tallatroll

*En kreativ sjel med sterke meninger!

Tyvende Mars = Angelica bursdag

 • Publisert: 23.03.2017, 21:25
 • Kategori: Mamma
 • Tenk at den lille store snuppa mi allerede er 9 år -Som tia flyr!  Jeg synes hun akkurat var liten jente på 4 - men så er hun snart 10 år!
  Om Søndagen hadde vi selskap med familien, det var koselig, det er alltid det når alle er samlet. 
  På Mandag hadde hun selskap med de nærmeste vennene sine, barna koste seg masse, og nivået var til tider så høyt at taket nesten letta. 
  Det blei mye baking på hu gamlemor(meg) i helgen. Snuppa ønska seg Shopkins kake, så det bestilte jeg dog av ei venninne. Slenger ved litt bilder fra festlighetene.


   

  ^ Oldemor og Alma <3

  ^ Blid litta tulle som har pynta seg med kjole i storesøsters selskap.   ^ Fest !  ^ Dagens hjelper, det var utrolig snilt med et par ekstra hender. 
  Godt det er et år til neste gang. Selskap tar på får både store og små. 


   

 • Publisert: 23.03.2017, 21:25
 • Kategori: Mamma
 • 1 kommentarer
 • To måneder og Fire dager

 • Publisert: 08.03.2017, 18:17
 • Kategori: Mamma
 • ....Siden du kom til verden, tenk at det går så fort? Det føles ut som at det bare er et par dager siden jeg lå 30 timer i fødsel, men nå har du allerede vært her i to måneder. Lille Alma min. 

  Du kom på en fin dato, du kom den fjerde. Den fjerde som også er datoen jeg å din pappa blei sammen, så hver gang du blir en måned eldre, blir også vårt forhold en måned eldre. Du valgte å komme i Januar som også er måneden til din storebror, tenk, to Januar barn i hus, dog så forskjellige - èn steinbukk og en vannmann.

  På lørdagen som var nå kunne vi feire at du var nøyaktig to måneder, på samme tid som vi kunne feire at vi hadde vært kjærester i nøyaktig 1,5 år. Noe som er veldig kort tid, på samme tid som det virker som en evighet. Vi har gjort og skapt så mye sammen, noe som bare er oss. Oss, -vår lille familie på fem.  Jeg kan allerede merke at du er en liten skøye-maker. En liten jente som lurer seg til å bruke puppen min som sutt bare for å ha selskap mens du sover. Du smiler ofte allerede, og begynner å bli sterk å fin i nakken din. Du er et mat-monster og spiser som regel alt for fort, glupsk som du er. Temperament har du også fått, du er ikke noe glad i å måtte ta på klær som skal over hodet. Og du er ikke den mest tålmodige sjela heller hvis du plutselig må vente et par minutter på maten din. Men du er det beste som har skjedd meg, du er min lille gullskatt. 
  Du har tydelige trekk fra både mammaen og pappaen din. Nesa er nok min, mens ørene og hodefasongen er fra pappaen din. Du har utrolig mange like trekk med din storesøster, på noen babybilder i visse uttrykk kan man faktisk ikke se no særlig forskjell på dere. Det blir spennende å se hvem du blir med åra, hvordan du kommer til å se ut? 
  Akkurat nå har du hatt en anelse rødt i håret ditt i noen uker, det blir spennende å se om det er noe som vedvarer eller om det bare er for en periode? Blir det er det isåfall dine fars gener som slår inn nok en gang. Vakker er du uansett. Jeg gleder meg til fremtiden. Jeg gleder meg til å følge deg i livet. 

  Tusen takk for at du valgte akkurat meg til mamma. Love you <3
   

  - Forelska og lykkelig trebarns mor <3

 • Publisert: 08.03.2017, 18:17
 • Kategori: Mamma
 • 1 kommentarer
 • Ukene og kiloene drar seg på.

 • Publisert: 02.03.2017, 22:37
 • Kategori: Mamma
 • Tenk at igår var minstejenta 8 uker gammel, tenk at ukene går så fort? jeg synes akkurat jeg var høygravid, plutselig kom hun tre uker før tia, å nå blir hun allerede to måneder på Lørdag! Da hun kom veide hun 2690g. og om mandagen denne uka var hun allerede oppe i 4750g. Mon tro om hun får fløte? 

  Nå har jeg funnet fram kameraet mitt igjen, det har blitt alt for mye dårlige mobilbilder i det siste. Så nå må jeg ta meg sammen, jeg har også lovet interiør bilder fra stua og soverommet, det kommer... Veldig snart.. Vil bare at det skal være riktig lys som kommer utefra når jeg tar bilder, siden jeg ikke klarer å redigere, noe som kan være et pluss? Da veit dere at alt som blir lagt ut er 100% ekte. 

  Idag har jeg og jentene vært på trilletur og handla inn de siste tinga som trengtes til karneval på skolen imorgen. Vi har kost oss med taco-lasagne til kvelds(igjen). Og barna har fått tegnet litt også.  Hverdagen er hektisk å det er ikke mange timene man har sammen før leggetid. Jeg prøver å minne meg selv på å nyte øyeblikkene, ikke bare la livet og hverdagen spole forbi, for selvom det kan være slitsomt og hektisk er det jammen verdt det også. Jeg trives med tre barn, og gleder meg til minste ikke henger i puppen hele tia så man kan være litt mere mobil igjen. 

  Driver også å leser boka til Sophie Elise om dagen, tror aldri jeg har brukt så lang tid på ei bok, normalt ville jeg lest den på én dag, men med spedbarn og mye som skjer hele tiden, er det ikke ro for å lese bok så ofte, når roen først inntreffer velger jeg nok heller å sove. 

  Måtte bare innom her å skrive noe, selvom jeg egentlig ikke helt visste hva...   Ha en fin kveld alle sammen :) 

 • Publisert: 02.03.2017, 22:37
 • Kategori: Mamma
 • 0 kommentarer
 • Bakgårdskatta & doktærn!

 • Publisert: 16.02.2017, 15:57
 • Kategori: Mamma
 • I dissse karneval tider.... Blir man egentlig noensinne for voksen til å kle seg ut? Mitt svar vil være nei, jeg synes det er stas å kle meg ut tross jeg nærmer meg tretti år. Jeg vil faktisk gå så langt som å si at de som ikke tør å kle seg ut, virkelig har mistet "barnet" i seg selv, ergo en stor og viktig del av seg selv. Jo eldre man er, jo mere gjennomført blir jo som regel kostymene også, -enda mer gøy! Jeg liker å kle meg ut, å det trenger ikke å være no spess anledning for at jeg skal gjøre det, det kan bare være en ettermiddag jeg ikke har no bedre å finne på for den saks skyld... 

  I går hadde Ailo aka. Dr.Nebel karneval i barnehagen, å de var glade for å se noe annet enn superhelt eller politi da han kom. Og det er vel en uskreven regel at man skal leke doktor i barnehagen? Haha! 

  Angelica har ikke karneval på skolen før Fredag om to uker, men kostymet er allerede i boks. Hun ville dog ikke "bruke det opp" på koret igår kveld, så da lagde vi katte hale av en gammal gravid strømpebukse og tegne hu litt i fjeset med eye linern min, og vipps ble hun en katt.   Søte unger? -JA! 

 • Publisert: 16.02.2017, 15:57
 • Kategori: Mamma
 • 0 kommentarer
 • Gjenbruk kan ofte være best!

 • Publisert: 14.02.2017, 22:14
 • Kategori: Mamma
 • Du veit når du skal kjøpe deg feks en barnevogn? Har du sett hva forhandlere tar for sånne ting nå til dags? Er det virkelig verdt det? Og bruke både i overkant og underkant av TiTUSEN smæks på en forbanna barnevogn. Det er jo helt sinnsykt og uhørt spør du meg.. Jo mer de ligner på en UFO jo dyrere er de. Hva skjedde med en barnevogn, altså en enkel og grei barnevogn, når skulle de ha tåpelige, ustabile og teite tre hjul? Hvorfor skulle plutselig ting på hjul se ut som de kommer fra en annen planet? Om det er bil eller barnevogn... Jeg foretrekker hvert fall en enkel, stilren og tidløs barnevogn. Det eneste kravet jeg har, er at den skal være trillbar. Hvor mange er det som går rundt med en relativt ny emmaljunga barnevogn og får kommentarer på hvor fin vogn de har hver eneste gang de er ute å tusler? ... Var det jeg tenkte meg ja.... Jeg sier ikke at jeg er opptatt av at folk skal synes vogna mi er no kul heller altså, jeg er ikke på jakt etter andres bekreftelser, jeg VEIT at vogna mi er kul. Det bare undrer meg at ikke flere går for gamle vogner når de stadig kommenterer at det er så flott og fint.   Når Angelica ble født i 2008, kjøpte jeg meg en gammel mørkeblå simo classic med sånne store hjul brukt på finn til slikk og ingenting. Når hun skulle gå over til å ikke bruke dypvogn lenger, kjøpte jeg en Silver cross sportsvogn, også mørkeblå med små blomster over hele, den var helt sinnsykt kul! Da Angelica var 4 år, kom jeg over en sinnsykt kul vogn til hva var det, 600? 900? Under tusen kroner hvertfall... Jeg klarte rett å slett ikke å la vær å kjøpe den, selvom jeg visste at jeg aldri skulle ha flere barn, eller trodde heter det.... Men jeg tenkte at denne vogna var så vel bevart at den kunne jeg jo ha, og evnt bruke til fremtidige barnebarn. Jeg har vasket, luftet og vokset vogna på nytt, og selvom den er fra 60 tallet(tror jeg det var) så er den helt sinnsykt fin og nå som ny. En gammel Svithun vogn er ikke feil.   Nå som lille Alma kom til verden har jeg fått tatt vogna i bruk allikevel, og jeg må si at den er fantastisk å trille, på all slags føre, vogna veier heller ikke mye så jeg klarer å løfte den(med baby oppi). Folkens! Kjøp gamle vogner, det myldrer av fine på feks finn.no.. Eller se på loftet til bestemora de ;) 

  Vognposen som Alma ligger i er faktisk etter Frederik, ergo 70 tallet, og hvor fett og koselig er det ikke at far og datter har liggi i samma posen? Stellebaggen derimot, er ny og fra Elodie details og kosta sikkert mer enn både vogna og posen til sammen, haha! Men sånn er det å være forfengelig på veskefronten...   Nå skal jeg nyte resten av denne såkalte kjærstedagen på sofaen med the love of my life med beina hevet og se litt serie. Ha en fin kveld alle sammen! :)

   

   

 • Publisert: 14.02.2017, 22:14
 • Kategori: Mamma
 • 1 kommentarer
 • Ammehysteri

 • Publisert: 07.02.2017, 20:01
 • Kategori: Mamma
 • For det er virkelig det. Jeg er veldig gla for at jeg ikke er ung mor, og at dette er mitt første barn. Jeg er glad jeg er voksen, har en magefølelse og selv kan kjenne på hva som er riktig for meg, og ikke minst for mitt barn. 

  Hvordan oppstod egentlig dette amme hysteriet i helsenorge? Jeg tror det ligger til grunn i at helsenorge har dårlig samvittighet, vi skal ikke mer enn 30 år ca tilbake i tid, hvor man "tok" babyene fra mødrene med en gang de ble født, babyene skulle ligge på egen stue og bli trillet inn til mødrene hver 4 time for å få mat.  Altså hvordan øke melkeproduksjonen på en sånn måte? Og for en traumatisk opplevelse både for mor og barn og ikke kunne få lov å være sammen hele tiden. Så nå har de virkelig gått inn for at man skal amme, fullamme vel å merke. Noe annet er ikke "godt nok". 

  Jeg tror velferds-staten Norge nå prøver å gjøre det godt igjen, og har gjort det i noen år nå, ved å rett å slett "prakke på" denne ammingen, si til førstegangsfødende at ungen din blir dum hvis den ikke får morsmelk. At ungen din blir fortere syk hvis den ikke får morsmelk, OSV.. Det er ikke måte på hvor mye teite argumenter det finnes for at morsmelk er det beste for barnet, og det kan godt hende, men flaske er ikke noe dårligere. 

  ^Jaaada, jeg har føflekk på puppen... Strekkmerker å....  De kan til å med påstå og mene at barnet ikke får samme nærhet hvis det ikke blir ammet, hva i all verden er det for noe tull? Tror de da at man legger ungen på sofaen og sitter med flaska fra en meters avstand og mater? Man sitter vel helt likt om man gir mat fra flaske eller fra pupp? Barnet får samme kroppsvarme, hører samme hjerteslag, å får samme nærhet og tilknytning. Og dessuten, HVOR fint er det ikke at far også kan mate å få samme tilknytning til barnet? At barnet får samme nærhet fra sin far? 

