tallatroll

*En kreativ sjel med sterke meninger!

Omskjæring!

 • Publisert: 27.02.2017, 16:58
 • Kategori: Sterke meninger
 • Dette er et tema som absolutt må belyses.

  Jeg fikk hakeslepp idag da jeg var på helsestasjonen med min lille Alma, på seks ukers kontroll, alt var forøvrig som det skulle med henne, hun vokser og utvikler  seg som hun skal å vel så det.
  Men... Helsesøster har en liste med punkter som hun går igjennom på en slik kontroll, og når hun kom til punktet <omskjæring> kikket hun på meg og ristet på hodet, "dette trenger ikke vi å snakke om". Men jeg ble nysgjerrig, jeg angrer på det nå. Hadde jeg visst at jeg resten av dagen skulle gå rundt med så groteske bilder i hodet som jeg gjør nå, hadde jeg heller levd i uvissheten. 

  Jeg kan jo ingen ting om dette temaet, men jeg har fått med meg at man gjerne omskjærer små gutter og guttebabyer på grunn av religion og tro, da gjerne muslimer. Dette har jeg visst i mange år, men det er noe jeg ikke har ville tenke på, da jeg synes det er grusomt med tanken på små bebiser som skal "miste forhuden sin" uten at de selv tar valget eller uten at det er av medisinske årsaker. Å omskjære seg er eventuelt noe de skulle fått gjøre når de var store nok til å bestemme selv. 

  Anywho... Idag lærte jeg noe nytt, noe nytt jeg ikke ville lære. Man omskjærer nemlig jenter også, jeg satt der som et spørsmålstegn, hvorfor? hvordan? Dette hadde jeg ikke hørt om før. Det er da gjerne i afrikanske kulturer, fortsatt også muslimske. Men de har faktisk et syn som sier at: Kvinner skal ikke ha glede av å ha sex, det skal være vondt for dem, det skal ikke nytes. Vet dere hva de gjør? 
  De omskjærer små jente babyer, de skjærer bort klitoris, de skjærer bort indre kjønnslepper, og de syr hullet der nede så mye igjen at det akkurat er plass til at mensen skal kunne komme ut senere i livet. 
  Jeg kunne ikke tro mine egne ører! HVA?! Dette er noe det sykeste jeg har hørt. 
  Dette er selvfølgelig ikke lov i Norge, heldigvis, men her bor det mange fra andre kulturer, så de reiser på "ferie" til hjemlandet sitt for å gjøre dette med barna sine. Uff, jeg tenker bare stakkars mødre, de har daglige smerter hele livet, og enda påfører de sine barn samme smerte, bare på grunn av religion? På grunn av tro? Fordi mannen deres bestemmer det? Hvor i all verden har det blitt av all logikk i disse tilfellene? 

  Helt siden jeg var på helsestasjonen har det nå sirkulert groteske bilder i hodet mitt av små jente babyer som gråter hjerteskjærende når klitoris blit kuttet bort, når indre kjønnslepper forsvinner og hullet blir sydd sammen.
  Det har sirkulert bilder av unge jenter i puberteten som forstår hva de har vært igjennom, som må leve med at de aldri kommer til å nyte å ha samleie, som må innse at de aldri kan føde sine egne barn -men blir påtvunget keisersnitt fordi de ikke har mulighet til å føde fordi hullet demmes er så mye sydd igjen at det såvidt er plass til penis.
  Jeg tenker på afrikanske kvinner som ligger i fødsel, som får tilbud om å reversere vaginaen sin, men som takker nei, fordi de ikke tør? på grunn av tro? på grunn av mannen sin? på grunn av religion? 
  Bilder i hodet. Mange grusomme bilder. Groteske bilder av babyer som blir mishandlet på det groveste.

  Babyer som blir fratatt noe som burde vært dems eget valg senere i livet. Babyer som blir tvunget inn i en religion og levemåte de aldri får lov til å "melde seg ut av". 

  Jeg så en afrikansk jente i skolegården når jeg gikk fra helsesøster, jeg tenkte "Har hun opplevd dette?" Jeg gråt en tåre inni meg for henne, uten å vite om hun engang var "rammet". Jeg så en afrikansk jente til å sleit med å holde tårene tilbake.
  Bildene står i kø inni hodet mitt enda, jeg har lyst til å stoppe dem, jeg har lyst til å skru tilbake tiden, jeg skulle ønske jeg ikke hadde vært for nysgjerrig noen timer tidligere idag, men likevel... Dette er jo absolutt noe som behøver å komme opp og ut i lyset, vi kan ikke fortsette å lukke øynene for dette. Det må bli slutt på denne styggdommen. Hva kan vi gjøre? Sånne ting som det her får meg til å føle meg så liten i en alt for stor verden, hvor jeg er for liten til å gjøre en forskjell, hvor stemmen min ikke blir hørt, hvor det ikke er noe jeg kan gjøre for å redde disse små barna. Jeg blir så fortvila! 
  Religion får være religion, men når det kommer til ens kropp, så er det valg man burde få lov til å ta selv, og det etter fylte 16 år, når man faktisk bestemmer over kroppen sin selv......

  Hjertet mitt gråter for alle omskjærte barn og babyer idag! (og det kommer nok til å gjøre det resten av mitt liv)


  (bildet er lånt fra barneuniverset.no)
   

   

   

 • Publisert: 27.02.2017, 16:58
 • Kategori: Sterke meninger
 • 3 kommentarer
 • Hvem bestemte at barn skulle slutte å snakke sammen?

 • Publisert: 17.11.2016, 10:34
 • Kategori: Sterke meninger
 • Jeg kjenner at dette har irritert meg en stund nå. Faktisk i ca 2,5 år. Lettere sakt siden min datter begynte på skolen i første klasse (hun går nå i 3 klasse). Er det ikke en kjent sak at hvis man setter et barn foran tv eller ipad mens det skal spise, så blir det ikke spist? Da faller konsentrasjonen inn i film eller spill. Er det ikke sånn at når man skal spise et måltid sammen, så gjør man det sammen? Man sitter ikke med telefoner/ipad/tv eller mac ved middagsbordet? Man sitter vel å snakker sammen?
  Det hender selvfølgelig i løpet av helgen at man feks spiser en pizza å ser en film sammen hele familien foran tv, men da går det ikke akkurat radig med spisinga på unga, de ser jo trossalt på film og koser seg, spisinga faller litt bort. 

  Jeg tenker at i det daglige burde det være fokus på at under måltider så sitter man pent, og sammen. Det er familie kvalitetstid hvor man snakker sammen og hører hva hverandre har gjort eller om de andre har hatt en fin dag. Kanskje man planlegger og ser fram til noe man snart skal. Kanskje man lurer på meninger fra de andre i familien rundt en tanke man har selv? Uansett, det jeg mener er at fokus står på å spise og snakke sammen -JA! Det går an å snakke sammen MED mat i munnen på en nogenlunde fin måte. Hvert fall en måte din egen familie, eventuelt venner burde tåle. 

  Det som irriterer meg er at min datter ofte kommer hjem uten å ha rørt matpakka, hun kommer ofte hjem og kun har spist deler av den. HVORFOR? -Jo, fordi lærerne setter på film/ en episode av noe barne greier, og sier:"værsågod -spis" HVER ENESTE DAG?!?!? Det resulterer jo da i at barna sitter i spisefri-minuttet og ser på typ barnetv istedet for å spise. Barne tv er noe de kan se på hjemme mellom 17.30 og 18.30. Hun kommer hjem og sier: "Jeg rakk ikke å spise, vi så på blablabla også skulle vi ut å leke litt". Hva gir du meg*?
  Jeg synes rett å slett at det er LATSKAP av lærerne, javel så er det kanskje noen barn i klassen som ikke sitter stille, er stille eller sitter pent å spiser. Men å som lærer kjøpe seg en barnevakt i spisefri-minuttet i form av en stor skjerm for å ikke GIDDE å passe på unga selv... Det er rett å slett skikkelig provoserende. Hva er det for noen verdier å lære barn? "Sitt stille, hold kjeft og ét - se på denne skjermen!" 
  Det er ikke okay, jeg mener at lærere skal inspirere barna til å ha gode samtaler under mat pausa, at de skal lære at det å spise lunsj faktisk er viktig for åssen kroppen fungerer resten av skole dagen. At de rett å slett skal kose seg i hverandres selskap med nista si, det og kun det. Så kan de gå ut å leke litt etterpå. 

  Tv titting får de nok av som det er, ipaden sitter de med nesa i stort sett hele skoledagen. DET HOLDER! De er barn, ikke roboter. De trenger å tenke selv og snakke med hverandre. Og ikke minst -Spise nista si! 

  UT med den forbanna skjermen fra klasseromma!   

 • Publisert: 17.11.2016, 10:34
 • Kategori: Sterke meninger
 • 1 kommentarer
 • Et viktig tema -mobbing!

 • Publisert: 04.11.2016, 14:43
 • Kategori: Sterke meninger
 • Til morningen idag laga jeg meg et par kokte egg og benka meg foran macen, hva skulle jeg se på tru, gikk inn på netflix, og der lå "A girl like her" -Jeg satt den på. Denne dokumentar aktige filmen var helt sinnsykt bra laget, den belyser et tema som er så ufattelig viktig, noe vi rett å slett må få en slutt på. Jeg personlig klarer ikke å sette meg inn i det -sånn ordentlig. Si at du som den som mobber, du har det jo helt jævlig enten med deg selv, eller hjemme, eller kanskje på skolen, så finner du en som er "svakere" enn deg selv og prøver å dytte din egen smerte over på den personen?! Og rett å slett trakasserer, dytter, slenger kommentarer, osv. HVOR er logikken? Jeg kan ikke skjønne eller sette meg inn i en sånn type tankegang. Jeg kan rett å slett ikke skjønne hvordan visse type mennesker tenker?! 

  -Nå har jeg det vondt, så nå skal jeg presse et "svakere" menneske enn meg selv så hardt inn i et hjørne at det tar livet av seg selv, bare på grunn av meg.
  Hvilket menneske er det som har det vondt, som ønsker å påføre andre smerte? Man ser det i flere sammenhenger eks:
  -Jeg ble mishandlet som barn selv, så nå mishandler jeg mine egne barn også. 
  -Mine foreldre var alkoholikere da jeg var barn, så nå vokser mine barn også opp i et alkoholisert hjem. 
  Jeg kan ikke SE eller SKJØNNE hvordan mennesker som har opplevd noe vondt selv, og sliti med noe selv ønsker å påføre andre samme smerte og opplevelser, og i hvert fall ikke til sine egne barn. Opplever man noe grusomt, sørger man vel for med all sin makt at ingen rundt deg skal oppleve samme faenskapen? 

  Uansett tilbake til "A girl like her", det var så ufattelig trist å se på, greit at jeg er ekstra hormonell om dagen, men likevel, det var så bra sammensatt. Perspektivene man fikk se, og det som fikk meg til å gråte var min egen empati ovenfor foreldrene til mobbeofferet, for hva gjør man som foreldre i en sånn situasjon? Man tenker sikkert "det er min skyld" "jeg kunne gjort noe" og sånne ting som det. Men så står du der da, ungen din har tatt livet av seg selv, på grunn av en eller annen medelev?! 

  Jeg har alltid sakt, at jeg selv skal dø før noen av mine barn. Jeg skal ikke i dems begravelser, de skal i min. 

  Denne filmen var rett å slett så sinnsykt bra laget at den burde vært pensum på skolen, dette er en film SAMTLIGE 8/9 klassinger burde se, det burde vært et krav om at den ble vist på skoler verden over for 13-14 åringer. Få barn og unge til å reflektere litt over hva de gjør. Kanskje det hadde hindra så mye hvis folk var mer "våkne".


   

  Mine barn lærer at alle har samme verdier og er like fine uansett hvordan man ser ut, eller oppfører seg. At inni er alle like. At man skal være snill og empatisk mot sine medmennesker, og passe på sine nærmeste. På konferansetime med eldste jenta på 8 år nå før sommeren fikk jeg vite at hun står opp for sine medelever, hun har to stykker i klassen sin som er litt annerledes(om man kan si det sånn), de blir ikke mobbet av noen i klassen sin, men det hender seg tydeligvis at noen av de andre fra de andre klassene på skolen slenger med leppa mot dem. Det min datter gjorde (istedet for å gå å sladre til en lærer som mange andre gjør) var å stelle seg opp mot de som mobbet, og si vær snill med ..... , ikke snakk sånn til ..... . Altså, hun tør å stå opp for seg selv og si ifra direkte til kilden. Jeg ble så ufattelig stolt i mammahjertet mitt. 

  A girl like her, er helt garantert en film jeg skal vise samtlige av mine barn her i huset ila ungdoms-skole årene. Dette er noe som trenger å bli belyst. Det er et viktig tema! 

  Vær snille med hverandre!

    

 • Publisert: 04.11.2016, 14:43
 • Kategori: Sterke meninger
 • 1 kommentarer
 • Klarer ikke la det ligge likevel...

 • Publisert: 04.10.2016, 19:17
 • Kategori: Sterke meninger
 • Sånn seriøst, menn må gjøre noe med kvinnesynet sitt, vi kvinner er ikke vandrende sex symboler, vi er mer enn fruktbarhet og skjønnhet. Våres barn, da mener jeg våres døtre, er ikke laget for å være voldtektsofre, eller bli sjikanert på andre måter. Både kvinner og yngre jenter har mange verdier. Vi er ikke satt på jorda for å gå i sexy klær, lage mat og lage barn, -og kun det! Vi er rett å slett mer enn en diamant for deres øyne, eller om værre -om dere ikke liker hva dere ser, så er vi heller ikke til for at dere skal ha et sted å slenge ut driten deres (pga egne mindreverdskomplekser?) Hvem er egentlig disse mennene i mannegruppa ottar? Hvem tror de egentlig at de er? Guds gaver til verden vandrende på to ben alle sammen? 

  Nå har stakkars Sophie Elise, og flere jenter opplevd uthenging og ikke minst hevnporno på denne siden. I tillegg har de et forvridd syn på kvinner og barn generelt, og det SKREMMER meg at flere av disse mennene som skriver disse tingene har døtre selv, ønsker de seriøst at gutter skal behandle deres døtre på samme måte de selv behandler kvinner og yngre jenter? Ser de helt seriøst på seg selv som gode forbilder for sine egne barn? De skriver om å voldta babyer, HVEM skriver om sånt? 

  Det som bekymrer meg er at jeg selv har over 60(!!!) av mine mannlige "venner" på facebook som er medlem av denne gruppen, støtter dere virkelig det som foregår i denne gruppen?   Synes dere virkelig at denne gruppa deler verdier, dere selv også kan stå for? Hvis JA -Slett meg fra Facebook. Ærlig talt! Jeg har ingen intensjon om kjenne folk som dere. Jeg er snart 3barns mor og ønsker IKKE å ha folk som dere i hverken mitt liv, eller mine barns liv.  Til dere som føler dere ikke kan stå for hva som blir sakt i denne gruppen, -slett dere selv fra den. 

  Det er rett å slett hår-reisende ting som blir skrevet i mannegruppa ottar. Det er unge, unge unge jenter som blir hengt ut og kalt for horer og andre stygge ting. Og det å legge ut naken bilder av andre jenter på en slik side, eller på nett i det hele tatt -Det burde enhver idiot se seg selv for god til å gjøre! 

  Jeg ønsker seriøst det værste for dere alle som klarer å lire av dere så mye dritt på en sånn side. Og det samme til alle dere som støtter dette. Håper virkelig at karmaen biter dere i rumpa og at dere får oppleve litt elendighet VELDIG snart!    

 • Publisert: 04.10.2016, 19:17
 • Kategori: Sterke meninger
 • 3 kommentarer
 • Fremtidens nyheter: - Tyrkia blir paradis for pedofile.

 • Publisert: 15.08.2016, 08:14
 • Kategori: Sterke meninger
 • Det er særiøst noe av det sykeste jeg har sett i hele mitt liv. Hvis den loven trer i kraft fra Desember kommer de til å få et skikkelig stort problem der, det kommer til å bli et paradis for pedofili. 

  Se for deg at du reiser på ferie til Tyrkia (ikke det at jeg fatter at folk reiser dit utifra alle de syke synene dems og lovene som er) men for de som gjør det, se for deg det. Din datter på 5 år blir voldtatt mens dere er på ferie, mannen som står bak er en Norsk mann, som har klart å få din datters samtykke til dette, fordi hun ikke skjønner at det er galt. Det vil hun ikke skjønne før hun er stor. Og ingen vil bli straffet, INGENTING vil skje, fordi du selv har reist til et land hvor det er LOV til å ha sex med barn! 

  Det er helt sykt. Tenk å være så syk i hodet, at det skal være ok å ha sex med et nyfødt spedbarn? 

  En gutt(mann) på 20 år kan ikke uttale seg, fordi han synes det er fælt at han ikke får lov til å ha sex med sin tvangsgiftede 14 årige kone. Det blir feil grunnlag, så sett ned den sexuelle lavalderen til 14 år da. Ikke åpn opp for at du plutselig kan gifte deg med ei på 8 år om du selv er 56! 

  Tenk om denne loven som nå er satt, faktisk trer i kraft. Tenk 20 år frem i tid, hvordan forhold disse menneskene vil ha til sex, og samliv. De vil være giftet bort før de kan gå. Og være ødelagte av sex før kroppen er færdig utvikla. 

  Dette er rett å slett grusomt. Det er helt forferdelig, og jeg blir så forbanna! 

  Jeg er så forbanna! 

  Jeg tenker på mine egne barn, og med dem i bakhodet. Og alle andre barn også, forsvarsløse barn, som ikke vet rett og galt. Som aldri kommer til å vite rett og galt, fordi galt er normalt. Nei herregud! Jeg kan gråte en skvett for alle disse barna.

  Tenkt at pedofili skal bli lovlig i Tyrkia! Hva FAEN? hva faen.... 

   

  Forsvarsløse barn, dette er så ufattelig trist! Og jeg håper virkelig at folk snart kan få øynene opp og slutte og feriere og støtte dette syke, SYKE landet. 

  IKKE REIS TIL TYRKIA! 

 • Publisert: 15.08.2016, 08:14
 • Kategori: Sterke meninger
 • 0 kommentarer
 • Dette er så utrolig viktig!

 • Publisert: 13.05.2016, 08:22
 • Kategori: Sterke meninger
 • Må bare spre dette budskapet jeg, det kan ikke bli delt nok. Jeg ser dette daglig og intensjonen er vel kanskje ikke å ta livet av seg selv? Eller enda værre, dine barn? Eller bilen/person(ene) du eventuelt treffer i din uoppmerksomhet?  Så kjære alle, vær så snill,  ikke send sms/sitt med telefonen når du kjører bil. Bare få sekunder med blikket vekk fra veien kan ende fatalt! Sms, Instagram, Snapchat, Facebook og andre sosiale medier kan vente, og føler du at det ikke kan vente? -Stopp inn til siden!  Legger ved en liten oppvekker video. 


   
 • Publisert: 13.05.2016, 08:22
 • Kategori: Sterke meninger
 • 0 kommentarer
 • Du vil alltid bli ekskludert!

 • Publisert: 28.04.2016, 09:54
 • Kategori: Sterke meninger
 • Altså, sånn er livet, du vil ikke alltid bli invitert med på ting, og du vil ikke alltid føle deg som den kuleste personen. Betyr det at man er et mobbe offer for det om? isåfall sliter jeg, hehe.. Det er mange ganger mine venninner gjør ting uten at jeg blir invitert med, jeg er ikke noe mindre gla i dem av den grunn. På samme tid så er det mange ganger jeg arrangerer middager eller vorse hvor jeg ikke kan invitere ALLE, for det har jeg rett å slett ikke plass til, dessuten så blir jo alt alltid helt kaos om man er for mange folk. 

  Det viktigste her i livet når det kommer til sånne ting som dette er at man snakker pent til hverandre, og er snille med hverandre. Men man kan ikke alltid invitere alle med på ting, det passer seg rett å slett ikke alltid. Man er ikke et mobbe offer for det om man blir ekskludert fra en fest, eller en bursdag, man blir ikke snakket dritt om selvom man ikke blir invitert med ut på kafé, alle voksne mennesker vet dette. Så hvorfor skal vi ikke lære barna våres det samme? Det er jo sånn livet er i realiteten, og det kommer aldri til å endre seg. Man kommer aldri til å bli invitert med på alt, man kommer aldri til å være like god venn med alle, sånn er det. Men på ett eller annet tidspunkt i livet så har man funnet sine aller nærmeste uansett, man vil aldri være helt alene, de aller fleste har én eller fler som er virkelig tett på. Man kan ikke fremprovosere vennskap, man kan ikke påtvinge at folk skal være gode venner, det er rett å slett ikke alle som passer sammen, sånn er det jo bare. 

  Det merker jo jeg når jeg sitter på jobb også, det er ikke alle kundene mine jeg prater like godt med, men jeg snakker ikke dritt om dem fordet? Jeg misliker dem ikke av den grunn. Praten bare flyter ikke like lett, og sånn er det -ganske enkelt! 

  Si at du til helgen skal ha 3 veninner på besøk, ei du har kjent siden første klasse, ei du har kjent siden ungdoms-skolen og ei du møtte på BI, dette forteller du til 2 av dem du jobber sammen med, og inviterer med dem også, altså de 2 du snakker aller mest med på arbeidsplassen. Skal da de 25 andre som jobber på samme sted føle seg eksludert? skal de i det hele tatt bry seg om at de ikke har blitt bedt på et glass vin og jordbær? Burde de føle seg mobbet da? NEI! 

  Jeg mener at det er vår jobb som foreldre og gjøre våre barn sterke og klare for det voksne liv, for det er som det er, og det starter allerede i første klasse, man kan fortsatt ikke påtvinge vennskap. Om min datter ikke blir invitert i en bursdag, gråter ikke hun på nesen over det, hun vet at det er ingen ting å være sårbar over, det er rett å slett bare sånn livet er, man kan ikke alltid være med på alt. Og man vil aldri bli invitert med på alt, og man vil heller aldri ha tid til å bli med på alt, og heller aldri ha tid til å være venn med absolutt alle i samme by som en selv. Man velger tidlig ut sine nærmeste, hvorfor skal vi hindre barna i det? 

