hits

tallatroll

*En kreativ sjel med sterke meninger!

Vinn en tattoo!

 • Publisert: 28.02.2017, 20:07
 • Kategori: tattoo
 •  

  TIL EN VERDI AV KR: 2000,-

   

  Siden jeg var høygravid i Desember 2016 ble det ikke no julekonkurranse hvor jeg trakk vinner på selveste julaften, ei heller nytt-årskonkurranse. Så nå tenkte jeg rett å slett at jeg skulle kjøre en Påske konkurranse - Det vil si jeg vil trekke en vinner på selveste påske-aften! (Det blir da, Lørdag 15 April) Navnet på vinneren blir da publisert her på bloggen, og da må vinneren selv ta kontakt med meg på innboksen på Bohemen Tattoo på facebook. https://www.facebook.com/bohementattoo/ 

  Det DU må gjøre er :
  1. Dele dette blogginnlegget på facebook
  2. Skrive navnet ditt i kommentar feltet her på bloggen.
  3. Trykke "liker" på Bohemen Tattoo & tallatroll.blogg.no på Facebook. 
  https://www.facebook.com/tallatroll/
   

  -Du må også gjerne skrive åssen tattoo du kunne tenke deg, hvor på kroppen og hvorfor, her på bloggen, -dette synes jeg er stas å lese om. Du kan dele og kommentere innlegget så mange ganger du ønsker. 
  Jeg ønsker også å lage et nytt innlegg her på bloggen hvor jeg deler bilder av tattooen som ble laget og bilder fra vi laget den. Du bestemmer selvfølgelig helt selv om du vil ha med ansiktet ditt på bloggen eller ikke. 


  ^^^  Bilder av arbeider jeg har gjort tidligere. Følg meg gjerne på https://www.instagram.com/tallatroll/

   

  Bohemen Tattoo ligger i Larvik. 
  Lykke til alle sammen, gleder meg til å trekke en vinner den 15 April. 

  -Talla           (Det er da jeg som kommer til å tattovere vinneren, ikke en av de andre i sjappa)

 • Publisert: 28.02.2017, 20:07
 • Kategori: tattoo
 • 199 kommentarer
 • Omskjæring!

 • Publisert: 27.02.2017, 16:58
 • Kategori: Sterke meninger
 • Dette er et tema som absolutt må belyses.

  Jeg fikk hakeslepp idag da jeg var på helsestasjonen med min lille Alma, på seks ukers kontroll, alt var forøvrig som det skulle med henne, hun vokser og utvikler  seg som hun skal å vel så det.
  Men... Helsesøster har en liste med punkter som hun går igjennom på en slik kontroll, og når hun kom til punktet <omskjæring> kikket hun på meg og ristet på hodet, "dette trenger ikke vi å snakke om". Men jeg ble nysgjerrig, jeg angrer på det nå. Hadde jeg visst at jeg resten av dagen skulle gå rundt med så groteske bilder i hodet som jeg gjør nå, hadde jeg heller levd i uvissheten. 

  Jeg kan jo ingen ting om dette temaet, men jeg har fått med meg at man gjerne omskjærer små gutter og guttebabyer på grunn av religion og tro, da gjerne muslimer. Dette har jeg visst i mange år, men det er noe jeg ikke har ville tenke på, da jeg synes det er grusomt med tanken på små bebiser som skal "miste forhuden sin" uten at de selv tar valget eller uten at det er av medisinske årsaker. Å omskjære seg er eventuelt noe de skulle fått gjøre når de var store nok til å bestemme selv. 

