Hvordan det startet!

Hei alle sammen:) Idag tenkte jeg at jeg skulle dele historien om hvordan Bohemen Tattoo startet med dere, og hvorfor akkurat jeg begynte å tattovere. Rett og slett hvordan jeg har kommet meg hit jeg er idag, det har vært litt av en reise – men nå er jeg her! 

Jeg har tegnet og malt fra jeg klarte å holde i en blyant/malekost. Etter skoletid på barneskolen gikk jeg på kunstskole på kulturhuset i Larvik. I ungdomstia falt tegninga og mailinga litt fra og jeg var mere i en skrive periode, jeg skrev masse, noe jeg også alltid har likt, kanskje jeg skriver en bok engang? Det har jeg alltid hatt lyst til, jeg har hvertfall mange idér til bøker, det er bare det å finne en rød tråd og noe som griper/fenger et stort omfang mennesker. 

Når jeg begynte på vidregående gikk jeg tegning,form og farge på Gloppe også i Larvik, her lærer man mye basics og masse fint jeg har hatt bruk for siden den gang. Når jeg var 17 hoppet jeg av Gloppe og tok 1 år i Danmark, så jeg mangler altså siste året vidregående og har ingen studiekompetanse. Når jeg flyttet hjem igjen da til Skien, møtte jeg pappaen til Angelica og 2 uker før jeg ble 19 fant jeg ut at jeg var gravid med henne. I løpet av graviditeten tok jeg opp malingen for fullt igjen, jeg hadde også malt og tegnet masse når jeg bodde i Danmark, men nå tok jeg det virkelig opp for fullt igjen. Jeg solgte malerier på bestillinger og sendte til land og strand.

Når Angelica ble født tenkte jeg at det kunne jo være greit å ha studiekompetanse så jeg startet på Helse og Sosial på vidregående fordi jeg hadde lyst til å jobbe med mennesker, jeg syns mennesker og psykologi er super spennende. Det gikk ikke mange månedene på skole før det var samlivsbrudd og jeg ikke klarte å fullføre, dessuten grep det meg ikke nok, jeg savnet kunsten. Men jeg visste jo at jeg ikke kunne leve av malerier, man blir jo ikke rik av det før man er dæv, hehe! 

I starten av 2010 hadde jeg et vorspiel og en kammerat satt igjen tattooutsyret sitt hos meg, det ble stående i mange dager, og en dag våknet jeg å bare, hmm dette har jeg lyst til å teste, så jeg prøvde meg fram, satt opp utsyret og tattoverte min egen legg. Dette var vanskelig, hvor mange volt skal den stå på? hva er skyggenål og hva linjer jeg med? hva er best utifra hva? Det var mange spørsmål… Men jeg prøvde meg fram, så på noen videoer på youtube og snakket med et par av mine kammerater som tattoverte, og fikk masse råd og tips. Da jeg da satt meg ned for å prøve på leggen min igjen gikk det mye bedre! Jeg leste meg opp på hygiene kravene, det var det viktigste for meg at det skulle bli gjort ” riktig etter boka” selvom jeg satt i min egen sofa og øvde på meg selv.

Senere samme året flyttet jeg til Oslo, hovedsakelig fordi jeg hadde lyst til å begynne på skole, og bli kunst terapaut, jeg tenkte at jeg kunne komme inn uten studiekompetanse men nei, så enkelt skulle det ikke være. Jeg sjekket ut åssen det ville være å jobbe som lærling innen for tattoo, og da jobber du gratis i alt fra 1-5år avhengig av hvor flink du er/når den som lærer deg opp ser du er klar til å begynne å tattovere. Jeg var alenemor og dette var ikke en type “utdannelse” NAV ville støtte opp under, så dette var ikke en mulighet for meg. Jeg trengte innkomst hver måned. Jeg øvde mer og mer på å tattovere, og leggene mine begynte å bli fulle. Jeg begynte heldigvis å bli flinkere og vennene mine ville også la meg prøve på dem, etterhvert som jeg så vesentlig fremgang og jeg følte meg trygg i det jeg drev med, og kjente utstyret godt flyttet jeg hjem til Larvik og i 2013 åpnet jeg Bohemen Tattoo. 

Navnet, Bohemen Tattoo kommer etter det gamle Christiania Bohemerne i Oslo, som var en gjeng med utagerende kunstnere som dreit i samfunnet og levde som de selv ville, noe jeg kjenner meg veldig igjen i! Altså jeg betaler skatt, sender datra mi på skolen og minsten i barnehagen, så ja jeg gjør jo som samfunnet befaler i den grad, men ikke noe mer, hehe! Jeg er en fri sjel, verden er en lekeplass! 

Da Bohemen Tattoo ble åpnet for første gang var det i kjelleren på huset i Byskogen, Det var meg og Tony som jobbet sammen der. Kjelleren hadde blitt pusset opp fra råkjeller, drenering, isolering nye vinduer og alt det innebar til å bli et fint tattoostudio i lyse farger og etter alle hygiene krav. Det var igrunn en fin arbeidsplass og kundene var fornøyde med stedet også. 

