tallatroll

*En kreativ sjel med sterke meninger!

Ja, noe går helt galt! Men...

 • Publisert: 28.01.2016, 09:43
 • Kategori: Sterke meninger
 • Denne videoen florerer på Facebook om dagen, og jeg selvfølgelig bare si noe, jeg må rett å slett bare....

  Det de driver med her, er å stille barn manipulerende og ledende spørsmål. De ber barn velge om hvem som er stygg og hvem som er fin, man gjør vel ikke det? Med mindre det står imellom to gensere, og man lurer på hvilken de vil ha, men da spør man kanskje også kun: Hvilken liker du best? Jeg er helt enig i at det er trist å se en slik video som dette. Men disse synene kommer ikke fra barn selv, de ser ikke farger, religioner, hetero, homo, svart, gul, hvit, du skjønner? De ser ikke sånne ting! Holdninger får de fra oss voksne, som da er foreldre, barnehage tanter/onkler, annen familie, venner. Barn er ikke dømmende, de blir det! Fordi de lærer det av voksne! Jeg synes vinklinga på spørsmåla i denne videoen er helt feil, de burde stilt spørsmålene helt annerledes. 

  Jeg er veldig imot ledende spørsmål, hvertfall til barn. Det er noe av det værste jeg vet. Barn snakker selv om de har noe de vil si, de trenger ikke å få spørsmål stilt så du som voksen får de svarene du vil ha. Det gjør meg faktisk skikkelig forbanna. Man kan ikke legge ord i munnen på noen, også tro at det er sånn det er.. Barn ser, analyserer, observerer, og får med seg, alt vil de teste og stille spørsmål ved, selv! 

  Jeg forstår budskapet i videoen når jeg ser forbi de dumme ledende spørsmålene, og synes selvfølgelig det er trist, og helt feil hvordan verden er blitt, eller eventuelt alltid har vært.. Når det kommer til rasisme, men det går like mye begge veier også, hvertfall nå til dags. "stupid white people" ... Altså det kommer rasistiske utsagn og avhandlinger begge veier. Hadde det vært opp til meg, så vil jeg gjerne ha slutt på det. Mennesker er mennesker uansett farge, og det jeg stiller meg skeptisk mot hvis jeg skal være skeptisk, er det ikke farge, men religion og bakgrunn. Det for meg kan være super skremmende og ukjent. Men det kan jo likegjerne være en hvit østeuropeer som det skulle vært en neger fra Afrika, kan jeg si neger? Jeg mener ikke å tråkke noen på tærna! Poenget mitt er at det er bakgrunner jeg er redd for, og det er feks derfor jeg ikke er gla i å reise, fordi jeg ikke vet hva som møter meg, åssen man lever der, og der.. Om det er normalt og gruppevoldta damer til frokost middag og kvelds, noen steder så er det jo faktisk det. Og det er jo sånn de lever, og det de er vant med, så da er det jo heller ikke så rart at de kommer til Norge å gjør det samme.. Selvom det ER HELT FEIL! Jeg kan stille meg selv spørsmål som "kan jeg se ut som jeg gjør hvis jeg reiser dit?" Altså det fremmede ukjente utland er skummelt for meg. Det som skremmer meg er at vi drar så mye av det fremmede ukjente utland inn i Norge, så jeg blir redd bare av å skulle ta en tur til Oslo, det er jo som å dra på verdens reise. Nå må dere ikke missforstå meg!!! Jeg liker at vi hjelper de som trenger det, og at de kan komme hit å få en ny start, og ha det bra! Klart det! Det er som sagt ikke fargen jeg er redd for. Men psyken, sinnet og der de kommer fra.. Man kan ikke komme hit å behandle folk sånn man ville behandlet dem i hjemlandet sitt. Her er ting annerledes, og det må de inrette seg etter og leve etter når de kommer til Norge. De kunne for min del lagt igjen religionen sin der de kom fra, og kommet hit som åpne, sårbare, takknemmelige.. Nå følte jeg at jeg spora veldig av den videoen og det jeg egentlig prata om....

  Rasisme mot hvite fra svarte, og rasisme mot svarte fra hvite = FEIL!

  Alle mennesker er mennesker, alle dyr er dyr, innsekter er insekter, og hvaler er hvaler.. U see? Vi er bare en sjel trøkt inn i en form, jeg liker å kalle kroppen for motoren min, det er den jeg trenger for at jeg skal kunne være her på jorda, i sjela mi, noen ganger trenger den bensin(mat) noen ganger trenger den hvile, noen ganger må den på verksted(sykehus) Altså.. alt for å holde kroppen i live og frisk så sjela mi kan få være her på jorda litt til, å det samme gjelder alle andre levende skapninger som puster og ånder... Uansett farge!! 

  La barn være barn! La barn spørre selv, ikke spør dem! De er så rene og flotte når de blir født, og likevel så er det så mange som ikke kan vente med å starte å rive dem fra hverandre, gi dem holdninger, skepsis, og meninger de ikke ante eksisterte. JA! til trygg og forståelsesfull oppvekst! Barna først, ikke det dømmende allerede ødlagte "pedagogiske" "voksen" hode ditt! 

