sinsensitivitet gjennom ulike former for kreativitet eller gjennom fysiske utfordringer som ulike sportsgrener. Avhengig av hvordan man er blitt møtt med sin høysensitivitet gjennom livet, er det store forskjeller på hvilke mønster og forsvarsmekanismer den enkelte har utviklet for å beskytte sin sensitivitet. Alle kan bli overstimulert og stresset, men som høysensitiv kommer man raskere til dette punktet. Andre kjennetegn kan være stor innlevelsesevne, selvstendighet, nøyaktighet og fokus på detaljer, sterk rettferdighetssans, selvinnsikt og kreativitet. Høysensitive mennesker har mer intense reaksjoner på kritikk enn mindre følesomme personer. Dette kan føre til at de er mer taktiske for å unngå kritikk, ved å blant annet gjøre seg tiltalende og sjarmerende, slik at folk ikke har lyst å kritisere dem, eller ved å kritisere seg selv først for å unngå helt å være gjenstand for kritikk. 

Info/fakta om høysensitivitet er hentet herfra!

– Å være høysensitiv kjennetegnes av at man er ekstra vâr, intuitiv og oppmerksom på atmosfærer og situasjoner, som stemningen i et rom, hvordan andre mennesker har det, om det er konflikter under overflaten. Høysensitive mennesker blir også lettere overveldet. Når de legger merke til alt som skjer blir de overstimulert når omgivelsene er for intense, sammensatte eller kaotiske over tid. I tillegg sliter mange med lav selvfølelse, fordi det i den vestlige kulturen ofte er ansett som negativt å være sensitiv og følsom. I en del andre kulturer ses sensitivitet på som en styrke, og høysensitive mennesker der har ikke de samme utfordringene. De har også god intuisjon og tar inn mer i samspill med andre mennesker; stemninger, følelser, konflikter, energier og nonverbal kommunikasjon. Derfor har høysensitive mennesker sterk empati og innlevelsesevne ? noe som kommer omverdenen til gode. De kan imidlertid bli raskere utmattet siden de tar inn mange inntrykk og bearbeider dem dypt. Fordi man foretrekker å observere situasjoner før man går inn i dem, blir man ofte stemplet som usikker eller sjenert. Men faktum er at 30 prosent av alle høysensitive mennesker er utadvendte. Hvis du ikke tar hensyn til deg selv og setter grenser for ytre og indre stimuli, kan du komme til et ?lukningspunkt? der kroppen sier stopp. Noen eksploderer, noen gråter, noen trekker seg inn i seg selv ? eller tilbake fra omverdenen. Derfor er det ekstra viktig at du som høysensitiv blir godt kjent med deg selv, er tydelig på egne behov og lærer å sette grenser. For utadvendte høysensitive kan det være vanskelig å avslutte sosiale situasjoner i tide, fordi de har lyst til å fortsette. I jobbsammenheng der den høysensitive gjerne er samvittighetsfull og arbeidssom, og dermed får mye ansvar og tillit, kan det være vanskelig å ta hensyn til egne behov.

De som kjenner meg godt vet at jeg ikke er den som danser på bordene, at jeg fort kan være stille og kanskje virke innadvent. Men på samme tid har jeg en enorm utstråling, jeg er super utadvent, skravlende og smilende. Alt dette kommer rett å slett annpå åssen dag jeg har. Eller hvordan den siste tiden min har vært. Om jeg har følt på mye, hva som foregår i livet mitt, om det er stress på jobb, osv. Det kan være så mangt som innvirker mitt vesen. 

Jeg er blandt annet ikke den som går med hodet hevet i store folkemengder, da har jeg behov for å se ned i bakken som regel, eller holde fokuset mitt på et sted, eks: en Scene, en butikk, et menneske. Det kan fort bli for mange energier og sanseintrykk for meg. Jeg merker stemningen i et rom/et hus med en gang jeg åpner døren, og jeg kan som regel også sette ord på hva problemet for personen/e er. Det er da igjen pågrunn av mine andre evner jeg kan sette ord på hva personen har opplevd/eller gått igjennom eller føler på. Jeg er veldig åpen og alternativ, og kan komme i kontakt med avdøde, eller rett å slett sjelen til personen forran meg. Jeg vet som regel mer om folk enn det jeg trenger og vil. Det kan bli veldig slitsomt å gå å bære på andres smerte eller tanker, selvom jeg prøver å “kaste det ut at meg, så fort det kommer inn”.

Jeg kan fort føle meg “tappet for energi” og “tom”. Da det i lengden kan være slitsomt å kjenne på alle disse energiene og sansene som er. Jeg prøver å sette et “skall” på meg selv før jeg går ut døra, om det så er på jobb jeg skal eller om det er noe annet jeg skal. Men innimellom har jeg behov for å bare være “meg”, være stille, sitte stille, ikke snakke, meditere, sove/slappe av mye, tegne, lese en bok, gå en tur, kose pusene, leke med barna, ommøblere, drive med interiør, male, høre på musikk eller gjøre ting som jeg vet GIR meg engergi og ikke tapper meg. 