På grunn av pendling begynte Tony å jobbe i Porgrunn og jeg ble alene på Bohemen, Synne begynte å gjeste hos meg innimellom, men jeg var alene for det meste, jeg hadde dog mye å gjøre. Jeg hadde likevel lyst til å bli et mere synlig tattoostudio på samme tid som jeg ville har jobben ut av hjemmet, så jeg kunne skille mellom jobb og hjem. Så i Desember 2014 etter å ha pusset opp nok en gang åpnet jeg studioet i Nansetgata 61, hvor studioet er idag. Det er en av Larviks mest trafikerte gater og man er definitivt mere synlig der. Lasse begynte å gjeste hos meg samme måneden jeg åpnet der, og han er innom stort sett noen dager i måneden/annenhver måned. I September i år flyttet Alana fra Danmark opp for å begynne å jobbe fast hos meg, samt at jeg har fått meg lærling, Edel. I tillegg jobber Lex med kunst i rommet man kommer inn i med en gang man åpner døra.

Så om jeg har fått det til? Ja, det vil jeg jo si? Jeg begynte på skratch, jeg er selvlært, dog med MANGE gode tips på veien spesielt fra Tony, jeg kastet meg ut i det, og her er jeg idag. Akkuratt her! Lever jeg drømmen? Ja, det vil jeg si, jeg holder på med det jeg er gla i. Jeg jobber med mennesker OG jeg jobber med kunst. Vi har blitt en fin gjeng på 5 stk som jobber i sjappa JEG har startet, hvem hadde trudd at JEG skulle få til det? Er jeg stolt? Har jeg rett til å være det? svaret er JA! 🙂 

Dette ble en smule kronglete skriving følte jeg, mulig dårlig formulert mye av det, men sånn er det når man bli ivrig og vil få med seg alt! 

Ha en fin dag alle sammen, og velkommen til Bohemen Tattoo, Nansetgata 61, Larvik! For å Booke din time kommer du enten innom studioet, eller skriver til oss på facebook i innboksen på www.facebook.com/bohementattoo 🙂

På TV Vestfold!

Tv er ikke heeelt min greie tror jeg, man blir faktisk lettere stressa av den derre store kolossen av et kamera og føler liksom man må prestere så mye at man blir heller nærvøs, men jeg humra vel vekk det meste av nærvøsiteten, latter er den beste forsvarsteknikken som finnes, heehe! Neida, er nok mange flere ting jeg ville sakt i dette klippet. Syns uansett at dette er et tema som må opp og fram i lyset så man kan få en slutt på dissa fordommene en gang for alle, det gjelder jo ikke bare meg som har overstadig mye tattiser, det gjelder overvektige, “satanister” eller såkalte emoer, kles stiler, tynne folk, ETC. dere skjønner hva jeg mener, altså folk klarer alltid å bås sette og peke ut dem som skiller seg litt mere ut og det syns jeg det må bli en slutt på, kan ikke alle bare få være den de er? Det må jo være innmari flaut å være oppi åra og likevel dømme andre?! 

Linken til intervjuet på TV VESTFOLD finner dere her:

http://www.tvvestfold.no/lever-med-fordommer 

Bekjemp hat med kjærlighet.

God morgen! 

Jeg råder dere alle til å se denne videoen, jeg selv blei veldig rørt her på morrakvisten. 

https://www.youtube.com/watch?v=W5DwStbT6rg&feature=youtu.be

Det er veldig lett og dømme og gre alle over samme kammen, men husk at vi er alle bare mennesker uansett religion og opprinnelse. Bekjemp hat med kjærlighet, ALLTID! I enhver hat situasjon. Vis omtanke,empati og kjærlighet, ikke bare idag, men hver dag. 

Ha en fin dag alle sammen 🙂 

 

Med ansiktet på forsiden av lokalavisa!

Når du våkner med ansiktet ditt trøkt over forsiden på hele lokalavisa er kanskje da du føler for å synke ned i et hull i bakken? Hehe, neida! Men jeg er ikke no gla i den type oppmerksomhet eller det å være i “rampelyset”.

Forrige uke ble jeg kontaktet på mail av Sigrid, som skriver bloggserie i Østlandsposten, og hun hadde kommet over bloggen min, og lurte på om jeg ville stille til et intervju. Jeg viste min skepsis i starten og lurte på om det da skulle handle om meg personlig, eller jobb. Svaret var da hovedsakelig jobb, og det er jo ikke noe å lure på da! Det er jo skikkelig bra for sjappa, så denne uken møttes vi for intervju og bilder. At det ble veldig personlig var jo ikke til å unngå da sjappa er startet av meg, og min historie opplagt har veldig mye innvirkning. Jeg tenkte at dette blei kanskje en halvside inni avisa et sted bare, men neida, her er jeg på både forsia og har fått ei helside inni også. 

Nå har jeg bare fått lest reportasjen i papirutgaven, og ikke på op nett da jeg ikke er plussmedlem, men jeg kan vel si at jeg igrunn er fornøyd med utfallet, selvom det blei veldig personlig. 

Sykkelen er forresten arvet av Mormor og ikke oldemor:) 

Idag er det Fredag den 13, etterlengtet Fredag, det betyr helg, og det betyr fri, og det betyr masse kvalitetstid med mannen i mitt liv <3 Ønsker alle mine faste og nye lesere en fantastisk helg, og husk, det er bare å komme innom Bohemen Tattoo i Nansetgata 61 og kjøpe gavekort, julen nærmer seg. Minstepris og putte på gavekortet er 500,- men etter det kan du velge sum selv, og uansett hvilken sum du velger så adder vi 500,- ekstra på. Vi ses! 🙂