hits

tallatroll

*En kreativ sjel med sterke meninger!

Frederik svarer på spørsmål om oss.

 • Publisert: 28.04.2016, 21:47
 • Kategori: Personlig
 •  

  1. Hvor lenge har dere vært sammen?  Åtte måneder fjerde mai, neste onsdag.

  2. Hvordan møtte dere hverandre? Jeg ble tilfeldigvis med et par kompiser som skulle til ei venninne (Sofie) for et par øl. Der satt Talla med trynet godt plantet i telefonen sin. Hun håndhilste uten øyekontakt. Den desidert minst blide personen den første timen jeg var der. Hun hadde vært ute dagen før og var ikke i form vel og merke. Jeg visste hvem hun var fra før av og ble sittende å stirre på dette gråhåra vesenet som satt der og ikke ville se på noen. Siden jeg hadde noe å fortelle vesenet så satte jeg med ned ved siden av henne. Der fikk jeg kontakt og fortalte henne det jeg skulle. Etter det ble det mere prat, mye mere prat og jeg fikk sitte bakpå Ruvær´n (sykkelen hennes) ned til Pica Pica. Talla dro med meg hjem for mere øl da Pica Pica var i ferd med å stenge og der ble det mer prat mye mer prat og vi prater fortsatt. 

  3. Hvorfor falt du for Talla? Jeg falt for hele vesenet, energien hennes, tilstedeværelsen og ikke tilstedeværelsen hennes, samtalene jeg har med henne, maten hennes, musikk smaken og interessen hennes som er veldig like min egen på tross av at vi beveger oss i forskjellige musikalske landskap til tider. Og selvfølgelig falt jeg for det rent fysiske ytre. Ansiktet med disse vakre øynene der verdens vakreste sjel befinner seg, nesa hennes, munnen hennes, hendene, rompa, puppene, magen, bena, ryggen, og all hennes kroppslige dekor som er over alt.  Tattoovør, yrkesskade. 

  4. Hvordan ble dere sammen? Etter fem dager uten å forlate hverandre etter Pica Pica så måtte jeg spørre hva det var vi drev med, er vi kjærester nå eller? Svar: JA.


   

  5. Tre ting du liker best ved Talla? Elsker hennes måte å inkudere meg i alt på. Elsker lekenheten som rett og slett er vital. Elsker måten hun ser på meg og er med meg på.

  6. Tre ting du liker minst ved Talla? Overraskende prippen på noen områder. Staheten hennes. Noen av hennes krav, meget streng til tider.

  7. Har du blitt avhengig av å tattovere deg etter du ble sammen med en tattovør? JA, lett og jeg elsker gro prosessen.

  8. Hvordan er Talla som person? Snill, inkluderende, varm, empatisk, meget avslappet, morsom, tar gjerne en fight, hard, leken, hjemmekjær, kreativ og skapende.


   

  9. Hva tenkte du første gang du så Talla? Det finnes ikke maken, ufattelig vakker og deilig. Alltid drømt om henne. 

  10. Hvordan er det å være kjæreste med en som deler så mye på bloggen? Jeg deler det samme blant folk som hun deler på bloggen så det er ikke så stor forskjell og heller ingen hemmelighet.

  11. Hvordan er det å bo med Talla? Det er en nydelig leken tilværelse, alt kan skje.

  12. Hva liker dere å gjøre sammen? Jeg liker å oppleve med Talla, konserter, reise (nært og fjernt), lage mat, henge med venner, leke med barna, tattovere, høre på musikk konstant, se på film/serier, ta bilder, spille, herje og leke m.m


   

  13. Hvordan ser din perfekte dag med Talla uten barna ut? Sove til vi våkner, nydelig frokost, nydelig mat gjennom dagen (alle måltid), ta alt som det kommer, leke, herje, skape og bare være sammen bare oss eller med andre. 

  14. Hvordan ser din perfekte dag med Talla og barna ut? Felles måltider, oppleve sammen hjemme eller på stranda, fjellet eller hvor som helst bare vi er sammen, konsert, film, mat, musikk, turer, herje og leke.

  15. Hva gleder du deg mest til i fremtiden? Gleder meg masse til alt vi skal oppleve, som konserter, reiser korte som lange, all maten og musikken. Og barna som vokser seg større og større for hver dag, vår egen tilværelse når barna flytter ut. Gleder meg generelt til alt som tiden måtte bringe. 

      

 • Publisert: 28.04.2016, 21:47
 • Kategori: Personlig
 • 0 kommentarer
 • Underboob tattoo!

 • Publisert: 28.04.2016, 17:46
 • Kategori: tattoo
 • God ettermiddag! Regner med at dere som leste bloggen min tidligere idag er litt spente på underboob tattooen jeg skulle lage idag, så her kommer den. Nå skal jeg starte på middag, idag blir det fiskeboller i hvit saus, enkelt og greit! -Og unga digger det. 

  Utover det må jeg si at innlegget mitt fra ista, http://tallatroll.blogg.no/1461830054_du_vil_alltid_bli_eks.html vekket litt oppmerksomhet. På facebook har klassen til Angelica en egen gruppe, og der postet jeg innlegget mitt. Admin lot det stå, helt til klagene kom, og da følte han at han måtte slette det. Likevel har jeg fått mange tilbakemeldinger på innboks, positive vel å merke. Av folk som er helt enige! Og at innlegget måtte slettes fordi noen sårbare sjeler ikke tålte å høre sannheten sier jo litt om hvor eventuelt barna får sårbarheten sin fra ;) Jeg trodde helt ærlig at vokse folk tålte å lese ett innlegg som dette, og eventuelt klarte å formulere seg fram til litt negativ kritikk, men den gang ei. Gleder meg til å møte atter noen "hyggelige" blikk på neste foreldremøte. Jeg kommer aldri til å slutte å provosere nemlig, og jeg kommer hvert fall aldri til å slutte å si meningene mine.    I dag kjenner jeg at jeg nesten ikke kan vente med å komme meg inn i joggisen og i armkroken til kjæresten på sofaen etter unga er lagt. Ha en fin kveld alle sammen :) 

 • Publisert: 28.04.2016, 17:46
 • Kategori: tattoo
 • 2 kommentarer
 • Du vil alltid bli ekskludert!