  Da jeg fikk Angelica tilbake i 2008 var jeg 19 år(jeg ble 20 senere det året). Jeg fikk tredd denne amminga over hodet fra første stund, jeg ble plassert i et hjørne med elektrisk pumpe mens babyen sov, for å sitte å pumpe for å få opp produksjonen, når hun var våken måtte jeg amme, og hun måtte vekkes til måltider. Jeg lå én uke på sykehus grunnet keisersnitt. Så de hadde god tid til å hjernevaske meg og få meg til å tro at dette var noe jeg måtte klare, at jeg ikke var god nok hvis ikke. Flaks for meg hadde jeg lekki melk og sovet på håndkler siden gravid uke 17, og hadde masse melk. Jeg fullammet, inntil hun var 5 uker, da ble jeg lagt inn på sykehuset med infeksjon i livmora, måtte operere på nytt etter keisersnitt, og hadde en skyhøy CRP.  Dette utgjorde da at jeg måtte ha stærke medisiner intravenøst og ikke fikk lov til å amme, jeg var innlagt en uke, og det var det som skulle til for at jeg mista melka mi helt. Jeg prøvde hardt i mange dager da jeg hadde kommet hjem å få opp produksjonen min, jeg vet ikke hvem som gråt mest, meg eller babyen, jeg fordi jeg følte meg som en ufattelig dårlig mor som ikke klarte å få opp produksjonen igjen, eller bebis fordi hun var ufattelig sulten. Jeg var LIVREDD for å gjøre noe feil, livredd for at barnet mitt ikke skulle få nok mat, livredd for å ikke være god nok. Jeg var stresset og nesten deprimert da melka mi ikke kom tilbake etter operasjon. -Heldigvis hadde jeg en helsesøster på det tidspunktet som ba meg slutte, gi flaske, legg amminga på hylla, <Dette stresser deg bare>, det er ikke bra for hverken deg eller barn. Deretter ga jeg flaske med god samvittighet, og hennes far fikk også bidra til mating. 

  Nå er jeg 28 år(29 senere i år). Jeg har vært igjennom dette før. Jeg husker hvor mye press jeg la på meg selv med denne amminga med Angelica, jeg har lovet meg selv og ikke legge det samme presset på meg selv igjen. Får jeg ikke nok melk, eller ikke melk i det hele tatt, er ikke det krise. Jeg ser på Angelica, hun var flaskebarn fra hun var 5 uker gammel, hun har kastet opp 2 ganger i hele sitt liv, hun er aldri syk, og da mener jeg ALDRI. Har hun lidd nød av at hun ikke fikk pupp? NEI! 

   

  Når Alma kom til verden, ble hun lagt rett til puppen etter fødsel, hun sugde tak med engang. Produksjonen var fin og hun fikk masse melk, puppa lakk hele tiden(det gjør de enda til tider). Samtlige jordmødre spurte å gravde etter amminga når det var vaktskifte. Kan det ikke heller være sånn at folk spør hvis det er noe man lurer på? Man mister jo helt lysta til å amme i alt det maset. Jeg er gla jeg bare måtte ligge på sykehus i tre dager denne gangen, grunnet prøver å Gulsot. Når hun var 9 dager gammel fikk jeg beskjed på sykehuset å gi 20-30 ml erstatning på flaske etter hvert måltid, 2 dager etter var gulsotten brutt ned. Jeg vil da si at det var erstatninga som brøt det ned. 

  Jeg har siden da(13jan, hun er født 4jan) gitt mme ved siden av puppen. Ja, hun får pupp, hun tømmer begge puppa først, også får hun flaske ved siden av etterpå, og blir god og mett, blid og fornøyd. Hver eneste gang jeg er innom helsestasjon må dette snakkes om, altså om jeg ikke skal kutte ut flaske og jobbe hardt et par døgn for å få opp min egen produksjon, hvorfor? Jeg trives innmari godt som det er, bebi legger på seg som hun skal(og vel så det), hun er fornøyd, jeg er fornøyd. Jeg vil ikke legge det presset på meg selv som jeg gjorde med eldste, mister jeg melka, javel... da mister jeg melka da...! Men til nå så har jeg så hun får en del på pupp, og får også en del på flaske. 

  For er det virkelig sånn at man skal føle seg presset til å amme av systemet? Hvis man rett å slett ikke har nok melk burde det være ok å spe på med erstatning, hvis man av en eller annen grunn ikke får melk burde det være ok å gi flaske uten at det skal bli snakket om hele tiden. 

  Så lenge ungen legger på seg, tydelig trives og har det bra, er det vel ikke en sjel der ute i verden som har noe som helst med HVA jeg mater ungen min med? For JA, jeg gir flaske i tillegg til puppen, OG DET HAR JEG TENKT MEG Å FORTSETTE MED! Jeg har ikke lyst til å snakke om det, har jeg spørsmål i henhold til mating -Ja, da spør jeg selv. Jeg trenger ikke å bli påprakka diverse amme brosjyrer å få beskjed om å full amme. Jeg har ikke lyst til at jeg hver eneste gang jeg skal ned på helsestasjon for å veie lillejenta(fordi jeg følger med av nysgjerrighet), må besvare på spørsmål om hva jeg mater henne med, jeg synes ikke at jeg skal måtte behøve å forsvare at Ja, jeg gir både pupp og flaske. 

  Tenk på dem som ikke har mulighet til å gi annet enn flaske da. Jeg håper inderlig dere får en annen behandling. 

  Jeg er så innmari glad for at jeg ikke er førstegangs, at jeg tør å si hva jeg mener, at jeg tør å kjenne på hva jeg føler er rett for både meg og barnet. At ingen kan komme her å fortelle meg hva jeg skal gjøre og ikke. For ja, tenk så grusomt, hun fikk faktisk sutt da hu var 4 dager, OH MY GAAAAD! Og hun får erstatning på flaske, HARU HØRT PÅ MAKAN!?!

  Dagens utblåsning.. Ammehysteri hæ****.... !

   

   

  Jeg legger ved litt bilder av den skjønne, tilsynelatende blide og fornøyde lille babyen TROSS at hun får litt flaske... Alma <3

   

 • Publisert: 07.02.2017, 20:01
 • Kategori: Mamma
 • 0 kommentarer
 • Mine fine

 • Publisert: 29.01.2017, 18:39
 • Kategori: Mamma
 • Barn gjør 
  kjærligheten større,
  dagene kortere,
  nettene lengere, 
  bankkontoen mindre, 
  hjemmet lykkeligere,
  klærna krøllete, 
  fortiden glemt,
  og fremtiden
  verdt å leve for

  Aldri hadde jeg trodd jeg skulle ha tre barn, men herregud så koselig det er! 

  Ha en fin Søndag alle sammen! :) 
   

 • Publisert: 29.01.2017, 18:39
 • Kategori: Mamma
 • 3 kommentarer
 • I dag er termin dato.....

 • Publisert: 25.01.2017, 16:53
 • Kategori: Mamma
 • .....men lille Alma hadde ikke tid til å vente helt til idag. Hun kom riktignok på rett dag, altså på en Onsdag, men datoen ble 4 Januar i stedet for idag den 25. Tre uker har altså lille babyfisen blitt idag. Tia går fort, og de tre ukene har vel ikke gått helt knirkefritt heller, selvom ungen i seg selv er veldig bedagelig (bank i bordet).  Alma hadde litt gulsott, så selvom vi fikk reise hjem fra Sykehuset Lørdag 7 Januar, måtte vil kjøre tur/retur Skien 1-2 ganger om dagen for å ta blodprøver. Mandag 9 Januar, ble vi lagt inn igjen over natta og hun måtte ligge i lys. Ligge på techno teppet som jeg kalte det. Det så ut som hun lå til lading, legger ved et bilde. Til og med Søndag 15 Januar kjørte vi tur/retur Skien, fra Larvik. Det var ganske slitsomt, men mye bedre enn å være på sykehuset hele tiden. Så nå har minstejenta altså vært friskmeldt i 1 og en halv uke allerede. Det har vært veldig deilig å bare være hjemme og slappe av. 

  Det som var kjedelig var jo at Frederik fikk jo fri 2 uker etter fødsel, og at vi kun rakk å nyte èn dag uten å skulle noe. Men nå håper jeg at lille fisen holder seg frisk, så får vi heller nyte noen dager sammen når det er tid for pappa perm. 

  Jeg tenkte å lage et eget innlegg med fødsels opplevelsen, noe som ble en helt annen denne gangen enn den ble sist, og godt er det! 

  ^Ikke så fornøyd jente på vei til sykehuset, kanskje hun visste at hun kom til å bli lagt inn denne dagen? 
  ^Første trille tur i vogna.

  ^Dakar lille jenta, her ligger hun i lys(til lading) Hun ensa ikke så mye av det, men likte ikke å ha på de "brillene".  ^De er ganske like de jentene mine? Angelica baby til venstre og Alma baby til høyre.   ^Helt fersk, bare noen timer gammel. (Smiley med hjerter i øya)
   


  ^Pappakos


  ^Hjem fra sykehuset, føste gangen.   ^Det nydeligste jeg har sett, forelska!   ^Powernap med pappa, også leier de lanke mens de sover -Søte! :)   ^Sinnsykt stolt storesøster på en liten shopping.   ^Fanget til hu mor rommer både baby og katt. 

  Nå skal barseltiden nytes til det fulle. Dette er en tid man aldri får tilbake, og den går så alt for fort. De vokser så fort :O 

  Tenk, TRE UKER ALLEREDE I DAG! 
   

 • Publisert: 25.01.2017, 16:53
 • Kategori: Mamma
 • 3 kommentarer
 • Snart blir jeg borte en liten stund

 • Publisert: 16.11.2016, 08:29
 • Kategori: Mamma
 • Fra jobb altså.. Det er ikke akkurat ferie som står på tapeten, men det er tid til forberedelser til lille baby "A" kommer til verden, det skal bli så utrolig deilig å bli ferdig å være gravid og endelig få møte lille jenta vår. Det er helt klart en skikkelig spennende tid vi går i møte i 2017, som 3(!) barns foreldre. Hvem hadde trudd? Jeg som var sikker på at jeg bare skulle ha ett barn, ikke fordi jeg ikke ville ha fler, men fordi jeg rett å slett ikke er noe gla i å gå gravid eller få barnet ut, hehe! Så det fikk rett å slett bli med lille/store jenta jeg fikk i 2008. Jeg har alltid tenkt, enten adoptere, være fosterforelder eller noe sånt om jeg skulle ha flere barn. Vips, så møter jeg Frederik og får en nydelig sønn, og nå sitter vi her og venter på nummer 3, da tenker jeg, HVOR koselig er ikke det? Jeg føler lykke av å tenke på vår fullkommenhet. På samme tid som det gjør meg litt lattermild, fordi jeg vet hva jeg sa for bare 10 år siden, jeg skulle aaaaaldri ha barn, jeg skulle aldri binde meg til noe eller noen annet enn tatoveringer. Om det var noen som ikke skulle bli A4 så var det meg, altså jeg vet at jeg ikke er helt A4, jeg har gått mine egne veier. Men fra utsiden, for mannen i gata ser det rimelig A4 ut -med mann, 3 barn (som er akkurat på gjennomsnittet), stasjonsvogn (som jeg hater, har lyst på en SUV), rekkehus (som jeg så gjerne vil oppgradere til et hus) og 4 katter. Hehe! 

  Aldri hadde jeg trodd at "A4" var en ramme jeg skulle trives så godt i, men hva visste vel jeg som 18 åring? Jeg kan bare si: "Takkefaen, for at man forandrer seg og ikke har samme meningene som man hadde da." På samme tid som jeg føler meg så ufattelig heldig som har fått lov til å møte min sjelevenn, jeg er like forelska idag som når vi akkurat møttes, sommerfuglene er på plass i magen bare vi skal ses etter jobb, dragsuget av lykke er der bare jeg tenker på livet vårt mens jeg sitter på jobb og tatoverer, savnet etter han når han kjører avsted til jobb om morgenen, opplevelsen av å gå å glede seg til ettermiddagen hele dagen. Jeg føler meg så heldig! Ufattelig heldig, som får lov til å erfare og oppleve en så fin og dyp type kjærlighet, virkelig evig elsk.  
  Tenk at vi faktisk ikke har sovet fra hverandre en eneste natt siden kvelden vi møttes, og tenk at det som bekymrer meg mest med at jeg skal på sykehuset å føde lillemor er at VI MÅ SOVE FRA HVERANDRE?! Jeg håper fødselen går fint, at både jeg og baby er friske, at hun kanskje kommer om morgenen så vi kan dra hjem samme ettermiddag. Bare tanken på å skulle sove uten mannen i mitt liv kan faktisk gjøre meg litt trist, jeg er avhengig av han, tenk at vi faktisk sover i skje hver eneste natt? Tett i tett.


  ^ Det var vel kanskje på tide å slenge ut et magebilde? Jeg har jo enda ikke offentlig gjort termin-dato, bare at "Det kommer en liten jente i 2017". Magen er der hvert fall, den begynner å bli for stor til alt jeg eier av klær. 