  Anywho... Idag lærte jeg noe nytt, noe nytt jeg ikke ville lære. Man omskjærer nemlig jenter også, jeg satt der som et spørsmålstegn, hvorfor? hvordan? Dette hadde jeg ikke hørt om før. Det er da gjerne i afrikanske kulturer, fortsatt også muslimske. Men de har faktisk et syn som sier at: Kvinner skal ikke ha glede av å ha sex, det skal være vondt for dem, det skal ikke nytes. Vet dere hva de gjør? 
  De omskjærer små jente babyer, de skjærer bort klitoris, de skjærer bort indre kjønnslepper, og de syr hullet der nede så mye igjen at det akkurat er plass til at mensen skal kunne komme ut senere i livet. 
  Jeg kunne ikke tro mine egne ører! HVA?! Dette er noe det sykeste jeg har hørt. 
  Dette er selvfølgelig ikke lov i Norge, heldigvis, men her bor det mange fra andre kulturer, så de reiser på "ferie" til hjemlandet sitt for å gjøre dette med barna sine. Uff, jeg tenker bare stakkars mødre, de har daglige smerter hele livet, og enda påfører de sine barn samme smerte, bare på grunn av religion? På grunn av tro? Fordi mannen deres bestemmer det? Hvor i all verden har det blitt av all logikk i disse tilfellene? 

  Helt siden jeg var på helsestasjonen har det nå sirkulert groteske bilder i hodet mitt av små jente babyer som gråter hjerteskjærende når klitoris blit kuttet bort, når indre kjønnslepper forsvinner og hullet blir sydd sammen.
  Det har sirkulert bilder av unge jenter i puberteten som forstår hva de har vært igjennom, som må leve med at de aldri kommer til å nyte å ha samleie, som må innse at de aldri kan føde sine egne barn -men blir påtvunget keisersnitt fordi de ikke har mulighet til å føde fordi hullet demmes er så mye sydd igjen at det såvidt er plass til penis.
  Jeg tenker på afrikanske kvinner som ligger i fødsel, som får tilbud om å reversere vaginaen sin, men som takker nei, fordi de ikke tør? på grunn av tro? på grunn av mannen sin? på grunn av religion? 
  Bilder i hodet. Mange grusomme bilder. Groteske bilder av babyer som blir mishandlet på det groveste.

  Babyer som blir fratatt noe som burde vært dems eget valg senere i livet. Babyer som blir tvunget inn i en religion og levemåte de aldri får lov til å "melde seg ut av". 

  Jeg så en afrikansk jente i skolegården når jeg gikk fra helsesøster, jeg tenkte "Har hun opplevd dette?" Jeg gråt en tåre inni meg for henne, uten å vite om hun engang var "rammet". Jeg så en afrikansk jente til å sleit med å holde tårene tilbake.
  Bildene står i kø inni hodet mitt enda, jeg har lyst til å stoppe dem, jeg har lyst til å skru tilbake tiden, jeg skulle ønske jeg ikke hadde vært for nysgjerrig noen timer tidligere idag, men likevel... Dette er jo absolutt noe som behøver å komme opp og ut i lyset, vi kan ikke fortsette å lukke øynene for dette. Det må bli slutt på denne styggdommen. Hva kan vi gjøre? Sånne ting som det her får meg til å føle meg så liten i en alt for stor verden, hvor jeg er for liten til å gjøre en forskjell, hvor stemmen min ikke blir hørt, hvor det ikke er noe jeg kan gjøre for å redde disse små barna. Jeg blir så fortvila! 
  Religion får være religion, men når det kommer til ens kropp, så er det valg man burde få lov til å ta selv, og det etter fylte 16 år, når man faktisk bestemmer over kroppen sin selv......

  Hjertet mitt gråter for alle omskjærte barn og babyer idag! (og det kommer nok til å gjøre det resten av mitt liv)


  (bildet er lånt fra barneuniverset.no)
   

   

   

 • Publisert: 27.02.2017, 16:58
 • Kategori: Sterke meninger
 • 3 kommentarer
 • Bakgårdskatta & doktærn!

 • Publisert: 16.02.2017, 15:57
 • Kategori: Mamma
 • I dissse karneval tider.... Blir man egentlig noensinne for voksen til å kle seg ut? Mitt svar vil være nei, jeg synes det er stas å kle meg ut tross jeg nærmer meg tretti år. Jeg vil faktisk gå så langt som å si at de som ikke tør å kle seg ut, virkelig har mistet "barnet" i seg selv, ergo en stor og viktig del av seg selv. Jo eldre man er, jo mere gjennomført blir jo som regel kostymene også, -enda mer gøy! Jeg liker å kle meg ut, å det trenger ikke å være no spess anledning for at jeg skal gjøre det, det kan bare være en ettermiddag jeg ikke har no bedre å finne på for den saks skyld... 