 • Publisert: 28.04.2016, 09:54
 • Kategori: Sterke meninger
 • Altså, sånn er livet, du vil ikke alltid bli invitert med på ting, og du vil ikke alltid føle deg som den kuleste personen. Betyr det at man er et mobbe offer for det om? isåfall sliter jeg, hehe.. Det er mange ganger mine venninner gjør ting uten at jeg blir invitert med, jeg er ikke noe mindre gla i dem av den grunn. På samme tid så er det mange ganger jeg arrangerer middager eller vorse hvor jeg ikke kan invitere ALLE, for det har jeg rett å slett ikke plass til, dessuten så blir jo alt alltid helt kaos om man er for mange folk. 

  Det viktigste her i livet når det kommer til sånne ting som dette er at man snakker pent til hverandre, og er snille med hverandre. Men man kan ikke alltid invitere alle med på ting, det passer seg rett å slett ikke alltid. Man er ikke et mobbe offer for det om man blir ekskludert fra en fest, eller en bursdag, man blir ikke snakket dritt om selvom man ikke blir invitert med ut på kafé, alle voksne mennesker vet dette. Så hvorfor skal vi ikke lære barna våres det samme? Det er jo sånn livet er i realiteten, og det kommer aldri til å endre seg. Man kommer aldri til å bli invitert med på alt, man kommer aldri til å være like god venn med alle, sånn er det. Men på ett eller annet tidspunkt i livet så har man funnet sine aller nærmeste uansett, man vil aldri være helt alene, de aller fleste har én eller fler som er virkelig tett på. Man kan ikke fremprovosere vennskap, man kan ikke påtvinge at folk skal være gode venner, det er rett å slett ikke alle som passer sammen, sånn er det jo bare. 

  Det merker jo jeg når jeg sitter på jobb også, det er ikke alle kundene mine jeg prater like godt med, men jeg snakker ikke dritt om dem fordet? Jeg misliker dem ikke av den grunn. Praten bare flyter ikke like lett, og sånn er det -ganske enkelt! 

  Si at du til helgen skal ha 3 veninner på besøk, ei du har kjent siden første klasse, ei du har kjent siden ungdoms-skolen og ei du møtte på BI, dette forteller du til 2 av dem du jobber sammen med, og inviterer med dem også, altså de 2 du snakker aller mest med på arbeidsplassen. Skal da de 25 andre som jobber på samme sted føle seg eksludert? skal de i det hele tatt bry seg om at de ikke har blitt bedt på et glass vin og jordbær? Burde de føle seg mobbet da? NEI! 

  Jeg mener at det er vår jobb som foreldre og gjøre våre barn sterke og klare for det voksne liv, for det er som det er, og det starter allerede i første klasse, man kan fortsatt ikke påtvinge vennskap. Om min datter ikke blir invitert i en bursdag, gråter ikke hun på nesen over det, hun vet at det er ingen ting å være sårbar over, det er rett å slett bare sånn livet er, man kan ikke alltid være med på alt. Og man vil aldri bli invitert med på alt, og man vil heller aldri ha tid til å bli med på alt, og heller aldri ha tid til å være venn med absolutt alle i samme by som en selv. Man velger tidlig ut sine nærmeste, hvorfor skal vi hindre barna i det? 

  Denne uken fikk jeg en lapp fra skolen, hvor de ville at vi skulle invitere alle jentene i klassen i bursdag, siden noen følte seg ekskludert, da dette har skjedd noen ganger. HVORFOR LA BARNET DITT FØLE SEG EKSKLUDERT AV DEN GRUNN?  Ikke lær barnet ditt at man skal bli lei seg, være sårbar om man ikke blir bedt med på en ting. For sånn er livet, og dette vil du møte til den dag du skal i grava. Bygg opp barnet ditt til å være sterkt, og ikke bry seg om en j**** bursdag. 

  I fjor, altså når min datter gikk i første klasse inviterte jeg alle jentene i klassen, skal jeg fortelle åssen det gikk? Min datter lekte med dem hun allerede da hadde begynt å komme tett (de samme hun er tett med idag), et par andre jenter som nok også er tette var på rommet til min datter og lekte, og de resterende 3-4 jentene? De satt og laget looms med meg i stua. Tror dere at disse jentene følte seg noe mindre ekskluderte av å faktisk være til stede i denne bursdagen enn de ville gjort om de ikke var invitert? Tror dere at jentene oppe på rommet til datteren min hadde brydd seg med om det var på nettop hennes rom de var, eller hjemme hos en av dem for å leke? Svaret er nei. Altså de 6 jentene min datter lekte med var i grunnen de som trengte å være der. 

  Vi fikk i første klasse en beskjed fra skolen om at enten så inviterer man hele klassen(HVEM HAR PLASS TIL DET?) Ellers inviterer man alle jentene fra klassen, og det har jeg nå prøvd. Hvis man ønsker å kun be noen, er dette ok, så lenge man ikke inviterer til bursdag i skole tiden, altså levere ut lapper til kun noen. Så i år, sendte jeg en sms til mammaene til de Angelica leker mest med, altså 6 jenter(og den ene av dem er min lillesøster, som går i samme klasse, og de er som søsken) så da tenker jeg at egentlig er det kun 5 jenter fra klassen hun leker mest med, og det var de samme som det hadde vært året før. Det er de samme 5 jentene jeg har kjørt henne til å fra for å leke om ettermiddagene, og helgene, altså de 5 jentene hun har noe med å gjøre. Så selvfølgelig holder det i massevis å invitere kun dem i bursdag. De andre ville nok følt seg utenfor om de faktisk hadde blitt bedt, for da kunne de sikkert kjent på det å bli eksludert.

  Hvis jeg som mamma skal ha grillfest feks, og invitere 3 av de andre mødrene fra klassen til min datter, dette er faktisk helt realistisk, det har skjedd, og det vil mest sannsynlig skje igjen, betyr det da at jeg må be mødrene til alle jentene i klassen? 