  Idag skal jeg faktisk til jordmor, ikke det at jeg føler noe spenning rundt det. Formen min er fin, jeg har mye kynnere og "hard" mage, isjas, dårlig søvn, leggkramper og rastløse bein. Jeg vet at sånn er det, og tar litt magnesium og prøver å holde meg litt mere i ro enn vanlig. Så jeg føler ikke at hun kan fortelle meg noe jeg ikke vet. Men idag skal jeg minne henne på å sette meg opp til samtale på fødeavdelingen, jeg trenger virkelig å snakke med noen i å med jeg var så uheldig under fødsel forrige gang, og trenger å lage en fødsels-plan (så langt det går, sånne ting er jo umulig å planlegge), men at de vet ca ha jeg ønsker og viktigere hva jeg IKKE ønsker når jeg kommer, så jeg slipper å komme i smerte dagen det skjer å skal fortelle og forklare alt da. Bedre å ta det nå, også ferdig med det. Når jeg gikk gravid med Angelica så gleda jeg meg faktisk til hver eneste jordmor time, jeg gikk til ei privat ei, som hadde skanne maskin, så jeg fikk se lille snupp hver eeeeneste gang jeg var der. -Nå må jeg nøye meg med å høre hjerteslag. Veldig synd at jordmora jeg hadde sist ikke er mer, er jeg heldig så møter jeg henne på føden istedet, hu er en fantastisk dame! 

  Jeg skal også spørre om en henvisning til ultralyd, er spent på åssen lillesnupp ligger nå, syns hun har vært veldig overstadig aktiv de siste dagene og klarer ikke helt å kjenne om det er rompe eller hode som ligger oppover. Krysser fingra for at hun ikke er i seteleie, selvom hun enda har god tid å snu seg på eventuelt. 

  Så det er altså min dag, jordmor -> handle et par baby ting -> jobb. Men først av alt: HVILE litt <3


  ^ Se på de! Smiley med hjerter i øya! :**

  Ønsker dere alle en fin dag! :) 
   

 • Publisert: 16.11.2016, 08:29
 • Kategori: Mamma
 • 0 kommentarer
 • Årets halloween feiring!

 • Publisert: 01.11.2016, 08:04
 • Kategori: Mamma
 • Angelica har gått og gleda seg og snakka om Halloween i et par uker, det som var litt kjedelig var at hun ikke sa hva hun ville være for minimum en måned siden så jeg kunne fått bestilt akkurat det hun trengte for å være Harley Quinn, men vi improviserte og jeg synes resultatet ble tålig bra jeg altså. Ailo fikk også litt fake-blod på en genser og var som et lite skummelt monster, han fikk til å med være med småjentene på å gå ei lita runde for å sanke seg litt snop. Vi er tradisjon tro, alltid på Halloween tapas hos mutter, der vi voksne sitter å "feiter oss" mens barna er ute å går. -Alt i alt en vellykket halloween feiring både for store og små :) 

  Det å få tatt et bilde av både min lillesøster Amanda(Corpse Bride), Angelica(Harley quinn) og Ailo (monser kid) var ikke bare, bare. Micro er ikke no gla i å bli tatt bilder av om dagen, og prøvde å løpe ut av posisjon hele tiden, dessuten var det så mørkt og dårlig lys, MEN jeg fikk et par stykker hvertfall:  Søte unger! :) 

   

 • Publisert: 01.11.2016, 08:04
 • Kategori: Mamma
 • 1 kommentarer
 • Høyt oppe på fjellet..

 • Publisert: 31.10.2016, 10:09
 • Kategori: Mamma
 • .. ligger det ei hytte!  

  Fredag etter jobb sela vi på og kjørte opp til Valdres på hyttetur, unga har gleda seg masse til dette og jeg tror faktisk at mere hytteglade unger skal man leite lenge etter. Til å med Ailo lærte seg å si "hytttetuuu" og når vi skulle kjøre hjem i går var det "Ha det, hytta" Det har vært en utrolig koselig helg, med deilig mat og turgåing. Litt bråk fra de to minste, når den ene girer opp den andre, men det må vi vel bare bli vant til -I guess.. med en liten en til på vei... Nå er det jo faktisk kun 9 måneder imellom Tiril og Ailo, og de finner så utrolig mye glede og lek i hverandre, som for mine sensitive ører nok kan bli litt for mye av det gode inni mellom, hehe! 

  Poenget var uansett at det var en veldig koselig tur, sammen med Frederiks foreldre, og hans søster og hennes lille familie :)   Borte bra, men hjemme best! Jeg hater skikkelig den madrassen jeg å Frederik sover på, på gulvet om dagen, og gleder meg skikkelig til ny seng. MEN..Etter den helgen her, var det faktisk godt å komme hjem til den elendige madrassen igjen likevel. 

  Som dere ser begynner magen å dra seg til også, glid låsen på jakka har jeg ikke kunne lukke i det hele tatt etter jeg tok fram vinterjakka, men nå er det altså kun én knapp som holder jakka igjen, ikke tre som det var for litt siden. Skal bli så godt å være ferdig å være gravid, jeg liker ikke å låne bort kroppen min sånn, men jeg liker veldig godt utfallet av å låne den bort da. Men jeg er sikkert en av dem på jord som misliker sterkt å gå gravid. 

  Det ble en del fine bilder på denne turen synes jeg, hvor kult er ikke det av Ailo hvor han strekker ut hånda og sol-lyset treffer?!

  Idag har jeg fri, så nå skal stillheten nytes skikkelig inntil Frederik kommer hjem med barna -som skal pyntes til Halloween feiring og vi skal alle sammen rett bort i gata -til mutter, på Halloween tapas, tradisjonen tro.  

  Ønsker dere alle en kjempe fin dag og feiring, for de av dere som også feirer :) 

   

   

   

 • Publisert: 31.10.2016, 10:09
 • Kategori: Mamma
 • 1 kommentarer
 • Hadde jeg kjeda dere med baby snakk?

 • Publisert: 25.10.2016, 08:19
 • Kategori: Mamma
 • Når man er gravid, tar faktisk svangerskapet over hjernen. Det er liksom meg selv og babyen jeg må ta hensyn til, på likt som jeg skal være en god mor for to andre og en god kjæreste for Frederik. Men det blir en del baby prat, her hjemme -og på jobb. Det er snakk om kynnere og dårlig nattesøvn, og enda mere baby og forberedelser. Jeg tenker liksom, dette må jo være helt sinnsykt kjedelig for dere å høre på? Derfor har jeg ikke blogget noe særlig igjennom graviditeten, jeg har liksom ikke en "mammablogg" jeg har en "littomaltblogg". Men akkurat nå er det faktisk kun svangerskapet som står i hodet på meg, og da tenker jeg liksom, kanskje jeg bare skal la vær å blogge til jeg kommer på noe annet, så slipper dere å lese om det... Så det er hva jeg har gjort, vært stille og latt vær- Men så slo det meg nå her på morrakvisten, hva om det faktisk er noen som synes litt baby snakk kan være interessant? Hva om det er bedre å blogge et "baby-innlegg" enn å la vær å blogge i det hele tatt? 
   

  Akkurat nå synes jeg det er vanskelig å holde bloggen i live, når jeg liksom blir litt lammet av å ikke kunne dele og snakke om, akkurat de tingene jeg faktisk vil dele og snakke om... Hadde jeg hatt mange 1000 følgere på bloggen min ville jeg nok ikke delt om svangerskapet på den åpne måten som via blogg, men i å med det ser ut til det er kunder, faste følgere, venner og familie som leser bloggen min, - så hvorfor ikke tenker jeg.. Det betyr selvfølgelig ikke at baby, er det ENESTE som vil bli skrevet om her inne, men jeg snakker bare om å kunne nevne det i ny å ne. Eller skape meg litt om jeg har hatt en vond natt, eller ja, rett å slett bare oppdatere fra hverdagen... Uten filter. Jeg jeg føler jeg har hatt nå, Et tett filter kanskje :p 

  Anywhoo.... Idag har jeg og Alana rose dag på jobb. Det vil si at vi idag kun vil tattovere roser begge to, til en skikkelig nice price selvfølgelig. Nysgjerrig på mere info? Sjekk facebook da vel ---->   https://www.facebook.com/events/321765041518097/   

 • Publisert: 25.10.2016, 08:19
 • Kategori: Mamma
 • 0 kommentarer
 • Den siste tiden

 • Publisert: 04.07.2016, 10:59
 • Kategori: Mamma
 • God morgen alle sammen! 

  Jeg er på et sted hvor det er så mye jeg har lyst til å fortelle dere. Pluss at det er så mye jeg har lyst til å ytre meg om av negativ betydning, ting som rett å slett gjør meg pisst og forbanna! Så jeg har valgt å holde kjeft, og prøve å heve meg over det. Til nå har jeg klart meg fint.. Folk vet hva de skal gjøre for å provosere, og det holder vel å vite at -ja! jeg er provosert. 

  Utover det kan jeg fortelle at jeg er lykkelig, sommern kommer, det er ferie om 1 liten uke, vi skal i sommerhus i Danmark. Det er StavernFestivalen til helgen, og jeg gleder meg masse til mye god musikk. Det er masse å gjøre på jobb om dagen, og alt er bare velstand. 

  Angelica har reist en uke på ferie til pappaen sin nå, og jeg gleder meg så utrolig masse til å hente henne og kjøre rett til Danmark, vi har leid sommerhus 600 meter fra stranda i plomma av Danmark, altså Nordsjælland, lettere sakt Hornbæk. Det er så utrolig koselig, vakkert og fint der, så det er absolutt et sted jeg råder dere å reise om dere tenker å ta den Danmarkstur. Planen for ferien er mase mat, ta med unga i zoologisk have (jeg gleder meg sånn til å se Ailo sin reaksjon på alle dyrene), bakken tivoli og ellers håper jeg at været er med oss så vi får noen dager på stranda. 

  Slenger med litt bilder jeg har tatt her å der i det siste, både privat og på jobb, husk at dere kan følge meg på https://www.instagram.com/tallatroll/ for nyeste oppdateringer hele tiden :)   Det er et par timer siden Ailo la seg for kvelden da jeg skulle opp og tisse, jeg sto lenge å lyttet ved døra hans og det var helt stille, jeg konkluderte med at han hadde sovna. Noe jeg faktisk tror han hadde også. Så skulle jeg opp og tisse litt igjen, og nå var klokka halv 12 på nattan, da fant jeg han sånn her: 
   Haha! Åssen er det mulig å ligge sånn der å sove? Halvt på badet halvt i gangen? Unger i den alderen der asså, de gjør så mye rart. 

   Små godt til den nette pris av 250,- Blei noen kilo ja, flaut! 

   Angelica fikk ny sykkel, det var på tide, den andre var jo aaaalt for liten!    

  Ønsker dere alle en fin dag, jeg skal bli flinkere på å oppdatere igjen. Men det har rett å slett gått i jobb og privatliv alt sammen.... Nå gleder jeg meg til ferie, og kan nesten ikke vente. 

   

 • Publisert: 04.07.2016, 10:59
 • Kategori: Mamma
 • 0 kommentarer
 • Bomtur hos tannlegen, nok en gang....

 • Publisert: 23.06.2016, 19:30
 • Kategori: Mamma
 • Stakkar lille snupp, sta som et esel, men likevel har jeg vondt av henne asså! For over 1 år siden var hun hos tannlegen for å borre et hull i den ene tanna, jeg husker ikke hvor mange ganger vi var innom der før hun faktisk borret hullet, men det var ganske mange. Men da hun endelig fikk borret det, selvfølgelig uten bedøvelse, nektet hun å fylle det, fordi hun måtte ha bomull i munnen. Tenk det, du har klart å borre også nekter du å fylle hullet, det gjør jo ikke vondt! Så nå har hun altså gått med åpent nyborra hull i tanna i ca 1 år, og vi skulle si fra hvis hun fikk vondt, hun har ikke kjent noe til tanna hverken før eller etter den ble borret i, så hun er helt tydelig ikke plaget av den tanna. Som også er en melketann hun kommer til å miste om max 2 år. 

  Idag var vi altså tilbake hos tannlegen for å borre på nytt, da det hadde begynt å komme nytt hull og få lagt i fyllinga. På grunn av hennes til de grader store tannlege skrekk skulle hun få "tryllesaft" som ville gjøre henne litt ør. Vi møtte opp fastende kl 08. Kl 08.30 var hun "full som et øsekar" og snøvla no veldig. Inn i stolen, opp med munnen, bedøvelses sprøyta ble tatt og halvparten av hullet ble borra, så kom tannlege assistenten med den herre blåsern som suger opp sikkel i munnen, den lagde for mye lyd for mini, så da gikk hun i nekt. Nekta plent å åpne munnen noen sinne igjen! 

  Tannlegen ga opp og sendte oss på dør. Hun kunne vært litt strengere og mere sta spør du meg. 

