Dropp leksene!

Kjære Norge!? 

Jeg får lyst til å banne i kirken av disse leksene, 

når min lille snuppe kommer hjem fra skolen, og sipper, krangler og i værstefall gråter over at hun må gjøre lekser så skjønner jeg ikke poenget. 

I det systemet vi blir dytta inn i, hvor vi sender barna våres på skolen, gjerne SFO etterpå og kanskje en fritidsaktivitet eller 2 i løpet av uken, så syns jeg ikke tiden strekker til.

Lekser blir et “ork” og en krangling med en overtrøtt ukonsentrert liten jente. 

Når skal vi få tid til å kose oss med middagen? Barna få lov til å leke og faktisk være barn ? Nyte kveldsmaten? Dra og handle? Og alle andre hverdagslige ting som må til? 

At lekser skulle bli en kamp allerede i første klasse hadde jeg ikke regnet med, og for å være helt ærlig forstår jeg heller ikke hva så små barn skal med lekser? 

De fleste av dem har IPAD, og har man som foreldre bare bittelitt hjerneceller laster man ned spill som inneholder både lesing, engelsk og matte, da lærer de masse og de syns det er GØY! På kvelden leser man gjerne for barnet sitt, det lærer de også masse av, lar dem prøve seg litt selv også, de tegner og skriver selv av egen fri vilje når de leker. 

De bruker jo alle teknikker de lærer på skolen i andre ting ingennom så og si hele dagen. 

Gi oss mere tid til å være en familie på ettermiddagstid! Samfunnet tar ikke bare fra oss tiden med barna våres fra de er ca 1-2år hvor de blir dyttet i barnehager og oss tilbake i jobb, deretter skole,  men det tar også fra oss “fritiden” med barna våres… 

De blir store så fort, NÅR skal vi få tid til å nyte? ikke bare yte… 

Jeg føler at hver eneste dag går i rutiner, sjeldent tid til noe som helst kos på en vanlig ukedag, MED barn, jeg personlig legger min datter kl 20, altså jeg har jo fortsatt et par timer å slappe av og legge beina på stuebordet, men NÅR skal jeg få til til å kose meg med dattra mi? 

Jeg føler at timene, dagene, månedene, åra bare glir forbi, i rutiner.. i boksen, i samfunnet.. 

Hvem får gleden? Jeg som mor føler at JEG fortjener å få gleden særlig de 4-5 timene vi har på ettermiddagen uten skrik og skrål over lekser.

Er det ikke noe i Norge som heter at det er et fritt land? at vi har menneskerettigheter? Hvilken rettighet er det å stjele vår tid med våres egne barn? Hvilken rettighet er det å bestemme og putte oss i boks fra vi er født? Alle må ha personnummer, legejournaler, samfunnet må ha kontroll på oss alle til en hver tid, hva vi tjener, hva vi jobber med, hvor vi er.. Å være litt anonym i samfunnet.. Det er ikke en menneskerettighet? Jeg kunne skrivd i evigheter… 

Jeg kan forstå lekser på ungdoms skolen, på vidregående, høyskoler OSV… Men på BARNESKOLER? 

La nå barn få være barn! 

DROPP LEKSER I BARNESKOLEN! 


(bildet er lånt fra nrksuper)