  Og selvfølgelig skal vi la barna våre være tett med akkurat dem de selv vil, det har ikke vi som foreldre noe med, vi skal ikke påprakke dem vennskap, vi skal ikke bestemme hvem som skal leke med hvem. Men vi skal lære dem gode verdier, som at de ikke skal mobbe, ikke være stygge i munnen med hverandre og rett å slett det å være snille med hverandre. Men hvem de selv velger å ha som nærmeste venner, det bestemmer de selv. Utover det er det også våres ansvar og bygge dem opp såpass at de tåler å ikke bli invitert med på ting, for dette vil de møte på hele livet! 

  Det med samhold blant barn i en klasse, det er skolens ansvar, at min datter oppfører seg pent på skolen og er snill med medelever er mitt ansvar. Skolen får stå for å prøve å nytteløst og bygge opp vennskap som aldri kommer til å fungere på tvers av "vennegjengene". Jeg er selv jente, jeg har selv ikke blitt invitert i bursdager til alle, og jeg bærer ikke noe nag av den grunn. Det er mange bursdager jeg også har droppet å gå i fordi jeg har følt at her er jeg bare bedt fordi de føler at de må be meg, og da er det faktisk værre å bli bedt, enn å ikke bli bedt! 

  Skolen får gjøre hva de vil i "dems tid" med barna, og jobbe med klassens samhold og alt annet fis de mener er viktig. Så gjør vi vokse, som vet hva livet innebærer gjøre det vi vil med våres barn de få timene som er igjen av en dag til oss. Og lære dem hvordan livet faktisk fungerer, og gi barna våres nok guts til å gå rakrygget igjennom all motgang. Ingen skal komme her å prøve å bestemme over hverken min eller min datters fritid. Det holder lenge med at de teite leksene (som de ikke burde hatt, da kunne de heller hatt en time lenger på skolen) tar så mye tid av min og min datters fritid. Om jeg vil delta på utflukter med barna utenom skoletid, og hvem hun skal be i sin bursdag, det bestemmer jeg og henne sammen, og kun oss. Det er rett å slett INGEN som har noe med hva vi bruker vår fritid på! Om hun heller vil leke med nabojenta enn å dra i bøkeskogen å leke med klassen på en Søndag, -så værsegod!

  ....og blir hun ikke bedt i en bursdag her eller der, så neivel, drit i de... Hvorfor bry seg å legge seg opp i alt? Jeg kommer heller ikke til å begynne å invitere alle jentene til min datters fremtidige bursdager, jeg ber heller ikke alle venninnene mine til mine egne bursdager. Mennesker er mennesker, og vårt liv, -ja, det er vårt liv, med våres valg! Ingen skal komme her å velge for oss. Samfunnet krever allerede for mye av våres barn, og vil at de skal være "voksne" til å lære og være borte fra foreldrene sine mange timer i løpet av en dag allerede fra barnehagetid, så da får jaggu samfunnet tåle tilbake at barna våre er voksne nok til å velge sine egne venner også! 

  -Over og ut!    

 • Publisert: 28.04.2016, 09:54
 • Kategori: Sterke meninger
 • 2 kommentarer
 • Underboob tattoo design!

 • Publisert: 28.04.2016, 08:43
 • Kategori: tattoo
 • God morgen mine kjære lesere :) Håper dere alle har det bra, og at livet behandler dere pent! Idag står det et på ting på min tapet, jeg må innom regnskapsførern med resten av papirene mine, jeg må ringe å flytte internetten til det nye lokalet, jeg må også ringe å sjekke hvor det blir av SFO regninga, og jeg som virkelig hater å snakke i telefonen må gjøre det to ganger idag?! Jeg kan særiøst telle på én hånd hvor mange ganger jeg snakker i telefonen på en hel måned, hehe! Lenge leve sms, messenger, snap, insta og e-mail, eller eventuelt vanlig brevpost. Denne jenta er absolutt ikke noen telefon fan. Så jeg har altså litt å rekke i dag før kunden min kommer kl 12.

  Idag skal jeg lage underboob tattoo, det er skikkelig på moten for tia, har laget mye av det i løpet av det siste året, er det fordi personer som Sophie Elise og Rihanna har det tru? Det har også gått en del i skrift under den ene puppen kun, er det fordi Miley Cyrus har det? Det må jo være kjente personer som setter standaren? Akkurat som alle gutta skulle ha sleeves etter David Beckham fikk det. Neida, ikke vet jeg! Tenk om jeg var en kjent person, da måtte alle tattovert HELE kroppen sin, tett i tett, litt av et forbilde, hehe! Poenget mitt nå var uansett, at jeg digger å tegne og lage disse litt større detaljerte underboob tattoo motivene, så ja takk til mer av det. Dere vet hvor dere kan kontakte meg.   Her kommer også et bilde av en liten skrift jeg lagde i går, for å holde dere oppdatert på hva jeg lager, følg meg gjerne på instagram @tallatroll   Jeg vil selvfølgelig legge ut bilde av ferdig underboob tattoo senere idag, så dere får sett hvordan det blir! Jeg håper kunden kommer seg igjennom alt på én sitting. Det blir spennende, og jeg gleder meg veldig til å lage denne.

  Håper dere får en fin dag :*

 • Publisert: 28.04.2016, 08:43
 • Kategori: tattoo
 • 7 kommentarer
 • Late night tattoo session

 • Publisert: 27.04.2016, 00:21
 • Kategori: tattoo
 • Han derre masete kjæresten min vet dere, han har et par ting han er hypp på å bli ferdig med før sommern, så idag! Fikk vi jaggu linja opp hele tre tattooer, så nå er han lykkelig. Da må vi bare få skygga og farget dem snart også, så blir det bra. Så får vi se da, hvor lenge det går før han begynner å mase igjen.. Tror han vil ha et par ting til på armen for å fullføre sleeven også, men vi får se hva vi rekker, nå er det jo allerede mai måned til helgen. Men altså i fjor sensommer når vi møttes hadde han 2 tattooer, og nå... Nå har han MANGE, så han kan ikke skape seg uansett hva, hehe! 

  Tenkte jeg skulle dele litt bilder med dere fra kveldens session. 

  Det blir ganske så stilig? Gleder meg til å gjøre dem helt ferdig, med masse freshe farger osv. 