  Denne uken fikk jeg en lapp fra skolen, hvor de ville at vi skulle invitere alle jentene i klassen i bursdag, siden noen følte seg ekskludert, da dette har skjedd noen ganger. HVORFOR LA BARNET DITT FØLE SEG EKSKLUDERT AV DEN GRUNN?  Ikke lær barnet ditt at man skal bli lei seg, være sårbar om man ikke blir bedt med på en ting. For sånn er livet, og dette vil du møte til den dag du skal i grava. Bygg opp barnet ditt til å være sterkt, og ikke bry seg om en j**** bursdag. 

  I fjor, altså når min datter gikk i første klasse inviterte jeg alle jentene i klassen, skal jeg fortelle åssen det gikk? Min datter lekte med dem hun allerede da hadde begynt å komme tett (de samme hun er tett med idag), et par andre jenter som nok også er tette var på rommet til min datter og lekte, og de resterende 3-4 jentene? De satt og laget looms med meg i stua. Tror dere at disse jentene følte seg noe mindre ekskluderte av å faktisk være til stede i denne bursdagen enn de ville gjort om de ikke var invitert? Tror dere at jentene oppe på rommet til datteren min hadde brydd seg med om det var på nettop hennes rom de var, eller hjemme hos en av dem for å leke? Svaret er nei. Altså de 6 jentene min datter lekte med var i grunnen de som trengte å være der. 

  Vi fikk i første klasse en beskjed fra skolen om at enten så inviterer man hele klassen(HVEM HAR PLASS TIL DET?) Ellers inviterer man alle jentene fra klassen, og det har jeg nå prøvd. Hvis man ønsker å kun be noen, er dette ok, så lenge man ikke inviterer til bursdag i skole tiden, altså levere ut lapper til kun noen. Så i år, sendte jeg en sms til mammaene til de Angelica leker mest med, altså 6 jenter(og den ene av dem er min lillesøster, som går i samme klasse, og de er som søsken) så da tenker jeg at egentlig er det kun 5 jenter fra klassen hun leker mest med, og det var de samme som det hadde vært året før. Det er de samme 5 jentene jeg har kjørt henne til å fra for å leke om ettermiddagene, og helgene, altså de 5 jentene hun har noe med å gjøre. Så selvfølgelig holder det i massevis å invitere kun dem i bursdag. De andre ville nok følt seg utenfor om de faktisk hadde blitt bedt, for da kunne de sikkert kjent på det å bli eksludert.

  Hvis jeg som mamma skal ha grillfest feks, og invitere 3 av de andre mødrene fra klassen til min datter, dette er faktisk helt realistisk, det har skjedd, og det vil mest sannsynlig skje igjen, betyr det da at jeg må be mødrene til alle jentene i klassen? 

  Og selvfølgelig skal vi la barna våre være tett med akkurat dem de selv vil, det har ikke vi som foreldre noe med, vi skal ikke påprakke dem vennskap, vi skal ikke bestemme hvem som skal leke med hvem. Men vi skal lære dem gode verdier, som at de ikke skal mobbe, ikke være stygge i munnen med hverandre og rett å slett det å være snille med hverandre. Men hvem de selv velger å ha som nærmeste venner, det bestemmer de selv. Utover det er det også våres ansvar og bygge dem opp såpass at de tåler å ikke bli invitert med på ting, for dette vil de møte på hele livet! 

  Det med samhold blant barn i en klasse, det er skolens ansvar, at min datter oppfører seg pent på skolen og er snill med medelever er mitt ansvar. Skolen får stå for å prøve å nytteløst og bygge opp vennskap som aldri kommer til å fungere på tvers av "vennegjengene". Jeg er selv jente, jeg har selv ikke blitt invitert i bursdager til alle, og jeg bærer ikke noe nag av den grunn. Det er mange bursdager jeg også har droppet å gå i fordi jeg har følt at her er jeg bare bedt fordi de føler at de må be meg, og da er det faktisk værre å bli bedt, enn å ikke bli bedt! 

  Skolen får gjøre hva de vil i "dems tid" med barna, og jobbe med klassens samhold og alt annet fis de mener er viktig. Så gjør vi vokse, som vet hva livet innebærer gjøre det vi vil med våres barn de få timene som er igjen av en dag til oss. Og lære dem hvordan livet faktisk fungerer, og gi barna våres nok guts til å gå rakrygget igjennom all motgang. Ingen skal komme her å prøve å bestemme over hverken min eller min datters fritid. Det holder lenge med at de teite leksene (som de ikke burde hatt, da kunne de heller hatt en time lenger på skolen) tar så mye tid av min og min datters fritid. Om jeg vil delta på utflukter med barna utenom skoletid, og hvem hun skal be i sin bursdag, det bestemmer jeg og henne sammen, og kun oss. Det er rett å slett INGEN som har noe med hva vi bruker vår fritid på! Om hun heller vil leke med nabojenta enn å dra i bøkeskogen å leke med klassen på en Søndag, -så værsegod!

  ....og blir hun ikke bedt i en bursdag her eller der, så neivel, drit i de... Hvorfor bry seg å legge seg opp i alt? Jeg kommer heller ikke til å begynne å invitere alle jentene til min datters fremtidige bursdager, jeg ber heller ikke alle venninnene mine til mine egne bursdager. Mennesker er mennesker, og vårt liv, -ja, det er vårt liv, med våres valg! Ingen skal komme her å velge for oss. Samfunnet krever allerede for mye av våres barn, og vil at de skal være "voksne" til å lære og være borte fra foreldrene sine mange timer i løpet av en dag allerede fra barnehagetid, så da får jaggu samfunnet tåle tilbake at barna våre er voksne nok til å velge sine egne venner også! 

  -Over og ut!    

 • Publisert: 28.04.2016, 09:54
 • Kategori: Sterke meninger
 • 2 kommentarer
 • Skoleuniform.

 • Publisert: 31.03.2016, 20:43
 • Kategori: Sterke meninger
 • God kveld! 

  Jeg som alle andre har sikkert argumenter angående dette temaet både for og imot, og jeg vet nesten ikke hva som veier tyngst. For med skole uniform, hadde feks, de som ikke har så god råd, eller barn som ikke har "moteriktige" klær ikke blitt mobbet eller fått høre det fordi de ikke hadde det riktige tøyet. Alle hadde på en måte hatt det samme utgangspunktet, og det hadde jo vært fint. På den andre side er skoleuniform noe som har blitt seksualisert av pornoindustrien i mange år, og jeg er redd for at med skoleuniform hadde det blitt flere overgrep og voldtekter. Jeg tenker at hvis det skulle blitt innført skoleuniform måtte de skjørta vært grusomt lange, som i nærheten av det som er avbildet her hvor de har sorte strømpebukser som også dekker en del.

  Når utlendinger i Oslo kan stå å si at Norske kvinner ber om å bli voldtatt når de går lett kledd, hvordan innvirkninger hadde da skoleuniform hatt i Norge da ettersom vi tar inn ganske mange asylsøkere i løpet av et år. Nå grer jeg ikke alle over èn kam altså, det er selvfølgelig også norske voldsmenn ute å går, men de roper ikke høyt at de skylder på kles-stilen til Norske damer. Det er vel heller det at de tenner på motstanden de får under et overfall. 

  Hva tenker dere? For eller imot skoleuniform? 

 • Publisert: 31.03.2016, 20:43
 • Kategori: Sterke meninger
 • 0 kommentarer
 • Utsett dagen et par timer, please!

 • Publisert: 17.03.2016, 08:38
 • Kategori: Sterke meninger
 • "God" morgen! 

  Vet dere hva jeg hater verden for idag? Eventuelt hver dag... Altså jeg mener særiøst at det er helt idioti. Hvem har bestemt at dagen skal starte mellom 6-8 om morningen vil noen si, det er fortsatt natta spør du meg. Hva med oss som trenger et par 3-4 timer å våkne i hodet på? Før man skal ut å lære, jobbe, skole etc. alternativene er mange på hva folk bedriver tiden sin med. Vi kan ta et eksempel i skole da, som starter mellom 08.15 og 08.30 de fleste steder her i landet. For å være våken i hjernen til å begynne å skulle lære, ha rekt å kost deg med frokost, hatt god tid på badet og kanskje til å med fått slappet av litt før du må dra avgårde må du altså stå opp mellom 3 og 4 om natta, HVEM gjør det? Ingen... Derfor sitter det alt for mange trøtte, slitne og mindre entusiastiske barn på skolebenkene hver dag, her i huset står vi opp én time før Frederik kjører barna på skole og i barnehage, og én time er alt for kort tid, hvertfall om man skal rekke og kose seg litt og våkne ordentlig til, men å stå opp tidligere enn 06.30, det gjør jeg rett å slett ikke, jeg er A menneske motstander og jeg hater verden for at den er lagt opp til A-mennesker, og tvinger oss B-mennesker til å være A-mennesker. Har dere kanskje tenkt på at det hadde vært bedre om det var omvendt? A-menneskene hadde jo ikke akkuratt fått varige mén eller ME av å begynne på jobb/skole i B-menneskers tids-skjema? 

  I mitt perfekte døgn skulle jeg lagt meg mellom 00.00 og 03.00, barna skulle fortsatt vært lagt som de blir i dag til 19.00 og 20.00. Vi skulle stått opp alle sammen kl 08.00 og kl 10.00 skulle skolen startet, og den skulle vart til kl 16. Dermed hadde vi hatt masse tid sammen på morningene og hatt tid til å spise sammen og gjøre alt i vårt eget tempo, ikke tempoet som samfunnet har lagt opp til oss. Vi voksne her i huset skulle startet på jobb kl 11 og jobbet til skolen var ferdig kl 16, da hadde man ikke trengt feks. SFO. Jeg skjønner ikke HVEM som har bestemt at eksempeltvis arbeidsdagen til en snekker skal starte kl 7, hva men alle dem som ikke trenger å stå opp da, snekkere er jo ikke dem som bråker minst, så da mener altså samfunnet at alle anleggsarbeidere og snekkere skal ut å vekke alle B-menneskene? 

  Jeg personlig synes det gjør direkte VONDT inni kroppen å stå opp tidlig, jeg virkelig hater det og skjønner ikke poenget med det i det hele tatt. Tror jeg snakker for over halvparten av dem som går på skole når jeg sier at de ikke får med seg en dritt læring de første timene på grunn av trøtthet og at hjernen ikke er "våken" ennå. Så hadde skolen startet litt senere, hadde det nok funket bedre. 

  Hvis dagen var lagt opp annerledes tror jeg mye kunne vært bedre for mange. 

  Og for guds skyld dropp de j**** leksene snart. Hvertfall i barneskolen, jeg kan skjønne litt lekser på ungdoms-skolen og mere lekser på vidregående og høyskoler. Men BARNEskolen? Når skal barn ha tid til å være barn? Når skal vi foreldre få tid til å være kule snille foreldre og få kose tid med barna våres i en ellers travel hverdag? Lekser har vært dårlig mottat fra eldste snuppa her i huset fra dag én, og det er en kamp hver eneste dag, og jeg skjønner henne. Lekser er rett å slett helt idioti, hadde det ikke vært bedre å bytta ut tiden som går til lekser(som her i huset er ca 1 time, og hun går kun i 2 klasse!) til å sitte med barna å spille et brettspill man kunne lære noe i, eller lese en bok? Jeg kjenner jeg er så irritert over lekser at jeg koker inni meg.

  Jeg tror jeg snakker for mange når jeg sier at dagen gjerne kunne startet et par timer senere enn den gjør idag.   Frederik starter på jobb kl 08.00, jeg synes det er alt, alt alt for tidlig, kunne heller drøya et par timer til.. og at arbeidsdagene er 8 timer lange, kunne gjerne vært korta ned også, det er ikke nødvendig å være 8 timer i strekk på jobb hver eneste dag?! Tror de fleste hadde gått på jobb med en helt annen arbeidslyst om de viste de skulle være der mellom 4 og 6 timer. 

  Jeg for min del er evig takknemelig for at jeg er selvstendig næringsdrivende, jeg er min egen sjef og jeg styrer min egen hverdag mer eller mindre. Jeg står opp med mann og barn kl 06.30 og sender dem ut døra 07.30, deretter skriver jeg som regel ett blogg innlegg eller leser litt blogger og svarer noen kunder før jeg enten tar meg en power nap på 1-2 timer, eller bare sitter å surfer på nett og våkner i hodet før jeg går å steller meg, noe jeg da har god tid til. Jeg går til jobb, og går da hjemmefra 30 min før jeg starter. Og jeg starter da aller helst kl 12, det er det jeg gjør mest, det hender selvfølgelig at jeg har kunde både kl 10 eller 11 også, men ALDRI før kl 10, aldri. Hvem er hypp på en tattis kl 07.00 om morningen liksom? Jeg er alltid ferdig på jobb mellom 15 og 17, alltid! Er ikke det deilig? Og en ikke alt for lang arbeidsdag er det også... Med scenebetennelse, dårlig rygg og stiv nakke tror jeg rett å slett ikke jeg hadde klart å sitti mer enn ca 6 timer heller, dessuten er det jo en pirkejobb, man må ha god tålmodighet og det å være sinnsykt konsentrert så mange timer i strekk. Jeg er gla for at jeg kan legge opp min egen hverdag. Det hender seg selvfølgelig at jeg jobber ettermiddag/kveld også, men det er veldig sjelden og da jobber jeg ikke dag i det hele tatt, da jobber jeg bare den kunden fra kanskje kl 17-19 eller 20. Som da er en enda kortere arbeidsdag. 

  Tilbake til poenget, la dagen starte seinere, tenk så mye medisiner staten hadde spart på det?! Og hvor mye mere våkne og oppegående folk hadde vært både i jobb og på skole. 

   

 • Publisert: 17.03.2016, 08:38
 • Kategori: Sterke meninger
 • 0 kommentarer
 • Ja til at barn skal ha frihet til selv å velge!

 • Publisert: 29.02.2016, 18:44
 • Kategori: Sterke meninger
 • Innlegg rettet mot denne saken http://www.nettavisen.no/nyheter/innenriks/hyre-i-telemark-vil-vurdere-hijabforbud-i-barneskolen/3423195347.html At ikke dette har blitt gjort for lenge siden er jo helt utrolig spør du meg. Hijab er ikke påkrevd innen Islam, og er bare en måte og kontrolere mennesker på spør du meg, og at vi tillater dette i Norge er jo helt utrolig? Når ble hodet et sex symbol? De sier at det må gå med disse antrekkene, altså klærna(burkaen) og hijab for å dekke til kroppen og ikke fremtrede som sex symboler, men jeg etter min mening synes man kan gjøre det samme i en løs bukse og en hettegenser? Alle klær som ikke sitter stramt burde jo være akseptert? Og akkuratt når det kommer til hijaben så skjønner jeg ikke hva hodet har med og være et sex symbol og gjøre? Så gå med lue da eller dra på deg hetta? Om det er så viktig og dekke til håret? Sett det opp istedet for å gå med deg ned? Jeg mener nå at ansiktet skal være framme, så man kan se folk i øynene. Jeg vil også påpeke at mystikken kommer mere frem ved at de gjemmer håret, og at dermed hijaben får omvendt vikning? At nettop hijaben BLIR et sex symbol? Jeg mener nå at her i Norge skal vi få gå med det vi vil, ikke fordi vi MÅ men fordi vi vil. Det er hvertfall en vrangforestilling for muslimske barn at de tror de må gå med hijab, når det på ingen måte er påkrevd. 


  Jeg mener at barn selv skal få velge, akkuratt som jeg heller ikke synes barn skal døpes med mindre de blir ORDENTLIG oppdratt i kristen tro. Eller at jeg heller ikke synes at små gutte babyer skal bli omskjært, det samme gjelder hijab bruken. Barn skal ha lov til selv og velge, NÅR de har blitt store nok til å ta egne valg.  

  -Slipp håret fram og la ansiktet komme til syne. 
   

 • Publisert: 29.02.2016, 18:44
 • Kategori: Sterke meninger
 • 0 kommentarer
 • Velkommen til Norge, her kan du forgripe deg på hvem du vil!

 • Publisert: 25.02.2016, 20:16
 • Kategori: Sterke meninger
 • ...uten å få noe særlig straff for det, er du "heldig" kan det til å med hende at personen du forgriper deg på ikke tør å be om hjelp eller si det til noen, så det aldri kommer opp og frem i lyset.. ! 

  Vet dere hva jeg har tenkt litt på? At hvis vi innførte elektrisk stol i Norge, altså dødsdom. For overfallsvoldtekter, incest og pedofili, så tror dere ikke da at det kanskje hadde blitt litt mindere av det? Da måtte man selvfølgelig ha bevis for at akkuratt det som skjedde skjedde, men da ville det vært ingen kjære mor etterpå. For det er jo som regel de samme som gjør det igjen og igjen, de soner en liten dom og slepper ut, og gjør det igjen. Altså de lærer ingen ting, og forandrer seg ikke sånn som det er nå idag. Når skal Norge skjønne at sånn som det er nå funker ikke? Vi kvinner er ikke trygge i noen kriker eller kroker, i verdens rikeste land? Burde det om ikke annet være HER det er trygt å være? Når vi har midlene til det? 

  Man kan ikke si at: "hun ba om det" fordi hun gikk i skjørt på gata, eller fordi hun gikk på høye heler, eller fordi hun hadde langt hår, eller fordi hun møtte blikket ditt, hadde noen bedt om å bli voldtatt for hvordan de tedde seg eller så ut, så hadde de kanskje sakt nettop det da? Pul meg liksom.. Ingen sier det... Ikke på åpen gate til fremmed mann som hopper frem fra smuget og tar deg med makt. jeg blir så sinnsykt frustrert og forbanna av sånne mennesker, klarer de ærligtalt ikke å få seg noe uten å bruke makt? Eller er det nettop det at de må bruke makt og at mennesket ikke vil, som tenner dem? Hvis det er sistnevnte så burde de HVERTFALL få bøte med livet, for det er jo ikke noe som helst håp for disse menneskene. Jeg tror ikke på at mennesker med sånne sinnsyke "vaner" kan forandre seg. Jeg stoler ikke på det... Jeg vil at det skal være trykt å gå hjem på kvelden uansett hva jeg eventuelt har på meg, og jeg ønsker det samme for mine barn. 

  Når det kommer til incest, så finnes det særiøst ikke noe mere usmakelig, ærlig talt! Jeg blir så kvalm, og det er synd å si at jeg faktisk har flere veninner og bekjente som har opplevd dette. At feks. mor har fått seg ny kjæreste som har forgrepet seg på dem. Dette er sånne ting som må opp og frem i lyset, det er noen regler som trengs å endres på, og at barn/unge skal bli sett og hørt og at ting som dette skal bli tatt tak i. Tenk på de mennene som voldtar deres nyfødte babyer?  Eller 3 måneder gamle babyer.. ? Nei FY! Jeg kjenner at jeg ikke engang klarer å skrive om dette, det er rett å slett disgusting! Tenk at det finnes så mange syke mennesker der ute, også her i Norge hvor jeg ellers ville tro at vi hadde et oppegående system som kunne ta hånd om og fjerne slike mennesker fra om verden, jeg synes det er synd at sånne syke mennesker må dra den så langt som feks. Breivik, for å bli låst bak lås og slå fra samfunnet. Jeg synes rett å slett at disse psykopatene fortjener å DØ! Helst en iskald død, hvor de blei spytta på og kastrert uten bedøvelse først. 

  Når det kommer til pedofile og lokkemenn som man til stadighet hører om der ute, altså særiøst, hva i alle dager er det som skjer i hodene dems? Lokke barn med godteri for å få seg noe? Barneporno... Jeg klarer særiøst ikke å skrive mer om det her, men jeg regner med at jeg fikk fram et poeng. Lovverket må endres, det er snart på tide at de som sitter på toppen skjønner at noen endringer må taes, og kanskje det hjelper litt hvis folket begynner å si i fra litt også? VI vil ha disse syke og ikke minst farlige menneskene, HELT vekk fra landet, ut av gatene. Hvordan kan Norge tillate dem og gå fri? Hvorfor er det ikke annerledes og bo i verdens rikeste land? Hvorfor er det ikke trygt her? 

  Jeg stemmer JA! for elektrisk stol. Eller å plasere disse menneskene på en øy hvor de kan voldta og forgripe seg på hverandre, uten tilgang til båt eller mat, hvor de sakte men sikkert kan sulte ihjel og spise hverandre. Samme for meg hva som skjer med dem, bare de blir helt fjernet fra her hvor oss "vanlige redelige" skal bevege oss trygt fram uten å måtte lide for andre menneskers lidelser som ikke samfunnet klarer å passe på.    

 • Publisert: 25.02.2016, 20:16
 • Kategori: Sterke meninger
 • 11 kommentarer
 • Vrangforestillinger av hva som er vakkert og ikke.

 • Publisert: 24.02.2016, 12:25
 • Kategori: Sterke meninger
 • Hvem er det egentlig som gjemmer seg bak langt farget extensionhår, extension vipper, farge linser, timesvis med solarium, filler i lepper og kinnben, alt for store silikon pupper, silikon rompe, anoreksi, fettsugning, tonnevis med sminke, botox i en rynke her og en rynke der, påsatte negler.. Hvordan skulle egentlig dette mennesket sett ut, hvis hun ikke selv hadde formet utsendet sitt? Hvordan hadde naturlig sett ut? Jeg er så enig i innlegget til Kristin igår, (som du finner her http://styleconnection.blogg.no/1456171544_nei_det_er_faen_ikke_.html ) Vi har fått i løpet av de siste årene fått et vrangsyn på hva som er "normalt" og hva som er pent, og ikke minst hva som er naturlig, for når ble det naturlig å ligne en barbie på en prikk? både i kropp og fasong, kles-stil og hår? Ja, til å med i brunhets-skala og sminke.. Jeg har en datter, hun er 8 år. Hun ligner på meg, og hun ligner også på sin far, hun er vakker som hun er. Men jeg blir redd, hun bruker ipad mye, er opptatt av å se musikkvideoer på youtube, og hvem vet, snart hun også leser bloggene på topplisten på blogg.no, hun må dog bare få litt leseinteresse først, men likevel. Jeg kan med hånda på hjertet si at det er et par stykker på bloggtoppen her i Norge jeg absolutt ikke vil at min datter skal ha som forbilde. Noen virker jo særiøst helt blåste når det kommer til hvordan man skal se ut, og hvilke verdier som er viktige her i livet. 

