hits

tallatroll

*En kreativ sjel med sterke meninger!

Dagens ungdom har et forvridd øre for musikk.

 • Publisert: 18.04.2016, 08:43
 • Kategori: Musikk
 • Noen ganger så lurer jeg på, hører dagens ungdom på vinyl? Eller bare folk som er tre og fire år yngre enn meg selv? Hører de på vinyl? Hører de på musikk i det hele tatt? Da men jeg ikke ræl og tulle musikk, som er laget på måfå på 45 minutter, men ordentlig musikk, med gode produksjoner og bra tekster. Hører de etter? Følger de med på den store helhet og lydbilde? Legger de merke til all energi og lyd som er lagt inn? Prøver de å tenke seg til hvordan ting er laget ved å følge godt med? Kjenner de igjen hvis feks en beat er sampla fra et sted, og klarer de da og si hvor den kommer fra? Klarer de å føle, lytte og nyte musikken ordentlig? 

  Jeg for min del føler ikke at så alt for mange i mitt eget årskull engang har peil på musikk, og jo yngre jo mindre peiling. Hva er i ferd med å skje? Det blir gitt ut musikk hver eneste dag, oppsøker du feks Spotify for å få med deg nye utgivelser? Sjekker du igjennom artister som er helt nye eller du aldri har hørt om bare for å se om DU kanskje liker musikken demmes? Det virker som at dagens folk fra 30 år og ned rett å slett bare hører på det som ligger på listene, det som går på radio, det som er "populært", men hvor mye av den musikken som faktisk er bra og verdt og høre på kan jo diskuteres, må du ha samme musikksmak som vennene dine? Nå for tiden virker det ikke engang som at folk vet navnet på artisten/gruppa de sitter å hører på, folk vet rett å slett ikke hva de liker. Er ikke det skammelig? Musikk som er så viktig, så utrolig mye musikk har gitt meg fra jeg var barn med walk-man og kassettspiller på rommet og på sengekanten hver eneste dag, til å bli seks år å få platespiller og mammas vinyler på rommet, til å etterhvert også få cd spiller. Jeg kunne ikke sett for meg et liv uten musikk, et lydløst liv i det hele tatt ville vært helt umenneskelig for meg. 

  Veldig mye av den musikken som blir gitt ut idag kommer også på vinyl, det finnes ikke bare gammel musikk på vinyl som din gamle bestefar hørte på, -det virker som at mange tror det! Det er utrolig mye av det gamle som er bra, og mye mye av det nye. Og sjarmen med musikk, det er rett å slett å høre den på vinyl. Og vet dere hva som er sexy? Å kunne ha dype samtaler om musikk, fordi man har peiling på hva man hører på, hva man liker, og hva man ikke liker, og vet dere hva som er enda mere sexy? Når man kan begrunne sine oppfattelser godt fordi man har ordentlig peil på hvorfor man liker det og hvorfor man ikke liker det, fordi man faktisk har satt seg inn i det. 

  Det å kunne vite hva en sang handler om, hvor viktig er ikke det? Artisten har som regel et budskap, og hvor mange får det egentlig med seg? Hvor mange lytter til teksten? Hvis du synes det går for fort, så google låt, navn og lyrics og les mens du hører låta. Få det med deg, tenk over hva som blir sakt, filosofer og skap et bilde av hva låta betyr for DEG. 

  Jeg er redd for hva som er i ferd med å skje med musikken og folka som hører på den -Det er så ufattelig viktig. Sett pris på det og følg med! Jeg oppfordrer alle til å interessere seg og følge med, og i det minste -vit hva du hører på. 

  Nå skal jeg straks stelle meg og komme meg på jobb, ha en fin mandag alle sammen, og husk -Sjekk ut litt ny musikk :) 

  ( Du kan i søkefeltet på Spotify skrive Talla Lilleeidet, og sjekke ut mine spille lister, der kan du finne mye bra inspo, les mer om det her: http://tallatroll.blogg.no/1458226671_min_spotify.html )

   

 • Publisert: 18.04.2016, 08:43
 • Kategori: Musikk
 • 5 kommentarer
 • Musikk tips:

 • Publisert: 17.03.2016, 17:55
 • Kategori: Musikk
 • Som jeg skrev om i forrige innlegg bruker jeg mye tid på musikk, det har jeg gjort hele livet. Så da tenkte jeg kanskje noen av dere var på jakt etter noe ny musikk å høre på? Så da kunne dere jo eventulet ta et titt i mine lister å se om dere fant noe gøy der, eller eventuelt følge spillelistene mine på spotify. Jeg får ofte spørsmål av kunder på hva som blir spilt i sjappa, og samtlige lister som blir spilt på Bohemen Tattoo ligger da på min spotify. Du søker opp Talla Lilleeidet i søkefeltet på spotifyen din. Sånn som dette:  Jeg er altså veldig lett og finne, som du kan se. Og spillelistene mine ser slik ut:   Livet: Er den spillelista jeg holder på å lage nå om dagen, den er fylt med litt av hvert. 