  God natt! :) 

 • Publisert: 27.04.2016, 00:21
 • Kategori: tattoo
 • 2 kommentarer
 • Get to know me

 • Publisert: 25.04.2016, 10:11
 • Kategori: Personlig
 • 1. Har du et mellomnavn? 

  - Jeg bruker jo bare mellomnavnet mitt til daglig, så det regner jeg med at alle vet, at mitt mellomnavn er Talla. Spørsmålet kunne kanskje heller vært om jeg har et fornavn? Hehe, ja, det har jeg også -Jenny! 

  2. Hva var ditt favoritt fag på skolen?

  - Mine favorittfag var sløyden, eller kunst og håndverk som det byttet navn til underveis, og norsk (bare når vi kunne skrive historier og stiler) også synes jeg alltid samfunnsfag og historie var spennende. Og selvfølgelig heimkunnskap, det var alltid kos å lage mat på skolen. 

  3. Hva er din favoritt drink?

  - Nå er ikke jeg så veldig gla i å drikke sånn generelt, men skal jeg det så er det øl det går i. Men om jeg skal få lyst på en drink, er min absolutte favoritt rasberry rat! Ellers kan jeg ty til en captain Morgan spiced med cola. Eller en strawberry daquri.  4. Hva ville du kallet dine barn?

  Nå er det jo to barn her i hus, Angelica og Ailo. Jeg vet ikke om det kommer til å komme et barn til egentlig.. Men om det er en gutt ville jeg oppkalt han etter min bestefar, ellers har jeg et guttenavn til jeg synes er sykt fett. Jeg har et par jentenavn favoritter, så der måtte jeg rett å slett valgt utifra hva jeg hadde sett barnet hadde kledd når hun kom ut. 

  5. Går du på noen form av sport?

  - Ser du meg løpe, burde du også gjøre det. 

  6. Hva er din favorittfarge?

  - Sånn generelt er det grønn i alle nyanser som er min absolutte favoritt. Men jeg er også veldig gla i både gult og blått, og generelt alt av jordfarger. I klær liker jeg olivengrønn, sennepsgul, burgunder rød, sort, grått eller flower power, om dere skjønner hva jeg mener med det. 

  7. Hva er ditt favoritt dyr?

  - Katt! Jeg har 4 katter atm. Men jeg ønsker meg faktisk veldig en dansk svensk gårdshund -Men den er jo så liten og som en katt, hehe.  

  8. Kan du prate andre språk?

  Norsk og Dansk er mine hovedspråk, det ene like bra som det andre. Utover det kan jeg selvfølgelig engelsk, eller englandsk som jeg liker å kalle min dårlige engelske uttale, ellers liker jeg også å tru at jeg er god på svensk, haha! 

  9. Hva er din favoritt restaurant?

  Jensens bøffhus! Ingen over, ingen ved siden. Men i Danmark, har spist både på jensens i Oslo og i Stockholm, og det er ikke det samme! 

  10. Hvor høy er du?

  - 164, jeg fyller meg selv fra tåspiss til topplokk helt fint synes jeg. 

  11. Har du søsken?

  Ja, det har jeg. En lillebror på 18, en lillesøster på 16 og en lillesøster på 8. Jeg klarer ikke helt å bestemme meg for om det er meg eller hu minste som er attpåklatten, i å med at jeg selv snart er 28, hehe... 

  12. Hva var det siste du kjøpte?

  Ahhh, jeg bestilte 6(!!!!) Vinyler om Fredagen og gjett om jeg skal lage et eget innlegg når de har kommet? Jeg er super stoka, og jeg gleder meg så sykt!   13. Hva gjør det glad?

  - Kjæresten min, og barna mine. -og det skriver jeg ikke fordi jeg føler at jeg må, det er helt på ekte, de er desidert det som gjør meg mest glad! Fin natur, deilig musikk, digg mat og jobben min gjør meg forresten også veldig glad. Det er generelt mye som gjør meg glad. 

  14. Hvordan vil du beskrive deg selv?

  - Empatisk, livlig, smilende, glad, ærlig, sta, streng, bekymra og analyserende. (Kanke bare skrive positive ting, hehe)

  15. Tror du på overnaturlige krefter?

  - Hvem er det ellers som lager alle kornsirklene rundt om i verden? 

  ♥ 

 • Publisert: 25.04.2016, 10:11
 • Kategori: Personlig
 • 0 kommentarer
 • Slæng Dialekt Breiflabb Laila

 • Publisert: 19.04.2016, 14:08
 • Kategori: Personlig
 • ... Her i Larvik snakker vi vel i grunn ikke så pent, sånn egentlig. Vi sier mye som ikke henger på greip for andre rundt om her i landet. Men likevel synes jeg det høres bedre ut enn så å si alle andre dialekter rundt om i landet hehe. Nå har det seg sånn at min dialekt, jeg velger å kalle den "tallask" haha! fordi, jeg snakker noen ord av larviksdialekta, enda mere porsgrunn/skien dialekt enn det igjen, og på toppen av det hele formulerer jeg meg gramatisk "feil" på norsk fordi jeg er oppvokst i danmark, som da utgjør at formuleringa mi hører holmenkollåsen pen ut, mens dialekta er sabla brei. 

  Dere legger kanskje merke til det innimellom når jeg skriver? For jeg skriver jo slæng -rett som det er! Og jeg fomulerer meg kanskje litt morsomt? Men sånn får det bare være, så lenge folk skjønner hva jeg mener og skal frem til er det samma for meg hvor mange skriveleifer og feilformuleringer som er med underveis. 

  Ting som er veldig typisk meg å si er ord som Bøkke - Fåkke - Kanke - Vikke - Hakke - Lakke - Måkke - Tøkke - Ække - Bynte - Skakke - Klarække - Funkække - Virkække - Vare - Mævler - sjessen - vårs - tøggis - pælær - brukern - åsså - asså - jåssæ - jåååvel - påprikæ - romlær - virukke - orkække

  Setningene mine kan være:   Ja, det lurær jeg å på!        Ska jæ henge meræ?      Skaru drekke i hælja?         Jåssæ? Sieru det?        Haru unga hjemme eller?     Såru han kællen der eller?     Virukke det? 