  Jeg synes det er skummelt og tenke på at min datter muligens vil opperere hele ansiktet sitt fordi hun ikke selv er fornøyd med sitt eget utsende, jeg håper selvfølgelig at hun er fornøyd, men man vet jo aldri hva som kommer til å foregå inni hodet på en 14 åring, eller 18 åring.. Hverfall ikke med de flotte "forbildene" vi har her i verden. Jeg prøver hvertfall så godt jeg kan og forebygge henne for verden, gir henne kompeligmanger når hun har kledd på seg om morgenen, sier hun er kul og fin. At håret hennes er fint, til å med når hun ikke har tatt seg bryet med å gre det. 

  Når man blir gammel synes jeg at ansiktet skal bære preg av at man har levd et langt liv, smilt masse, og at man rett å slett skal være litt rynkete.

  Jeg vet heller ikke om jeg er rette person til å uttale meg, da jeg heller ikke er helt naturlig? Jeg bruker jo sminke, dog ikke i store baner, jeg er forfengelig og liker å føle meg vel i min laidbacke stil. Jeg liker også å være litt brun for å føle meg fresh, men jeg kan ikke skryte på meg at jeg har tatt sol i vinter fordet om. Jeg kan i perioder finne på å bruke extension eller clip-ons, fordi jeg liker håret mitt når det er litt tjukkere, og noen få cm lengere. Jeg farger håret mitt innimellom også! Dessuten har jeg jo hele kroppen tildekket med tattoveringer, betyr det at jeg har fikset på kroppen også? Jeg gjemmer meg ikke bak tattoene mine, tattoene mine fremhever den jeg er, og symboliserer den jeg er, på alle måter! 

  Men er jeg riktig person til å uttale meg om folks forvrengte kropsperspektiver? Hvordan man "skal" se ut for å passe inn, hva som er "normal".. Jeg vet ikke, det eneste jeg vet er at jeg ser lett forskjell på fake fra topp til tå, og litt fake som ser ekte og naturlig ut... 

  Og at jeg skulle ønske at jenter snart kunne få seg noen forbilder som ser naturlige ut. Og kanskje begynne å fokusere mer på innsiden enn utsiden. For har du mange gode verdier inni deg, og er et vakkert menneske på innsiden, med empati, sympati, medmenneskelighet, godhet, hjelpsom, forståelsesfull, ydmyk, osv... så kommer du 1000 ganger lenger her i verden enn en overfladisk uekte person, som bare har "utsendet" med seg, ja jeg velger å putte utsendet i " fordi jeg syns det vi kaller å være heldig med utsendet idag er helt feil. Jeg prøver jo selvfølgelig å ikke bås-sette disse barbiene med engang, fordi jeg er imot bås-setting og føler at alle skal ha en fear sjangse til å vise hvem de er før jeg dømmer boka av bare forsiden. Men jeg skal heller ikke legge skjul på at ser du ut som en barbie, og i tillegg er dum som et brød.... Ja.... Jeg behøver ikke si mer.. 

  Så verden! Slutt å opperer dere "pene", for det er absolutt ikke pent i det hele tatt! Vær naturlige og flotte :* 

 • Publisert: 24.02.2016, 12:25
 • Kategori: Sterke meninger
 • 1 kommentarer
 • Noen dager....

 • Publisert: 23.02.2016, 15:36
 • Kategori: Sterke meninger
 • .....Bare flyter fingrene over tastaturet, og jeg har ikke engang mål eller mening med det jeg skriver, det skriver seg selv underveis.... Og det er deilig å bare få ting ut av hodet....

   

  "Selvom det er dager hvor jeg skulle ønske jeg kunne forandre ting som har skjedd i fortiden, så er det en grunn til at bakspeilet i bilen er så liten og frontruta så stor. . Dit du er på vei jeg så mye viktigere enn det du har lagt igjen bak deg."

  Jeg har i løpet av mitt korte lange liv gjort mye rart, opplevd mye rart, opplevd mye fint og opplevd mye ikke så fint, vært i vonde situasjoner jeg har satt meg selv i, og jeg har vært i vonde situasjoner som har oppstått uten at jeg selv har satt meg i dem. Jeg har og er veldig åpen om meningene mine, noe som til tider kan slå tilbake på meg selv, hvis jeg endrer syn på en ting eller endrer min mening og plutselig mener det motsatte en det jeg gjorde tidligere... Jeg selv er veldig gla for at jeg endrer meninger og syn på ting, at jeg ikke er helt lukket og ikke til å rikke, jeg har ikke nødvendigvis alltid rett, noen ganger er noe annet en det jeg tror og mener mere logisk. At jeg velger å brøle ut om min mening på livets vei er jo mitt eget valg, og jeg må jo bare tåle å høre det når jeg har endret mening, siden noen ofte må påpeke at "hei, du er en dritt, det der var ikke det du sa eller mente for 5 år sia liksom...".. JEG SIER BARE, TAKKE FANDEN FOR AT JEG IKKE HAR DE SAMME MENINGENE IDAG SOM JEG HADDE SOM 15 ÅRING, ELLER 20 ÅRING FOR DEN SAKS SKYLD! Det må være rom til å forandre seg, og rom for å endre meninger uten at noen føler at de må rakke ned på andre av den grunn. For hva oppnår man vel med å rakke ned på andre? Å føle seg bedre selv? Jeg skjønner ikke hvordan visse mennesker engang får sove om natta... 

  Jeg har som sakt stått i mye i min tid, det har vel de aller fleste på hver sin måte, alle har opplevd ett eller annet som gjør at de er den de er eller blitt den de er blitt på grunn av akkurat den hendelsen som skjedde den gangen. For min del er det mange hendelser, mange ting som har skjedd. Jeg har tatt lærdom av mine tidligere valg, jeg har akseptert feila mine, og jeg har gått videre. Jeg klarer å leve med den jeg er, og hva jeg har gjort tidligere, hvilke situasjoner jeg har vært i som har gjort at jeg er den jeg er. Jeg har lært meg og tilgi, og slippe mennesker som ikke unner meg noe godt. Jeg har mistet mange venner, og jeg har latt venner gå.. Jeg har sluttet å være naiv og betro meg til mennesker jeg vet jeg ikke kan stole på, jeg har latt mennesker som jeg vet aldri kommer til å behandle meg bra gå... Jeg forventer å få samme respekt, empati og medfølelse av alle mine nærmeste som jeg gir dem. Jeg forventer rett å slett å bli behandlet av andre som jeg behandler dem. Jeg forventer at mine venner skal tåle mine til tider sterke meninger om ting, og jeg forventer at de skal være gla i meg fordet, jeg forventer ikke at de skal være enige, men enige om at de er uenige.. Situasjoner jeg har vært i med mennesker tidligere har ikke vært optimale, og jeg er gla for at jeg har klart å tilgi og gå videre. Og at jeg i dag viser min skepsis før jeg slipper folk helt inn, eller betror meg til, eller blir venn med.. For å kaste bort tid på dårlige mennesker er jeg bare så sinnsykt ferdig med kjenner jeg. Jeg ser på meg selv som et bra menneske og en god venn, og jeg forventer det samme i retur. 

  Jeg sitter her i dag med følelsen av at, hadde ikke alt det som har skjedd, skjedd.. Akkurat når det skjedde, så hadde jeg ikke vært her jeg er idag. Og her jeg er idag, med de menneskene som er rundt meg, er akkurat her jeg vil være. Dette kunne jeg rett å slett ikke vært for uten, så takk til min fantastiske bedritne fortid fulgt av dårlige valg og kamper, for at du har fått meg hit jeg er idag, og ikke noe annet sted. Jeg gidder ikke bruke hverken tid eller energi på noe som gir meg noe negativt. Jeg legger min energi i det vakre og fine, det empatiske og kjærlige, i familie og hjem, interiør og jobb, naturen og dyra, det er jo så sinnsykt mye flott og vakkert rundt oss, grip det! Se det, man aner ikke hvor lang tid man har i denne fysiske verdenen vi er i nå, men en ting er sikkert, man burde nyte hver eneste dag av den, det prøver jeg på. Så får dritt være dritt, og nyheter være nyheter, og fortid, ja det får rett å slett være fortid! For HER er jeg IDAG! 

  Jeg elsker deg kjæresten min, takk til hele universet som har brakt oss sammen, at vi snublet over hverandre helt tilfeldig, det viser bare at sjebenen finnes, og at er noe meningen så skjer det. Hverdagen med deg og barna er rett å slett helt magisk, helt fantastisk er det! Alle små og store gleder, all kjærlighet og forståelse. Med deg trenger jeg ingen annen, ingen andre i det hele tatt. Vakre skapninger i form av venner og bekjente er en kjempe stor bonus å ha. Men så lenge jeg har deg min kjære Frederik så trenger jeg absolutt ikke noe som helst annet. Du er mitt alt, evig elsk <3 


  ^Det er forresten bare du som kan dra på deg øredobbene til mini og virkelig "PullEmOff" haha! Det er nesten så du kler dem:*

 • Publisert: 23.02.2016, 15:36
 • Kategori: Sterke meninger
 • 0 kommentarer
 • Ja, jeg blogger -EKTE!

 • Publisert: 05.02.2016, 11:02
 • Kategori: Sterke meninger
 • God morgen alle sammen! :)

  Jeg må bare starte med å si tusen takk for fine tilbakemeldinger på det forrige innlegget, det gjør godt at mange er så gode og positive, tusen takk for det. Jeg setter så utrolig pris på mine faste lesere, og håper dere vet det! :) 

  Det kan godt hende at noen synes jeg er for personlig og deler alt for mye på min blogg. Jeg har et behov for å skrive, det er sånn jeg får sortert tanker og tømt ut tanker. Ja, så mener du kanskje jeg heller burde skrivd dagbok som ikke lå i offentligheten så alle kunne lese den. Men jeg liker å dele, det er jo derfor jeg har en blogg in the first place, kanskje kan mine erfaringer og tanker hjelpe andre. Kanskje er det noen som trenger å lese hva jeg tenker, da jeg ikke er så flink til å snakke om det? Dessuten har ikke jeg en blogg som ligger på topplisten, så det er faktisk ikke ALLE som leser det jeg skriver heller, selvom alle har mulighet. Jeg har full oversikt over hvor mange som leser min blogg daglig, og tallene er ikke skremmende i forksjell til hvor personlig jeg er. Jeg skriver ikke for å få klikk, komentarer eller likes, jeg skriver rett å slett fordi jeg trenger det selv. Poenget mitt er at, jeg veit hva blogg er, du veit hva blogg er, hva gjør du her hvis du ikke liker blogg? Hva gjør du her på siden min, som er min side hvis du ikke liker meg uansett, og dermed heller forhåndsbestemt ikke klarer å like det jeg skriver. Hvorfor leser du det da? Noen sier jeg ikke burde dele fordi blogg er blogg, så det er bedre å ha milevis lange statuser på facebook, hvor facebook eier rettighetene over alt du skriver og du ikke aner hva det kan bli brukt til og hvor det florerer hen? Jeg har aldri vært en status skriver, hvertfall ikke på det personlige plan, jeg liker ikke å trøkke meg opp i trynet til folk på newsfeeden med mine tanker og følelser, men her på min blogg her deler jeg ALT, jeg er ekte og vil ikke legge filter på min ektehet. Alle som vet hvem jeg er, kjenner meg, familien min, eller vennene mine VET at jeg ikke putter noe under en stol, dere vet jeg kan prate for meg, og dere vet at det er mye som provoserer meg og jeg kan besvare og komentere det meste, så når dere VET det, og også VET dere ikke tåler det, hva gjør dere her inne på min blogg da? Bare for å ha et komentarfelt og få utløp for alle deres frustrasjoner? For å kunne negativisere det jeg skriver? For å bruke meg som punching bag?

  Alt for mange gjør ting de ikke liker bare for å ha noe å hate og negativisere! 

  Jeg skriver blogg fordi dere selv kan velge om dere vil lese det jeg skriver, vil du ikke lese, så la vær å klikk deg inn bare for å la deg provosere over ett eller annet.  Liker du ikke blogg, så ikke les dem. Liker du ikke meg, så ikke interesser deg for hva jeg gjør i livet mitt, noe du gjør når du er på min blogg, når du vet det er her jeg deler. Jeg kommer ikke til å slutte å blogge fordi noen kanskje vil jeg skal det, og jeg kommer ikke til å begynne å skrive tankene mine på facebook istedet selvom kanskje noen vil jeg skal det, jeg liker at folk selv kan ha mulighet til å velge om de faktisk vil klikke seg inn. Det er skremmende at folk klikker seg inn bare for å spre negativ energi over det jeg skriver, at voksne mennekser kan velge å bruke energi på ting de ikke liker forstår jeg heller ikke. Hvis du ikke har noe positivt å si, så hold kjeft, eller eventuelt lag din egen blogg for å ha et sted å få utløp, men ikke kom her å svartmal min blogg med drittkomentarene dine. Jeg kommer ikke til å godta noen negative komentarer på min blogg, med mindre jeg selv synes de er konstruktive. Noe jeg selv kan bestemme, siden det er min side og ikke din. Folk som slenger dritt bare for å gjøre det, for å ha noe å finne på, for å senke andre for å få seg selv høyere opp i flaggstanga, det er helt utrolig at voksne mennesker kan oppføre seg sånn, og vet dere hva som er enda mer skremmende? At noen av disse menneskene er foreldre, og hva er det for no forbilde å være for sine egne barn? Vær stygg alle steder du kan, husk å rakk ned på andre for å føle deg bedre selv? Og viktigst av alt, aldri unn noen andre lykke, glede eller noe som helst godt. 

  Jeg kommer ikke til å slutte å blogge. Jeg kommer ikke til å legge inn noe filter. Jeg kommer til å dele mine tanker og følelser, personlig på godt og vondt. Føler du at mitt innlegg er rettet mot DEG? Føler du deg truffet? Ta det til deg, eller klikk deg ut igjen, mest sansynelig var det ikke dedikert til deg, men hvis du fortsatt kjenner deg igjen, så burde du om ikke annet ta det til deg. Jeg kommer ikke til å slutte å være meg, jeg kommer til å være ekte, ærlig, brå, livlig, morsom, glad, empatisk, alt jeg kan være i det jeg skriver, og tåler du det ikke, gjør meg og deg selv en tjeneste å la vær å klikk deg inn. 

  Livet mitt er ikke et luftslott som så mange andres, ærlighet når lengst, og det finnes ikke noe vakrere enn ekte mennesker.

   

  Så... nok om det, har dere en fin dag? Det regner jeg med de fleste har, det er jo FREDAG og dermed helg etter arbeidsdagen er over! Wohoo! Til å med jeg skal ha fri i helgen og ha ordentlig helg, med kjæresten og barna, og jeg gleder meg så mye at jeg nesten blir helt rørt! Har dere hørt den nye låta til Karpe diem forresten? Jeg likte´n jeg.. 

   

  God helg alle sammen! :) Kos dere med alle øyeblikk og nyt alle små gleder. 

   


  Følg facebook siden min her

  Sjekk her for å se hva jeg lager på jobb!

  Hypp på ny tattis? Bestill deg en time her!

   

 • Publisert: 05.02.2016, 11:02
 • Kategori: Sterke meninger
 • 0 kommentarer
 • Ja, noe går helt galt! Men...

 • Publisert: 28.01.2016, 09:43
 • Kategori: Sterke meninger
 • Denne videoen florerer på Facebook om dagen, og jeg selvfølgelig bare si noe, jeg må rett å slett bare....

  Det de driver med her, er å stille barn manipulerende og ledende spørsmål. De ber barn velge om hvem som er stygg og hvem som er fin, man gjør vel ikke det? Med mindre det står imellom to gensere, og man lurer på hvilken de vil ha, men da spør man kanskje også kun: Hvilken liker du best? Jeg er helt enig i at det er trist å se en slik video som dette. Men disse synene kommer ikke fra barn selv, de ser ikke farger, religioner, hetero, homo, svart, gul, hvit, du skjønner? De ser ikke sånne ting! Holdninger får de fra oss voksne, som da er foreldre, barnehage tanter/onkler, annen familie, venner. Barn er ikke dømmende, de blir det! Fordi de lærer det av voksne! Jeg synes vinklinga på spørsmåla i denne videoen er helt feil, de burde stilt spørsmålene helt annerledes. 

  Jeg er veldig imot ledende spørsmål, hvertfall til barn. Det er noe av det værste jeg vet. Barn snakker selv om de har noe de vil si, de trenger ikke å få spørsmål stilt så du som voksen får de svarene du vil ha. Det gjør meg faktisk skikkelig forbanna. Man kan ikke legge ord i munnen på noen, også tro at det er sånn det er.. Barn ser, analyserer, observerer, og får med seg, alt vil de teste og stille spørsmål ved, selv! 

  Jeg forstår budskapet i videoen når jeg ser forbi de dumme ledende spørsmålene, og synes selvfølgelig det er trist, og helt feil hvordan verden er blitt, eller eventuelt alltid har vært.. Når det kommer til rasisme, men det går like mye begge veier også, hvertfall nå til dags. "stupid white people" ... Altså det kommer rasistiske utsagn og avhandlinger begge veier. Hadde det vært opp til meg, så vil jeg gjerne ha slutt på det. Mennesker er mennesker uansett farge, og det jeg stiller meg skeptisk mot hvis jeg skal være skeptisk, er det ikke farge, men religion og bakgrunn. Det for meg kan være super skremmende og ukjent. Men det kan jo likegjerne være en hvit østeuropeer som det skulle vært en neger fra Afrika, kan jeg si neger? Jeg mener ikke å tråkke noen på tærna! Poenget mitt er at det er bakgrunner jeg er redd for, og det er feks derfor jeg ikke er gla i å reise, fordi jeg ikke vet hva som møter meg, åssen man lever der, og der.. Om det er normalt og gruppevoldta damer til frokost middag og kvelds, noen steder så er det jo faktisk det. Og det er jo sånn de lever, og det de er vant med, så da er det jo heller ikke så rart at de kommer til Norge å gjør det samme.. Selvom det ER HELT FEIL! Jeg kan stille meg selv spørsmål som "kan jeg se ut som jeg gjør hvis jeg reiser dit?" Altså det fremmede ukjente utland er skummelt for meg. Det som skremmer meg er at vi drar så mye av det fremmede ukjente utland inn i Norge, så jeg blir redd bare av å skulle ta en tur til Oslo, det er jo som å dra på verdens reise. Nå må dere ikke missforstå meg!!! Jeg liker at vi hjelper de som trenger det, og at de kan komme hit å få en ny start, og ha det bra! Klart det! Det er som sagt ikke fargen jeg er redd for. Men psyken, sinnet og der de kommer fra.. Man kan ikke komme hit å behandle folk sånn man ville behandlet dem i hjemlandet sitt. Her er ting annerledes, og det må de inrette seg etter og leve etter når de kommer til Norge. De kunne for min del lagt igjen religionen sin der de kom fra, og kommet hit som åpne, sårbare, takknemmelige.. Nå følte jeg at jeg spora veldig av den videoen og det jeg egentlig prata om....

  Rasisme mot hvite fra svarte, og rasisme mot svarte fra hvite = FEIL!

  Alle mennesker er mennesker, alle dyr er dyr, innsekter er insekter, og hvaler er hvaler.. U see? Vi er bare en sjel trøkt inn i en form, jeg liker å kalle kroppen for motoren min, det er den jeg trenger for at jeg skal kunne være her på jorda, i sjela mi, noen ganger trenger den bensin(mat) noen ganger trenger den hvile, noen ganger må den på verksted(sykehus) Altså.. alt for å holde kroppen i live og frisk så sjela mi kan få være her på jorda litt til, å det samme gjelder alle andre levende skapninger som puster og ånder... Uansett farge!! 

  La barn være barn! La barn spørre selv, ikke spør dem! De er så rene og flotte når de blir født, og likevel så er det så mange som ikke kan vente med å starte å rive dem fra hverandre, gi dem holdninger, skepsis, og meninger de ikke ante eksisterte. JA! til trygg og forståelsesfull oppvekst! Barna først, ikke det dømmende allerede ødlagte "pedagogiske" "voksen" hode ditt! 

  Håper alle får en fin dag! Og at jeg klarte å formulere meg riktig her nå. Jeg er altså ikke rasistisk bare redd for det ukjente ute i verden. For all volden mot barn, kvinner og dyr.. Jeg liker det ikke og tåler det dårlig og jeg vil IKKE ha det til Norge. Jeg vil ha kjærlighet, masse nestekjæreligehet og forståelse til folket, og alle. Empati og sympati er nøkkelordene. Jeg vil at alle skal ha det bra! Store som små, sort eller hvit.. Vi er alle individer som fortjener å ha det bra på jorda, og da er det synd at NOEN vil og må føle at de vil ødelegge for alle andre. ..  

  Stemmen min er så liten at jeg nok aldri vil bli hørt... 

   

 • Publisert: 28.01.2016, 09:43
 • Kategori: Sterke meninger
 • 0 kommentarer
 • Promp er tabu?