  Så ut i taxy kom jeg med rusa unge som ikke klarte å gå selv, og ikke klarte å snakke lenger heller fordi hun var bedøvd i halve trynet. Når taxyen satt oss av på nærbutikken måtte jeg ta ungen på ryggen resten av veien hjem. Hukommelsen hennes var som den blå fisken i nemo sin. Skjønner?! Hu var helt på bærtur. Jeg fikk lagt ungen på sofaen, hun prøvde å snakke og si noe men jeg skjønte ingen ting før hu til slutt klarte å si: doooooo! Og jeg fikk bært henne inn, akkurat i tide! 


  ^Bildet er fra hun begynte å bli litt piggere, kunne ikke legge ut sånn ned dopa unge her, huffamei. Hadde skikkelig vondt av henne, så mye for absolutt ingen ting.... 

  Når hun lå på sofaen begynte hun å gråte hver gang hun så på meg og bare : Mamma! Du har 4 øyne!       :Mamma! Du har 2 neser! Og satt seg opp å kjente på ansiktet mitt å greier.... 
  Stakkar! Jeg må jo ha sett ut som en monster mamma... 

  Jeg prøvde å forklare at jeg ikke så sånn ut, det var bare hun som var litt ør og svimmel i hodet. Hun glemte alt på 5 min. 

  Jeg bare: Du vet at du ikke fikk fiksa tanna?  og hu bare: HVORFOR deeeet? Hele blåst liksom, kunne ikke skjønne og huska ingen ting. "Åssen klarte de å sette bedøvelse sprøyte på meg uten at jeg husker det?" 

  Nei for en dag! Nå skal jeg prøve å bytte tannlege senter på vesla for å se om det kanskje kan hjelpe, men jeg drøyer til etter sommern når hun kanskje har fortrengt det hele litt....

 • Publisert: 23.06.2016, 19:30
 • Kategori: Mamma
 • 0 kommentarer
 • Vårruller, is og sol i Stavern

 • Publisert: 13.06.2016, 08:07
 • Kategori: Mamma
 • For en deilig helg! Men jeg kjenner at det hadde vært godt med et par dager til fri. Vi har begynt å pusse opp stua i helgen, male, om-møblere, rydde, osv... Vi var også en svipptur utenfor Oslo og hentet vår nye sofa, jeg gleder meg sånn til stua blir ferdig nå og alt kommer på plass så jeg kan vise dere bilder. Det blir sååååå fint! 

  I går tok vi oss en Søndagstur i Stavern, vi spiste både vårruller og is, det var nydelig. Hun vårrull-dama har jo de beste vårrullene som er spør du meg, mmm! Senere spiste vi middag hos mutter, med mormor også, det var koselig :) 

  Nå er jeg så å si klar for en ny uke, siste skole uka for vesla før hun starter sommerferien, jeg kjenner det skal bli deilig å ha litt fri snart for min egen del også. Så husk og book din time på Bohemen Tattoo fort fort hvis du skal ha tattoo i løpet av sommeren, her flyr timene fort om dagen og jeg skal som sakt også ha litt fri i Juli. 

  Legger ved litt bilder fra turen var i Stavern igår. 

  Ha en fin Mandag i finværet :) 

 • Publisert: 13.06.2016, 08:07
 • Kategori: Mamma
 • 0 kommentarer
 • Kosedag med kidsa.

 • Publisert: 07.06.2016, 22:59
 • Kategori: Mamma
 • God kveld, tross overskyet vær og litt i overkant mye vind etter min smak har det vært en skikkelig koselig dag. Det var planleggingsdag i barnehagen, så Ailo og jeg har hatt en fri dag. Vi startet med deilig frokost og favoritten for tiden brannmann Sam på tv, før vi kledde på og tok en tur på lekeplassen før vi hoppet på bussen, han elsker å kjøre buss, det er jo så stas! Så vi kjørte ei runde før vi havna i byen og spiste lunsj på tovet. Etter det gikk vi å handlet litt før vi tuslet en tur så minsten kunne hvile litt i vogna før vi skulle hente Angelica på skolen. Jeg fikk en pust i bakken fra all gåinga mens Ailo sov, og nøt stunden til å lese litt bok mens han sov. 

  Når vi hentet Angelica gikk vi mot togstasjonen, hvor Ailo skulle få sin første tog tur, idag ble det til Sandefjord, og kan tru han synes det var stas å kjøre tog! Virkelig! Så tok vi bussen hjem igjen fra Sandefjord. Så han har fått kjørt mye buss og tog idag, skikkelig stas! 

  Vi tok en "bedre" middag på mcærn idag, mens vi venta på at far i huset skulle komme å hente oss der når han var ferdig på jobb. 

  Så alt i alt en super fin dag med masse opplevelser, kan tenkte dere minsten sovna kjapt i kveld? Og det tror jeg nok gamlemor vil gjøre også! 

  Ellers om dagen går jeg å planlegger oppussing av stue/kjøkken, det er ikke mye som skal til, bare 3 bøtter maling, og et par nye møbler. Det kommer til å bli kjempe fint. Gleder meg! 

  Legger ved et hav med bilder fra en veldig fin dag.

  Nå kjenner jeg at trøttheten kommer snikende, det tar på  å være ute å farte fra 09.30-16.30 ish! 

  Ha en fin kveld! :)

 • Publisert: 07.06.2016, 22:59
 • Kategori: Mamma
 • 1 kommentarer
 • JA VI ELSKER...

 • Publisert: 17.05.2016, 19:32
 • Kategori: Mamma
 • ... Norge, is, brus, mat, barna, flagget, bøkeskogen, Larvik, stemninga, sola og alt annet som hører 17 Mai til.

  Det har vært en super feiring, unga har fått proppa seg med mat, søtsaker og is hele dagen -Så mye de ville! Sola var fremme ganske lenge og varmet godt, men når ettermiddagen kom måtte jeg melde pass i bøkeskogen til slutt, jeg trodde jeg skulle fryse ihjel eller tisse meg ut, hehe! Angelica har gått i skoletoget og sunget hele 4 sanger på scenen i bøkeskogen, det synes hun var kjempe stas, hun elsker jo å så på scene og være i fokus. Kanskje det blir en solo neste år? 

  Vi har møtt mange kjente og nære. Vi har vært med foreldrene til Frederik og vi har vært med min mor og mine søsken. Og ikke minst har vi vært med Alana (min arbeidskollega som flyttet hit i September i fjor) som i dag har opplevd sin første 17 mai, lite visste hun om vår fantastiske feiring, men jeg tror hun har kost seg, hele helgen har vel i grunn vært en stor feiring for henne. 

  Frederik og jeg har selvfølgelig tatt ca 100 bilder hver, så nå kommer noen knips fra dagen:   Håper dere alle har hatt en fantastisk feiring idag! Og ikke minst: GRATULERER MED DAGEN! 

 • Publisert: 17.05.2016, 19:32
 • Kategori: Mamma
 • 0 kommentarer
 • Funny Sunny Tivoli Sunday!

 • Publisert: 15.05.2016, 19:12
 • Kategori: Mamma
 • Tross litt vind kom vi oss ut døra idag, sola var absolutt til stede og ga varme -selvom det gjerne kunne vært vindstille og 20 + for min del. Krysser fingra for en vind fri sommer, jeg liker ikke vind! Det kan godt være litt regn så lenge det ikke blåser! Vi startet dagen med rundstykker og deilig frokost, så dro vi å hentet en klassevenninne av Angelica. Vi tok oss en tur på torvet, møtte ei venninne av meg og spiste is før vi dro på tivoli. Planen er liksom at da skal vi slippe å dra på tivoli 17 Mai når det er sinnsykt mye folk der. Men vi får se da, om vi slipper unna. 

  Det var kjempe koselig på tivoli, Ailo synes det var super stas og kjøre karuseller, det hadde han ikke gjort før. Han kommer nok til å sove som en stein i natt. Angelica fant flere venninner fra klassen så de koste seg også kjempe masse. Vi fikk handlet inn et par dunker med sukkerspinn så nå skal jeg kose meg på sofaen med kjæresten, serie og snop i kveld. 

  Vi var også en tur i indre havn, vi hadde egentlig kjempe lyst til å spise middag på pakkhuset idag, men det var så mye folk, og det blåste så kaldt, så vi fant ut at det tar vi litt senere neste uke i stedet. Jeg som var så sjessen på blåskjell. Men jeg skal ikke klage over middagen det ble, vi kjørte nemlig en tur til Porsgrunn for å spise på Bergbys -perfekt Søndagsmiddag! 

  Slenger ved masse bilder fra dagen:

   

 • Publisert: 15.05.2016, 19:12
 • Kategori: Mamma
 • 0 kommentarer
 • Da tok balletten sommerferie!

 • Publisert: 12.05.2016, 08:59
 • Kategori: Mamma
 • Angelica har nå i 2 år gått på ballet én gang om uken, hos studio nille her i Larvik. Jeg er veldig fornøyd med opplegget, og jentene har utrolig flinke lærere. Angelica er veldig frempå, hun liker å være på en scene, snakke i mikrofon, bli sett rett å slett! Så de store forestillingene nille har på bølgen i starten av Desember er jo midt i blinken for Angelica, hun har vært med på de store forestillingene to ganger nå, og hun gleder seg masse til å være med på fler. Det er liksom høydepunktet med dansinga, -Å få være en del av forestillingen. 

  I går var det altså avslutning på balletten for denne gang, nå er det sommerferie. Fra høsten av må de velge hvilket parti de vil fortsette på, det vil ikke være ballett på den måten det er nå lenger for aldersgruppen hun faller inn under da. Så til høsten kan hun velge mellom klassisk ballett, jazz eller hip hop. Ut i fra rytme og tempo på jentungen synes jeg at hun burde velge hip hop, eller i det minste jazz. Tror klassisk ballett fort kan bli kjedelig for henne med saktegående moves og mye terping. Men dette får hun velge selv. Jeg skal ikke engang si hva jeg synes hun skal gjøre. 

  Vi fikk se litt hva de hadde lært dette halvåret på avslutning i går, også blei det jaggu ei litta vaffel også.   -Gleder meg til å følge Angelicas utvikling videre når det kommer til dansinga, hun synes hvert fall det er kjempe stas! :) 

 • Publisert: 12.05.2016, 08:59
 • Kategori: Mamma
 • 0 kommentarer
 • Stasen start på dagen

 • Publisert: 06.05.2016, 13:14
 • Kategori: Mamma
 • Herregud, som meg og Ailo har kost oss idag. Det er ikke så gæli med planleggingsdag i barnehagen asså! Vi sto opp, spiste kjeks og rundstykker med syltetøy mens vi så på brannmann sam, den store favoritten om dagen! Så hoppa vi i tøyet og tok oss en tur på lekeplassen, og jaggu kom ikke søppelbilen da? Så ble vi stående å se på at all søpla ble tømt fra skura, det er jo trossalt super gøy med alt som er store maskiner, kan si minsten var lettere stoka. 

  Så tok vi bussen, det å kjøre bussen var skikkelig stas, han var litt skeptisk i starten men det gikk fort over i glede. Vi var en tur innom kjøpesenteret hvor han fikk kjøre bil, og velge seg en leke på lekebutikken -Det måtte jo bli en søppelbil idag! Så spiste vi pølse, skolebrød, lunsjkake og drakk smoothie og handla med oss noen klær før vi tok bussen hjem igjen. 

  Nå tar minsten seg en powernap mens gamlemor blogger og hører på musikk, og venter på at gamlefar skal komme hjem fra jobb :* 

  Etterpå reiser vi inn til Oslo, det er jo i morgen vi skal på regresjon, herregud som jeg gleder meg til det! Det blir super spennende!   Ønsker dere alle en super fin solskinnsdag, husk å ta vare på de dere er gla i :) 

 • Publisert: 06.05.2016, 13:14
 • Kategori: Mamma
 • 0 kommentarer
 • Hei sveis!

 • Publisert: 14.04.2016, 12:05
 • Kategori: Mamma
 • Har dere sett den ny sveisen til Ailo eller? Tenkte det var gøy med litt før/etter/underveis bilder av lillefis. Hanble jo so utrolig tøff på håret etter jeg klippa han i går, har dere sett eller? Føles ut som vi har fått en helt ny unge i hus, jeg må si at jeg personlig elsker han nye look, byebye long hair -Hello sommersveisen <3  Nå skal jeg jobbe litt, har en del små ting idag, så det blir litt å gjøre, og en del kunde bytte underveis. Men jeg liker de dagene hvor jeg setter opp mange små tattooer, er like gøy det som å sitte å lage én stor en hel dag. Gleder meg dog til klokken er 16, hvor jobb for idag er ferdig og vi skal hente unger og nyte ettermiddagen sammen. Håper dere alle har en fin dag, også håper jeg sola kommer frem, det er jo så utrolig deilig å endelig få føle varmen fra den igjen. -Jeg liker ikke vinter. 