  I går hadde Ailo aka. Dr.Nebel karneval i barnehagen, å de var glade for å se noe annet enn superhelt eller politi da han kom. Og det er vel en uskreven regel at man skal leke doktor i barnehagen? Haha! 

  Angelica har ikke karneval på skolen før Fredag om to uker, men kostymet er allerede i boks. Hun ville dog ikke "bruke det opp" på koret igår kveld, så da lagde vi katte hale av en gammal gravid strømpebukse og tegne hu litt i fjeset med eye linern min, og vipps ble hun en katt.   Søte unger? -JA! 

 • Publisert: 16.02.2017, 15:57
 • Kategori: Mamma
 • 0 kommentarer
 • Gjenbruk kan ofte være best!

 • Publisert: 14.02.2017, 22:14
 • Kategori: Mamma
 • Du veit når du skal kjøpe deg feks en barnevogn? Har du sett hva forhandlere tar for sånne ting nå til dags? Er det virkelig verdt det? Og bruke både i overkant og underkant av TiTUSEN smæks på en forbanna barnevogn. Det er jo helt sinnsykt og uhørt spør du meg.. Jo mer de ligner på en UFO jo dyrere er de. Hva skjedde med en barnevogn, altså en enkel og grei barnevogn, når skulle de ha tåpelige, ustabile og teite tre hjul? Hvorfor skulle plutselig ting på hjul se ut som de kommer fra en annen planet? Om det er bil eller barnevogn... Jeg foretrekker hvert fall en enkel, stilren og tidløs barnevogn. Det eneste kravet jeg har, er at den skal være trillbar. Hvor mange er det som går rundt med en relativt ny emmaljunga barnevogn og får kommentarer på hvor fin vogn de har hver eneste gang de er ute å tusler? ... Var det jeg tenkte meg ja.... Jeg sier ikke at jeg er opptatt av at folk skal synes vogna mi er no kul heller altså, jeg er ikke på jakt etter andres bekreftelser, jeg VEIT at vogna mi er kul. Det bare undrer meg at ikke flere går for gamle vogner når de stadig kommenterer at det er så flott og fint.   Når Angelica ble født i 2008, kjøpte jeg meg en gammel mørkeblå simo classic med sånne store hjul brukt på finn til slikk og ingenting. Når hun skulle gå over til å ikke bruke dypvogn lenger, kjøpte jeg en Silver cross sportsvogn, også mørkeblå med små blomster over hele, den var helt sinnsykt kul! Da Angelica var 4 år, kom jeg over en sinnsykt kul vogn til hva var det, 600? 900? Under tusen kroner hvertfall... Jeg klarte rett å slett ikke å la vær å kjøpe den, selvom jeg visste at jeg aldri skulle ha flere barn, eller trodde heter det.... Men jeg tenkte at denne vogna var så vel bevart at den kunne jeg jo ha, og evnt bruke til fremtidige barnebarn. Jeg har vasket, luftet og vokset vogna på nytt, og selvom den er fra 60 tallet(tror jeg det var) så er den helt sinnsykt fin og nå som ny. En gammel Svithun vogn er ikke feil.   Nå som lille Alma kom til verden har jeg fått tatt vogna i bruk allikevel, og jeg må si at den er fantastisk å trille, på all slags føre, vogna veier heller ikke mye så jeg klarer å løfte den(med baby oppi). Folkens! Kjøp gamle vogner, det myldrer av fine på feks finn.no.. Eller se på loftet til bestemora de ;) 

  Vognposen som Alma ligger i er faktisk etter Frederik, ergo 70 tallet, og hvor fett og koselig er det ikke at far og datter har liggi i samma posen? Stellebaggen derimot, er ny og fra Elodie details og kosta sikkert mer enn både vogna og posen til sammen, haha! Men sånn er det å være forfengelig på veskefronten...   Nå skal jeg nyte resten av denne såkalte kjærstedagen på sofaen med the love of my life med beina hevet og se litt serie. Ha en fin kveld alle sammen! :)

   

   

 • Publisert: 14.02.2017, 22:14
 • Kategori: Mamma
 • 1 kommentarer
 • Ammehysteri

 • Publisert: 07.02.2017, 20:01
 • Kategori: Mamma
 • For det er virkelig det. Jeg er veldig gla for at jeg ikke er ung mor, og at dette er mitt første barn. Jeg er glad jeg er voksen, har en magefølelse og selv kan kjenne på hva som er riktig for meg, og ikke minst for mitt barn. 