 • Publisert: 27.01.2016, 11:39
 • Kategori: Sterke meninger
 • Jeg kan ikke fatte å begripe altså, hva som er så galt med en promp? Det virker som at det er utrolig mange som synes det er utrolig flaut, og veldig ekkelt. Why? Når vi får babyer og de er spedbarn, så roser vi dem når de får ut luft om det så er fra munnen eller anus, fordi det er viktig å ikke holde lufta inni magen da det kan føre til knip, og det unner vi jo ikke våre barn? Riktignok kun til de når en viss alder, for da må de plutselig holde seg? Det er ikke pent at de prupper lenger? Da er det ikke så viktig med deres velvære mer, så de kan bare gå rundt med luftsmerter? Jeg er selvfølgelig helt enig i at akkuratt rundt matbordet, på besøk hos andre(hvis man veit de er fisekjipe), på skolen  eller på jobb så kan man holde lufta for seg selv eller smyge den ut uten lyd et sted den ikke er til plage for noen andre. Men når man er hjemme? Da skal fisen bli slept fri altså, uansett om det er fra barn eller voksen! Hvis man ikke kan fise i sitt eget hjem rundt sin egen kjæreste/ektefelle og barn, da har man rett å slett feil familie tenker jeg, lufta MÅ ut! Det er en grunn til at man må fise, og som vi pleier å si i min familie  "man kanke holde på noe man ikke har i henda". Man kan ikke ha et anstrengt forhold til fis? Man kan ikke være annspent i sitt eget hjem eller rundt sine kjæreste? Hvor i allverden fiser de som ikke tør å gjøre det hverken hjemme eller ute? På do? I bilen? For der lukter det jo ikke ekstra intenst? hehe.. 

  Den lyden fisen får når man slepper den i do er jo den absolutte flaueste, synes jeg. Det blir sånn porselens ekko fis. Så jeg krysser alltid fingra for at det ikke kommer en fis hvis noen er på do med meg. Er det helt uhørt? At noen muligens er der mens jeg tisser? Jeg blir ikke flau over kroppens helt naturlige måte å være på gjør at jeg må tisse, og bryr meg lite om at kjæresten min er på badet mens jeg tisser, jeg bæsjer dog ikke forran han (enda!). Men om jeg må bæsje mens en av barna er på badet eller i dusjen, så gjør jeg det, glatt! Jeg har jo tatt bæsjen dems både som bleieskiftarbeider og rævtørker. Så hvorfor skal ikke jeg kunne bæsje forran dem? Bæsj er jo helt naturlig. Og lukta den eventuelt kan føre med seg unner jeg dem nesten, haha! Missforstå meg rett! Kommer fortsatt aldri til å klare å lage en dobæsj like intens som en bleiebæsj! 

  Men tilbake til fis, jeg blir helt matt jeg når venninene mine sier at de ikke promper forran kjærestene sine, da tenker jeg med en gang: for et overfladisk uekte forhold de har!? Hvis man ikke kan være 100% seg selv i et forhold, eller må legge lokk på seg selv på noen som helst måte, hva er det forholdet værdt da? Hvertfall når det kommer til kroppens helt naturlige måte å være på, må man fise - så må man det! Må man bæsje -så må man det! Må man pelle ut en irriterende buse -Ja! så må man det! Mensa man litt i trusa siste dagen - så skjedde vel det da! Man skal vel ikke skjule de helt naturlige behovene kroppen har for kjæresten sin? Disse tingene er jo trossalt like naturlig som det å spise, eller ha sex, spør du meg. 

  Min kropp tåler feks, gluten produkter og laktose veldig dårlig, nå holder jeg meg stort sett unna laktose, men gluten driter jeg litt mere i, og det gjør jo da så jeg stort sett alltid må fise, masse! Og får en del magekramper og til tider spyr med ræva. Og for meg er det ikke noe problem å snakke om det I DETALJER! Til hvem som helst egentlig, bæsj og promp er jo GØY, hehe! Her om dagen hadde jeg en fis i sofaen, når Frederik og Angelica var der, som særiøst lukta septikk tank, og ikke hvilken som helst septikk tank heller, som en hotell septik tank, jo lenger tid som gikk, jo værre ble lukta. Den var skikkelig ille! Godt det bare var èn sånn! 

  Jeg har sakt til min datter at "ikke promp i klasserommet" det kan bli flaut fordi alle nok vil le av det. Samt når hun spiser hos andre, osv. Ikke fis der man viser høfflighet, skjønner? Men utover det! Slipp fisen fri, det gjør jeg også selv! Mange ganger på dårlige tidspunkter, har du fisi i solarium før? Da blir fisen vifta rett opp i ditt eget tryne, i varmen.. Ikke så koselig, hehe! Uansett, hvor mye latter og glede bringer ikke en god prompehistorie? Greit, lukta er som regel kjipt, men lyden? Utrolig morsomt! Jeg har faktisk fisi så Frederik nesten har brekt seg, ganske morsomt? Haha! Noen ganger så fiser jeg inni min egen hånd og putter hånda i trynet til Frederik, han gjør det samme på meg, kanskje å dra den litt langt, men det er utrolig morsomt! 

  Prupp der du må, både store å små! Jeg er imot unødvendig vonde mager, dårlige forhold og uekte mennekser. Kan du ikke fise rundt dine nærmeste er du rett å slett på feil sted, da er nok ikke det den eneste tingen du ikke kan gjøre rundt dem heller?! Vær deg selv, på godt og "vondt" eventuelt vondlukt.. 

  Ønsker alle en fin dag! (med masse fis)

 • Publisert: 27.01.2016, 11:39
 • Kategori: Sterke meninger
 • 0 kommentarer
 • Hva er røddig å dele å hva er ikke?

 • Publisert: 21.01.2016, 19:34
 • Kategori: Sterke meninger
 • That´s the question. Jeg er jo en veldig ærlig og rett på sak frøken! Så for meg kjenner jeg at det til tider er vanskelig å blogge UTEN å tråkke noen på tærna. Jeg kan jo finne på å ha et hat innlegg om en hendelse her eller der, å da blir jo personen/personene det gjelder på en måte hengt ut av meg. - Noe som ikke er røddig i det hele tatt! På den samme tid er jo dette min "klagevegg" og et sted som jeg skriver om hverdagen med barna og mannen, og andre ting som engasjerer meg både negativt og positivt, merk andre TING! Men det er veldig mange mennesker, både som jeg kjenner/har kjent, og villt fremmede som også kan få fram et engasjement i meg. Er det da riktig av meg å skrive om hendelser som omhandler disse menneskene her på bloggen? Jeg kommer jo selvfølgelig ikke til å nevne navn, det ville jeg aldri gjort. Men personen/personene selv ville jo skjønt akkuratt hvem det var snakk om, eller hvilken hendelse jeg snakker om.. Og jeg putter jo ikke akkurat ting under en stol, jeg forteller i det vide og breie, AKKURAT som det ER fra MIN side, her på MIN blogg. Jeg ville jo heller aldri skrivd noe for å henge noen direkte ut, men litt konstruktiv kritikk må vel folk tåle? Eller at noen sier meninga si om dem eller noe som omhandler dem? Jeg synes hvertfall det er vanskelig, for jeg skriver inlegg på inlegg, men så ender jeg med å ikke poste i frykt om å tråkke noen på tærna, eller at noen ikke skal tåle å høre sannheten.. Men hvorfor skal jeg gå på tåspissene for andre? Det er jo ikke akkuratt som folk går på tåspissene for meg, om så det går i jungeltelegrafen, eller online(altså på nett). Så jeg skal liksom tåle det, mens jeg aldri kan få lov til å besvare? For hvis jeg mener noe, da er det ikke greit? Uansett mitt poeng er ikke at jeg vil bruke bloggen min til å henge ut folk, men å skrive om saker som berører meg, både negativt og positivt. Er det da ok? Jeg vil ikke svartmale folk, men om de gjør én eller flere ting som jeg synes er helt feil, så burde jeg vel kunne skrive om det? Det betyr jo ikke at jeg misliker ALT det mennesket gjør fordetom, men at akkurat den/de tingene synes jeg er helt feil. Jeg er hvertfall lei av å høre drit om meg selv(det er ikke ofte asså, sjeldent), men å høre noe, også ikke ha mulighet til å si hva jeg mener, eller forsvare meg. Samt at jeg kanskje opplever urettferdig behandling innimellom, også ikke kunne skrive om det... Hvorfor skal jeg bry meg om hva alle andre mener når de driter fullstendig i hva jeg eventuelt mener-?! Nå føler jeg at jeg skriver det samme bare med forksjellige formuleringer, så jeg regner med at dere skjønner hva jeg mener.. 

  Så hva sier dere til MERE dønn ærlighet, MINE oppfattelser og erfaringer? Om jeg så må tråkke noen på tærna på veien.. Om de i det hele tatt leser og får det med seg, det er jo ikke sikkert det heller da. Jeg har ikke noe behov for å bli likt av alle, tvert imot, jeg har mine nærmeste, jeg trenger ikke fler hvis det er det det skal stå på. Jeg har et mye større behov for å kunne dele mine tanker rett fra levra! Å det håper jeg at jeg kan her, både på godt og vondt... Liker man det ikke, så kan man bare klikke seg ut igjen ;) 

   

  Det er kaldt om dagen, brrr.. Det frister mest å bare gå i hi, og komme ut igjen til våren.. Men jobb og adulting kan man ikke snike seg unna uansett hvor mye mening man føler det gir å bare gå i dvale for et par måneder, jeg skjønner bjørnen veldig godt for å si det sånn! Dette er forresten noen bilder jeg tok på Hallbjønnsekken i Telemark for et par år siden. Passa bra med litt vinterbilder i denna alt for kalde vinter tiden. Håper dere alle har det bra og nyter det som nytes kan her i livet! :) Nå skal vi strax benke oss forran tv å se kveldens episode av <kjære mamma> som en av mine gode venninner er med i, blir spennans å se. Ha en fin kveld videre alle sammen!  • Publisert: 21.01.2016, 19:34
 • Kategori: Sterke meninger
 • 2 kommentarer
 • Del din lykke!

 • Publisert: 20.01.2016, 10:29
 • Kategori: Sterke meninger
 • Lyst å dele dette innlegget jeg fant på Lykkeklekkeriet om ubetinget kjærlighet med dere. Det er altså ikke jeg som har skrevet dette, men synes det var så fint og velskrevet at dette måtte jeg rett å slett bare dele :) Jeg selv er jo i en rus av kjærlighet om dagen, og da er det jo ikke så rart at hode mitt er fyllt til randen av lykke, kjærlighet og alt som omhandler dette temaet <3 Jeg ønsker og håper for dere alle at dere får lov å oppleve Ekte kjærlighet <3

   

  Den kjærligheten vi alle har lett etter ? ubetinget kjærlighet.

  Vi har hørt sanger om den, sett den på film, hørt den har blitt snakket om av Oprah og andre kjente talkshow-verter, og lest om den i tusenvis av selvhjelps bøker. Men hva er ubetinget kjærlighet?
  Vi ønsker alle å føle oss elsket. Vi tenker på det, håper på det, fantaserer om det, og kan gå langt for å oppnå det, og føler at livene våre ikke er komplett uten. Mangelen på ubetinget kjærlighet er årsaken til det meste av vårt sinne og forvirring. Det er ingen overdrivelse å si at vårt følelsesmessige behov for ubetinget kjærlighet, er like stort som vårt fysiske behov for luft og mat.
  Det er da spesielt trist at de fleste av oss har ingen anelse om hva ubetinget kjærlighet er, og vi beviser vår uvitenhet gjennom den skrekkelige skilsmisse- og samlivsbrudd statistikken, og misbruk og avhengighet av alkohol, tabletter, narkotika, porno og andre ting.
  Vår misoppfatning av ubetinget kjærlighet startet tidlig i vår barndom, hvor vi så at da vi gjorde alle de riktige tingene ? da vi var rene, stille, lydige og på andre måter ?gode og snille? ? ?elsket? andre oss. De smilte til oss og snakket til oss med et ømt og hyggelig tonefall. Men vi så også at når vi var ?rampete?, så forsvant alle disse tegnene på ?kjærlighet? med en gang. Kort sagt, vi ble lært gjennom en konsekvent erfaring at kjærlighet var betinget. At vi måtte kjøpe ?kjærlighet? fra de rundt oss med våre ord og vår adferd.
  Så hva er feil med betinget kjærlighet? Vi ser den jo overalt vi går, så hva kan være så feil med den? Se for deg at hver gang du gir meg en 500-lapp, så vil jeg fortelle deg at jeg er glad i deg eller elsker deg. Vi kunne holde på slik hele dagen, men ville du føle deg elsket mot slutten av dagen? Nei, fordi du vet at jeg ?elsker? deg bare fordi du betalte meg. Vi kan simpelthen ikke føle oss tilfreds eller hel med kjærlighet vi har betalt for. Vi kan bare føle oss elsket når den er gitt fritt og uavhengig til oss, når den er ubetinget. I det øyeblikk vi gjør noe som helst for å vinne godkjennelse og respekt fra andre mennesker ? med hva vi sier, hva vi gjør, hvordan vi ser ut ? betaler vi for den oppmerksomhet og kjærlighet vi mottar, og vi kan ikke føle oss ekte elsket.


  Det er bare en type kjærlighet som kan tilfredsstille oss, fylle opp alle tomrom, gjøre oss hele og gi oss den lykken vi alle ønsker;ubetinget kjærlighet eller ærlig kjærlighet. Det er ubetinget kjærlighet som vi alle søker, og som vi på en eller annen måte intuitivt forstår at alt annet enn den type kjærlighet, ikke er kjærlighet i det hele tatt ? det er bare en imitasjon av den ekte varen.
  Ubetinget kjærlighet ? ærlig kjærlighet ? er så forskjellig fra den type kjærlighet de fleste av oss har kjent til hele livet at den både fortjener et eget navn ? Ekte kjærlighet ? og en egen definisjon: Ekte kjærlighet er å bry seg om lykken til en annen person uten tanke på hva vi kan få for oss selv. Det er også Ekte kjærlighet når noen bryr seg om vår lykke ubetinget. Det er ikke Ekte kjærlighetnår andre mennesker liker oss fordi vi gjør hva de ønsker. Under slike omstendigheter betaler vi bare for kjærlighet igjen. Vi kan bare være sikker på at vi mottar Ekte kjærlighet når vi gjør dumme feil, når vi mislykkes i og gjøre det andre ønsker, og til og med når vi kommer i veien for andre, men allikevel ikke føler seg skuffet eller irritert på oss. Det er Ekte kjærlighet (ærlig ubetinget kjærlighet). Og den kjærligheten har makt nok alene til å lege alle sår, binde mennesker sammen og skape forhold langt over hva vi har kapasitet til å se for oss.


  Hvis vi ikke har nok Ekte kjærlighet i livene våre, får vi en indre tomhet som er uutholdelig. Vi prøver da tvangsmessig å fylle vår tomhet med alt som føles godt i øyeblikket ? penger, ting, sinne, sex, porno, alkohol, tabletter, vold, makt og den betinget godkjennelsen fra andre. Alt som vi bruker som en erstatning for Ekte kjærlighet blir en form for Imitert kjærlighet, og selv omImitert kjærlighet føles godt for en stund, vil den aldri vare eller gi oss den ekte lykken som Ekte kjærlighet gir oss.
  De fleste mennesker bruker hele livet sitt på å prøve og fylle deres tomhet med Imitert kjærlighet, men alt de oppnår er en enda dypere frustrasjon, bare kort avbrutt med øyeblikk av overflatisk tilfredsstillelse. All den tid vi føler oss ulykkelig skyldes mangelen på Ekte kjærlighet, og for frustrasjonen vi opplever mens vi desperat og håpløst forsøker å skape lykke fra et mislykket fundament av Imitert kjærlighet. Det flotte med Ekte kjærlighet er at den ALLTID vil eliminere ditt sinne, forvirring og smerte.


  Betinget kjærlighet eller Imitert kjærlighet finnes i fire former:


  Ros
  Ros kommer i mange varianter ? smiger, takknemlighet, aksept, respekt, sex og penger blant flere ting ? og vi liker dem alle sammen. Når andre forteller oss hvor fantastiske vi er, føler vi midlertidig at vi er umaken verdt. I fraværet av Ekte kjærlighetoverbeviser vi oss selv med at smiger er ?ekte vare? istedenfor å se hva det egentlig er: ros som vi må fortjene. Vi tror at vi må være perfekt, ha en viktig tittel, stor eller dyr bil, alltid være flinke etc.

  Tilfredsstillelse
  Jakten på tilfredsstillelse er en måte å distrahere oss selv fra tomhet og smerte som alltid følger mangelen på Ekte kjærlighet. En av de mest vanlige måtene vi ser etter tilfredsstillelse på er gjennom seksuelt behag. For å få en idé om hvor stor grad samfunnet har blitt besatt av seksuelt behag, kan vi bare se på mengden filmer, magasiner, TV-serier og ikke minst bruken av Internet. Eller vi kan bli tilfredstilt gjennom å se på sport, se på TV, reise og spise. Alle av disse tingene kan være sunne og bra for oss, så lenge vi ikke bruker dem som erstatning for Ekte kjærlighet.


  Makt
  Selv om det ofte er ubevisst, så liker vi å ha følelsen av makt og kontroll over den andre personen hver gang vi manipulerer, lyver til eller prøver å kontrollere han eller henne. Vi bruker penger, autoritet, sex, flørting og overtalelse for å påvirke, kontrollere og til og med såre mennesker. Når du kontrollerer noen, føler du deg faktisk tettere knyttet sammen med han eller henne på en overflatisk og kortvarig måte. Det er ikke Ekte kjærlighet, men når du kontrollerer mennesker rundt deg, føler du deg mindre maktesløs, du føler mindre av den tomheten og hjelpesløsheten som alltid er knyttet til mangelen på Ekte kjærlighet.

  Trygghet
  Uten nok Ekte kjærlighet, opplever vi en dyp smerte, og vi er villige til å gå langt for å skape oss beskyttelse for å unngå eller forverre den smerten. For å minimalisere smerten, holder vi oss unna uvante situasjoner, oppgaver og forhold, og så forveksler vi den følelsen av den tryggheten med ekte lykke.
  For all del er ros, tilfredsstillelse, makt og trygghet er ikke alltid usundt. Sammen med Ekte kjærlighet kan for eksempel penger, autoritet, sex og ros være en viktig del av vår ekte lykke. Disse tingene er bare farlige når de er brukt som erstatning for ubetinget kjærlighet.


  Når vi ikke føler nok Ekte kjærlighet, føler vi oss tomme og redde. Begge følelser som er uutholdelig smertefulle. For å kvitte oss med vår tomhet og redsel, bruker vi vinne- og forsvarsadferder for å fylle oss selv med Imitert kjærlighet.

  Vinne- eller ta adferd inkluderer:


  Løgn
  Selv om det er vanligvis ubevisst fra vår side, så hver gang vi prøver å få andre til å like oss gjennom å fremheve vår fysiske, mentale, sosiale eller jobbmessige kvaliteter, lyver vi. Med våre løgn, skaffer vi oss betinget aksept fra andre (ros), og ofte i andre former for Imitert kjærlighet også.

  Angripe
  Vi angriper eller kritiserer mennesker når vi bruker hvilken som helst adferd tilegnet til å påvirke andres adferd med redsel. Vi skremmer eller fornærmer andre med sinne, autoritet, fysisk skremsel, skyld osv. Når vi angriper mennesker, føler vi oss sterkere. Vi føler en form for makt som kan midlertidig være tilfredsstillende i fraværet av Ekte kjærlighet.

  Oppføre oss som ofre
  Vi oppfører oss som ofre når vi påpeker hva andre burde ha gjort for oss. Vi oppfører oss (eller spiller) såret, og beholder følelsen av at vi har blitt behandlet dårlig. Vi bruker skyld og forpliktelse for å overtale mennesker om at vi er ofre, og at vi fortjener mer enn hva vi får akkurat nå.


  Klamre
  Når vi finner mennesker som kan gi oss noe av den Imiterte kjærligheten vi ber om og lengter etter, klamrer vi oss ofte til dem enda mer. For å bare illustrere en av mange måter vi kan klamre oss på, så se for deg en partner eller venn som har bestemt seg for å forlate deg tidligere enn hva du så for deg en kveld eller helg. Hvis du sier; ?Må du virkelig gå nå??, klamrer du deg til han eller henne for mer oppmerksomhet.


  Løgn
  Helt siden vi var små barn lærte vi å skjule eller minimalisere våre feil, mangler og redsler fordi andre mennesker da ville i mindre grad ikke like oss.

  Angripe
  Sinne gir oss en følelse av makt, og da føler vi oss mindre hjelpesløse og redde. I tillegg, når andre mennesker angriper oss, kan vi ofte få de til å stoppe og angripe oss om vi angriper dem tilbake.

  Oppføre oss som ofre
  Når andre angriper oss, vil de ofte stoppe hvis vi kan opptre tilstrekkelig såret, og beskylde dem for å ha såret oss. Ofre bruker ofte også ulike varianter av uttrykk som; ?Det er ikke min feil.?

  Stikke av
  En effektiv måte å minske vår smerte på er rett og slett å fjerne oss fra den. Vi kan fjerne oss fra den ved å fysisk dra eller stikke av fra vanskelige situasjoner eller forhold. Vi kan følelsesmessig trekke oss unna samvær eller forhold. Vi kan grave oss ned i arbeid, eller ved å bruke alkohol, tabletter og/eller narkotika.


  Du kan finne den Ekte kjærligheten du behøver gjennom å ta fire steg:
  Ønsk forandring

  Fortell sannheten om deg selv
  Ha tro og tillit til
  Gi opp vinne- og forsvarsadferd


  Forandring
  Mirakuløse forandringer blir mulige for oss når vi ser på oss selv som både kilden og målet for forandring. Og du må virkelig ønske det selv. Ikke ?skulle ha gjort?, bør eller må, eller fordi noen andre sier eller mener det. Virkelig lidenskaplig ønske, men hvem vil vel ikke oppleve ekte lykke og Ekte kjærlighet?  Sannheten
  Dette er det viktigste steget, men siden vi har blitt vant med å skjule sannheten om oss selv, kan dette steget bli ukomfortabelt og uvant. Men du vil også oppleve en enorm frihet og en bølge av gode følelser.
  Finn en venn eller en person som du føler deg trygg med, og fortell om dine feil, forsømmelser og mangler. Du vil kanskje tro at vedkommende vil ?slakte deg? eller bli sint, men i de aller fleste tilfeller vil den du forteller dette til bli svært positivt overrasket, og gi deg tilbakemeldinger på det. Kjenn at denne personen aksepterer deg for den du er, også med dine feil og mangler som vi alle har. Deretter finner du en neste person, også partnere eller familiemedlemmer, men jeg foreslår at du ikke starter med dem.
  Ta små steg og gå gradvis frem. Etter hvert vil dette bli en ny vane som gir deg heller enda mer energi og Ekte kjærlighet isteden for å kjennes ubehagelig.
  Det du oppnår er en fantasisk følelse.