   

 • Publisert: 14.04.2016, 12:05
 • Kategori: Mamma
 • 0 kommentarer
 • Søsken (kj)ærlighet

 • Publisert: 13.04.2016, 09:24
 • Kategori: Mamma
 • Det at det er 6 år mellom Ailo og Angelica ser jeg på som veldig perfekt. De leker nok ikke sammen på samme måte som dem det er ett og to år imellom, men de har en annen type glede sammen. De er ikke så tett i alder at de krangler om leker, eller sloss for den saks skyld. Men de kan stadig herje og leke sammen, men når Angelica leker med Ailo leker hun for å underholde han, hun leker ikke på samme måte som hun gjør med en venninne på sin egen alder. Når det er såpass mange år imellom barna tror jeg hvert fall for Angelica sin del at hun føler at hun er mere STOREsøster, enn hva man ville følt med bare feks to års mellomrom. Nå kan hun hjelpe Ailo med ting han ikke klarer, feks smøre en brødskive/knekkebrød, gi han vann, hjelpe han å kle på, ta han med på lekeplassen og være den som må passe på minsten. Jeg tror det føles godt for han sin del også, å ha en storesøster som passer på han, som kan ha han på fanget og vise en annen omsorg enn det en voksen kan, uten at det er fra et barn på hans egen alder. Jeg tror ikke barn med som jeg eksempelvis sa ista 2 års mellomrom viser hverandre samme omsorg i så ung alder, kanskje når de blir eldre, puberteten og forbi, men som barn i barneåra tror jeg det er godt å ha et søsken som faktisk er litt eldre, som man kan spørre om ting man ikke nødvendligvis vil spørre en voksen om, altså et annet menneske som også er der for deg.

  Det vil sikkert komme en tid hvor de krangler og synes hverandre er irriterende, jeg kan se for meg scenarioer hvor Angelica er 14 og har venninner på rommet hvor Ailo er 8 år og herjer rundt og plager jentene sammen med kompisene sine. Scenarioer hvor Ailo snoker på rommet til Angelica når hun er ute osv. Men hva er det småsøsken er til for? å plage litte grann. Man er like gla i dem for det om. Men akkurat nå, hvor Ailo er 2 år og Angelica er 8, så er aldersforskjellen veldig fin, det er ikke alltid minsten er velkommen inn på jenterommet selvfølgelig, men likevel kan jeg merke de har et bånd som bare blir sterkere og sterkere for hver dag som går, og det er så innmari koselig <3 Når vi kjører bil og Ailo mister sutten eller trenger hjelp til noe i baksetet så stiller hun opp fra siden, det er rett å slett mye hjelp i Angelica. Jeg gleder meg til å se dem vokse både sammen og hver for seg igjennom livet, og jeg er spent på hva livene dems har å by på til dem. Hva planen deres er, om de vil lykkes og være lykkelige, jeg håper det. Jeg gjør hvert fall mitt ytterste for å sende med dem gode verdier på dems vei.   Hvor stor aldersforskjell er det på deres barn? Og åssen trives de med hverandre? 

  Ha en fin dag alle sammen :) 


   

 • Publisert: 13.04.2016, 09:24
 • Kategori: Mamma
 • 0 kommentarer
 • "Mamma, hvor har du vondt?"

 • Publisert: 07.04.2016, 20:39
 • Kategori: Mamma
 • Lille store søte empatiske jenta mi. Angelica hadde svært ved å forstå at jeg ikke orket å lage middag idag, eller orket å være med henne på badet for å dusje og ta kveld stellet. Ja, jeg vet hun er 8 år og er stor nok til å dusje og være på badet på kveldene selv, men det er jo koselig å vaske håret hennes, og så lenge jeg får lov kommer jeg til å være med henne på dette. Hun blir stor fort nok som det er. Idag var det Frederik som måtte hjelpe til, og det var greit det også. 


   

  Når hun satt ved siden av meg og spiste kveldsmat møtte jeg et skakt bekymringsfullt blikk, "mamma, hvor har du vondt?" Tja, hvordan skal jeg forklare det tenkte jeg og googlet fram et bilde:

  Jeg pekte og viste, tenk at dette er tissen og inn der er livmoren, der babyene bor når de er i magen.   "Var det der jeg bodde?"    Ja, det var der du bodde når du var baby i magen,    "hva er galt der da?"    Legene måtte inn å opperere mamma og fikse noe som var galt der inne. Og med enda tristere øyne kikker hun på meg og bare   "Er det min skyld?"    Stakkar! Nei det var ikke din skyld at jeg var syk der inne, selvom du har bodd der, det er kroppen til mamma som ikke har tålt det legene har gjort der inne tidligere.

  Hun har virkelig evnen til å være empatisk, men hun må være forsiktig med å ta på seg skylden for alt som skjer selv. Ingen ting er hennes skyld <3 

  "Måtte du ha på deg sykehuskkjole med sprekk bak?" Nei, jeg hadde på meg kjole med knapper forran. "Måtte du ha på sånn på hodet, sånn badehette?" Ja, det måtte jeg. "Var den blå?" Nei, den var tyrkis. Engasjert som hun er og lysten til å skape seg et bilde av hvordan jeg har sett ut og prøve å forestille seg det hele spør hun videre, "Var kjolen også tyrkis da?"  Nei den var blå faktisk :) Jeg fikk til å med sms fra skolen idag hvor Angelica lurte på åssen det gikk med meg fordi hun var engstelig. Stakkar liten. Jeg kunne da sende en sms tilbake med at opprasjonen hadde gått fint så hun kunne slappe av resten av dagen. Jeg føler likevel det er viktig å inkludere barna i det som skjer, og problemer som kan oppstå. Målet mitt er ikke å engste henne, men å inkludere henne i livet mitt på alle måter. Også det som er vondt. Hun skal aldri føle seg eksludert, det finnes ingen værre følelse i hele verden spør du meg. 

  Jeg fikk så vondt inni meg når hun spurte om det var hennes skyld, noe det absolutt ikke er. 

  Hun har nå en stor forståelse for at mamma holder sofaen idag og kanskje har vondt i noen dager til. 

  God kveld alle sammen :) 

   

  Tidligere innlegg relatert til dette:    http://tallatroll.blogg.no/1456930096_abort_fjerner_mulighe.html      http://tallatroll.blogg.no/1460032934_jeg_overlevde.html

 • Publisert: 07.04.2016, 20:39
 • Kategori: Mamma
 • 0 kommentarer
 • Selskap, igjen...

 • Publisert: 29.03.2016, 20:59
 • Kategori: Mamma
 • God kveld i stugu! 

  Det skal ikke stå på det at ikke det er mye selskap sånn på ny året. Idag var det Angelica sin tur til å ha voksen selskap, på grunn av påska og at mange var bortreist flytta vi bursdagen til idag, hun hadde jo egentlig bursdag 20 Mars. 

  Jeg syns egentlig at det var veldig greit å ha selskap sånn på kvelden midt i en ukedag. Selvom det blir litt stress med hverdagslogistikken, så fungerte det veldig fint, folk er jo som regel opptatt i helger uansett. Det ble en super koselig feiring av lillesnuppas 8 års dag. Og jeg var så heldig at min lillesøster Amalie kom å var bakehjelp her idag, så hun bakte både muffins og sjokoladekake mens jeg selv lagde kanelboller, dekket på og rydda. 

  Som vanlig et tonn bilder:

  Lillesnuppa er veldig fornøyd med kvelden og gavene hun fikk idag, og er nok klar for en liten shopping allerede denne uka, hun elsker å shoppe  -kan ikke skjønne hvor hun har det fra?  

  Imorgen er jeg klar for en ny arbeidsuke med kunder, også har jeg et par designs som egentlig skulle vært klart til ventende kunder så jeg får vel ta meg selv i nakkeskinnet å få tegna unna litt i løpet av uka også.

  Når jeg først er inne på det med bursdager om dagen, så syns jeg det er litt vittig at min mor er født i 68, Frederik er født i 78, Jeg selv i 88, Min lillebror i 98 og både min minste søster om min datter i 08. Er ikke det litt morsomt? Så får vi se da, om det kommer et nytt familie medlem i 18, det er det isåfall min lillebror som får stå for, haha! 

  Ønsker alle en fin kveld :) 

   

 • Publisert: 29.03.2016, 20:59
 • Kategori: Mamma
 • 1 kommentarer
 • Åtte år!!!

 • Publisert: 20.03.2016, 20:41
 • Kategori: Mamma
 • For en fantastisk nydelig dag, og et helt fortreffelig vær det har vært! 

  Idag blir min lillestore snuppelupp hele åtte år, jeg syns det er helt sykt å tia har flydd. Vi har opplevd sinnsykt mye sammen allerede, og det kommer masse mer. Hun er en spretten jente med masse livslyst og glede, hun er empatisk og forståelsesfull, full av temperament og masse meninger. Hun kommer til å bli et supert menneske som voksen, med ben i nesa og riktige mål her i livet kommer hun til å bane seg vei til akkurat det hun måtte ønske seg. 

  Vi startet dagen med smoothie, kake og gaver på sengekanten, var ei litta snuppe som ble veldig fornøyd kan man si. Etter det hoppa vi i klærna og tok oss en tur ut til min gode venninne Iselin og familien hennes, barna våre leker så godt sammen og det var koselig å se dem, det var alt for lenge siden. 

  Vi gikk tur i Stavern i fin været og så på kunsten barnehagene har laget, og jeg synes hvertfall selv at jeg fikk tatt masse fine bilder, som jeg selvfølgelig skal dele med dere nå. 

   

  Alt i alt har snuppa hatt en superfin bursdag, med masse hilsner fra både venner og familie. Vi voksne har også hatt en superfin dag, nå skal vi spise lam og fløtegratinerte poteter med grønnsaker og avslutte denne fine dagen på trivelig vis :) 

  Håper alle har hatt en fin Søndag :) 

 • Publisert: 20.03.2016, 20:41
 • Kategori: Mamma
 • 2 kommentarer
 • Vel overstått.

 • Publisert: 18.03.2016, 20:51
 • Kategori: Mamma
 • God kveld! 

  Herregud for en dag! Peeew....  Jeg må bare kjapt starte med å si tusen takk for alle de fine tilbakemeldingene jeg fikk på innlegget jeg skrev tidligere idag, det rørte en gammel sjel. Jeg har særiøst stressa rundt som en yoyo hele dagen. Jeg startet dagen i 7 tia og har siden da først stressa til et møte og deretter stressa videre for å få handla, rydda hjemme osv. Angelica skulle ha barneselskap her hjemme idag kl 17 og jeg var veldig gla for at hun kun hadde valgt å invitere de nærmeste venninnene sine i år. Når klokka var 14.30 begynte jeg å bake muffins, kanelboller og brownies, alt fra bunn selvfølgelig. Pluss at jeg laget taco, dekka bord, og lagde istand påske egg til jentene. Det var et kjør, men jeg rakk det, når gjestene endelig kom inn døra å satt til bords følte jeg mer eller mindre at jeg kunne senke skuldrene. Angelica har lagt seg med et smil om munnen idag, førnøyd med en ålreit "fest" hvor de hadde danse lek, flaske tuten peker på gave opp-pakkning, og lekte på rommet. De to timene gikk kjapt, og plutselig var det kvelden. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Jeg har som dere ser prøvd å ta bilder så ingen andres barns ansikter kommer direkte på bloggen min i det offentlige, jeg vet det er ok med min lillesøster, Amanda. Men er det noen av dere mødre som føler at dette ikke er ok, så er det bare å si fra så fjerner jeg bilde/r. 

  Tenk at på Søndag blir den lille store jenta mi hele 8 år, disse åra har flydd så sinnsykt. Kommer nok til å skrive et eget innlegg om det på Søndag. Nå skal jeg legge beina høyt og prøve å slappe av, kjenner pulsen fortsatt er høy etter en sånn dag som det her. Ha en fin kveld alle sammen :) 

  ZZzzzz! 
   

 • Publisert: 18.03.2016, 20:51
 • Kategori: Mamma
 • 1 kommentarer
 • For liten tid.

 • Publisert: 15.03.2016, 08:28
 • Kategori: Mamma
 • Det er så utrolig liten tid man får med barna sine, jeg hater samfunnet for det. Barna er skatten, ikke skatten som er til skattekontoret! ​

   

  Sånn her ser en typisk hverdag ut hjemme hos oss: 16-20, det er tia jeg har sammen med datra mi pr dag i ukedagene, altså i underkant av fire timer..  16-19 det er tia med minsten, i underkant av tre timer blir det. Frederik er ferdig kl 16.00, da kjører han å henter enten meg eller barna først, hvis jeg er ferdig på jobb til da, er det meg først hvis ikke er det unga først og meg sist. Så all denne møljinga med henting på AFO(aktiv fritidsordning) Barnehage og jobben min tar ca 40 minutter. 16.40: Vi reiser på butikken og finner ut hva vi skal ha til middag og handler dette kjapt. 17.20: Vi går inn døra hjemme, pakker ut matbokser, lager middag, rydder litt, gjør lekser og kanskje henger opp en klesvask eller setter på en.  18.30: Middagen er inntatt med fantorangen og barnetv i bakgrunnen, leksene er gjort og Angelica leker nå med en venninne mens vi rydder og leker med Ailo. 19.00: Ailo får kvelds-strell og natta for han. 19.30: Veninnen til Angelica må hjem, og det er tid for kveldsmat og kvelds-stell 20.00: Meg og Frederik ligger å babler med Angelica i hennes seng og sier natta. 