  Ord som også blir sakt her i Larvik som jeg ikke bruker, bare fordi jeg synes det lyder teit, men det lyder jo mest sansynlig ikke noe bedre enn det jeg sier, haha! Men sjekk da: Vaffall Særr? Hvert fall.... Møe -Mye! ... Au! jasså, vare det au? Man kanke si au? Som i ha vondt en plass, å heter det! Husække, den syns jeg er fæl, huskække sier jeg da... Ævva, fysj å fy! Øya/Øynene   Åffer, jeg gir meg ende over, hvorfor heter det! 

  Ja, jeg kunne skrivt ord og setninger i evigheten, jeg sier ikke at jeg snakker pent, men det er mye som er fælere enn tallask, haha! Dessuten så er 80% av det jeg sier ironisk, hehe! Veldig gøy, men det er ingen som skjønner det :P 

  Forresten, sjekk ut den nye tightsen min a, kjøpte jakka som hører til for noen måneder sia, og endelig har jeg fått tightsen å, så nå kan jeg gå i heldrakt. Jævlig fett! Som dere sikkert har fått med dere, så er jeg jo ikke no gla i adidas jeg? 
   

 • Publisert: 19.04.2016, 14:08
 • Kategori: Personlig
 • 0 kommentarer
 • Dagens ungdom har et forvridd øre for musikk.

 • Publisert: 18.04.2016, 08:43
 • Kategori: Musikk
 • Noen ganger så lurer jeg på, hører dagens ungdom på vinyl? Eller bare folk som er tre og fire år yngre enn meg selv? Hører de på vinyl? Hører de på musikk i det hele tatt? Da men jeg ikke ræl og tulle musikk, som er laget på måfå på 45 minutter, men ordentlig musikk, med gode produksjoner og bra tekster. Hører de etter? Følger de med på den store helhet og lydbilde? Legger de merke til all energi og lyd som er lagt inn? Prøver de å tenke seg til hvordan ting er laget ved å følge godt med? Kjenner de igjen hvis feks en beat er sampla fra et sted, og klarer de da og si hvor den kommer fra? Klarer de å føle, lytte og nyte musikken ordentlig? 

  Jeg for min del føler ikke at så alt for mange i mitt eget årskull engang har peil på musikk, og jo yngre jo mindre peiling. Hva er i ferd med å skje? Det blir gitt ut musikk hver eneste dag, oppsøker du feks Spotify for å få med deg nye utgivelser? Sjekker du igjennom artister som er helt nye eller du aldri har hørt om bare for å se om DU kanskje liker musikken demmes? Det virker som at dagens folk fra 30 år og ned rett å slett bare hører på det som ligger på listene, det som går på radio, det som er "populært", men hvor mye av den musikken som faktisk er bra og verdt og høre på kan jo diskuteres, må du ha samme musikksmak som vennene dine? Nå for tiden virker det ikke engang som at folk vet navnet på artisten/gruppa de sitter å hører på, folk vet rett å slett ikke hva de liker. Er ikke det skammelig? Musikk som er så viktig, så utrolig mye musikk har gitt meg fra jeg var barn med walk-man og kassettspiller på rommet og på sengekanten hver eneste dag, til å bli seks år å få platespiller og mammas vinyler på rommet, til å etterhvert også få cd spiller. Jeg kunne ikke sett for meg et liv uten musikk, et lydløst liv i det hele tatt ville vært helt umenneskelig for meg. 

  Veldig mye av den musikken som blir gitt ut idag kommer også på vinyl, det finnes ikke bare gammel musikk på vinyl som din gamle bestefar hørte på, -det virker som at mange tror det! Det er utrolig mye av det gamle som er bra, og mye mye av det nye. Og sjarmen med musikk, det er rett å slett å høre den på vinyl. Og vet dere hva som er sexy? Å kunne ha dype samtaler om musikk, fordi man har peiling på hva man hører på, hva man liker, og hva man ikke liker, og vet dere hva som er enda mere sexy? Når man kan begrunne sine oppfattelser godt fordi man har ordentlig peil på hvorfor man liker det og hvorfor man ikke liker det, fordi man faktisk har satt seg inn i det. 

  Det å kunne vite hva en sang handler om, hvor viktig er ikke det? Artisten har som regel et budskap, og hvor mange får det egentlig med seg? Hvor mange lytter til teksten? Hvis du synes det går for fort, så google låt, navn og lyrics og les mens du hører låta. Få det med deg, tenk over hva som blir sakt, filosofer og skap et bilde av hva låta betyr for DEG. 

  Jeg er redd for hva som er i ferd med å skje med musikken og folka som hører på den -Det er så ufattelig viktig. Sett pris på det og følg med! Jeg oppfordrer alle til å interessere seg og følge med, og i det minste -vit hva du hører på. 

  Nå skal jeg straks stelle meg og komme meg på jobb, ha en fin mandag alle sammen, og husk -Sjekk ut litt ny musikk :) 

  ( Du kan i søkefeltet på Spotify skrive Talla Lilleeidet, og sjekke ut mine spille lister, der kan du finne mye bra inspo, les mer om det her: http://tallatroll.blogg.no/1458226671_min_spotify.html )

   

 • Publisert: 18.04.2016, 08:43
 • Kategori: Musikk
 • 5 kommentarer
 • Dette var så tungt

 • Publisert: 12.04.2016, 15:32
 • Kategori: Alternativ
 • I dag har jeg tenkt å gå noen år tilbake i tid i mitt liv og fortelle dere om en hendelse. Kanskje noen av dere står i den samme situasjonen? Eller har vært i noe lignende tidligere? Jeg vil at dere skal vite at hvis det er noe som helst dere lurer på eller tror jeg kanskje kan hjelpe dere med av feks råd eller tips, så er det bare å sende meg en mail, eller legge igjen en kommentar i feltet under her. Jeg ønsker å være der for dere alle, jeg setter veldig pris på dere, leserne mine. 