  Ha tro og tillit
  Å ha tro i denne sammenheng er å handle bevist med å velge og erfare at vi ikke vet alt, til å tråkke ut på en ny vei, hvor vi ikke kan være sikker på bestemmelsesstedet. Å handle med en slik tro utsetter oss for en vis fare, men den skaper også unik livslærdom og vekst. Når vi stoler bare på det vi er sikre på vi kan oppnå, kan vi bare forbli den vi er. Bare med å ha tro kan vi finne Ekte kjærlighet og lykke.
  Å ha tro er rett og slett å handle. Og husk at hvis noen ikke kan akseptere deg, så kan de ikke ta kjærlighet fra deg ? de gir den simpelthen ikke eller er ikke i stand til å gi den.


  Gi opp vinne- og forsvarsadferd
  Så lenge vi bruker vinne- og forsvarsadferd og den Imiterte kjærlighet vi får fra dem, kan vi rett og slett ikke føle Ekte kjærlighet. Bare av den grunn må vi gi dem opp, men du vil også oppdage at livet ditt blir langt enklere og behagelig, og du vil oppleve en stor frihet og lettelse. Det ironiske med vinne- og forsvarsadferd er at det du prøver å oppnå med dem, faktisk i de fleste tilfeller fører deg lengre bort fra det du nettopp prøver å oppnå • Publisert: 20.01.2016, 10:29
 • Kategori: Sterke meninger
 • 0 kommentarer
 • Hva skjedde kollektivtrafikken?

 • Publisert: 05.01.2016, 15:25
 • Kategori: Sterke meninger
 • Jeg trodde at vi i Norge ville beholde kollektivtrafikken? At vi ønsket å spare samfunnet for unødig kjøring? At vi ville at flest mulig skulle velge buss/trikk/tog/tbanen framfor å kjøre selv eller ta taxy? Hvordan har dere tenkt å oppnå disse målene ved å øke prisene på kollektivtrafikk hvert år? 

  Idag skulle jeg ta bussen hjem fra byen, en busstur som tar 7 minutter. En gåtur på 20 minutter, som jeg pleier å ta! Men jeg har skadet den teite lilletåa mi, i tillegg til at jeg har influensa, det er kaldt og snør, så da skulle jeg unne meg en busstur på denna vinterdagen. Og hva måtte jeg betale? 35, jeg gjentar 35(!!!) Kroner!?! Mener dere dette særiøst? Jeg jobber 6 dager i uken, om jeg skulle tatt bussen tur/retur jobb hver eneste dag hadde det blitt 420,- kroner! FIREHUNDRE OG TYVE KRONER! WHAT?! 1680,- pr måned?!? Ja, jeg vet at det finnes noe som heter månedskort som sikkert er bittelitt billigere, men likevel.. Dere skjønner poenget mitt! 

  Hadde jeg hatt bil og kjørt tur/retur jobb hver dag -som er en biltur på 5 minutter. Så hadde det sikkert kostra meg en 300,- i måneden (litt avhengig av åssen bil jeg hadde hatt).. Det er helt drøyt at det skal være billigere å kjøre selv.  Jeg trodde den flotte velferds-staten vår var opptatt av at folk skulle velge kollektivt og at de satset på det? 

  Jeg har hvertfall tenkt meg å fortsette og bruke beina og sykkelen så mye som mulig så sant formen og været sier det går. Eventuelt burde jeg gjøre som alle andre, fullføre lappen og kjøpe meg en bil og bli med på mølja om å forurense hele samfunnet, da det tydeligvis er det Norge ønsker at jeg skal!  • Publisert: 05.01.2016, 15:25
 • Kategori: Sterke meninger
 • 0 kommentarer
 • Nei takk, mamma!

 • Publisert: 17.12.2015, 19:31
 • Kategori: Sterke meninger
 • Angelica kommer hjem fra skolen med en lapp, en lapp hvor vi foreldre skal skrive under på hvorvidt vårt barn skal delta i kirken med klassen nå som det er jul. Jeg er for at det er opp til barnet selv og bestemme, selvom jeg er hennes mor kan jeg ikke velge hennes eventuelle tro, jeg kan veilede henne, akkuratt som de gjør på skolen når de har Kristendom, Livssyn og Etikk. De lærer mye igjennom åra på skolen, og hva hun til slutt ender opp med å tro på eller eventuelt ikke tro på det er ikke opp til meg og bestemme. Hennes svar når jeg spurte om hun skulle være med i kirken var hvertfall, -Nei takk, mamma! 

  Jeg bestemte meg derfor for å la lappen ligge på kjøkkenbordet i noen dager, før jeg spurte igjen, og svaret var enda det samme, jeg prøvde meg med: De fleste du leker med på skolen skal nok i kirken, og det kan jo hende det er koselig?! Men svaret var plent: - Nei! Ok... Jammen da sender jeg lappen til skolen. 

  Barn skal selv få velge, de har en rett til selv og velge, akkuratt som alle oss andre, uansett hva de kommer fra tidligere. Man kan ikke manipulerere/hjernevaske barna til å tro på det samme man selv gjør. De må få lov til å bli kjent med alle religionene som er og selv velge, når de har blitt store nok til det. 

  Merkelig nok så er det så utrolig mange som deler samme syn på det som meg, at barna selv skal få lov til å velge og at de støtter dem uansett, men like hærlig står de å døper babyene sine i kirka? Hva skjedde med rett til selv og velge? Da har dere jo allerede valgt for dem! Svaret pleier da og være: "Vi gjorde det for tradisjonens skyld" eller "Ja men da kan de jo bare melde seg ut når de har blitt større, da er de jo hvertfall døpt hvis de velger og konfirmere seg senere". 

  Jeg tenker bare for en gjeng meg HYKLERE !! De har jo ikke fått velge selv i det hele tatt, dere har valgt for dem, og nå er de medlem av den Norske Statskirke, som et kristent barn, dere ikke har tenkt til å oppdra i den kristne tro i det hele tatt. 

  Og ikke nok med det! Hvis ditt barn rundt konfirmasjonstider VIRKELIG har lyst til å konfirmere seg kristelig, fordi barnet har valgt og være kristent, -ja, da døper de seg da! Før konfirmasjonen sin, så de får mulighet til å konfirmere seg kristelig. Og ikke kom med en teit unnskyldning med at "Stakkars barn, så flaut og døpe seg i en så stor alder!" Nei vet du, det er ikke flaut i det hele tatt for hvis det er noe ditt barn virkelig tror på og ønsker så er det ikke flaut i det hele tatt, da er det vel bedre at deres egen dåp faktisk er noe de selv husker og har valgt??

  Jeg synes det er respektløst ovenfor Kirken og ikke minst ovenfor barnet at foreldrene tar slike store avgjørelser for dem, allerede som spedbarn. Og ikke minst respektløst av dem som sier ja til å være faddere, som faktisk ikke tar oppgaven særiøst, man sier ja til å delta og oppdra barnet i kristen tro, gi dem gaver som har med kristendom og gjøre, og ikke minst ta dem med i kirken en Søndag i ny og ne, men hvem gjør vel det? Folk må rett og slett ta seg sammen, og ikke se så løst og lett på ting, ha litt respekt!  

  Angelica er ikke døpt, og hun kan selv velge! NÅR hun blir stor nok til det! Så når min datter kommer hjem med en lapp fra skolen om hun skal i kirken eller ei, er det fullt og helt hennes valg -selvom hun kun er 7 (snart 8) år!  

  Jeg skriver ikke dette for å gre dere alle over samme kammen, selvom jeg virkelig håper at dere som har døpt barna deres i kirken følger det opp oppdrar dem som dere skal. Jeg skriver det heller ikke fordi jeg selv ikke har en tro, for det har jeg så absolutt. Men det er et helt annet tema, og min tro er heller ikke noe jeg prøver å prakke over mine barn, de skal få velge selv. Spør de, så klart får de svar, men svar som ender med -Det tror jeg, men det betyr ikke at du må tro det samme!   

 • Publisert: 17.12.2015, 19:31
 • Kategori: Sterke meninger
 • 4 kommentarer
 • La barn være barn!

 • Publisert: 17.12.2015, 10:25
 • Kategori: Sterke meninger
 • Hvem har bestemt at den fargen er til det kjønnet og den er det det andre? Jeg kjenner det bobler i meg. Kan ikke barn få gå med den fargen klær de vil? Og når de er babyer det vi som foreldre putter på dem. Om Angelica vil gå i spiderman genser mens Ailo vil gå i skjørt, hvem bryr seg? Samfunnet har bestemt at man allerede som barn skal deles inn i båser. Gutter skal ha blått, grønt og brunt, og jenter rosa, lilla og rød. Jenter må ha den rosa bamsen og sutten mend gutta skal ha blå. Altså, hvorfor? Jeg syns at barneavdelinga skulle vært felles, altså at alle klærna hang sammen i en stor avdeling, på ingen måte delt opp til det ene eller andre kjønnet i det hele tatt, basert på åssen kjønn de har mellom bena. La barn få være barn! La jenter leke med biler, og gutter leke med barbie. 


  ^Ailo i barnehagen for et par uker siden:)

  Jeg ble så provosert og forbanna når de laga LEGO friends, altså særiøst? Den ene tingen som liksom etter "loven" var unisex leke! Kunne ikke den bare ha forblitt som den var? Måtte det liksom bli delt opp i en - den er til gutt - og den er til jente greie? 

  Og til å med barnebiblene, i rosa og blå? Really?! Står det forskjellige ting til gutt og jente også da eller? Trodde bibelen var 1 bok, typ her er den sånn ser den ut. Man kan vel ikke gi den ut i flere varianter for hvilken grunn? At den skal se bedre ut? Manipulere til å tro med farger? Ærlig talt, så lavmål.. 

  Nå som det er så populært blandt voksne menn og ha hinsides mye sjegg og langt hår, hvorfor kan ikke da kidden på snart 2 år ha langt hår uten at noen må sette fingern på det og kalle han for en hun? For er det virkelig sånn at det kun er voksne menn som kan ha langt hår og ikke barn? Er det sånn at alle jenter med kort hår ser ut traktorlesber helt til de runner 60 år for da er det "normalt" at de har kort hår? Jeg kjenner jeg blir forsyrra på innsiden av hvordan mennesker alltid -ALLTID kan finne en grunn til å kommentere negatvit på hverandre, pirke på hverandre, belære hverandre, og å ville bestemme over andre. 

  Alle leker som blir laget som liksom skal være unisex leker, blir til å med også laget til hvert kjønn, nemlig en i blå og en i rosa, men det skal liksom være en leke som er til begge kjønn, hvordan kan de si det når de lager 2 like i hver sin farge? Hva skjedde med å lage en leke i én farge? 

  Har det allerede gått så langt at det er forsent å snu nå? At det er forsent for barna å skjønne at jenter også kan leke med biler. At det er forsent for gutta å skjønne at de kan trille dukkevogn? Angelica hadde som baby like mye klær fra "gutte avdelinga" som "jente avdelinga" hun hadde både biler og ponnyer, men det var ikke lenge hun gikk i barnehagen før hun kom hjem og ville kaste alle " gutte lekene", før hun ville sette all "gutte legoen" på loftet og kun ha lego friends framme, før spiderman gensern ble kasta ut av skapet, skjønner du? Kommer de holdningene da fra de ansatte i barnehagen eller fra de andre barna? Eller er det rett og slett bare samfunnet som slår inn helt feil? 

  Da jeg selv var liten måtte mamma krangle godt med meg for å få på meg en kjole, jeg likte meg helst i bukser/tights og converse. Jeg var enten oppslukt i lego, biler eller ute i skogen og lekte og bygde hytter. Hvorfor vil da samfunnet at jeg skal si at jeg var en tomboy som barn for at de skal forstå hva jeg mener? Jeg var vel bare et barn som alle andre?! 

  Jeg har hvertfall et stort ønske om at her i vårt hus så skal barna skjønne at det er ingen ting som heter at den er til gutt og den er til jente, det finnes ei heller en fasit på hvordan gutter skal se ut, eller hvordan jenter skal se ut.

  Nå har det seg sånn at Angelica er veldig jålete og liker å gå i kjoler osv, men hu gjør det med stil vil jeg si, hun drar inn alle farger og elsker strikket tøy, hun har fått kle på seg selv og velge klær selv ikke bare i skapet hjemme, men i butikkene også siden hun var ca 3 år. Men hun er alikevel kanskje den "typiske jente" sånn sett, selvom ikke jeg har gjort noe for at hun skal være det. 

  Ailo er enda så liten at han ikke har fått utfolde seg enda, men det skal han absolutt få lov til. Jeg prøver å ikke handle så mye blå hvertfall, det går mere i grått og sort kanskje, samt gensere med kule print på. 

  Det er viktig at vi som foreldre lar barna få handle selv, altså trenger ungen en ny bukse så ta ungen med til butikken så de kan velge selv hvilken de vil ha, det er ikke vår jobb og skape dems image. De er egne individer, med egne meninger og egne oppfattelser av ting, og vi foreldre må ikke stå i veien for hvem de vil være, vi må støtte dem og besvare spørsmålene dems, ikke bare feie det avgårde. Vi er med på å skape våre barn, men de er helt klart egne individer. De møter mange på deres vei allerede i tidlig alder,  barnehageansatte, lærere, venners foreldre og annen familie ingen av dem er med på å oppdra våre barn, det er det kun vi hjemme som gjør, men de setter selvfølgelig sine spor og gjør en innvirkning på oppfattelsen til barna. Men ikke glem at de skal lære og tenke fritt, og ikke minst og få lov til å tenke selv. 

  Verden er en lekeplass, bruk den, lek med tingene på den, mennesker, finn deg selv, og finn andre. Ikke bruk energi på negativitet og bagateller, se lyst og positivt, lær barna dine og kjærlighet og nestekjærlighet, empati og symptati. Elsk livet, hverandre og verden. Gi barna dine gode grunnverdier til de skal ut å starte ferden sin med egne erfaringer selv. 

  Og til deg som leser -Aldri mist barnet i deg selv! 


  ^Angelica 0-4 år (Tenk at hun blir 8 år til Mars, tia flyr)


  ^Ailo 1- snart 2 år.

 • Publisert: 17.12.2015, 10:25
 • Kategori: Sterke meninger
 • 2 kommentarer
 • På TV Vestfold!

 • Publisert: 19.11.2015, 07:45
 • Kategori: Sterke meninger
 • Tv er ikke heeelt min greie tror jeg, man blir faktisk lettere stressa av den derre store kolossen av et kamera og føler liksom man må prestere så mye at man blir heller nærvøs, men jeg humra vel vekk det meste av nærvøsiteten, latter er den beste forsvarsteknikken som finnes, heehe! Neida, er nok mange flere ting jeg ville sakt i dette klippet. Syns uansett at dette er et tema som må opp og fram i lyset så man kan få en slutt på dissa fordommene en gang for alle, det gjelder jo ikke bare meg som har overstadig mye tattiser, det gjelder overvektige, "satanister" eller såkalte emoer, kles stiler, tynne folk, ETC. dere skjønner hva jeg mener, altså folk klarer alltid å bås sette og peke ut dem som skiller seg litt mere ut og det syns jeg det må bli en slutt på, kan ikke alle bare få være den de er? Det må jo være innmari flaut å være oppi åra og likevel dømme andre?! 

  Linken til intervjuet på TV VESTFOLD finner dere her:

  http://www.tvvestfold.no/lever-med-fordommer 

 • Publisert: 19.11.2015, 07:45
 • Kategori: Sterke meninger
 • 0 kommentarer
 • Bekjemp hat med kjærlighet.

 • Publisert: 16.11.2015, 09:01
 • Kategori: Sterke meninger
 • God morgen! 

  Jeg råder dere alle til å se denne videoen, jeg selv blei veldig rørt her på morrakvisten. 

  https://www.youtube.com/watch?v=W5DwStbT6rg&feature=youtu.be

  Det er veldig lett og dømme og gre alle over samme kammen, men husk at vi er alle bare mennesker uansett religion og opprinnelse. Bekjemp hat med kjærlighet, ALLTID! I enhver hat situasjon. Vis omtanke,empati og kjærlighet, ikke bare idag, men hver dag.   Ha en fin dag alle sammen :) 

   

 • Publisert: 16.11.2015, 09:01
 • Kategori: Sterke meninger
 • 0 kommentarer
 • Snørr!

 • Publisert: 16.06.2015, 21:30
 • Kategori: Sterke meninger
 • Er det bare meg, eller er det flere som syns det er skikkelig ekkelt når folk, gjerne eldre, drar fram lommetørkle fra baklomma og snyter seg sånn skikkelig, titter litt på det, og legger det tilbake i lomma. Altså, ÆSJ! Man hører jo at det kommer supermasse og at det aldri kommer til å bli plass til mere snørr i det tørkle, så hva er poenget meg gjenbrukstørkler? Gjerne noen tanta fra grimstad har håndbrodert til dem.. Det kan umulig være digg 5 min etterpå å putte nesa ned i det våte tørkle og legge litt mer der? Jeg blir litt uvel av tanken, snørr er og blir ekkelt, og hører hjemme i et stytepapir, som en en engangs sak, som går rett i søpla etterpå! 

  Anywhooo.. Idag har det vært en lang dag, tror jeg har tatt mandagsfeelingen på etterskudd, det føles hvertfall sånn.. Nå har jeg planta meg i senga, begynte å se på Weeds her om dagen, og gleder meg nå til å fortsette å se, veldig artig serie i grunn, annbefales! Også tror jeg at jeg må ha litt popcorn:) 

  Apropo snørr, den derre pollen er heftig i år altså, må være derfor jeg føler meg helt skutt om dagen! Ikke så mye snørr på meg, men føles ut som luftgangene i nesa er blitt mindre, så det liksom er vanskeligere å puste, skjønner? Og går jeg forbi noen som klipper plenen tar det 2 sek så ser det ut som jeg har røyka sokka mine til frokost i øynene mine.. Ikke bra! 

  Er forresten ledig til en liten drop in imorgen på dagtid hvis noen kunne tenke seg litt nytt blekk på kroppen :) Ha en fin kveld alle sammen ! Og husk kleenex ;)    

 • Publisert: 16.06.2015, 21:30
 • Kategori: Sterke meninger
 • 0 kommentarer
 • Tattoverte mødre = dårligere mødre?

 • Publisert: 15.06.2015, 21:10
 • Kategori: Sterke meninger
 • Særiøst? Jeg er en like god mor som alle andre, selvom jeg ser ut som jeg gjør på UTSIDEN av kroppen, man kan ikke dømme forsiden av boka uten å ha lest den, skjønner? Jeg har morsinnstinkt, følelser, empati som alle andre mennesker har, eller ikke alle da. For det fins jo faktisk de som PEKER og kommenterer når jeg går forbi dem på gata! Min datter på 7 år, har ALDRI komentert hverken piersinger eller tattoveringer på meg eller noen andre. Ingen barn reagerer på disse tingene, kun voksne, og eldre. Og deres barn lærer av deres holdninger -tenk på det før dere "mobber" og setter folk i bås. 

  Jeg føler ikke at folk har noen som helst rett til å peke på meg, kommentere med mindre de har noe positivt å si, eller OVERGLO! Altså, vi lever i 2015, det er ikke så rart eller annerledes at folk er tattoverte! Det er faktisk HELT normalt, det er vel heller unormalt og ikke ha en eneste en? 

  Og det mærkeligste er jo at disse fordomsfulle folkene ikke er det med en gang de kommer inn i tattoosjappa mi?! For der er det liksom greit at jeg ser ut som jeg gjør, men ute på åpen gate blandt andre hører jeg ikke hjemme da eller ? 

  Er det riktig at jeg føler jeg må ha på genser og bukse når jeg skal følge datra mi på ballet? eller når jeg skal på foreldre møter, konferanse timer osv? Jeg føler liksom at jeg konstant pakker meg inn hvis jeg skal noe så ikke alt syns hvertfall, altså det syns jo på hender, hals og ansikt uansett. Men alt det andre da, føler liksom at jeg må gjemme meg for ikke å bli dømt, hvertfall under de føste møtene, også har liksom folk blitt kjent med meg og da kan jeg sakte men sikkert begynne å driste meg til å gå i t-skjorte og bukse eller en shorts med genser til. Men det er jo ikke riktig? Jeg må jo få lov å se ut som jeg vil UTEN å få noe som helst oppmerksomhet for det... Ingen har noe med det! 

  Selvom jeg ser ut som jeg gjør, så gjør jeg jo alt det samfunnet mener er riktig og lever som jeg selv vil si ganske A4, jeg har rekkehus, mann, stasjonsvogn, jeg har 100%jobb og betaler skatta mi, barn på grunnskolnen og i barnehagen, 4 katter, ja.. ikke sant... Dere skjønner! Jeg er ikke veldig A4 sånn inni meg som person, jeg har mange sterke meninger og holdninger, og er i tilegg veldig alternativ. Selvom jeg har masse tattiser og en veldig laidback kles stil og kan finne på å gå med lue og caps så betyr ikke det at jeg ikke har livet på stell eller er en god mor. Jeg ække kriminell selvom jeg har piersinger og tattoveringer i annsiktet. 

  Det værste er jo at eldre damer på butikken kan finne på å si ÆSJ og FYSJ direkte til meg, hva har de med det etter? Hadde jeg komentert det fæle gardinskjørtet dems, eller det grå korte afro håret i retur hadde de jo ringt politiet. Men DE skal ha lov å lire av seg? Og jeg skal bare holde kjeft og ta imot? 

  Poenget mitt er hvertfall, jeg er en god mor, en god kjæreste, og en god borger, UANSETT utsende! Så tenk over hvilke signaler du sender ut til folk! 

  For det meste så driter jeg i hva folk syns og mener om meg, HELDIGVIS! Hadde vært kjipt om jeg var svak og nærtagene, men jeg håper at samfunnet snart endrer seg så jeg stolt kan vise fram hver eneste tattoo uten at det er helt tabu og jeg får dritt for det! 