  Som dere ser så flyr tia avgårde. Dette er da sånn hverdagen ser ut Tirsdag og Torsdag. Onsdager er samme mølja bare at da skal Angelica på ballett fra 18-19 så da er det enda mere stress rundt da, og jeg som regel har en kunde på jobb mens hun er på ballet. Mandager har jeg fri fra jobb, så da kommer Angelica hjem kl 13 vi får gjort unna lekser og lager middag klar sammen til gutta kommer hjem fra jobb og barnehage. Fredager er litt samma som Tirs og Tors bare at vi dropper lekser, og annenhver Fredag må det inn i programmet at vi skal kjøre Angelica til pappaen sin i Skien. Så altså som dere ser, så er det jo et evig stress og kaos. Mandager er den dagen jeg liker best når det kommer til ukedagene, hvor jeg har fri og tid til å virkelig være sammen med, ikke bare stresse unna med alle "plikter", samt at Angelica og jeg får litt mor datter tid. Det er også viktig. Det er mye som er viktig og det er mye man skal tenke på. Og oppi alt dette skal man også ha fokus på jobb. 


  Morningene er også koselige, da er vi sammen alle fire, står opp rundt 06.40. Kler på, barna får frokost mens jeg lager niste til Angelica, Ailo får mat i barnehagen, så det er deilig å ikke tenke på det. Vi har også mange morsomme samtaler og mye morgenluft i magen, man merker at alle er trøtte i trynet første 15 minutta, men etter det merker man at alle har sovet og har masse energi, tenk om man kunne brukt all denne energien sammen hele dagen? Heldigvis så har vi helgene sammen, takk gud for Lørdager og Søndager, men så har det seg sånn at innimellom så jobber jeg fra 12-16 på Lørdager, så da mister jeg tid med unga, jeg prøver selvfølgelig at dette skal falle seg på Lørdager hvor Angelica er hos sin far, men innimellom må man faktisk bare jobbe også. 

  Vi kunne sikkert lagt opp uka anerledes hvis vi hadde ukeshandla foreksempel, men det er noe av det værste jeg vet, jeg kan rett å slett ikke planlegge hva jeg har lyst til å spise på Torsdag allerede på Mandag. Eller hva jeg vil spise på Mandag på Fredag om det er da vi hadde valgt og ukeshandle, det er helt greit når det kommer til pålegg og de basic tinga man må ha i kjøleskapet, men når det kommer til middager må jeg rett å slett ta det dag for dag, kanskje muligens to dager av gangen innimellom. 


  Men inni disse travle hverdagene som dere ser vi har, så ikke nok med at samfunnet krever at du skal jobbe gjerne 8-16 eller 10-16 for min del for å holde verden igang. Men når du kommer inn døra rundt kvart på fem skal du altså ha energi og overskudd til å yte til barna, noe som er mye viktigere enn jobb egentlig. Du skulle hatt lest for dem, du skulle hatt tid til å bare ha de på fanget og kose, du skulle hatt tid til en lang god samtale, du skulle kanskje ønske at man kunne sett en film sammen i sofaen alle fire, man skulle kanskje vært en tur på kino eller bowling, gå en tur og ta noen fine bilder, man skulle ønske så mye, det er så utrolig mange ting jeg har lyst til å oppleve og gjøre med barna, livet dems og for en familie generelt er ikke bare i helger, livet skjer hver dag. Noen ganger så føler jeg liksom ikke at tiden strekker til, til alt jeg ønsker å gjøre. 


  Og oppi dette er det foreldremøter, barnebursdager, man må vaske huset, tømme kattedoen, dusje seg selv og barna, vaske, henge opp og brette klær jeg kjenner at jeg nesten blir stressa bare av å skrive dette innlegget. Ufff..... Til alle barnefamilier der ute, PRØV å planlegg hverdagen så dere har tid til barna deres, det er trossalt de som er viktigst av ALT, ha energi og tid til det kjæreste du har. Jeg skal hvertfall prøve så godt jeg kan, med de to armene jeg har og de timene jeg får utdelt pr. døgn å ta ting med ro, ikke stresse, men prøve å nyte en travel hverdag med de som betyr mest for meg. 


  Fra kl 20 og ut er det kjæreste tid, om det er med film, serie, noe på tv, noe deilig mat, yatzy, gode samtaler, eller hva som helst, jeg skulle allerhelst hatt mye mere tid med kjæresten min både med og uten barna. Men den tiden kommer, det er jeg ikke bekymra for, barna blir store, og livene blir annerledes, men for nå så nyter vi hverandre ved en hver anledning. <3  Ha en fin Tirsdag alle sammen! Husk og verdsett hvert minutt med dem du er gla i og prøv å slapp av i denne teite hektiske hverdagen. At folk dør av stress er jaggu ikke rart. Hvor mye er det ikke som blir krevd av en både som voksen og som barn? .... 

 • Publisert: 15.03.2016, 08:28
 • Kategori: Mamma
 • 1 kommentarer
 • Abort fjerner muligheten til å få barn senere?

 • Publisert: 02.03.2016, 15:48
 • Kategori: Mamma
 • Jeg må bare, jeg rett å slett bare må! Jeg dele dette med dere. Jeg vet at det er mange som mener man ikke skal være "for" personlig eller "for" intim på blogg. Men hva vil dere jeg skal gjøre? Ringe en venn og få jungeltelegrafen til å spre budskapet mitt? Eller enda værre -skrive det i en status på Facebook. Nei! Sånn er ikke jeg, jeg ringer ikke venner og snakker i telefonen i flere timer, og jeg skriver heller ikke statuser på facebook, det er her jeg ytrer meg, om ALT, jeg har ikke noe å legge sjul på, og jeg er heller ikke redd for å vise dere hvem jeg er, altså den ekte Talla. Jeg har mange meninger og erfaringer, sånn er det bare. 

  Nå var det ikke sånn at jeg skulle skrive en forsvarstale før jeg kom til poenget her, men jeg må nødt til å dele dette med dere for det er veldig viktig å få frem, dette innlegget er ganske forbeholdt jenter og kvinner. Dere som ikke vet vite. Dere som følger meg fast vet åssen jeg er med tanke på det å få flere barn, dere som ikke vet kan lese forhistorien her http://tallatroll.blogg.no/1448881703_vil_absolutt_ikke_ell.html før dere leser videre nå. 

  Jeg advarer mot detaljer! Tåler du ikke å lese om slim, mensen osv.. La vær å les! Men for å få med deg budskapet råder jeg det til å lese likevel. 

  Akkurat nå føler jeg meg litt tom, jeg vet ikke om jeg skal være lei meg, eller om det går fint, enda... Jeg er såpass tidlig i prossessen at spesialistene ikke vet enda heller, så dere må ikke kappe hodet av meg om jeg ikke er steril, men dette er uansett et viktig budskap å nå ut med til dere jenter dere ute, som vurderer å ta en abort. Som dere vet tok jeg keisersnitt i 2008, det ble infeksjon osv, og det gikk lang tid før jeg var på beina igjen, av dette kommer "fødsels"angsten jeg har idag, som er hele årsaken til at jeg ikke vil gå igjennom flere graviditeter, tror jeg... Jeg ville at dette skulle være et valg som var opp til meg og bestemme om jeg vil det eller ikke vil det. Men akkuratt nå så er det ikke opp til meg lenger. 

  Senere i 2008, jeg husker dato, jeg husker sted, jeg husker alt! Tok jeg en abort! Altså med utskaping. Jeg var 19 år, og tenkte ikke noe videre over det jeg gjorde, jeg gjorde det bare fordi jeg visste jeg kom til å være alene med 2 små, med såvidt et års mellomrom, dessuten var det bare 6 måneder siden keisersnitt og litt over 4 måneder siden jeg var blitt "frisk" etter opprasjon nr 2 etter keisersnitt hvor de gikk inn og henta ut resten av morkaka som var full av infeksjon. Så altså, jeg tok en abort! Noe jeg synes var et godt valg, da. Og har syntes hele tiden inntil, idag? Jeg vet ikke... 

  Siden utskrapinga har jeg sliti med ENORME mensensmerter, i tillegg til at det nesten ikke kommer noe som helst mensen ut at all. Altså enorme smerter for ingen ting, og det kommer på dag nr to i mensen ut, hva skal jeg kalle det? En slimsak, med sort blod. Altså min mensen "sitter fast" inni meg. Om bare 18 dager er det 8(!!!) år siden mitt keisersnitt, om 6 måneder og 18 dager er det 8 år siden min utskaping/abort. At det var akkurat denne utskrapinga som skulle gjøre så store ting med livet mitt visste jeg ikke da. Jeg har vært utrolig lat og treig med å gå til gynekologen for å sjekke hvorfor mensen min er som den er, kanskje jeg burde ha gjort det tidligere, hadde det gjort en forskjell? Vet ikke... 

  Under utskrapning har de altså skrapet med seg masse av slimhinne lederen, det høres utrolig ekkelt ut, men det er altså denne som fører sæden inn og mensen ut om jeg har forstått det rett. Gynekologen min kan ikke håndfast si om jeg kan eller ikke kan bli gravid når dette er fikset, for det kan fikses! Så slipper jeg hvertfall mensensmertene. Men om jeg har gått så lenge at jeg har blitt steril vet jeg ikke enda. 

  Og det er det som får meg til å tenke, den sjela, det barnet som ville komme til meg da jeg var gravid og tok abort, HVIS jeg nå skulle bli klar for det om noen år, så har jeg ikke muligheten. Med min tro, hadde jeg jo trodd at det var samme sjela som hadde kommi til meg nå idag, som den gangen, fordi den "venter" på meg. Men om muligheten er borte?.... Som sakt så er det ikke opp til meg lenger, det er opp til kroppen min å vise om den kan eller ei. Kan den ikke, så infinner jeg meg nok med det. Akkurat nå tør jeg ikke uansett. Men jeg har likevel lyst på et barn sammen med Frederik, selvom jeg ikke tør, skjønner dere hva jeg mener? Det er vanskelig å være uvitende... Kan jeg ikke, så er det jo bare sånn det er, men at jeg ikke skal kunne bare på bakrunn av at jeg engang tok abort, og ikke hadde oppfølging eller kontaktet gynekolog selv, så skal altså det påvirke hele resten av mitt liv? Bare fordi jeg ikke fikk fiksa slimhinna med engang. Derimot hvis jeg beslutter meg for at jeg vil, er det veldig kjedelig å ha forhåpninger som uansett ikke går. Jeg trenger å få løst opp i dette fort, så hjernen min eller eventuelt hjertet mitt plutselig for forhåpninger. Eller er det rett å slett sånn at kan jeg ikke få barn, da vil jeg ønske meg det. Ender jeg med å kunne få barn etter slimhinna er fiksa, da vil jeg ikke det? Tiden vil vise... 

  Det har seg sånn at nå har jeg fått en time på sykehuset, hvor de skal inn med kamera og blokke opp igjen slimhinna mi. Det skal visst være et enkelt inngrep hvor jeg kommer fastene om morgenen, for noe beroligene og smertestillende(jeg ba om å ikke få narkose, så håper jeg slipper det) og de går inn og gjør det, vipps liksom! Likevel gruer jeg meg til dette inngrepet, men jeg vet det skal gå fint! Selvom jeg av sykehuserfaring muligens vil være litt skeptisk på om de faktisk kan jobben sin? Får jeg infeksjon? Altså det er mange spørsmål.. Og alt som KAN gå galt, med min flaks, går alltid galt med den kroppen her! 

  Dere får bare unnskylde barnetegninga mi, som ikke engang ligner på det den skal, men jeg tror jeg klarer å vise dere hva jeg mener.


   

  Om jeg etter dette er steril eller ikke, det vil tiden vise.. Men akkuratt nå idag kan jeg ikke bli gravid.

  Jeg føler liksom at jeg sa nei takk til en kopp med te, og på en måte blir nektet te for resten av livet bare fordi jeg ikke tok muligheten når jeg hadde den, kan dere føle meg? 

  Budskapet mitt med dette innlegget ER: Tar du en abort? VÆR SIKKER! Kanskje du ikke får sjangsen til å bli gravid igjen. OG tar du en abort? Så dra til gynekolog med en gang etterpå å sjekk at alt er ok inni der, at slimhinne osv er som det skal være. Ikke drøy det, sånn som jeg gjorde. Ikke la valget om å ta abort muligens kunne ødelegge for dere i senere tid. At dere ikke fikser et eventuelt problem right away kan få fatale konsekvenser du ikke ventet deg. 

  Jeg er fortsatt der at jeg ikke vet, jeg vet ikke om jeg vil ha flere barn, og jeg vet heller ikke om jeg kan få flere barn. Men det var viktig for meg å få dette ut av systemet, og ikke minst få ADVART andre jenter. 

  Pass på dere selv, og pass på kroppen deres. 