  Vi spoler tilbake til 2008... I mars det året fikk jeg jo min nydelige datter Angelica, under graviditeten la jeg på meg 30(!!) kilo, tenk det. Lille meg.. fra 54 kilo og opp til 84... Jeg var rett å slett tjukk, ikke bare gravid men tjukk også. Dette var grusomt, og med tanke på det var gulrøtter jeg hadde oppheng på i graviditeten så henger det ikke helt på greip, jeg hadde også veldig mye vann i kroppen. To uker før tiden ble Angelica tatt ut med planlagt keisersnitt, hun kom ut å veide 2840, tenk det, hva var de resterende 27 kiloene mine? Etter "fødsel" gikk jeg ned 5 kilo, så det vil si at jeg veide 79 kilo. Utover våren og sommeren som kom mistet jeg en kilo her og en kilo der, jeg kan huske jeg veide meg i slutten av November i 2008 og vekta skrek enda, 73 kilo, det var alt for mye til min kropp, jeg er kun 164 høy. Men jeg hadde likevel blitt vandt til min litt vapsete kropp, og i å med jeg alltid hadde vært tynn å aldri hatt rumpe, begynte jeg faktisk å bli gla i rumpa mi også, fasongen var fin. Likevel utover desember måned merket jeg at jeg helt underbevisst, spiste dårlig, røyka masse og drakk cola og vann. Fikk ikke i meg mat, som om jeg glemte å spise. Kan også nevne at dette var måneden hvor det ble ordentlig slutt mellom meg og far til min datter uten at jeg trenger å gå inn på det og hvorfor i detaljer. Men kanskje det var med på å ta matlysten fra meg? Jeg var 20 år, ung, alene og med en liten baby. 

  Jeg har faktisk aldri brukt så mange timer på kjøkkenet som jeg gjorde i desember 2008, jeg lagde alle mine yndligsretter til meg selv hver eneste dag, noen dager lagde jeg til å med to middager i tilfelle det var noe annet jeg hadde lyst på en det jeg trodde. Alt for å prøve å få i meg mat. Men jeg klarte ikke! Jeg elsker jo mat, jeg spiser jo normalt masse, mat er noe av det beste på jord. Det var som å putte aske i kjeften, uansett hva jeg puttet inn, maten rett å slett bare vokste i munnen min, det samme gjorde juice og andre ting. Det eneste jeg til slutt fikk i meg var litterann cola og vann. Jeg husker jeg gikk å gledet meg til julaften og mammas julemiddag, og tenkte at "shit, det skal bli godt med mat". Det føltes ut som jeg ikke hadde spist på evigheter. Jeg kan huske lukten av julematen, det var deilig, jeg romla og var sulten akkurat som jeg pleide, men når jeg satt ved bordet, og puttet gaffelen inn.. Det var aske, alt jeg hadde prøvd å spise den siste måneden smakte det samme, aske, vokste i munnen, jeg klarte ikke... 

  Noe måtte skje! Men hva skulle jeg ta meg til?

  Da jeg kom hjem til meg selv etter julefeiringa gikk jeg på vekta, 48 kilo! 48 kilo! Det var ikke rart alle klærna hang løst på meg. Jeg tenkte, at jeg måtte gjøre noe, jeg var sulten jeg ville ha mat, jeg hadde lyst på , men jeg ikke det ikke ned. Til slutt kom jeg på Daniel, en god venn som også er både healer og sjaman, kanskje han kunne gjøre noe for meg? Kanskje han kunne hjelpe? Kanskje han viste råd? Jeg ringte og han kom.   "Lukk øynene, se for deg at du er i et helt mørkt rum, når du åpner øynene ser du din største frykt." Sa han til meg. 