  Tok et par kjappe bilder av meg selv her nå, så dere får unnskylde webcam kvaltiteten! :) 

 • Publisert: 15.06.2015, 21:10
 • Kategori: Sterke meninger
 • 11 kommentarer
 • Hva kommer til å skje?

 • Publisert: 14.06.2015, 22:41
 • Kategori: Sterke meninger
 • Når jeg er ute å handler på kjøpesentere, på stranden, på byen etc. Så.. (MISSFORSTÅ meg RETT nå) er det veldig mange overvektige mennesker, altså da mener jeg, i min egen generasjon, er de fleste under det som heter "normal" og tynn. Men når jeg ser på generasjoner som er 10 og 15 år yngere enn meg selv, så er de veldig overvektige, veldig MANGE av dem.. Og da tenker jeg HVA KOMMER TIL Å SKJE? Hvor gamle kommer disse menneskene til å bli? Den såkalte Pc/Tv spill / latsabb generasjonen? Hvordan skal disse jentene klare å føde barn? Det kan by på ganske mange farlige komplikasjoner under en fødsel. Og det samme ellers i livet, når det kommer til andre sykdommer. Jeg mener ikke å mobbe eller slenge drit til overvektige folk her nå, men jeg oppriktig bekymrer meg for hva som kommer til å skje med dem, og menneskeheten videre? 

  Hva kan man gjøre for å endre dette? Hva kan vi andre bidra med for å hjelpe til? Mange av dem ser det nok ikke engang selv, da det er veldig mange andre rundt dem som ser helt like ut, og da vil vel det bli det nye "normale" på en måte?! Hva med disse ungdommene den dagen det går opp for dem at de har litt for mye ekstra og ta i? At hjertet og lungene og hele sjelettet er super overbelastet? Hva med den dagen de skjønner at de vil gjøre noe, men det tar LANG tid, man må endre kostholdet HELT og legge i hardtrening, hva når det går 1 måned, og de bare har gått ned bitte litt men likevel ikke mistet noen cm? Kommer de til å gi opp da ? Trøste spise under teppet forran en god film ? 

  Jeg har så lyst til at det kan være noe man kan gjøre for å hjelpe disse menneskene, men det viktigste er jo at de har øynene åpne og virkelig har lyst til å hjelpe seg selv også. Det er rett å slett livsfarlig å være så stor. Stå på alle sammen, vær aktive, dropp snop og brus og spis sundt! PLEASE! Jeg vil se dere bli eldre enn meg selv! 

  Heldigvis så virker det som verden har blitt mere på økologisk mat, og kortreist mat, sund mat rett å slett! Det er populært og spise sundt, la også disse menneskene følge den trenden! Støtt bøndene i Norge så vi kan spise Norsk mat! Bli andelsbønder! Det er så mye flott man kan gjøre for å hjelpe samfunnet på den måten. Det er super viktig! Hvertfall for fremtiden! Lær barna dine og lage kjøttkaker og annen mat fra bunnen, de fleste nå klarer jo bare å steke en grandiosa! Det er for dårlig, gutter,jenter, damer og menn alle burde klare og lage mat fra bunnen, spise regelmessig og sunnest mulig. Hvis man kjenner sin egen kropp godt, vet man også hva som er sunnest og mest riktig for deg som enkeltperson og spise. Og vet man det ikke selv, er det noe man kan få hjelp til. Ikke alle har godt av gluten, laktose, egg, kjøtt ETC, selvom man ikke har en "diagnose" fra legen på det, man kjenner selv når man blir oppblåst av det man spiser, når man får vondt i magen... Ikke spis deg STAPP mett under hvert måltid, spis heller lite og litt oftere... kaker og søtsaker ? kun helger eller spesielle anledninger, da ikke hele kaka, men ett stykke holder, ikke hele potetgull posen eller godteposen.. Jeg selv kan spise max 8 stykker av gangen fra en smågodt pose, skjønner? Man må ikke tømme, man må ikke spise som om det skulle vært siste gang hver gang man gjør det. 

  Nei nå falt jeg litt av sporet her, men jeg er så bekymret for hva som skal skje, hvordan det skal gå, hvis alle blir tykke og til og med kanskje dør mens de føder deres egne barn, så vi flere 100 barn vokse opp uten mødre, så vil de være deprimerte for det og skylde seg selv og drikke seg i grusen eller ruse seg ? Neida! Jeg satt det VELDIG på spissen nå, men tenk framover,  vit at dere en dag skal være der for flere enn dere selv, nå er dere unge, men en dag skal dere selv ha familie og barn, dere har også selv mødre, fedre og søsken nå som er gla i dere og ikke vil miste dere! PASS PÅ DERE SELV! 

   
 • Publisert: 14.06.2015, 22:41
 • Kategori: Sterke meninger
 • 0 kommentarer
 • Møter er for klyser!

 • Publisert: 10.06.2015, 00:40
 • Kategori: Sterke meninger
 • Det tenker jeg, jeg føler liksom at med engang noen sier at de skal i møte, så ser jeg for meg dress, sort skjørt, hvite skjorter, stramme annsikter uten uttrykk, altså helt stive mennesker i alt for stive klær. Det er det jeg forbinder med ordet møte! Jeg måtte le litt her om dagen da jeg selv skulle på 2 møter i løpet av formiddagen, å så for meg de jeg skulle i møte med, jeg visste det ikke var så stivt som i dress på noen av dem, da det ene møtet var med regnskapsførern min, og det andre var med lærerne til datteren min. Men likevel så jeg for meg at de var stive i ansiktet, kanskje man kaller det at man prøver å være særiøs? Eller upersonlig? Hvertfall.. jeg liker ikke upersonlig, jeg liker ikke kleine stillheter, og av en eller annen grunn føler jeg alltid når jeg skal i møte at det er fordi noen skal stille meg til veggen med kniven på strupen.. Kanskje det er fordi jeg var alt for mye hos rektor langt tilbake i tid ? :P 

  Men! De fleste andre da, "kontorrottene" som er i møter så å si hele dagen, som går i finstas osv, jeg tenker bare, hvem er disse menneskene ? Upersonlige? sjelløse? Nei ikke vet jeg... Kanskje jeg bare rett å slett ikke liker møter fordi jeg ser ut som jeg gjør ? og folk ofte dømmer meg eller putter meg i en boks utifra det, og jeg må bruke halvparten av tiden møtet varer til å mykne opp personen jeg snakker med, jeg må liksom under huden til folk - alltid!  Også for min egen del, jeg har jo trossalt piersinger i trynet, tattiser i trynet og langt oppover halsen og på henda, og ja.. over alt der det er hud igrunn, de fleste mennesker har noen kommentarer på det. Men det har jo ikke de jeg skal i møte til, de komenterer det ikke, de bare skuler, og prøver å holde seg til saken, og tror jeg er dum? tilbakestående? Helt til de blir litt bedre kjent med meg, og innser at jeg egentlig er ganske hyggelig, og smart tør jeg påstå! 

  Jeg mener ikke at møter er for klyser, men jeg mener at jeg ser for meg klyser og folk som er høye på pæra hver gang jeg tenker at noen skal i møte! Men jeg vet jo ikke, jeg jobber ikke i den bransjen, jeg tror det hadde blitt alt for upersonlig for meg, dessuten er det nok ingen som hadde ansatt meg, sånn som jeg ser ut :P Hehe... Flaks jeg trives som tattovør! 


 • Publisert: 10.06.2015, 00:40
 • Kategori: Sterke meninger
 • 0 kommentarer
 • UTRYDDE DOWNS SYNDROM?

 • Publisert: 08.06.2015, 15:27
 • Kategori: Sterke meninger
 • Jeg blir særiøst helt målløs og kvalm. Disse prøvene mange velger å ta når de er gravide, for å se om barnet har feil/mangler/hjerneskader ETC. HVORFOR? Og hvorfor velger de fleste å ta abort når de får vite at barnet de bærer i magen har downs syndrom? Jeg mener, det er ditt barn uansett, du har laget det, helt selv, altså ikke alene(som regel) Men likevel, det er ditt avkom! Ja, det krever mye å ha et barn som er annerledes, som har feks. down syndrom, men er ikke barnet ditt verdig et liv? HVEM er DU til å bestemme at det barnet ikke skal få lov å leve bare fordi det ikke er helt a4? 

  Systemet og samfunnet har satt opp at det er mulig å ta disse prøvene, hvorfor? JO fordi, hvis barna faktisk har en hjerneskade ETC. så krever det mye, også fra samfunnet, man får litt ekstra hjelp med avlastning, og i det lange løp må jo disse menneskene bli "passet på" til en viss grad hele livet. Og mener samfunnet at det er å kaste bort ressurser? Som man kanskje heller kunne brukt på eldresentere og barnehager? JA, det mener de... Derfor vil de at vi skal ta abort om vi venter et barn som ikke er 100% friskt. 

  Det er et egoistisk valg og fjerne et barn, uansett åssen man ser på det. Men det å fjerne et barn bare på grunnlag av at det har feks downs syndrom er jo helt sykt! Uansett og du får et friskt barn eller et ikke 100% friskt barn, så er det jo fortsatt DITT barn. Hvor er morsinnstinktet ditt? Uansett hvordan fysisk eller psykisk tilstand barnet ditt er i, så krever det MASSE tid, masse energi, oppfølging, kjærlighet, ærlighet, hjelp, OSV. UANSETT! Man må jo egentlig ikke yte noe ekstra, bare mer av det samme du må yte uansett. Skjønner dere? 

  Så hva gjør vi? Eller hva gjør Norges befolkning? Tar abort hvis de ser at barnet ikke er friskt? Hva skjer da? Da utrydder vi Downs syndrom! Er det pent? Vi kan jo ikke bare velge å utrydde en mennesketype? En type mennesker som kan oppstå uansett åssen etnisk bakgrunn du har, en "sykdom" du kan få over hele verden, en sykdom som knytter oss alle sammen uansett åssen rase/hudfarge vi har, som gjør at vi ser at alle mennesker er like... Forstår dere ?

  Og se på dem, det er jo kjempe søte, viser glede så å si hele dagen, jeg vet ikke om noen mennesketype som viser glede på den måten de gjør, og omvendt, når de er sinte så viser de det skikkelig. Men er ikke det lov? Alle har lov å vise glede og sinne. Alle har lov til å få grunnskole oppholdet lagt opp til deg spesielt, det gjør de jo faktisk kun for "spesielle" barn, og ikke for de friske i det hele tatt. Er de ukonsentrerte eller slite med å forstå lærerns måte å lære på, får de en diagnose for å få hjelp, eller blir sendt på en annen skole. Så jeg syns det er fantastisk at samfunnet støtter opp og hjelper barn og voksne med downs syndrom! Så hvorfor skal ikke de få lov til å leve? Hvorfor vil vi ikke ha flere av dem? Og hvem er VI til å ta fra dem verdigheten til livet? 

  Og i tillegg sitter folk å ser på tangerudbakken på tv, og ser på det som underholdning, og ler av dem? Det er helt ok? jeg klarer ikke engang å se på det, jeg syns det er ordentlig stygt av mennesker og media å sette dem i et sånt lys. De er jo super søte, de er ikke til å le av! Ta dem særisøt, ta alle særiøst, ta alt særiøst! Og ikke ta fra folk den største gaven -livet. Da kan du heller ta ditt eget mener jeg, om du ikke klarer tanken på å føde fram ditt barn med downs syndrom, da fortjener du ikke selv livet heller. 

  Men sånn særiøst, vi kanke VELGE hvem som skal få lov å LEVE? Drepe våre egne barn på den måten, uten å i det hele tatt komme i fengsel for det, men hadde du føda det, for så å se at det hadde downs syndrom, uten de prøvene, hva hadde du gjort da? Drept ditt eget barn? Da hadde du ihvertfall fått litt straff for valget ditt. Barnet er like levende i magen som det er utenfor magen. Husk det! Det skulle ikke vært lovlig å tatt abort på grunnlag av genetiske feil og mangler, kjære samfunn, ta de prøvene vekk!!! 

  Håper dere forstod innlegget mitt selvom det ble litt rotete! 

  Jeg veit hvertfall om 100 andre menneksetyper og raser vi kunne utrydda, istedet for så harmløse mennesker som dem med downs syndrom! -Feks: Pedofile, Voldtektsmenn, Blottere, høyt kriminaliserte mennesker, bakmennene til menneskehandel, dyreplagere, og jeg kunne fortsatt i en evighet.. Men dere skjønner hva jeg mener! 

 • Publisert: 08.06.2015, 15:27
 • Kategori: Sterke meninger
 • 4 kommentarer
 • Hva skjer med menneskeheten?

 • Publisert: 03.06.2015, 21:28
 • Kategori: Sterke meninger
 • Altså da jeg vokste opp, på det glade 90 tall var ingen ting farlig! 

  Jeg lekte rundt ute dagen lang, jeg herjet og spiste hva jeg ville. 

  Og når jeg ser tilbake nå var alt så mye mere "fritt" virker det hvertfall som. 

  Nå er det jo heidundranes kaos, man kan ikke spise ditt og ikke datt, der er det aspartam, det blir du tjukk av, det er kreftfremkallende, der får du utllett av, og jeg kunne bli ved.. 

  jeg husker da vi skulle ha skoleavslutninger at foreldrene spleisa på et par kasser pils som de delte mens de så på våres fremvisninger, altså det kan godt hende at det også var fordi vi bodde i Danmark i min barndom, men jeg føler bare at nå er alt FY! Du kanke bare ta et glass vin til no middag, eller en øl, ikke med mindre det er Lørdag og da isåfall er det bare lov med èn. Jeg mener ikke at jeg har et ønske om å være full mens datra mi er hjemme det er ikke det jeg vil frem til, men jeg bare sier at har ikke barn godt av å se voksne kunne nyte alkohol uten å endre adferd? Hvordan skal det bli den dagen de ser og drikker øl for første gang? De tror jo sikkert at de må drikker 12 og ikke 2, for å kose seg med alkohol er det vel ingen som gjør ? Det har hvertfall de aldri sett? 

  Så nå kan INGEN drikke alkohol forran sine barn, pga de barna som har vokst opp i overstadige alkoholiserte hjem må skånes fra sånt. 

  Samfunnet har rett å slett fått en 0 tolleranse på det å kose seg med alkohol, det er liksom bare enten eller og ingen mellomting? 

  Jeg mener selv at jeg ikke har tatt skade av å se min mor drikke vin til mat? Vin til film? Øl til reker? Alkohol på nyttårsaften, men aldri mye! Men hun har kost seg, og det er jeg gla for at jeg har sett, for det har jo gjort at jeg drekker KUN for å kose meg, aldri for å bli hengedrita, hvem liker vel å miste kontroll,sans og samling? 

  Det er rett å slett provoserende at det er så mye regler på absolutt ALT! 

  Motsier du systemet får du barneværnet på nakken på et blunk, ser du annerledes ut blir du bås-satt, er du lesbisk blir du putta i en boks, altså skjønner dere? 

  Norge "reklamerer" for at det er et FRITT land, -men for HVEM? 

  Du MÅ ha et personnr, du MÅ oppgi bostedsadresse, ha et tlf nr og en E-Mail, du MÅ ha jobb, og du MÅ betale skatt,  du MÅ gi barna dine sprøyter og de MÅ gå på grunnskole, ung skole og vidregående. 

  Du må passe på hva du spiser ellers DØR du! Altså, stemmer all driten eller er alt bare skremselpropaganda? 

  Du kanke bare sleppe ungen ut i gata å leke i 3 timer også kommer hun hjem til middag eller når hun er sulten, du må faktisk bli med henne ut eller gi henne strenge regler på hvor langt hun kan gå, og at hun ikke kan være ute lenge av gangen,

  -sånn var det IKKE da jeg var liten, jeg var ute å lekte klatra og fikk skrubbsår og bygde hytter i skogen, kom hjem etterhvert! Ikke blei jeg kidnappa,voldtatt eller drept, ikke led jeg noen nød heller! 

  Nå driver samfunnet å herser med oss, og skremmer oss, så vi gjør som de sier, og lærer det vidre til våre barn, skremmer dem så de nesten ikke tør gå ut døra, jeg tror ikke bilene kjørte noe finere på 90 tallet? Jeg tror heller ikke kles-stilen var viktig på 90tallet? Isåfall burde alle blitt dømt for hvordan de så ut:P 

  HVORFOR kan ikke alle bare være fri? Likesinnede? Fulle av nestekjærlighet? 

  Nå er det plutselig psykopater, rånere, pedofile, kidnappere, og alt i ALLE kriker og kroker, HVA GJØR DE HER? innfør elektrisk stol til sånna! Fjern de fra samfunnet, sett de på en egen øy, gjør hva dere vil med dem, putt dem i et kammer hvor likesinnede kan gjøre det samme med dem. 

  Verden er vår lekeplass, Norge er vårt land, her skal vi ha det bra, her skal vi føle oss fri og elsket, HVOR MANGE GJØR DET? 

  Man kan jo få angst bare av tanken på å dra til butikken å handle dagens middag om man vil. "Jaja.. Nå skal jeg handle middag, hva kan jeg handle uten å bli dødssjuk av sprøytemidler, rottegift, gluten, laktose, OSV, ÆÆHH! på vei til butikken kanskje noen skyter meg ? Kanskje noen stjeler lommeboken min? Kanskje jeg blir påkjørt? Kanskje noen kidnapper meg ? Kanskje noen tar ungen min mens jeg henter smør på hylla mens hun ser på blader i bladhylla? Kanskje jeg går feil kledd så alle stirrer på meg? 

  Altså OM MAN VIL, kan man kjøre huet sitt HELE tiden på ALT! 

  Tør jeg sove i natt? tenk om huset begynner å brenne? Tenk om det kommer en innbruddstyv? Tenk om noen skyter meg mens jeg sover? tenk om noen doper meg ned og kidnapper datra mi? Tenk om noen stjeler bilen i natt? Tenk om det kommer en edderkopp i senga? tenk om verden går under mens jeg sover ?

  Det er helt drøyt åssen samfunnet, og ikke minst MEDIA legger opp til frykt, det er det ENESTE det står om eller blir snakket om på nyhetene, 

  aldri noe om kjærlighet? Aldri noe hyggelig, bare om hvor jævlig verden er hele tiden. 

  Og HVEM er det som tillåter den å bli sånn? 

  Jeg er så oppgitt.. Provosert, og maktesløs! 

  Jeg vil at alt skal være fint, at livet skal være en dans på roser, at livet skal være det man selv gjør det til! 

  Og det prøver jeg så godt jeg kan i mitt eget liv. Jeg leser ikke nyheter, jeg aner ikke hva som foregår i verden, ser jeg noen har delt noe på feks facebook forter jeg meg å scrolle forbi. 

  Det virket liksom ikke som at det var sång som det her på det glade 70tall? Eller 80tall? Eller 90tall?

  Skjedde alt dette hysteriet om livet da vi fikk oss internett? 

  Vi er prøvekaniner for nye ting, medisiner hele tiden, vi er bare maskiner som samfunnet styrer ! 

  Nå må dere slutte å prøve å kontrolere oss og hvert eneste steg vi tar! 

  Mange tanker og meninger oppi hode innimellom, godt å bare få det ut! 

  Fuck the system! 

 • Publisert: 03.06.2015, 21:28
 • Kategori: Sterke meninger
 • 0 kommentarer
 • Jeg hadde ikke tenkt å gi dette no oppmerksomhet...

 • Publisert: 31.05.2015, 22:40
 • Kategori: Sterke meninger
 • .... Men jeg bare MÅ! 

  Som dere ser et par innlegg ned var vi jo i Køben forrige helg, jeg hooker alltid opp med gamle venner når jeg er der, og jeg fikk også til å møte et par denne gangen, men ikke alt var like hyggelig.

  Altså, det er en kar, la oss kalle han "Brian".

  Vi var kjempe gode venner når jeg bodde i Danmark, vi hang super masse sammen, og vi har møttes noen ganger siden jeg flyttet, men hadde nå ikke sett han siden 2009. 

  Han kjørte til å med meg og flyttelasset mitt til Norge da jeg flyttet hjem igjen, i en mini lastebil. 

  Og vi hadde en del kontakt etter jeg hadde flyttet hjem, han tok også over leiligheten min da jeg flyttet til Norge, og jeg var alltid velkommen "hjem" når jeg skulle til Danmark, noe jeg også utnyttet meg av en par ganger. 

  Det jeg skal fram til er, vi VAR gode venner. 

  Han var laidback, tok livet med ro, spilte poker på nett, OG i Vegas, han var en real livsnyter! Og smilet var alltid på lur. 

   

  SÅ... Forrige Lørdag ringer "Brian" spør hva vi driver med (Silje,May & jeg)

  -jo, vi er på vei ut døra, tenkte å få i oss no frokost og shoppe litt.

  "Brian" sier at han vil ta oss med ut på lunch han veit om en bra plass siern. 

  Vi bestemmer oss for å møtes utenfor tivoliet. 

   

  Da vi nærmest går på hverandre utenfor tivoliet sier han:

  -HVORDAN ER DET DU SER UT?

  (Altså hva faen mener han med det? Og det var ikke på noen hyggelig måte han sa det.) 

  jeg hadde på blomster vans, olabukse, en singlet og en skinnjakke, og et par runde rayban, HVA ER GALT MED DET? 

  Han fortsatte og snakke nedlatende, og sa han bare tulla med at vi skulle spise lunch, 

  VAR det da pga hvordan vi så ut? At vi ikke var fine nok til det stedet han hadde sett for seg? JA! 

   

  Da spurte jeg om vi ikke alle sammen bare skulle grabbe en China boks, det er easy og jævlig DIGG! 

  Og tror du ikke idioten måtte DISSE det å da? Hvor mye bakterier og EKKELT det er ? Altså herregud, jeg regner ikke med at de hadde fått ha bevildning så LENGE jeg kan huske, om det var så forbanna ille?! 

  Videre spurte jeg han hva han jobbet med, han hadde blitt revisor, og da sa jeg bare:

  -det forklarer hvordan du ser ut! (bare for å ta igjen for hva han sa om meg, UTEN at jeg spurte)

  I spisse lakksko, "dress" bukse og en halvsliten dressjakke. 