  Hvordan oppstod egentlig dette amme hysteriet i helsenorge? Jeg tror det ligger til grunn i at helsenorge har dårlig samvittighet, vi skal ikke mer enn 30 år ca tilbake i tid, hvor man "tok" babyene fra mødrene med en gang de ble født, babyene skulle ligge på egen stue og bli trillet inn til mødrene hver 4 time for å få mat.  Altså hvordan øke melkeproduksjonen på en sånn måte? Og for en traumatisk opplevelse både for mor og barn og ikke kunne få lov å være sammen hele tiden. Så nå har de virkelig gått inn for at man skal amme, fullamme vel å merke. Noe annet er ikke "godt nok". 

  Jeg tror velferds-staten Norge nå prøver å gjøre det godt igjen, og har gjort det i noen år nå, ved å rett å slett "prakke på" denne ammingen, si til førstegangsfødende at ungen din blir dum hvis den ikke får morsmelk. At ungen din blir fortere syk hvis den ikke får morsmelk, OSV.. Det er ikke måte på hvor mye teite argumenter det finnes for at morsmelk er det beste for barnet, og det kan godt hende, men flaske er ikke noe dårligere. 

  ^Jaaada, jeg har føflekk på puppen... Strekkmerker å....  De kan til å med påstå og mene at barnet ikke får samme nærhet hvis det ikke blir ammet, hva i all verden er det for noe tull? Tror de da at man legger ungen på sofaen og sitter med flaska fra en meters avstand og mater? Man sitter vel helt likt om man gir mat fra flaske eller fra pupp? Barnet får samme kroppsvarme, hører samme hjerteslag, å får samme nærhet og tilknytning. Og dessuten, HVOR fint er det ikke at far også kan mate å få samme tilknytning til barnet? At barnet får samme nærhet fra sin far? 

  Da jeg fikk Angelica tilbake i 2008 var jeg 19 år(jeg ble 20 senere det året). Jeg fikk tredd denne amminga over hodet fra første stund, jeg ble plassert i et hjørne med elektrisk pumpe mens babyen sov, for å sitte å pumpe for å få opp produksjonen, når hun var våken måtte jeg amme, og hun måtte vekkes til måltider. Jeg lå én uke på sykehus grunnet keisersnitt. Så de hadde god tid til å hjernevaske meg og få meg til å tro at dette var noe jeg måtte klare, at jeg ikke var god nok hvis ikke. Flaks for meg hadde jeg lekki melk og sovet på håndkler siden gravid uke 17, og hadde masse melk. Jeg fullammet, inntil hun var 5 uker, da ble jeg lagt inn på sykehuset med infeksjon i livmora, måtte operere på nytt etter keisersnitt, og hadde en skyhøy CRP.  Dette utgjorde da at jeg måtte ha stærke medisiner intravenøst og ikke fikk lov til å amme, jeg var innlagt en uke, og det var det som skulle til for at jeg mista melka mi helt. Jeg prøvde hardt i mange dager da jeg hadde kommet hjem å få opp produksjonen min, jeg vet ikke hvem som gråt mest, meg eller babyen, jeg fordi jeg følte meg som en ufattelig dårlig mor som ikke klarte å få opp produksjonen igjen, eller bebis fordi hun var ufattelig sulten. Jeg var LIVREDD for å gjøre noe feil, livredd for at barnet mitt ikke skulle få nok mat, livredd for å ikke være god nok. Jeg var stresset og nesten deprimert da melka mi ikke kom tilbake etter operasjon. -Heldigvis hadde jeg en helsesøster på det tidspunktet som ba meg slutte, gi flaske, legg amminga på hylla, <Dette stresser deg bare>, det er ikke bra for hverken deg eller barn. Deretter ga jeg flaske med god samvittighet, og hennes far fikk også bidra til mating. 