Andre menneskers stemninger påvirker meg utrolig mye, og det er nok derfor jeg er så hjemkjær, og liker meg veldig godt hjemme, dette er liksom min oase, om du skjønner?Jeg blir lett overveldet av slikt som kraftige lys, sterke lukter, grove tekstiler eller sirener, som kan resultere i at jeg bare vil sitte i stillheten, eller med litt musikk og bare lytte og slappe av. Dette er nok også årsaken til at jeg er gla i te-lys og bruker veldig lite lys i form at lys som går på strøm, med mindre jeg er på jobb da selvfølgelig, der må jeg har sterkt lys, noe jeg til tider blir veldig sliten av. Når det kommer til lukter er jeg nesten plaget til tider, det er mange lukter jeg rett og slett ikke takler. Jeg er ikke no gla i høye lyder, det kan dog godt være høy musikk, men ikke alltid. Men andre høye lyder, eller irriterende smålyder takler jeg ret og slett ikke. Jeg blir dypt beveget av musikk og kunst. Jeg er samvittighetsfull og veldig empatisk. Og hjelper andre rundt meg så godt det kan la seg gjøre, jeg er en god venn og lytter. -Jeg har alltid noen gode råd på lur. Jeg kan fort bli stressa hvis jeg har mange ting som må gjøres på kort tid, jeg liker å jobbe under stress, men det må være strukturert og planlagt stress, skjønner du? Når mennesker ikke føler seg vel i sine omgivelser, vet jeg som regel hva som skal til for å gjøre det mer behagelig for dem (som for eksempel å endre belysning eller plassering).Jeg blir irritert når man prøver å få meg til gjøre mange ting på en gang. Jeg ser ikke på nyheter eller leser aviser, rett å slett av den grunn at det aldri står/er noe positivt uansett, og det blir rett å slett for mye for meg å få med meg all krig/død og fordervelse. Å være veldig sulten skaper en sterk reaksjon i meg, forstyrrer konsentrasjonen min eller humøret mitt.
Så nei, jeg trekker meg ikke tilbake for å være kjedelig, jeg har ikke sosialangst, jeg trenger bare å være litt i fred noen ganger. Jeg legger merke til og gleder meg over behagelige eller fine dufter, smaker, lyder og kunstverk. Jeg prioriterer å innrette livet mitt slik at jeg unngå rystende eller overveldende situasjoner. Jeg blir plaget av intense sanseinntrykk, som for eksempel høye lyder og kaotiske omgivelser. Når jeg må konkurrere eller når jeg blir iakttatt mens jeg utfører en oppgave, blir jeg så nervøs og/eller usikker at jeg gjør det mye dårligere enn hva jeg ellers ville ha gjort. Været kan også påvirke meg veldig mye til tider. -Jeg trenger sola! 

Det er mye jeg må ta hensyn til i hverdagen på mine egne veine, men jeg har vært sånn hele livet, så jeg er liksom vant til det. Det er værre for dem som lever med meg og skjønne hvorfor jeg er som jeg er noen ganger, eller reagerer som jeg reagerer på noen ting innimellom. Jeg er så heldig at jobben jeg har er å drive med kunst, altså en ting som GIR meg energi. Dessuten er jeg min egen sjef, og velger mine egne arbeidsdager, noe som passer helt perfekt for meg. 

Noen dager kan jeg sikkert virke innadvent, engstelig, overfølsom, stille.. Andre dager kan jeg være sprudlende, lattermild, blid, pratsom.. Det kommer rett å slett veldig annpå åssen jeg har det, eller åssen setting jeg er i, jeg prøver selvfølgelig å unngå settinger hvor jeg blir ille til lags, men noen ganger må jeg i disse settingene jeg også, men da vil jeg gjerne vite det en stund før så jeg kan være mentalt klar til det, jeg er altså ikke en spontan person du kan overaske med en sydentur 1 time før flyet går. 

Jeg liker faktisk ikke å reise i det hele tatt, jeg liker meg hjemme, jeg er interessert i å reise masse i Norge, se landet jeg bor i! Sånn ordentlig. Men det store utland kan for min del bli u-utforsket. Ikke fordi jeg er redd for å fly, men rett å slett fordi det blir for mye sanser og energier for meg bare jeg kommer meg på flyplassen, tenk meg 10 timer på et fly da? Alle fremmede lukter som finnes der ute i verden, lyder.. Jeg blir sliten bare av å tenke på det. Alle mine ferier er dedikert til Danmark (som er mitt andre hjem fordi jeg er oppvokst der) og steder i Norge. Innimellom kanskje en smutt tur til Sverige. Joda! Jeg har vært på Malta, Polen,Tyskland osv. men det er ikke noe jeg higer etter, om du skjønner? 

Jeg vil selv si at jeg lever livet mitt til det fulleste, selvom jeg er høysensitiv og tar hensyn til det. Jeg kjenner meg selv utrolig godt, og føler ikke at det å være høysensitiv setter noen stopper for meg og det jeg eventuelt vil. Jeg trenger bare oftere å “fylle meg opp med energi” fordi det er så mye som suger det ut av meg. Alle mine interesser og daglige ting jeg driver med er ting som gir meg påfyll stort sett! …  

-Da fikk jeg jaggu delt litt personlig info om meg selv på bloggen idag, håper at det kanskje kan hjelpe andre som “sliter” med det samme og prøver forstå seg selv. Om du trenger noen å prate med eller tips eller råd er det bare å sende meg en mail eller legge igjen en kommentar i feltet under her.