  Hvis du hadde satt et stort krøllete hår på hodet hans istedet for det korte han har ligner han faktisk på HOT ROD for de som har sett den filmen. 
  Han var rett å slett blitt en arrogant liten jævel, med SYKE mindreverdskomplekser, og en virkelig INNHABIL selvinnsikt!!

  Jeg mener ikke å henge ut noen her nå men er det mulig å rakke så jævlig ned på andre som han gjorde med meg og de 2 andre i løpet av 15 minutter

  hvor han da PLUTSELIG måtte gå, og siden har jeg ikke hørt no.

  Det er jo litt av en "venn"!

  HVEM ER HAN TIL Å rakke ned og dømme meg? Åpentlyst slenge drit og være frekk, tro han er så mye bedre enn meg eller alle andre? 

  Nei fy faen for en KLYSE! 

  NÅR ble han så arrogant og mye bedre enn alle andre? Er det noe som følger med i revisor yrket ? :P 

  Glad jeg ikke har sett han på så mange år, jeg har tydeligvis IKKE gått glipp av noe, noen forandrer seg tydeligvis til det langt VÆRRE! 

 • Publisert: 31.05.2015, 22:40
 • Kategori: Sterke meninger
 • 0 kommentarer
 • Dropp leksene!

 • Publisert: 21.05.2015, 21:51
 • Kategori: Sterke meninger
 • Kjære Norge!? 

  Jeg får lyst til å banne i kirken av disse leksene, 

  når min lille snuppe kommer hjem fra skolen, og sipper, krangler og i værstefall gråter over at hun må gjøre lekser så skjønner jeg ikke poenget. 

  I det systemet vi blir dytta inn i, hvor vi sender barna våres på skolen, gjerne SFO etterpå og kanskje en fritidsaktivitet eller 2 i løpet av uken, så syns jeg ikke tiden strekker til.

  Lekser blir et "ork" og en krangling med en overtrøtt ukonsentrert liten jente. 

  Når skal vi få tid til å kose oss med middagen? Barna få lov til å leke og faktisk være barn ? Nyte kveldsmaten? Dra og handle? Og alle andre hverdagslige ting som må til? 

  At lekser skulle bli en kamp allerede i første klasse hadde jeg ikke regnet med, og for å være helt ærlig forstår jeg heller ikke hva så små barn skal med lekser? 

  De fleste av dem har IPAD, og har man som foreldre bare bittelitt hjerneceller laster man ned spill som inneholder både lesing, engelsk og matte, da lærer de masse og de syns det er GØY! På kvelden leser man gjerne for barnet sitt, det lærer de også masse av, lar dem prøve seg litt selv også, de tegner og skriver selv av egen fri vilje når de leker. 

  De bruker jo alle teknikker de lærer på skolen i andre ting ingennom så og si hele dagen. 

  Gi oss mere tid til å være en familie på ettermiddagstid! Samfunnet tar ikke bare fra oss tiden med barna våres fra de er ca 1-2år hvor de blir dyttet i barnehager og oss tilbake i jobb, deretter skole,  men det tar også fra oss "fritiden" med barna våres... 

  De blir store så fort, NÅR skal vi få tid til å nyte? ikke bare yte... 

  Jeg føler at hver eneste dag går i rutiner, sjeldent tid til noe som helst kos på en vanlig ukedag, MED barn, jeg personlig legger min datter kl 20, altså jeg har jo fortsatt et par timer å slappe av og legge beina på stuebordet, men NÅR skal jeg få til til å kose meg med dattra mi? 

  Jeg føler at timene, dagene, månedene, åra bare glir forbi, i rutiner.. i boksen, i samfunnet.. 

  Hvem får gleden? Jeg som mor føler at JEG fortjener å få gleden særlig de 4-5 timene vi har på ettermiddagen uten skrik og skrål over lekser.

  Er det ikke noe i Norge som heter at det er et fritt land? at vi har menneskerettigheter? Hvilken rettighet er det å stjele vår tid med våres egne barn? Hvilken rettighet er det å bestemme og putte oss i boks fra vi er født? Alle må ha personnummer, legejournaler, samfunnet må ha kontroll på oss alle til en hver tid, hva vi tjener, hva vi jobber med, hvor vi er.. Å være litt anonym i samfunnet.. Det er ikke en menneskerettighet? Jeg kunne skrivd i evigheter... 

  Jeg kan forstå lekser på ungdoms skolen, på vidregående, høyskoler OSV... Men på BARNESKOLER? 

  La nå barn få være barn! 

  DROPP LEKSER I BARNESKOLEN! 


  (bildet er lånt fra nrksuper)

 • Publisert: 21.05.2015, 21:51
 • Kategori: Sterke meninger
 • 3 kommentarer
 • Endelig!

 • Publisert: 25.04.2015, 12:05
 • Kategori: Sterke meninger
 • ENDELIG skal Pepsi kutte ut aspartam, det var jaggu på tide, det er jo rottegift! 

  Da mangler vi bare at resten følger med i svingene. 

  Tenk på hvor mye dritt og gift som er proppet i maten og drikken vi tyller i oss? 

  Jeg har for lengst droppet ting som inneholder palmeolje, eller dekknavnet vegetabilsk olje. 

  Det ser ut som flere og flere produkter heldigvis begynner å få øynene opp og begynner å fjerne dette. 

  Men hva med oppdrettslaksen? Hva med å slutte å fore den med gift? Jeg tør ikke å spise laks lenger, selvom det er noe av det beste jeg vet. Da skal jeg vite at den er færsk fisket fra fjorden, ikke fra oppdrett. 

  Hva med å slutte å spre giftstoffer over frukt og grønnsaker? Heldigvis fins det økologiske varer man kan ty til. 

  Men jeg syns det er rart ? At det er LOV? Mattilsynet i Norge gjør rett å slett en dårlig jobb, og snakker konstant imot seg selv. 

  Jeg blir rett å slett kvalm... 

  Og folk lurer på hvor kreften kommer fra? Fra de som bestemmer hva som er lov å putte i det, du putter i deg, kjære deg ;) 

  Folk må passe mere på hva de faktisk putter i seg, jeg syns det er skummelt at så få mennesker bryr seg om hva de spiser. 

  Jeg kunne snakket om dette i en evighet, da jeg syns det er et veldig viktig og for lite omsnakket tema...

  Men.... HURRA for PEPSI som enedlig fjerner aspartam! 

  (Jeg håper bare at det de erstatter det med er et bedre alternativ, selvfølgelig!) 
   

   

 • Publisert: 25.04.2015, 12:05
 • Kategori: Sterke meninger
 • 0 kommentarer
 • Noen ganger tenker jeg....

 • Publisert: 22.04.2015, 19:45
 • Kategori: Sterke meninger
 • At jeg blir litt fortvila av verden.. 

  Hva er dette for en verden å sette barn til ? 

  Er det egoistisk å sette barn til denne verdenen? 

  Verden er skummel, og de som styrer den er korrupte! 

  Hvem er JEG til å gjøre en forskjell? 

  Ikke ser jeg på nyheter, ikke leser jeg dem, når folk deler noe på facebook bare scroller jeg forbi.. Det er aldri noen POSITIVE nyheter, så hvorfor lese dem? Hvem er JEG uansett til å gjøre noe med det? hvorfor skal jeg gå å være deprimert en hel dag fordi barn er bombet til døde og det er krig her å der, og mange sulter, osv alt det negative som skjer i verden! ? ! 

  Jeg skulle ønske at folk var mere empatiske og sympatiske.

  At verden var et sted fylt av kjærlighet og nestekjærlighet! 

  At folk virkelig brydde seg om hverandre, ikke bare gadd og snakke om andre om det var negativt fokus på det. 

  Hva skjer med å snakke positivt om andre ? Skryte og gi kompeligmenter? 

  Med en gang noen gjør noe bra, er det eneste man bare klarer å føle sjalusi og hat ? 

  Hva skjedde med å glede seg på andres vegne? 

  Man skal skyve hverandre opp, ikke dra hverandre ned! 

  Det er psykopater rundt i alle kriker og kroker, man er redd for å la barna leke i gatene, redd for at de skal bli kidnappet, misbrukt og drept. 

  Konstant fortvila og redd for ett eller annet om man faktisk setter seg ned og tenker over hvordan denne verdenen er.

  Og HVA kan man gjøre ? Hva gjør medier? hva gjør de som er i posisjon til å gjøre en forskjell? 

  Maktsyke hjernevaskende folk styrer alt, og hvordan får de rollen sin? 

  Hvem er JEG til å gjøre en forksjell? 

  Jeg skulle ønske jeg kunne det, at verden var en fin lekeplass for alle, og at vi alle lekte sammen. 

  Når skal ting endres? Jeg vil ha forandring! 

  Kanskje det hadde hjulpet bare bitte litt om alle bare var positive? 

   

  2frJ3e0hxPE


  Trykk på bildet for å høre sangen^ Følg med på teksten! ;) 

   

 • Publisert: 22.04.2015, 19:45
 • Kategori: Sterke meninger
 • 1 kommentarer
 • HVEM er DU til å kategorisere fremmede?

 • Publisert: 21.04.2015, 17:39
 • Kategori: Sterke meninger
 • Hvorfor har det seg sånn at veldig mange mennesker alltid skal bås-sette andre ? 

  Utifra å bare gå forbi noen på gata kan man bås-sette noen utifra utseende ? 

  Du aner ingen ting om personen, om livet til vedkommende eller noe som helst i det hele tatt, men likevel føler du at DU kan sette denne personen rett i en bås? 

  Mange utlenlandske mener foreksempel at nordmenn er rasistiske, desverre fordi medier fremstiller kun værstingene, jeg for min del mener at det er like mange kriminelle og psykopater som er av norsk opprinnelse.

  Alle homofile, og de som ser ut som homser, alle lesbene og de som ser ut som traktorlesber, alle klysene som kanskje ikke er det?

  Hvem er alle disse firkantede bås-setterne? 

  Hvorfor kan ikke alle bare få være den de er, uten å skulle "tilhøre" en kategori? 

  "Åhhh, den typen der ja" 

  Mange er så dobbeltmoralske, jeg merker det selv stadig. 

  Folk titter ikke, DE GLOR, de kan peke, de kan høylytt kommentere! Altså folk ække flaue? 

  Tror ikke engang de klarer å velge hvilken bås de skal putte meg i til tider.. 

  Med tattoveringer over bokstaveligtalt HELE kroppen inkludert i ansiktet, med piersinger i ansiktet og store tuneller i ørene...

  Tror rett å slett det blir for mye for folk.. 

  Og jeg skjønner ikke det ? Vi lever i 2015, og en stor grad av verden ser ut som meg, også er det liksom så unormalt ?

  Men med engang denne dømmende personen fra gata her om dagen, tropper opp i MITT tattoostudio, da er alt greit? For da er jeg å finne der jeg hører hjemme da eller? Jeg burde holde meg på jobb for da klarer du å takle hvorfor jeg ser ut som jeg gjør? Mens på butikken/på stranda/ i dyreparken what so ever, der burde jeg helst gått i burka? 

  Jeg er så lei av å alltid skulle bli kategorisert, bli bås-satt, bli heller kjent med meg? spørr om du lurer på noe? 

  Jeg orker særiøst ikke falske mennsker, jeg syns det er usmakelig rett å slett. 

  Larvik er en liten by, så tenk deg om før du peker på gata og besøker tattoostudioet mitt et par dager etterpå. For da skal DU ha noe? Og da får man plutselig lov å se ut som jeg gjør. Ingen har noe med hvorfor folk er som de er eller ser ut som de gjør mener nå jeg.. 

  Nå skriver jeg i vildens sky her, og det blei muligens litt rotete skrevet, men folk fatter kanskje poenget likevel håper jeg ;) ? 

  Hvis nestekjærlighet, omsorg, og empati for andre UANSETT hvordan de ser ut, du aner ikke hva de har gått igjennom, eller går igjennom. Eller hvordan de har valgt å leve livet sitt i det hele tatt. 

  Lys & Kjærlighet

  -Talla

  *Uten sminke å greier, men er for å vise fram 1/4 del av tattisene ;P 

   

 • Publisert: 21.04.2015, 17:39
 • Kategori: Sterke meninger
 • 3 kommentarer
 • Ang kles stiler og mobbing!

 • Publisert: 10.09.2013, 11:25
 • Kategori: Sterke meninger

 • (Bilder av meg fra i sommer bla i dyreparken i Kr. sand)


  Jeg skjønner ikke...

  Hvis du har helt vanlig "vero moda stil" da er du godkjent i samfunnet..

  Hvis du har high fashion stil, da er du også det.. (dyre mærkeklær)

  Har du cowboy stil, da blir du sett på som ganske harry, men du er likevel godkjent av samfunnet..

  Har du trenings stil, ja da er du sporty, og veldig godkjent i samfunnet..

  Hvis du går med slitneklær fra 90 tallet, har ugredd hår og ser generelt svett ut.. Da er du jammen godkjent i samfunnet da å..

  Har du skate stil kan det se ganske cool ut, men du blir tatt mindre særiøst med brettet under armen.

  Har du en gay kles stil, da ser man kul ut, men blir ikke tatt særiøst noen steder..

  Har du en rocka stil, mye svarte klær, da har folk allerede fordommer å komme med..

  Hvis du da legger til litt tattooveringer og piersinger på denne rocka stilen, skate stilen, eller gay stilen..

  Da går du under at du har en "dark stil"

  Og dermed blir sett på med spisse øyne fra alle over 40! 

  Du får ikke jobber visse steder.. OSV..

   

  Jeg skjønner ikke hvordan en svett dame i 40års krisa med avbleiket hockey puddel hår med tidlig 90 talls stil,

  kan være helt akseptabelt i samfunnet,

  når en vellstelt "rocker" med reine klær, som lukter godt, ikke lider av fedme eller noe som helst, med piersinger og tattiser,

  blir sett ned på?!

   

  Jeg har en myk rocka stil, blanda med litt hva skal man kalle det,

  skate stil...

  Og jeg har nå eksperimentert over litt lenger tid, ut ifra hva jeg skal å kle på meg noe annet enn det jeg normalt kanskje ville gått med,

  og jeg skal inrømme at jeg har blitt møtt på en helt annen måte,

   

  jeg syns det er drøyt...

  vi lever i Norge og vi lever i 2013,

  folk burde bli sett likt på uansett åssen stil de har,

  åssen de velger å ytre seg med kroppen sin,

  hvorvidt man har masse tattiser og piersinger,

  hvor mye bein man har i nesa til å tørre å utrykke hvem MAN er i det samfunnet man lever i,

  Er ikke målet at alle skal være seg selv?

  Da er det vel ikke noen grunn til å se ned på de som ikke er high fashionn, eller ikke har en helt vanlig vero moda stil..

  De gjemmer seg jo i skall, de tør ikke uttrykke hvem de er, kanskje ikke en gang tør de å finne ut hvem de er..

  Når skal vi bli kvitt alle disse fordommene?

  Å slutte å være en gjeng med bortgjemte skilpadder inni skalla våres?!

   

  Blir det når den generasjonen som styrer nå dør ut?

  Altså de som er 40 + ?

  Når det blir 70, 80, 90 talls barna som tar over styringa?

  Er det ikke før da det blir slutt på alle fordommer?

   

  Vi lever i et samfunn hvor vi lærer barna våres:

  å ikke titte rart på den brune jenta i klassen,

  ikke mobbe gutten i rullestol, 

  ikke mobbe jenta i klassen som skarrer på rén,

  ikke mobbe han som lukter litt rart,

  ikke bry seg om hva andre har på matpakka,

  og generelt ikke mobbe andre.

  MAN SKAL VÆRE SNILLE MED ANDRE!?

  Man skal ikke rakke ned på andre?

   

  Alt dette lærer vi våre barn,

  i tillegg gir vi dem frihet til å kle på seg akkuratt hva de vil,

  skape sin egen stil,

  uttrykke seg selv i hårfrisyrer og klær,

  og ingen mobber dem for det,

  de er jo TROSSALT barn!

   

  Men med engang du runder 20åra,

  og har funnet din JEG, dette er meg,

  når du veit åssen stil du har og hva som er deg,

  ja, kanskje den stilen er en svart bukse med naglebelte,

  en skinnjakke, boots, dreads og tattiser samt et par piersinger i trynet?

  Da er det plutselig ikke greit mer ?

  Da blir man rett å slett sett ned på av samfunnet?

  Du blir sett rart på når du drar på helsestasjon med ungen din,

  du får blikk når du går på butikken i shorts og singlett om sommern,

  folk PEKER og snakker høyt om deg,

  RETT FORRAN trynet ditt..

  Folk snur seg etter deg overalt du går for å diskutere utsendet ditt,

  uansett HVOR du er,

  er det riktig ?

   

  Er det virkelig sånn at hvis du ikke er A4,

  ja da er du et mobbeoffer,

  ikke bare av mannen på gata, eller konene på butikken,

  men rett å slett av hele landet?!

   

  Hvorfor bli ved med å lære barna å være snille med andre,

  når voksne er de største mobberne her i landet?

  Barn har ikke fordommer mot NOE SOM HELST,

  før foreldrene har lært dem hva de skal ha fordommer mot..

   

  Det er noe som ikke henger på greip, spør du meg...

   

  Er det sånn at man MÅ bo i Oslo for å bli akseptert som noe noen vil kalle litt annerledes?

  Noe jeg å min generasjon kanskje ville kalt for helt vanlig....

   

  Så dere 40 + ?!
  SLUTT Å MOBB!!

  Slutt å lær barna deres til å mobbe å!

  Lær dem å se det fine og unike ved et hvert menneske,

  lær dem å se det fine og unike ved dem selv også,

  la dem være det de er,

  og la meg også være det,

   

  jeg skal kunne gå i dyreparken i Kristiansand en varm dag i fellesferien, iført shorts og singlet,

  uten å føle at jeg burde stått til utstilling i buret ved siden av Julius....

  Uten at folk peker, snur seg etter, snakker høyt..

  FOLK EIER IKKE SKAM!!!!

   

  Gamle damer på butikken kan finne på å komme bort å di, FYSJ så fælt med alle disse tattoveringene,

  og det skal jeg godkjenne at de sier, uten å svare igjen..

  Men HVIS jeg hadde sakt tilbake: FYSJ får et fælt grått hår du har og stygg permanent,

  ja da skal du se jeg hadde fått så hatten passa og blitt politiannmeldt for min frekkhet..

   

  Behandl andre sånn du vil bli behandlet selv!

  Prøv med et smil, du kommer langt med det..

   

   

   

 • Publisert: 10.09.2013, 11:25
 • Kategori: Sterke meninger
 • 11 kommentarer
 • Å der fløy fuglen.....

 • Publisert: 07.09.2013, 13:26
 • Kategori: Sterke meninger

 • (Bilde fra www.galleri-groholter.com )

  Syns det er synd vi lever i et land hvor man setter barn til verden å såvidt for lov til å være sammen med dem.

  Vi skulle fått mere tid til barna våres..

  Nå er det sånn at hvis du har vært i jobb før du ble gravid, får du x antal tid i permisjon, (Hvilket er for lite)

  Har du ikke vært i jobb og har samboer har du ikke krav på noen penger i permisjon i det hele tatt,

  og da må man jo egentlig rett ut i jobb, du får en ussel sum på 33.000 ca i engangs stønad du kan velge om du vil ha utbetalt månedsvis,

  og det tilsier jo knappe 3 mnd før man må ut i jobb..

  Eller hvis du er alene, noe samfunnet har lagt opp til skal være det enkleste og det beste?

  ja, da... da kan du få overganstønad til ungen er ca 4 år.

  Og være hjemme med barnet og ha ca 18.000 utbetalt i måneden.

  (Det er med OS, bidrag, trygd, bostøtte og kontantstøtte)

   

  Men desverre for oss som ikke er alene med barnet,

  må vi fort ut i jobb,

  barnet blir satt i barnehage fra de er 1 år eller mindre,

  du går glipp av første skritt, første ord, første setning,første alt egentlig,

  det ender med at noen andre kjenner barnet ditt bedre utat enn deg selv.

  Hvorfor er det sånn?

  Hvorfor er samfunnet satt opp sånn ?

  At kl 08.00 skal barnet være i barnehagen,

  kl 09.00 skal du selv begynne på jobb,

  kl 16.00 får du fri fra jobb

  kl 16.30 henter du barnet ditt,

  så er det middag, litt lek,barnetv,kveldsmat og kveldstell også ser du faktisk ikke ungen din no mer enn det i løpet av en hel dag,

  altså 1 sånn dag er ikke ille,

  men her snakker vi år..

  vi snakker hele barndommen til barnet ditt,

  før du vet ordet av det begynner barnet på skolen,

  da er det samme regla + at lekser skal puttes inn i skjema på ettermiddagen,

  så begynner ungen din på ung skolen, og vil heller være med venner framfor deg,

  da ser du lite til barnet,

  og wops var det vidregående/folkehøyskole,

  og vips da var ungen ute av redet,

  og hva fikk du ut av de 16-18 årene ?

  Hvor mye tid fikk du med barnet ditt?

  Jeg syns det er TRIST at det skal være sånn her..

  I tillegg hvis du velger å ikke ha barnet i barnehage, og venter med "den forhåndsbestemte verdagen" til barnet begynner på skolen,

  ja da skal jeg banne på helsesøster, barnevernet osv. har en formening om at det ikke er bra og være hjemme med barnet,

  men hvis man er flink til å sosialisere, da er det vel ikke så ille ?

  Gi barnet opplevelser og ikke minst frihet.

  Vi er som noen små robotter/spillebrikker i det samfunnet her,

  og det værste av alt er at vi gjør akkuratt hva vi får beskjed om,

  ingen gør noe med noe..

  Lar det bare være..

  Vil dere ikke bruke tid med barna deres?

  Vil ikke jeg ?

  Hvorfor lar vi det bare gå?

  Hvorfor er ikke dette en del av valgdebatten nå?

  Og til dere single mødre som faktisk har krav på OS og ikke trenger å jobbe, hvertfall de første 4 åra av livet til barna deres,

  hvorfor sender dere ungen i barnehagen og sitter på kafé selv?