  Jeg burde kanskje ha ventet med å blogge om dette til jeg vet helt sikkert om jeg ikke kan få barn, men pr dags dato er jeg ikke EU godkjent, kanskje jeg blir det når de har blokket opp slimhinna, kanskje ikke... 

 • Publisert: 02.03.2016, 15:48
 • Kategori: Mamma
 • 1 kommentarer
 • Lille sjuklingen..

 • Publisert: 01.02.2016, 12:42
 • Kategori: Mamma
 • God Mandags morgen alle sammen! 

  I helgen var jeg og Frederik på deilig Lørdagsmiddag hjemme hos familien hans. Det var super koselig, det er gøy å bli mere kjent med familien hans og hvor han kommer fra. Angelica har vært hos pappaen sin i helgen og kom hjem med magevondt, hadde visst vært litt omgangs-sjuke i omløp der borte. Så det gikk ikke lange tia før hun kastet opp, det har hun faktisk ikke gjort før, hun er særiøst aldri sjuk. Og at det skulle ta nesten 8 år før jentungen kasta opp er jo ganske bra, bank i bordet! Hun har jo selfølgelig hatt vannkopper, den femte barnesykdommen, vært en del forkjøla og hatt øreværk. Men spysjuka har jeg slippi unna. Hun kasta dog bare opp én gang i går, og er bare slapp og sliten idag, så idag har hun sin første fraværsdag siden hun begynte på skolen. 

  Nå ligger vi på sofaen og har Camp Rock marraton, spiser salt potetgull og marie kjeks. Mens Frederik er på jobb og Ailo er i barnhagen. Gleder meg til senere idag når vi er samlet igjen alle 4, sånn det skal være <3 Håper lillesnupp blir helt frisk igjen i løpet av dagen også. <3 

  Ønsker alle en fin dag! 


  ^Kan jo ikke legge ut sjukdomsbilde føler jeg, så legger ved et bilde fra lillesnupp var 4 år, så skjønn! Tia flyr asså! 

 • Publisert: 01.02.2016, 12:42
 • Kategori: Mamma
 • 0 kommentarer
 • Selskap

 • Publisert: 25.01.2016, 11:39
 • Kategori: Mamma
 • Jeg er liker å bake, lage middag, stelle, og ha besøk, rett å slett sørge for hyggelige sammenkomster om det så er med familien eller men venner. I går hadde vi selskap for Ailo som har blitt hele 2 år, det er så gøy! Familien fra alle sider var innom på kaffi, kaker og gjærbakst, det hele ble super koselig synes jeg, og det er ikke lenge til Angelica har bursdag og vi nok en gang kan by inn til en hyggelig sammenkomst. Frederik bakte boller, jeg bakte kanelboller og brownies, Heidi laga kake. Ailo har vokst utrolig mye siden jeg møtte han i slutten av August, han sier noen ord, og begynner å gjøre seg veldig forstått synes jeg. Jeg er så lykkelig over at jeg får lov til å ta del i hans hverdag og liv. Jeg ønsker han alt vel og godt <3 

  Slenger ved litt bilder fra gårsdagen (Håper det er ok for dem som var på besøk at de er avbildet i bloggen, ellers får dere bare si fra, så sletter jeg.) 

  Noen av ordene Ailo sier idag:

  • BAM = Vann, Tom eller bam som i at noe bråker
  • Natta
  • Hade 
  • Hei
  • Pappa 
  • Dus/us = Sutt
  • Pus
  • Buss
  • Bil (Det inkluderer da lastebiler, traktorer og alle store maskiner) 
  • Gaka/Ada = Angelica

   

  -Håper dere alle har hatt en fin helg, og ønsker dere en fin uke :)  

 • Publisert: 25.01.2016, 11:39
 • Kategori: Mamma
 • 1 kommentarer
 • Ailo 2 år!

 • Publisert: 22.01.2016, 07:49
 • Kategori: Mamma
 • Herregud, tenk på det.. 2 år! For en gøy alder, og tenk på alle de morsomme tinga som kommer til å skje framover nå, språket og ordene blir bedre og bedre for hver dag, og snart kommer gullkorna på løpende bånd. -Jeg kan nesten ikke vente! :) Idag er altså lille Ailo 2 år. Jeg er så takknemmelig for at jeg får lov til å være en så stor del av livet til både han og hans far som jeg er, jeg er så heldig og ikke minst lykkelig, og jeg gjør alt i min makt for at de skal ha det bra og kjenne på den samme lykken som jeg gjør. Idag skal vi gjøre noe gøy siden det er din dag, bare din! Det fortjener du :* Nå er det snart 5 måneder siden jeg møtte deg for første gang, og det er så gøy å se du vokse for hver dag som går, du er så med, glad, full av fantestreker og en skikkelig gledes-spreder. Hurra for deg idag!    

 • Publisert: 22.01.2016, 07:49
 • Kategori: Mamma
 • 1 kommentarer
 • Den deiligste tiden på døgnet..

 • Publisert: 07.01.2016, 20:49
 • Kategori: Mamma
 • Er på kveldene! Jeg er sikker på at alle foreldre der ute kan si seg enige når jeg sier, at gudamei det er deilig på kvelden når unga er i seng?! Jeg føler meg nesten litt stygg og slem når jeg sier det, men dere skjønner hva jeg mener? Hele greia har vel egentlig ikke så mye med unga å gjøre heller, men at man endelig får liksom "landa" i sofaen og slipper å reise seg opp fordi noe eller noen krever noe. 

  Dagene går så i ett, opp, få i skole og barnehage, jobb, handle litt, lage middag, kanskje vaske noen klær, rydde, leke litt med barna, gjøre lekser, og POFF så var hele dagen gått, å alt ble i grunn bare et stort stress og mas? Det er vanskelig å liksom kunne ha tid til å nyte dagene når det er så mye som skal foregå i ukedagene. Jeg ønsker liksom så fælt å ha god tid med barna hver dag, til å liksom kose seg med dem og skape gode minner for dem, men tia strekker virkelig ikke til i det hele tatt. 

  Hver kveld når jeg legger meg tenker jeg at imorgen skal det bli bedre, imorgen skal jeg ha mere energi, imorgen vil jeg ta meg tid til å la barna lage middag med meg, men enda ender det opp med at jeg effektivt slenger noe sammen. Imorgen skal jeg sette meg ned på gulvet å leke og rote med barna, ikke løpe rundt dem mens de leker å rydde. Imorgen vil jeg tegne og male med barna eller lage noe annet kreativt, men tia er der rett å slett ikke.. Skulle virkelig ønske det var flere timer i døgnet.. 

  Jeg tenker liksom hver kveld at hvor prioriterer jeg feil? Men det gjør jeg faktisk ikke noen steder. Jeg står opp i 07.30 draget, smører niste og får sendt Angelica på skolen, og Frederik og Ailo til barnehagen og jobb. Så hvis jeg har mulighet slapper jeg av 1-2 timer før jeg går å steller meg før jeg drar på jobb mellom 09.30-11.30 - kommer helt annpå når jeg har satt opp første kunde. Jeg er på jobb til tidligst kl 16 men også til 17-18-19 noen dager. Enten er det Frederik som henter barna i 16 tiden når han er ferdig, ellers så gjør vi det sammen om jeg er ferdig til da, samt handlinga, når vi kommer hjem kaller pliktene med engang, lekser og middag. Og plutselig var klokka 19 og leggetid for minstemann, èn time etter leggetid før størstejenta. Og POFF da var den dagen med barna over, jeg får like dårlig samvittighet hver kveld for at jeg ikke fik brukt tia med barna til noe annet enn det vi "må". 

  På samme tid som at jeg synes det er kjempe deilig å få de i seng og "lande" på sofaen i armkroken til kjæresten og se på noe serie eller film. og bare "være".. Stillheten senker seg liksom, og stressnivået går ned til 0.. Det er deilig, og føles utrolig godt. Og absolutt trengende etter en lang dag med mange plikter. 

  Noen dager så tenker jeg at jeg bare vil slutte å jobbe så jeg kan slappe av, vaske klær, handle, gjøre hus"pliktene"  mens barna er på skole/barnehage fram til kl 13, også bare hente de hjem og kose meg med dem helt til de skal legge seg, det hadde vært koselig! Men på den andre siden - Jeg elsker jobben min, den gir meg så mye og jeg har rett å slett ikke råd til å gå sånn hjemme! Det er det vel ingen som har..

  Heldigvis er det Fredag imorgen, og helga kommer og jeg har fri! Og jeg skal kose meg med både barna og kjæresten!  


  ^^Angelica nesten 4 år. Hun hadde fått ny badedrakt siden vi skulle i badeland, den var rett å slett ikke til å få av, hehe! 

  Håper alle har en fin kveld og greier å nyte hverdagen så godt som mulig! Vi blogges! :) 

 • Publisert: 07.01.2016, 20:49
 • Kategori: Mamma
 • 0 kommentarer
 • I disse dager er jeg:

 • Publisert: 04.12.2015, 09:36
 • Kategori: Mamma
 • En stolt forestillings-mamma! Angelica går på sitt andre år på danseskolen "Studio Nille" på Ballett. Jeg syns det er super dyktige folk, og forestillingen de har nå oppmot jul hvert år er jo helt fantastisk. Jeg synes dog at forestillingen i fjor toppa alle kaker, men det har ikke noe med dansinga å gjøre, mere pga storyen og teater delen av stykket. Jeg er uansett veldig stolt av min datter Angelica som er så flink å danse og stå på :) 

  Årets forestilling "Helt Konge" har fått terningkast 6 av lokalavisa! Og det vil jeg si meg helt enig i, de er fantastisk flinke alle sammen, både dansere, skuelspillere og dem som har laget stykket, og selvfølgelig alle som har en rolle med i spillet for å få til dette her! 

  video:helt konge angelica

   Her har jeg fått snik filma en liten snutt av Angelica, hun går helt bakerst i grønn/sort prinsesse kjole:) 

  Jeg så at det har vært utsolgt/få biletter alle dagene, det er jo drit bra! De må jo dra inn no sykt med spenn på så fulle saler! Flere som er fra området som har vært å sett årets forestilling? Hva synes du?   De er så sinnsykt mange dansere, tenk at dette bare er gruppe B, de er jo like mange på gruppe A.. Angelica har forestilling i kveld og på Søndag også, hun gleder seg stort og virkelig elsker å være på scenen. Jeg gleder meg til å følge henne i årene fremover, jeg ser i bevegelsene hennes at hu har et skikkelig potensiale hvis hun bare gidder! Så jeg håper dette er noe hun vil fortsette med, alle barn har godt av å drive med noe på fritiden, og dette må jo være hennes greie :) 

 • Publisert: 04.12.2015, 09:36
 • Kategori: Mamma
 • 0 kommentarer
 • En fantastisk dag!

 • Publisert: 13.08.2015, 22:36
 • Kategori: Mamma
 • Jeg kan ikke huske sisst jeg har hatt en så avslappende dag hvor jeg bare skal INGEN TING! Startet dagen med å reise ut til Iselin, Mina Sofie & Kenneth og var der hele dagen så å si, steka i sola, bada i poolen, skravlings, skikkelig kos, barna leka masse, og alt var som en drøm igrunn, hva skal man med syden liksom? 

  Utpå ettermiddagen/kvelden reiste vi på Vestfoldutstillinga og avslutta en fin dag der! Slenger med en haug med bilder :) Også må det ikke bli lenge til neste gang det blir en sånn dag som det her <3 <3 <3  Også litt bilder fra SNAP:  Nei virkelig, elsk på denna dagen altså! 

  Ha en fin kveld folket, vi bloggas :*

 • Publisert: 13.08.2015, 22:36
 • Kategori: Mamma
 • 3 kommentarer
 • Liker ikke å dele!

 • Publisert: 10.07.2015, 08:11
 • Kategori: Mamma
 • Det desidert kjipeste med å ikke være sammen med barnets far er ferier og høytider, da må man dele! Annahver julaften, annahver nyttårsaften, og i sommerferien 3(!!!) uker borte hos far, jeg mener ikke at han ikke også fortjener å være med henne, jeg mener bare at det er hardt og dele, egoisten i meg taler, og jeg skulle ønske hun var hjemme.. Tre uker sammenhengende borte er super lenge da?! Det er liksom ålreit de første 4 dagene, så man får gjort litt voksenting, slengt beina på bordet, spise middag kl 23 om man vil, og nyte litt vin.. Men så begynner man å kjede seg, savne, føle på stillheten...Er liksom vant til at unger flyr ned dørene her hele dagen, energi nivået er alltid på topp og nå er det bare helt tyst i hele huset, hører katta er en tur på dass i ny å ne, en lyd jeg egentlig ikke er vant til å høre i all skrålinga som normalt er.. Og enda er det ca 2 uker til mini kommer hjem igjen -.- 

  Til nå har jeg vært på Stavernfestivalen, og jobba 12- ca 21 hver bidige dag, spist seine middager med vin til og sovi, MASSE! Det er trist å være hjemme uten mini her, må få tiden til å gå FORT! Jeg har heldigvis fått et par meldinger, og bilder, så jeg vet jo at hun har det bra - det vet jeg forsåvidt uansett! Men det er liksom bare mammahjertet og egoisten i meg som vil ha henne for meg selv.. Jeg savner henne! 