  Nå er jeg 28 år(29 senere i år). Jeg har vært igjennom dette før. Jeg husker hvor mye press jeg la på meg selv med denne amminga med Angelica, jeg har lovet meg selv og ikke legge det samme presset på meg selv igjen. Får jeg ikke nok melk, eller ikke melk i det hele tatt, er ikke det krise. Jeg ser på Angelica, hun var flaskebarn fra hun var 5 uker gammel, hun har kastet opp 2 ganger i hele sitt liv, hun er aldri syk, og da mener jeg ALDRI. Har hun lidd nød av at hun ikke fikk pupp? NEI! 

   

  Når Alma kom til verden, ble hun lagt rett til puppen etter fødsel, hun sugde tak med engang. Produksjonen var fin og hun fikk masse melk, puppa lakk hele tiden(det gjør de enda til tider). Samtlige jordmødre spurte å gravde etter amminga når det var vaktskifte. Kan det ikke heller være sånn at folk spør hvis det er noe man lurer på? Man mister jo helt lysta til å amme i alt det maset. Jeg er gla jeg bare måtte ligge på sykehus i tre dager denne gangen, grunnet prøver å Gulsot. Når hun var 9 dager gammel fikk jeg beskjed på sykehuset å gi 20-30 ml erstatning på flaske etter hvert måltid, 2 dager etter var gulsotten brutt ned. Jeg vil da si at det var erstatninga som brøt det ned. 

  Jeg har siden da(13jan, hun er født 4jan) gitt mme ved siden av puppen. Ja, hun får pupp, hun tømmer begge puppa først, også får hun flaske ved siden av etterpå, og blir god og mett, blid og fornøyd. Hver eneste gang jeg er innom helsestasjon må dette snakkes om, altså om jeg ikke skal kutte ut flaske og jobbe hardt et par døgn for å få opp min egen produksjon, hvorfor? Jeg trives innmari godt som det er, bebi legger på seg som hun skal(og vel så det), hun er fornøyd, jeg er fornøyd. Jeg vil ikke legge det presset på meg selv som jeg gjorde med eldste, mister jeg melka, javel... da mister jeg melka da...! Men til nå så har jeg så hun får en del på pupp, og får også en del på flaske. 

  For er det virkelig sånn at man skal føle seg presset til å amme av systemet? Hvis man rett å slett ikke har nok melk burde det være ok å spe på med erstatning, hvis man av en eller annen grunn ikke får melk burde det være ok å gi flaske uten at det skal bli snakket om hele tiden. 

  Så lenge ungen legger på seg, tydelig trives og har det bra, er det vel ikke en sjel der ute i verden som har noe som helst med HVA jeg mater ungen min med? For JA, jeg gir flaske i tillegg til puppen, OG DET HAR JEG TENKT MEG Å FORTSETTE MED! Jeg har ikke lyst til å snakke om det, har jeg spørsmål i henhold til mating -Ja, da spør jeg selv. Jeg trenger ikke å bli påprakka diverse amme brosjyrer å få beskjed om å full amme. Jeg har ikke lyst til at jeg hver eneste gang jeg skal ned på helsestasjon for å veie lillejenta(fordi jeg følger med av nysgjerrighet), må besvare på spørsmål om hva jeg mater henne med, jeg synes ikke at jeg skal måtte behøve å forsvare at Ja, jeg gir både pupp og flaske. 

  Tenk på dem som ikke har mulighet til å gi annet enn flaske da. Jeg håper inderlig dere får en annen behandling. 

  Jeg er så innmari glad for at jeg ikke er førstegangs, at jeg tør å si hva jeg mener, at jeg tør å kjenne på hva jeg føler er rett for både meg og barnet. At ingen kan komme her å fortelle meg hva jeg skal gjøre og ikke. For ja, tenk så grusomt, hun fikk faktisk sutt da hu var 4 dager, OH MY GAAAAD! Og hun får erstatning på flaske, HARU HØRT PÅ MAKAN!?!

  Dagens utblåsning.. Ammehysteri hæ****.... !

   

   

  Jeg legger ved litt bilder av den skjønne, tilsynelatende blide og fornøyde lille babyen TROSS at hun får litt flaske... Alma <3

   

 • Publisert: 07.02.2017, 20:01
 • Kategori: Mamma
 • 0 kommentarer