  Hvorfor er dere ikke med barna deres?

  Hvorfor sette ungen i barnehagen for å dra på stranda selv i sommerferien?

  Er det fordi samfunnet sliter dere ut ?

  Da er dere vel enige med at noe er riv ruskende galt..

  Tiden går for fort, og tiden med barna våres er enda kortere,

  jeg vet ikke om jeg tør å sette flere barn til verden jeg,

  når det er som det her..

  Syns det er ufattelig trist,

  føler ikke jeg får nok tid med datteren min,

  her er det barnehage, jobb, hente, middag, leke litt, barnetv, kvelds, og natta...

  Så tenker man: Vi har jo helgene sammen da,

  men hun er hos sin far annenhver helg,

  så da gjenstår det 2 helger i løpet av 1 hel måned,

  2 helger, og noen få timer om ettermiddagen er for LITE!

  ALT FOR LITE!!!!

  Man setter vel ikke barn til verden, barn til familien for å sende dem vekk ?

  sette dem bort?

  Jeg VIL ha mere tid med min datter,

  og ønsker at SAMFUNNET skal gjøre noe med det!

  Finne en løsning særlig for småbarnsfamilier,

  som gjør at man kan får LOV til å være med barnet sitt.

  MASSE!

  Ting fungerer ikke,

  det eneste tidspunktet du har et valg er hvis du er alenemor,

  er ikke det feil ?

  Ønsker ikke Norge at folk skal holde sammen ?

  At et barn skal få lov til å vokse opp med to foreldre?

  Jeg vet ikke hva jeg skal si til dette,

  jeg blir bare helt tullerusk,

  jeg vil ha mere tid med barnet mitt!

  Og syns det er NORGES ansvar å gjøre det MULIG! (Også for mannen i gata)

   

   

  Sorry, skrivefeil, feilformuleringer osv, men jeg er helt sikker på DU skjønte poenget mitt!

   

 • Publisert: 07.09.2013, 13:26
 • Kategori: Sterke meninger
 • 5 kommentarer
 • Mærkelig tanke/spørmål...

 • Publisert: 06.09.2013, 13:24
 • Kategori: Sterke meninger

 • (bildet er fra idg.no)

   

  Når menn sitter, altså SITTER på do å bæsjer...

  Er det da en sjangse for at snabelen treffer doen på innsiden?

  Altså på porselenen oppi do?

  Eller at bæsjen treffer ballene på vei ned i do ?

  Eller at når bæsjen treffer ned i do vannet at det da spruter vann opp på tissen(penis) og ballene?

   

  Og isåfall, hvis noen av disse tingene faktisk kan skje,

  er det ikke da litt ekkelt å tenke på hvis de har sex etterpå uten å dusje først?

  just sayin´....

   

  Eller putter man liksom fanten og ballene mellom beina på oppsiden mens man er på do?

   

  Mulig jeg funderer over mange merkelige ting,

  det er jeg fullt klarover..

  Men dette tok over nysgjerrigheten min..

  Må le litt av meg selv... :P

   

  Er mye rart man kan lure på når man er jente..

 • Publisert: 06.09.2013, 13:24
 • Kategori: Sterke meninger
 • 0 kommentarer
 • Blir provosert av visse muslimer på Grønland.

 • Publisert: 29.08.2013, 23:10
 • Kategori: Sterke meninger

 • (bilde fra dagsavisen.no)

   

  Særiøst, her kommer de til landet vårt, og klarer å si no sånt som at:

  "Norske jenter fortjener å bli voldtatt når de kler seg som horer, de ber om det selv".

  Særiøst? Det er det samme som å si at vi kan kjøre over de når de går i veien, for de går i ett med asfalten! (særlig i mørten)

  Det klikker for meg snart, de kanke komme til Norge å forlange at alle NORSKE jenter skal dra på seg burka,

  bare fordi de ikke klarer holde staken i buksa når de ser litt hud.

  Stakkars konene dems!

  Norges gater skal ikke være utrygge fordi de som styrer landet her har valgt å være så gjestfrie...

   Her kan de tydeligvis bare forsyne seg å forlange å forlange.

  HVEM skal sette en stopper?!

  Og NÅR?!!?!?!

   

  Jeg har en datter som vokser opp i det her, og det er bekymringsverdig, VELDIG!

  Og ikke bare det, jeg er jente selv også...

  Nei fytti!

   

 • Publisert: 29.08.2013, 23:10
 • Kategori: Sterke meninger
 • 3 kommentarer
 • NAV er faen mæ noen fininger...

 • Publisert: 29.08.2013, 22:56
 • Kategori: Sterke meninger
 •  

  Så.. Dama fra NAV ringer meg å sier at de vil sende meg på jobbsøker kurs,

  jeg sier: Jeg holder på å bygge studio og regner med å starte å jobbe 1 oktober, så det hadde vært fint hvis jeg kunne beholde dagpengene mine frem til da. ?!

  Dama i andre enden sier at de da må stoppe dagpengene mine, siden jeg ikke vil delta på jobbsøker kurs.

  Da sier jeg: Hva skal jeg gjøre på jobbsøker kurs når jeg alledere har fiksa meg en jobb?

  Dama: Nei, men det er et kriterie for å motta dagpenger. (Ja det kan jeg forstå), hun var også bekymret for hva jeg skulle leve av. 

  Da sa jeg bare: Nei, men det er jo sånn det er å være norsk å bo i det landet her, ha det fint! Og la på...

   

  2 uker gikk, og jeg sendte meldekort som vanelig, enda jeg ikke er mottaker av dagpenger lenger.

   

  Dama ringte meg igjen og spurte om jeg hadde ombestemt meg å ville på jobbsøker kurs,

  Nei, sa jeg, jeg har jobb som jeg begynner i 1 oktober.

  Dama: Jamen da trenger du ikke sende meldekort.

  Jeg: jo, det gjør jeg for jeg er pr dags dato arbeidsledig, og det er en vanesak å sende helt til jeg er i jobb.

  Dama: sikker på at du ikke vil dra på jobbsøker kurs da ?

  Jeg: ja! jeg har jo jobb som starter i Oktober. MEN, rent hypotetisk, HVIS jeg hadde dratt på det jobbsøker kurset og fått en jobb igjennom det, på et sted som var under tilbygging å skulle åpne 1 Oktober, hadde jeg da mottat dagpenger inntil den jobben var klar til tiltredning.

  Dama: Ja, det hadde du for da hadde du fått jobben imellom oss!Det er ikke for å være firkanta, men sånn er systemet.

  Meg: JO, det er forbanna fikanta, ha det bra!

   

   

  ALTSÅ!! Særiøst, hvor sneversynt går det ann å være!?!

  Jeg syns ikke det er merkelig de blir trua på livet der nede støtt..

  Men men, jeg hever meg over det som alt anna!

  Men Norge skal liksom hjelpe alle andre land, og alle som kommer inn i det landet her, mens våre egne landsmenn skal spise havregrøt, nudler og flatbrød?

  VÅKN opp NORGE!!!

   

  Og hvorfor er det ikke en egen kategori som heter " NAV diskusjoner" på blogg.no :P haha!

   

 • Publisert: 29.08.2013, 22:56
 • Kategori: Sterke meninger
 • 15 kommentarer
 • Stasjonsvogn..

 • Publisert: 08.08.2013, 20:13
 • Kategori: Sterke meninger
 • Er særiøst den styggeste biltypen jeg veit om,

  alle stasjonsvogner som fins er like fæle,

  typisk kjærring bil!!

  Ser for meg sånn tuppete rype med sneipen i handa,

  unga spygrønne baki,

  og alt for mange barnevogner helt bakerst.

  Rett å slett,

  skikkelig harry og skikkelig kjærring aktig,

  fysj..

  stasjonsvogn.. YOU ARE UGLY!

 • Publisert: 08.08.2013, 20:13
 • Kategori: Sterke meninger
 • 8 kommentarer
 • Inlegg rettet til sak i Dagbladet. http://www.dagbladet.no/2009/08/19/nyheter/innenriks/vold/hatkriminalitet/7723180/

 • Publisert: 17.04.2013, 12:05
 • Kategori: Sterke meninger
 • Er dette særiøst eller ?

  Det er DERE som har valgt å leve i Norge!

  Og da får dere legge dere under Norske regler og lover. Og her er det lov å ha hvilken legning man måtte føle får.

  Som jeg har snakket om litt lenger ned på bloggen her, syns jeg det er DEM som skal inkarnere seg bedre når dem kommer til norge, det er dems valg og komme hit.

  Jeg vil ikke ha all verdens synagoger og hva enn de kaller alle bede stedene dems og "kirker", som de  forventer vår stat skal sette opp for dem. 

  Og hvor mange av disse betaler i det hele tatt skatt ?

  Nå snakker jeg mest om den eldre generasjonen invandrere. Jeg syns de yngere er flinkere til å inkarnere seg og "bli norske"

  Av med hijab og andre flerkulturelle klesplagg, er dere religiøste - gå i norske kirker.

  Hvor vanskelig kan det være?

  Som om en gruppe nordmenn kunne flytta til Pakistan, i en liten by del og "tatt over " ? Forlangt at det skulle settes opp norske kirker og at vi kunne flydd rundt i bikini hele dagen ?

  Kjøss meg bak om det hadde i det hele tatt vært en mulighet.

  Så kom ikke her, og prøv å "ta over" grønland, voldta et pakk med norske damer og i tillegg mene at det ikke skal være lov for 2 jenter/gutter å i det hele tatt leie lanke på Grønnland.

  Det er jo helt hull i hode.

  Jeg kjenner irritasjonen bobler over, av at visse invandrere i det hele tatt tørr å ta seg så godt til rette i vårt land.

  Hvis du ikke kan tåle å se homofile, er det ikke så jævla langt til gardemoen, og jeg sponser gjerne en billett right back to pakistan til deg kjære Aslam Shaid (50).

 • Publisert: 17.04.2013, 12:05
 • Kategori: Sterke meninger
 • 0 kommentarer
 • 17 gode grunner til å IKKE ha hund...

 • Publisert: 07.03.2013, 21:31
 • Kategori: Sterke meninger • Jeg er med bikkjer som folk uten barn er med barn,

  det er søte å se på, -på avstand

  også er det gøy å låne en gang i skuddåret og gå tur eller no,

  og veldig deilig å kunne levere hjem når man er ferdig med den..

   

  1. De sikler

  2. De sleiker deg i trynet MED en ufordragelig ånde

  3. Noen av dem hopper på deg

  4. De snuser folk i skrittet? WTF..

  5. NOEN jokker på beinet ditt

  6. De må gå tur når det passer dem, og ikke deg opptil flere ganger om dagen

  7. Man må TA PÅ bæsjen dems igjennom en poseææææhhhh!!

  8. Også lukter de helt forjævlig når de er våte!

  9. De små rasene er sykt agressive og bjeffer MASSE

  10. noen klynker bare man er i et anna rom...

  11. Man må bruke sykt mye energi på å si NEI i løpet av en dag

  12. Det er bikkjehår sånn særiøst overalt i huset..

  13. Mange av dem blir aldri stuereine hvilket er ganske EKKELT..

  14. Dyrlege regninger, åhh, det tema orker jeg ikke tenke på engang..

  15. De tygger opp så å si alt..

  16. Bare tanken på hvor gira og hypre de kan være.. sukk...

  17. Man blir syyykt bundet til ja å være med bikkja si all the time, kanke være mye spontan å være borte en langhelg med en sånn i hus..

 • Publisert: 07.03.2013, 21:31
 • Kategori: Sterke meninger
 • 3 kommentarer
 • Noe å tenke på.....

 • Publisert: 24.01.2013, 14:17
 • Kategori: Sterke meninger • 1100 blader, 1500 aviser, 1500 tvkanaler, 2400 forlag og 9000 radiokanaler,

  er eid av totalt TRE selskaper....

  6 selskaper kontrollerer 90% av verdensmarkedet.

  Får vi vite sannheten om det som VIRKELIG skjer?

   

  -Det tror ikke jeg!

 • Publisert: 24.01.2013, 14:17
 • Kategori: Sterke meninger
 • 3 kommentarer
 • Det er ingen ting som provoserer meg mer enn dette...

 • Publisert: 09.01.2013, 11:21
 • Kategori: Sterke meninger • Folk som døper barna sine i kirken uten noen som helst intensjon om å faktisk følge opp det de begir seg ut på ved å gjøre det,

  når du døper barnet ditt i kirken sier du ja til å oppdra barnet ditt under kristen og religiøs tro,

  du sier ja til å gå i kirka hver søndag,

  du sier ja til Gud og kristendom i hverdagen til barnet,

  sier du ja til å være fadder/gudmor/gudfar,

  -ja, da sier du ja til å bidra med dette!

  Det er så mange som bare gjør det uten å egentlig tenke over hva de gjør,

  og hvem er det som følger opp?

  Det er så ufattelig HYKLERISK og døpe barnet sitt om man ikke har tenkt og oppdra det i kristen tro.

  Så sier noen "jammen, det er jo tradisjon"

  piss meg i øret sier jeg da..

  Det er ikke mye til tradisjon å stå i Norsk statskirke og juge en prest oppi trynet om at du skal oppdra barnet ditt som en kristen når det er strake motsetning du har tenkt til å gjøre?

  eller bare det å ikke gjøre det i det hele tatt?

  jeg syns alle barn skal ha rett til å velge SELV!

  Så sier folk "jammen de kan jo velge selv"

  Nei?

  Du gir ungen et utgangspunkt i kristentro, og den kan selv velge om den vil fortsette eller ikke?

  Det er det du gjør ikke sant?

  Hvorfor ikke la ungen ha BLANKE ark fram til den skal "konfimeres"

  Da er de voksne nok og har lært om mange trossetninger på skolen og vet faktisk hva det innebærer det valget de tar,

  ikke engang la de være medlem av Norsk statskirke før de er 14/15 år gamle!

  De får jo bare mere penger fra staten utifra hvor mange medlemmer de har,

  og hvor mange hyklere her i landet som faktisk ikke engang er kristne støtter fonden?

  Jeg syns det er idioti!

   

  Når barnet er 15, og sier mamma/pappa jeg er kristen - jeg vil stå til konfirmasjon i kirken og "tjene" Gud resten av livet,

  jammen så flott! Det er sånn det skal være da syns jeg virkelig du skal det:)

  Eller... mamma/pappa jeg har lyst til å stå borgelig konfirmasjon jeg,

  ok flott jammen da er det en humanetiker du er da? og da må de settes inn i det.

  Eller mamma/pappa.... Jeg har ikke lyst på noen som helst sermoni jeg, bare kanskje et lite selskap med famile og venner for jeg har ingen tro,

  næmmen så fint barnet mitt, - da gjør vi det sånn .

  Eller mamma, jeg tror på lyset og kjærligheten jeg, og kunne godt tenke meg en særmoni av norsk spiritualistisk forbund,

  åhh barnet mitt, det hørtes kjempe vakkert ut, da gjør vi det:)

  Valgene kan være så mangt....

  Altså -STØTT barnet ditt uansett hva det velger, for det det selv velger, det står det faktisk for.

  Er det ikke det vi vil lære våres barn?

  At de skal være noen ærlige og redelige mennesker?

  Ikke bare peise på med at de skal være like hykleriske som vi eventuelt selv er?

  Jeg syns alle skal ha en rett til selv å velge,

  er et barn kristent når det er 15,

  jammen da skal jeg virkelig love deg for at barnet ditt gidder å ta seg bryet med å døpe seg i den aldern for å få lov å stå kristelig konfirmasjon også.

   

  Saml famile og venner nær barnet,

  spis litt kake og noe god mat i godt lag,

  og feir bare det at barnet har fått et navn,

  ikke no mer enn det.....

  Det trenger liksom ikke å bli dratt inn løgn og bedragelse i et lite barns liv helt fra starten?

   

  Men det å stå i Kirken med spedbarnet sitt på armen og love å gi det en kristen oppvekst og tro på Gud HVIS du IKKE har tenkt å gjøre det, det er så PROVOSERENDE!

  Det er som å si du aldri skal ruse deg også stikke på plata og ta ei sprøyte med en gang..

  Altså, det ligger ikke noe i det?

  SÅ hvorfor gjøre det?

   

  GI BARN RETT TIL Å SELV VELGE SIN TRO!

  eller eventuelt støtt dem uansett hva de vil velge og tro eller ikke tro.

  Men ikke gi dem noe utgangspunkt, hverfall ikke hvis du ikke engang selv står for utgangspunktet du har tenkt å gi.

  La det være blanke ark så de selv kan velge når de er modne nok for det! :)

   

  AMEN!

   

   

   

   

  (Og la meg opplyse her på slutten er det ikke kristent å si Amen, det betyr: «i sannhet», «slik er det», «la det bli slik»; )

   

   

  ** bildet på toppen er lånt fra http://www.google.no/imgres?um=1&hl=no&client=firefox-a&sa=N&tbo=d&rls=org.mozilla:nb-NO:official&biw=1067&bih=573&tbm=isch&tbnid=-vnT99fgHZLifM:&imgrefurl=http://www.bjorkneshoyskole.no/default.asp%3FpzOT%3D3%26pzOI%3D1560&docid=F413GACEZ5wGjM&imgurl=http://www.bjorkneshoyskole.no/bilder/Sidebilde_Divided.jpg&w=510&h=173&ei=B0TtUI7LO_L34QTwwoDYBg&zoom=1&iact=hc&vpx=133&vpy=230&dur=1332&hovh=131&hovw=386&tx=261&ty=88&sig=118273409997988120881&page=2&tbnh=100&tbnw=230&start=16&ndsp=20&ved=1t:429,r:32,s:0,i:189

   

  Er det noen der ute som er ENIGE med meg?

  Eller UENIGE?

   

 • Publisert: 09.01.2013, 11:21
 • Kategori: Sterke meninger
 • 11 kommentarer
 • Religiøs og klesplagg!

 • Publisert: 08.01.2013, 12:25
 • Kategori: Sterke meninger

 • (bildet er lånt fra morgenbladet)

   

  Dette kan sikkert være et provoserende innlegg for noen,

  men dette provoserer meg veldig,

  så da bruker jeg klageveggen min på utslipp,

  atså når vi reiser utenlands,

  vi nordmenn,

  så må vi dekke skuldre i katolske kirker,

  vi må kle på oss masse klær i mange land,

  vi må kle oss etter kulturen som er i det landet vi reiser til,

  og invandrerne i norge?

  hva må de?

  joda, de kan bare ta med seg hele kulturen og synagogen inn i landet vårt?

  de skal ha egen ikea hijab?

  HÆ?

  Ærlig talt, kommer dere til Norge (Noe dere gjør frivillig)

  Så får dere gjøre som oss,

  "kle av dere"

  missforstå meg rett...

  Men gå kledd sånn som vi gjør,

  leve etter vår tro,

  som om vi hadde fått lov å sette opp et meditasjonssenter midt i kurdistan?

  eller en norsk kirke i afrika?

  Og ikke nok med at utlendinger krever at de skal få lov å ha disse stedene sine her i Norge,

  så skal faen mæ staten betale for dem også?

  Nå vil de at det skal bli lov å bruke hijab i politiet?

  Sorry meg,

  men når ble hijab en del av politiets uniform?

  Jeg kunne ikke tatt en politidame med klut på hue så veldig særiøst...

  Vi er i Norge, bor i Norge, vi er alle like mye værdt,

  men kulturen i norge inneholder ikke synagoger og hijab og hva enn de lange draktene heter,

  Det skulle vært en egen velkomst pakke til utlendinger,

  -gavekort på vero moda,

  kjøp en bukse, en genser og en lue (hvis du så absolutt må dekke til håret...)

  VELKOMMEN TIL NORGE..

  her kler vi oss i klær!

  Ikke voksduker, gamle blomstergardiner og sateng..

  velkommen til badeland,

  her går vi i badedrakt,

  ikke genser og bukse...

  velkommen på jobb,

  her har vi på oss arbeidsklær,

  ikke et svært telt og hijab,

  velkommen til NORGE... 

   

  Jeg må bare si på slutten her at jeg er ikke rasistisk,

  det er ikke det jeg mener,

  mange av mine beste venner har ikke norsk oprinnelse,

  det er ikke rasistisk jeg prøver å være,

  jeg bare prøver å komme fram til hvorfor i H vi må kle på oss det som er kulturen i andre land når vi reiser dit?

  Når alle fra andre land som kommer til norge drar med seg ikke bare klærna men hele saueflokken, hyrdene og synagogene å,

  snart har vi hele verden i ett land,

  Snart kan vi bare bygge broer over alle land og kalle hele verden Norge...

  Så kanskje vi hadde slippi for å få all juggelet inn i landet...

 • Publisert: 08.01.2013, 12:25
 • Kategori: Sterke meninger
 • 9 kommentarer
 • Er/var nonner lesbiske?

 • Publisert: 02.01.2013, 16:57
 • Kategori: Sterke meninger


 • Tror ikke du også at grunnen til at det kom nonner til verden,

  altså grunnen til at noen fant på at vi er nonner for å tjene gud,

  var fordi at de skulle skjule at de var lesbiske?

  før i tiden og mange steder enda i verden er det jo langt fra akseptert å være lesbisk,

  jeg er helt sikker på at hele nonne fenomenet startet fordi man kunne "lovlig skjule" at man var lesbisk.

  Jeg tror ikke på at det fins mennesker som kan leve uten noen form for sex, gjør du ?

  Klart de ble nonner for å kunne være seg selv skjult i en drakt?

  Jeg hadde gjort det samme..

  Og det samme gjelder sikkert menn, munker?!

  Jeg vet det har vært spekulert i teorien før,

  men ingen har kommet frem til noe konkret..

  Men jeg er helt sikker,

  altså selvfølgelig fins og fantes det mange kristenfanatikere som nok virkelig var nonner,

  ikke bare for å skjule deres legning,

  men jeg tror fortsatt at hele greia blei oppfinni så lesber kunne være i "fred".

  Danne sitt eget lille fristed..

   

 • Publisert: 02.01.2013, 16:57
 • Kategori: Sterke meninger
 • 3 kommentarer
 • hits