  Eargasm:  Ja, navnet sier jo seg selv. Her ligger det bare og da mener jeg BARE god låter som for meg rett å slett er øreorgasme, haha! 

  Bohemen: Dette er jo da til nå den mest spilte lista på Bohemen Tattoo, hvor dere alle mine kjære kunder kan finne sangene dere har på hjernen og har lett etter. Her ligger det mest hip-hop men også andre sjangere med bra musikk. 

  Slooow: Her ligger det mye rolig musikk, altså sånt man kan synge med til, og mye annen "alternativ" musikk, alt fra nydelige piano melodier til Tegan & Sara. Altså litt for enhver smak og veldig deilig å høre på om man feks. lager mat. 

  Stemning: Den sier jo nesten litt seg selv, men denne er altså perfekt på vorse, syns jeg hvertfall. Litt av låten med litt "futt" i som jeg liker, og litt av det som har liggi på listene oppigjennom. 

  HappyKosDansk: Jeg har jo som dere vet vokst opp i Danmark, så her har jeg lagt mye dansk musikk, i alle sjangere, alt fra hip-hop til rolig. 

  SmoothISH: Denne lista ble også MYE spilt på Bohemen Tattoo en periode, her er det dog mest Hip-Hop. 

  Nostalgi: Her ligger vel igrunn hele min barndom, ungdomstid og frem til 20 åra i musikk alt under ett, veldig gøy liste og mimre med, og veldig gøy på fest også, haha! 

  Talla´s Chill: Dette er vel igrunn den første lista jeg noen sinne lage på spotify, her er det litt av ALT fra a-å! 

  Crazy Banana: Ja, denne listen er full av DubStep, Elecro House og de sjangrene der :)  

  Rock it up: Skulle liksom lage en liste som var litt rocka for noen år siden, men kom aldri så langt, så denne er veldig halv-veis kan man si. 

  Angelica<3: Dette er da Angelica´s favoritter og utifra alderen (7år), så kan dere jo tenke dere selv, her er det litt av hvert å by på fra Justin Bieber, Katy Perry og Markus og Martinius, til å med møkkamann er der.. Hehe... 

  SmallPersonMusic: Dette er da tradisjonelle Norske barnesanger for de aller minste. Og noen danske tror jeg faktisk å.

  Christmas: All julemusikk samlet på et sted, mye bra og mye dårlig! Haha... 

   

  Så nå kan dere altså finne meg på Spotify og høre på listene mine. Jeg anbefaler selvfølgelig hvertfall å sjekke ut de 4-5 listene som ligger på toppen:) Lytt og føl, kos dere og ha en fortsatt fin kveld. 

  -Talla

   

 • Publisert: 17.03.2016, 17:55
 • Kategori: Musikk
 • 2 kommentarer
 • 10 musikk video favoritter

 • Publisert: 02.02.2016, 09:14
 • Kategori: Musikk
 • God morgen! :)

  Som dere vet er jeg over gjennomsnittet opptatt av musikk, og det er igrunn ikke et stille sekund rundt meg, det hører til sjeldenhetene. Men det er jo utrolig mye musikk som har sinnsykt fine tilhørende videoer, så nå tenkte jeg å dele et par av mine favoritt musikk videoer med dere. Slå dere ned å nyt denne Tirsdagsmorgen, her er det mye fint, rørende og gøy! 

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Nå føler jeg at jeg kunne laga et evig langt innlegg her, men dere må jo også gidde å se alt og reflektere litt over det, og ikke minst hva som blir snakka om i tekstene. Det er derfor jeg er så gla i Hip-Hop fordi det er så sinnsykt mye budskap og gode poeng i tekstene. Så se, hør og nyt. 
  Nå skal jeg snart dra meg ut av senga å komme meg i sving, jobben kaller :) 


   

 • Publisert: 02.02.2016, 09:14
 • Kategori: Musikk
 • 0 kommentarer