  Jeg åpnet øynene,og det jeg så gjorde så jeg skvatt så øynene mine åpnet seg. "Lukk øynene igjen, han holdt meg hardere i hånden, jeg er med deg hele veien, hva så du?" -Jeg så meg selv i et speil. Jeg selv er min egen største frykt, ikke akkurat noe jeg kan rømme fra.. "Ser du noe annet i rommet rundt deg?" Det var bek mørkt, med bare en slitt lampe akkurat over speilet jeg sto foran. Jeg kunne likevel skimte at det kom lys fra et annet sted også, et vindu, jeg gikk mot det. -Jeg ser et vindu. "Hva er utenfor vinduet?" Jeg hadde kommet meg helt foran det nå, jeg så ut, det var grønt og akkurat som vidder, det var vakkert, det var fint. -Jeg ser vakker natur. "Kan du komme deg ut dit da?" Jeg famlet rundt vinduet i motlyset, og fant et håndtak. -Ja, det er en dør her! Jeg gikk ut, luktet på den friske luften, solen som varmet meg, kikket meg rundt, jeg ante ikke hvor jeg var, men det var fint, skikkelig fint. "Hva gjør du?" -Nyter naturen. "Ser du noe som lever rundt deg?" -Hmmm, la meg ta en titt. Jeg gikk vekk fra den lille, fæle nedstemte hytta jeg tydeligvis hadde befunnet meg inni. La den bak meg, tusla opp mot de flotte grønne viddene, og møtte på 3 sommerfugler. -Jeg ser sommerfugler! "Hva vil sommerfuglene fortelle deg?" Kan sommerfugler prate tenkte jeg, men nei, det kunne de ikke. "Hva betyr sommerfugler for deg, hvorfor tror du at de viser seg?" -Sommerfugler for meg betyr familie. Jeg sitter enda med øynene lukt og holder Daniel i hånden. "Ser du noe mer?" -Ja, jeg ser åkre, og jorder med strømledninger over jordene.. "Hvor leder strømledningene deg hen?" Jeg begynte å gå, langt borte kunne jeg skimte en skog, jeg gikk mot den. "Hva gjør du?" -Jeg går. Jeg gikk mot skogen, begynte å føle meg andpusten av det tunge underlaget jeg trasket i. Endelig var jeg framme ved skogen, jeg gikk inn i den. "Hvor er du nå?" -Jeg har kommet meg inn i skogen. "Ser du noe levende rundt deg?" Og visst gjorde jeg vel ikke det. Der rett foran meg sto det en rådyr familie. -Jeg ser en rådyr familie. "Hva vil rådyrene si deg?" -Rådyrene sier at familie holder sammen, at de støtter og bærer hverandre alltid. Jeg gikk videre inn i skogen, plutselig holdt jeg på å kræsje i en giga maurtue. Jeg skvatt til! "Hva skjer?" -Jeg holdt på å gå på en maurtue. "Hva prøver maurene og si deg?" -De sier at alt som blir revet ned kan bygges opp igjen hvis man vil. Jeg ble stående og fundere, jeg begynte så smått og kjenne meg igjen, det var ikke første gang jeg hadde sett akkurat denne maurtuen. Jeg sto febrilsk og kikket rundt meg. "Hva gjør du?" -Jeg tror jeg kjenner meg igjen. "Hvor er du?" Jeg er i gribskov, i nærheten av der jeg vokste opp som barn i Danmark. "Finner du veien hjem?" -Selvfølgelig finner jeg veien hjem. "Gå dit da" Jeg trasket videre, ut av skogen og over et andet jorde, mot gården jeg er vokst opp på. "Er du der snart?" -Ja, snart fremme. Da jeg kom frem så jeg mamma holde på i kjøkkenhagen, jeg var som en skygge forbi henne, hun hadde vinduet fra stua åpent med musikk ut. Hun enset meg ikke. Hun var glad. Jeg ville ikke at hun skulle se meg heller, hadde hun kunne sett 20 år gamle meg i det hele tatt? "Hva gjør du?" -Jeg ser på mamma holde på i hagen. Jeg gikk videre inn på gårdsplassen, jeg så meg selv, meg selv som barn sitte borte i det ene hjørnet og leke med kattungene. "Hva ser du?" -Jeg ser meg selv som kanskje 6-7 år, leke med kattunger. "Gå bort til deg selv." Jeg gikk bort til meg selv. "Ta barnet du ser og putt det inn i kroppen din." Jeg gjorde som han sa, jeg tok lille meg med meg inn i store meg. Jeg kjente jeg ble veldig gla med en gang. "Kan du gå inn i huset?" Jeg kjente meg øyeblikkelig urolig i kroppen, det ville jeg ikke. -Nei, jeg har ikke lyst til å gå inn dit. "Hvorfor ikke?" -Jeg er redd. Jeg føler ikke at jeg trenger å gå inn dit nå. Mamma kom gående, hun skulle inn. Hun var ikke lenger like blid. "Hva skjer nå?" -mamma kom. "Snakk med henne, si at uansett hva som har skjedd, at du tilgir henne. Si det, og men det". -Ok. Jeg snakket med henne, følte at jeg fikk langt alt bak meg. Og ikke minst tilgitt alt. Uten å gå inn på detaljer. Vi klemte hverandre, også gikk hun inn. "Gikk det bra?" -Ja, det gikk fint, det føltes godt. "Nå kan du vel gå inn i huset?" -Nei, har ikke lyst. "Er pappaen din der inne?" -Nei, han kjenner jeg ikke. "Da syns jeg du skal tilgi han for det, at du ikke kjenner han." -Nei, det kan jeg eventuelt gjøre den dagen jeg møter han, det føles ikke riktig nå. Han fortjener det ikke. "Okay, det er i orden. Ser du noe annet? Hvem er inne i huset?" -Nå er mamma og stefaren min inne i huset sammen, de er ingen god match. "Er det derfor du ikke vil gå inn?" -Ja. "Tilgi dem for det" -Okai. Når jeg sto der på trappen og virkelig tilga alt sammen følte jeg en indre ro, og en glede fra barnet i meg selv. "Ser du noe mer?" Jeg kikket opp mot himmelen, så en ravn. -jeg ser en ravn. "Hva prøver den å fortelle deg" Den fløy ned til meg å sa: Man kan ikke kontrolere andre mennesker. Jeg var rørt til tårer flere steder i løpet av denne seansen, men det merket jeg ikke før nå, for nå åpnet jeg øynene. Jeg følte meg ferdig med hva enn det var jeg hadde gjort..

  Jeg og Daniel ble sittende å snakke og drikke te, te var godt. Vi fylte meg opp med krystaller og snakket om pusteteknikker. Jeg hadde tydeligvis som 6-7 åring "mistet barnet i meg selv" og i løpet av denne seansen hadde jeg vært å henta meg selv igjen akkurat der hvor jeg hadde mistet meg. Videre ga vi avkall på mye negativitet og tanker, rett å slett kastet det, hadde en stor opprydning i hjernen og i følelses systemet. Jeg følte meg lett og gla etterpå. Etter ca 4 timer måtte han dra, han sa jeg bare skulle ringe hvis jeg følte meg dårlig igjen. Vi ga hverandre klem og jeg takket mange ganger. 

  Med en gang Daniel dro, tok jeg fram alt av pålegg fra kjøleskapet, jeg var skrubb sulten, det føltes ut som jeg aldri hadde spist før. Jeg spiste nesten et helt brød mens jeg satt på kjøkkenbenken. Tenk det. Jeg spiste igjen, også så fort etter jeg hadde fått hjelp. Det var så nydelig. Mat har aldri smakt så godt. Telefonen min ringte, det var mamma, jeg tok den. "Jeg vet ikke hvorfor men jeg følte bare at jeg måtte ringe deg nå." -Det kan jeg godt skjønne, jeg har tilgitt deg i en type "transe". Og det kunne hun tydeligvis kjenne på kroppen. 

   

  Sliter du med noe? Trenger du hjelp? Har du prøvd healing, reading, regresjon eller noen annen form for alternativ behandling? Det burde du, det kan jeg absolutt råde deg til. Og jeg kan ikke få sakt det nok hvor mye Daniel hjalp meg den dagen, jeg føler meg fortsatt sterk på grunn av dette. Og jeg har enda barnet i meg selv med meg. Det hjalp meg veldig, og jeg brukte kun 1 uke på å legge på meg 6 kilo igjen, så jeg var tilbake på de normale 54 kiloene jeg skal veie(føler jeg, med tanke på høyden jeg har, og benbygningen jeg har. Er 54 kilo det som passer meg perfekt.) Jeg har ikke på noe tidspunkt hatt problemer med å få i meg mat etter denne hendelsen heller. Jeg spiser som jeg pleier. 