  På Søndag stikker jeg å frua til Køben, og skal slå ihjæl ei uke der, det blir digg! Skal tattovere meg hos Christian på the old barber shop/ tattoo salonen på Tirsdag, noen som har sett det programmet på tv? Også skal vi møte venner og kose oss, krysser fingra for været! Også skal vi se Dodo & the dodos, skikkelig NOSTAGI! Og jeg gleder meg!! :) 

  Husk å sjekk insta hvis du lurer på hva jeg lager på jobb:    tallatroll 

  -Vi skrives! 

 • Publisert: 10.07.2015, 08:11
 • Kategori: Mamma
 • 2 kommentarer
 • Ikke lenger ung mor?

 • Publisert: 18.06.2015, 20:30
 • Kategori: Mamma
 • Har jeg nå kommet til det stedet hvor jeg ikke lenger betegnes som ung mor? Siden jeg er så "gammel" som jeg er, eller er jeg fortsatt ung mor fordi jeg fikk barn da jeg var 19(rett før jeg ble 20) ? Jeg føler liksom at når jeg er på feks foreldre møter på skolen, så er jeg kanskje en av de yngste mødrene, også kanskje pga stilen min osv ser jeg yngere ut enn jeg egentlig er, jeg kan fortsatt bli spurt om legg for å kjøpe flax lodd, men det tar jeg jo bare som et kompeligmang nå som jeg er nærmere 30 enn 20 ;) 

  Anywhoo.. Jeg må nok engang klage litt over været, altså hva F er det som skjer? Å fly rundt i regnjakke og pæler midt i Juni er jo bare helt latterlig, ikke er det noen som kler sånt heller, det må jeg bare si altså, alle sammen! INGEN kler regnjakker, de ser bare slitne ut, føles enkli ut som man går rundt i en søppelsekk! 

  Det er forresten typisk at man skal bestemme seg for å være sporty å sykle til jobb hver dag, også blir det drittvær hver bidige dag, TYPISK min flax!! Kunden min som skulle komme kl 12 hørte ikke fra seg og dukket heller ikke opp, sånt gjør meg GANSKE irritert for å si det sånn, men for å se på det positive fikk jeg hvertfall tegnet litt til fremtidige kunder. Og i tillegg røyk strømpebuksa mi midt på låret, på vei TIL jobb, Uflaks! 


  Så alle sammen! Håper dere har hatt en fin dag i "sommerværet". Nå skal jeg kaste meg i senga å se på Weeds, AVHENGIG!  • Publisert: 18.06.2015, 20:30
 • Kategori: Mamma
 • 0 kommentarer
 • Treig!

 • Publisert: 19.05.2015, 20:53
 • Kategori: Mamma
 • Jeg har vært busy de siste dagene, med å fiffe meg litt opp før sommern, og selvfølgelig feiring av 17 mai! 

  Igår var jeg å tattoverte bryna mine, jeg blei syyykt fornøyd, og det var helt nydelig å våkne MED bryn i dag tidlig! 

  Idag har jeg vært i Porsgrunn hos Tony og tattovert meg litt, etterfulgt av utemiddag og litt shopping med Angelica<3

  Tenkte å slenge ut litt 17 mai bilder jeg, vi startet dagen tidlig med frokost og familie før vi leverte mini til å gå i sitt første skoletog, så hun var skikkelig stolt skolejente denne dagen. Deretter så var vi i flotte bøkeskogen, og så grillings hjemme, alt i alt en veldig fin dag og feiring! :)

  Minime, Angelica <3

  Baka litt kanelboller i hjerte, blei veldig gode! :) 


  Ikke i blitattbildeav modus idag! 


  Her går lillesøster i tog! 
  Altså... jeg særiøst dør av latter, her er bilde av meg 17mai2010 VS, 17mai2015, det er lov å si man forandrer seg til det bedre? #hardtåkommeutavskapet


  Angelica i barnetoget :) 
  Angelica og lillesøster Amanda lagde seg et paradis og hoppet i vei! :) 

   Hva driver dere med ikveld? 

   

 • Publisert: 19.05.2015, 20:53
 • Kategori: Mamma
 • 1 kommentarer
 • Tivoli !

 • Publisert: 14.05.2015, 19:36
 • Kategori: Mamma
 • Det som er gøy med 17 mai tider, er jo tivoli! Det som er synd er at det er STAPP FULLT på 17 mai, og da orker jeg rett og slett ikke å dra dit. Så idag sneik vi vors til et par timer på tivoli, jentene vant masse gøye bamser og fikk kjørt seg med 7 turer i karuseller. Jeg for min del fikk proppa meg med sukkerspinn og bacon crisp! MMM! 

  Legger ved litt stemningsbilder! =) 


 • Publisert: 14.05.2015, 19:36
 • Kategori: Mamma
 • 0 kommentarer
 • Nydelig Søndag

 • Publisert: 03.05.2015, 18:27
 • Kategori: Mamma
 • Idag har vi vært ute å lufta oss i det fine været i Stavern. 

  Plukket steiner, spist is og kost oss :) 

  Også litt opp pussing når vi kom hjem da! Slipper ikke unna selvom det er Søndag ;) 

  Minnehallen.. 
  Stavernsøya! 

  Angelica ville se på litt kunst! :)   Her har jeg malt litt frihånd rett på veggen. Blir fint tror jeg, når møblene og veggdekor kommer på plass.

  Ønsker alle en fin Søndag! :) 

 • Publisert: 03.05.2015, 18:27
 • Kategori: Mamma
 • 0 kommentarer
 • Skikkelig Bursdagshelg!

 • Publisert: 22.03.2015, 12:58
 • Kategori: Mamma
 • Fredag 20 Mars morgen kl 06.45,

  vekke Angelica med pakker på sengen,

  hun  valgte dagen, så når hun var ferdig på skolen spiste vi på kina resturang og dro på kino premiere på HJEM, 

  den filmen var forresten ufattelig fin, burde ses! 

  7ÅR! :) 


   

  Lørdag kl 14.00 -barneselskap, kan tro det blei liv i heimen med 13 6 & 7 åringer! 

  Men det var stas da :) 

  Taco, Frost kake og kanelboller, mm :)   Lørdag kveld, meg og frua reiste i skogen i lavvo bursdag til ei venninne,

  og nå skal vi strax i bursdag IGJEN! Skikkelig bursdags/selskaps helg! 

  Hva har dere gjort i helgen ? 

 • Publisert: 22.03.2015, 12:58
 • Kategori: Mamma
 • 0 kommentarer
 • Mamma Mø, Minner!

 • Publisert: 12.03.2015, 10:37
 • Kategori: Mamma
 • Herregud og åra flyr, nå blir min lille Angelica 7(!!!) år om få dager, 

  jeg kan ikke fatte og begripe hvor det ble av tiden.. 

  Men mange minner har vi skapt, og mange flere skal det bli.

  Vi har opplevd så utrolig mye fint sammen, og jeg blir så gla i mammahjertet mitt når jeg tenker på det. 

  Satt akkuratt og tittet igjennom gamle bilder og blei rørt helt opp til øyekroken..

  Gleder meg til årene framover<3

  Jeg er heldig som får lov til å være mamma til denne fine jenta, takk for at du valgte meg <3  Heeerreguuud så shønn hu er, til å spise opp! 

  Nå får jeg finne meg no klær og komme meg på jobb :*

 • Publisert: 12.03.2015, 10:37
 • Kategori: Mamma
 • 0 kommentarer
 • Søndagshygge!

 • Publisert: 08.03.2015, 15:05
 • Kategori: Mamma
 • Idag tok vi turen til Rakke, det blei en vindfull og kort tur!

  Også dro vi innom en sykt kul vegg nede på fram på vei hjem for å ta noen bilder,

  her kommer noen av dem: 
 • Publisert: 08.03.2015, 15:05
 • Kategori: Mamma
 • 0 kommentarer
 • Provoserende å være ung mor?

 • Publisert: 08.01.2013, 12:03
 • Kategori: Mamma

 • ^^Meg og Angelica sommern 2008^^

   

  Jeg fatter ikke hvorfor man blir sett på som et barn når man er ung mor?

  Altså helsesøster feks, snakker til deg som om du er et barn som har barn,

  prøver å bestemme når barnet ditt skal ditt og når barnet ditt skal datt,

  hvem kjenner sitt eget barn best?

  hva om jeg skulle råda helsesøster til hvordan hun skulle oppdra sine barn?

   

  Og i barnehagen,

  meg og min mamma fikk barn med 3 ukers mellomrom,

  så jeg har liksom en å sammenligne med så forksjellsbehandlingen kommer fram,

  på foreldre samtale i barnehagen fikk jeg streng beskjed om at vi måtte levere senest kl 09.00 i bhg,

  altså! jeg betaler for plassen hvorvidt jeg vil bruke den er vel min greie?

  men uansett leverer jeg aldri senere enn 10.

  Hun er fortsatt bare 4 år og kan leve sånn vi gjør inntil vi må begynne å tilvenne å stå opp tidlig pga skole,

  men herregud la nå ungen nyte senga si om morgenen så lenge hun kan ?

  la hun få tid til å spise frokost i sitt eget tempo?

  bruke den tiden hun trenger på å kle på seg?

  uten mas å stress?

  Mens min mor som er 20 år eldre enn meg kan komme slentrende med ungen kl 10.30 uten noen kommentar på det?

   

  Eldre mennesker som kikker rart på deg når du går med barnevogn fordi man er ung,

  altså, i alledager.. når de var unge var de da gifta bort og var gravid med barn nr 3 når de var 15?!

   

  har du barnefri en dag og går i kassa på butikken å skal han en snusboks og en sixpac blir du ikke spurt om legg,

  men når du har med deg barnevogn med ungen i å skal ha en boks snus,

  -ja da skal du banne på du blir spurt.

   

  Syns det er provoserende hvordan man blir behandlet av noen bare fordi man fikk barn før man var 20 år.

  Hva vet vel folk om min barndom og oppvekst?

  Kanskje jeg muligens var litt mere moden enn en annen 20 åring når jeg fikk barn?

  Kanskje jeg hadde og har litt mellom øra enn andre på den alderen?

  Kanskje det skjer noe i hjernen når man går 9 mnd gravid og får barn uansett hvilken alder man er i?

  en mor er å blir en mor uansett alder.

  Morsinnstinkt blir plassert med en gang testen er positiv.

  Man er ikke lenger et barn når man er med barn er det jeg vil frem til.

  Å håper at helsenorge snart kan se forskjell på unge under 20 UTEN barn og unge under 20 MED barn,

  for JA, det er en stor forskjell inne i hode på dem.

  Hvorfor tror dere ellers at de fleste unge som får barn i samme sleng mister alle vennene sine?

  Kanskje fordi de plutselig er på et helt annet nivå i hjernen og et helt annet plan i livet?

  At man plutselig møter mennesker som er likesinnede på feks mammaklubber, helsestasjon osv.

  Jeg syns det er på tide at mammaer blir behandla LIKT uansett alder.

   

  Og de mammaene som trenger veiledning og hjelp,

  de spør jo selvfølgelig om det,

  men de trenger ikke å bli sett på som barn for det om?

  Er det ikke voksent av dem og inrømme at de faktisk trenger litt hjelp da?

   

  Mamma er mamma, ferdig med det!

   

   

   

   

   

 • Publisert: 08.01.2013, 12:03
 • Kategori: Mamma
 • 15 kommentarer
 • Til venstre meg som liten, til høyre Angelica nå, likheter ? :)

 • Publisert: 03.11.2012, 01:16
 • Kategori: Mamma


 • Publisert: 03.11.2012, 01:16
 • Kategori: Mamma
 • 0 kommentarer
 • Lille gullskatten min, barnehagebilder/skrytebilder <3

 • Publisert: 23.10.2012, 13:48
 • Kategori: Mamma


 • Hælledussen <3 <3 <3

 • Publisert: 23.10.2012, 13:48
 • Kategori: Mamma
 • 2 kommentarer
 • Gravidbilder, jeg var hvalstor - La på meg 30kilo!!

 • Publisert: 03.10.2012, 15:23
 • Kategori: Mamma
 • Her hadde jeg akkuratt finni ut at jeg var 9 uker på vei:)

  24 uker.
  Jeg vokser og vokser og vokser.....  Gips avstøpning av magen er gøy, og det er ganske drøyt å "prøve" den i ettertid...  Her er jeg på sykehuset, dagen før Angelica kom til verden:)


  19 mars 2008 sover jeg over på sykehuset for å ta planlagt keisersnitt, tidlig den 20. Da kom min nydelige prinsesse :)


  En sliten mor med nydelig barn <3
 • Publisert: 03.10.2012, 15:23
 • Kategori: Mamma
 • 0 kommentarer
 • hits