  Ønsker dere alle en fin dag, nå ble det mye lesing på dere. Men håper dere kom dere igjennom, og at dere satt pris på det dere leste? :) 

   

 • Publisert: 12.04.2016, 15:32
 • Kategori: Alternativ
 • 0 kommentarer
 • And the winner is:

 • Publisert: 08.04.2016, 22:56
 • Kategori: tattoo
 • Først må jeg bare si tusen takk for stort engasjement rundt giveawayen min, det er skikkelig stas! Har sitti å lest igjennom kommentarene deres og jeg må si jeg skulle ønske flere av dere kunne vinne, men nå er det sånn at bare én kan det. Jeg endte med å slide over skjermen og ta den musa stoppa på, tenkte det ville bli mest fear. Så gratulerer Charlotte du har nå mottatt en mail fra meg. 

   


   

  Jeg kommer til å kjøre flere give aways som dette, og håper det blir like stort engasjement da! Jeg vil selvfølgelig lage et eget innlegg om tattooen jeg lager på vinneren, også må hun selv velge hvorvidt hun vil delta i innlegget mere personlig også. Men jeg tror dette kan bli en kul greie, kanskje jeg skal kjøre en greie som dette en gang i måneden? Hva sier dere? :) 

  Håper dere alle har en fin fredagskveld :) 

 • Publisert: 08.04.2016, 22:56
 • Kategori: tattoo
 • 2 kommentarer
 • Tattoo Giveaway!

 • Publisert: 05.04.2016, 19:53
 • Kategori: tattoo
 • God kveld :) 

  Jeg tenkte rett å slett at jeg skulle være så kul å gi en giveaway til en av mine faste lesere, siden jeg setter så pris på dere. Jeg satt å funderte litt på hva jeg skulle lage for en goodie bag, men så kom jeg jo på at jeg har et av verdens kuleste yrker selv, så hvorfor ikke gi bort en tattoo?! Du må være over 18 år for å kunne vinne bare så det er nevnt. Det du må gjøre er rett å slett bare å legge igjen en kommentar her på bloggen (ikke på linken på Facebook) hvor du skriver navnet ditt og mail adressa de, sånn at jeg kan komme i kontakt med vinneren :) 

  Tattooen man kan vinne vil være til en verdi av 1500,- du kan om du vil legge til penger selv også så du får en større tattoo, dette er opp til den enkelte. Til 1500,- kan man få enten skrift, rose, eller et annet motiv i ca 10x10, med skygger og farger. Om du har et motiv du ønsker deg, kan jeg tegne et design også eventuelt. Vi finner på noe kult sammen :) 


  ^ Tattooer jeg har laget. 

  For å se motiver jeg har laget tidligere kan du enten gå inn å sjekke instagrammen min https://www.instagram.com/tallatroll/ -Eller gå inn på facebook siden vår her https://www.facebook.com/bohementattoo/ og gå inn på bilder å sjekke i albummene. Det vil da være meg Talla som har giveaway og jeg lager ikke realistiske motiver, bare så det er sakt:) Jeg er gla i alt av tradisjonelle motiver, mandalaer, drømmefangere og skrift. Og selvfølgelig en del annet. Hvis du vil få med deg hver gang jeg lager nytt innlegg her på bloggen kan du gå inn på facebook siden min og trykke liker https://www.facebook.com/tallatroll/

  Jeg vil trekke en tilfeldig vinner fra kommentar feltet. Og det er kanskje lurt at du bor i nærheten av Larvik, så du kommer deg hit :) 

  Alle kommentarer blir selvfølgelig godkjent på bloggen. Trekker forresten vinnern på Fredag, det vil da bli annonsert her på bloggen hvem som vant.

  Lykke til :) 

 • Publisert: 05.04.2016, 19:53
 • Kategori: tattoo
 • 105 kommentarer
 • Bohemen Tattoo & Tattooes

 • Publisert: 03.04.2016, 20:22
 • Kategori: tattoo
 • Planlegger du en ny tattoo før sommern kanskje? Da kan du komme innom oss på Bohemen Tattoo i Larvik. Jeg legger ved bilder av tattooer jeg selv har laget i dette innlegget, men både Lasse og Alana lager både ting i samme duren som meg og realistisk, de er begge to veldig dyktige på realistisk. Hvis du går inn på Facebook siden vår kan du gå inn på bilder og se albumene til hver og èn av oss https://www.facebook.com/bohementattoo/ Inne på Facebook siden kan du også bestille time, vi har nemlig ikke telefon i sjappa, siden vi som regel sitter opptatt når vi er på jobb, så ingen har tid eller lyst til å bli avbrutt av telefon. Så det beste om du vil sette opp time er å sende en mail, skrive på facebook, skive i innboksen på instagram, eller rett å slett komme innom en tur:) 

  Ut hele April nå kjører jeg tilbud på skrift og småting, minstepris er da 500,- (eks om du skal ha ett motiv på en finger koster det 500, men skal du har feks 2 motiver på 2 fingre blir det 600,-) Skal du ha skrift kan du få helt opp til 10 ord for 1000,-  Kjører også tilbud på Roser ut hele April, i knyttneve størrelse, en kvinne knyttneve vell og merke. Til 1000,- i black and grey, og 1300,- med farger. Tilbudene gjelder ikke på hals, mage eller ribbén. Og man kan ikke bruke gavekort på tilbudet. 

  Husk at vi også kan være behjelpelige med å tegne designs til dere, så om dere går å har en idé på noe hjelper vi mer enn gjerne med å tegne opp noe som passer til akkurat DEG! 

  HUSK: 1 Juni, kanskje før (det vil komme beskjed på facebook siden) flytter vi sjappa til Langestrand, Larvik. 
  Vil du følge med på hva jeg lager i hverdagen følg meg på instagram da vel. http://www.instagram.com/tallatroll/

  Er du hypp på en flott tattoo i hyggelige omgivelser, med deilig musikk, mye latter og samtaler veit du hvor du finner oss, inntil videre i Nansetgata 61 i Larvik. 

  Håper på å høre fra akkurat deg! 

  Ha en fin kveld :) 
   

   

 • Publisert: 03.04.2016, 20:22
 • Kategori: tattoo
 • 2 kommentarer