  Håper alle får en fin dag! Og at jeg klarte å formulere meg riktig her nå. Jeg er altså ikke rasistisk bare redd for det ukjente ute i verden. For all volden mot barn, kvinner og dyr.. Jeg liker det ikke og tåler det dårlig og jeg vil IKKE ha det til Norge. Jeg vil ha kjærlighet, masse nestekjæreligehet og forståelse til folket, og alle. Empati og sympati er nøkkelordene. Jeg vil at alle skal ha det bra! Store som små, sort eller hvit.. Vi er alle individer som fortjener å ha det bra på jorda, og da er det synd at NOEN vil og må føle at de vil ødelegge for alle andre. ..  

  Stemmen min er så liten at jeg nok aldri vil bli hørt... 

   

 • Publisert: 28.01.2016, 09:43
 • Kategori: Sterke meninger
 • 0 kommentarer
 • Promp er tabu?

 • Publisert: 27.01.2016, 11:39
 • Kategori: Sterke meninger
 • Jeg kan ikke fatte å begripe altså, hva som er så galt med en promp? Det virker som at det er utrolig mange som synes det er utrolig flaut, og veldig ekkelt. Why? Når vi får babyer og de er spedbarn, så roser vi dem når de får ut luft om det så er fra munnen eller anus, fordi det er viktig å ikke holde lufta inni magen da det kan føre til knip, og det unner vi jo ikke våre barn? Riktignok kun til de når en viss alder, for da må de plutselig holde seg? Det er ikke pent at de prupper lenger? Da er det ikke så viktig med deres velvære mer, så de kan bare gå rundt med luftsmerter? Jeg er selvfølgelig helt enig i at akkuratt rundt matbordet, på besøk hos andre(hvis man veit de er fisekjipe), på skolen  eller på jobb så kan man holde lufta for seg selv eller smyge den ut uten lyd et sted den ikke er til plage for noen andre. Men når man er hjemme? Da skal fisen bli slept fri altså, uansett om det er fra barn eller voksen! Hvis man ikke kan fise i sitt eget hjem rundt sin egen kjæreste/ektefelle og barn, da har man rett å slett feil familie tenker jeg, lufta MÅ ut! Det er en grunn til at man må fise, og som vi pleier å si i min familie  "man kanke holde på noe man ikke har i henda". Man kan ikke ha et anstrengt forhold til fis? Man kan ikke være annspent i sitt eget hjem eller rundt sine kjæreste? Hvor i allverden fiser de som ikke tør å gjøre det hverken hjemme eller ute? På do? I bilen? For der lukter det jo ikke ekstra intenst? hehe.. 

  Den lyden fisen får når man slepper den i do er jo den absolutte flaueste, synes jeg. Det blir sånn porselens ekko fis. Så jeg krysser alltid fingra for at det ikke kommer en fis hvis noen er på do med meg. Er det helt uhørt? At noen muligens er der mens jeg tisser? Jeg blir ikke flau over kroppens helt naturlige måte å være på gjør at jeg må tisse, og bryr meg lite om at kjæresten min er på badet mens jeg tisser, jeg bæsjer dog ikke forran han (enda!). Men om jeg må bæsje mens en av barna er på badet eller i dusjen, så gjør jeg det, glatt! Jeg har jo tatt bæsjen dems både som bleieskiftarbeider og rævtørker. Så hvorfor skal ikke jeg kunne bæsje forran dem? Bæsj er jo helt naturlig. Og lukta den eventuelt kan føre med seg unner jeg dem nesten, haha! Missforstå meg rett! Kommer fortsatt aldri til å klare å lage en dobæsj like intens som en bleiebæsj! 

  Men tilbake til fis, jeg blir helt matt jeg når venninene mine sier at de ikke promper forran kjærestene sine, da tenker jeg med en gang: for et overfladisk uekte forhold de har!? Hvis man ikke kan være 100% seg selv i et forhold, eller må legge lokk på seg selv på noen som helst måte, hva er det forholdet værdt da? Hvertfall når det kommer til kroppens helt naturlige måte å være på, må man fise - så må man det! Må man bæsje -så må man det! Må man pelle ut en irriterende buse -Ja! så må man det! Mensa man litt i trusa siste dagen - så skjedde vel det da! Man skal vel ikke skjule de helt naturlige behovene kroppen har for kjæresten sin? Disse tingene er jo trossalt like naturlig som det å spise, eller ha sex, spør du meg. 

  Min kropp tåler feks, gluten produkter og laktose veldig dårlig, nå holder jeg meg stort sett unna laktose, men gluten driter jeg litt mere i, og det gjør jo da så jeg stort sett alltid må fise, masse! Og får en del magekramper og til tider spyr med ræva. Og for meg er det ikke noe problem å snakke om det I DETALJER! Til hvem som helst egentlig, bæsj og promp er jo GØY, hehe! Her om dagen hadde jeg en fis i sofaen, når Frederik og Angelica var der, som særiøst lukta septikk tank, og ikke hvilken som helst septikk tank heller, som en hotell septik tank, jo lenger tid som gikk, jo værre ble lukta. Den var skikkelig ille! Godt det bare var èn sånn! 

  Jeg har sakt til min datter at "ikke promp i klasserommet" det kan bli flaut fordi alle nok vil le av det. Samt når hun spiser hos andre, osv. Ikke fis der man viser høfflighet, skjønner? Men utover det! Slipp fisen fri, det gjør jeg også selv! Mange ganger på dårlige tidspunkter, har du fisi i solarium før? Da blir fisen vifta rett opp i ditt eget tryne, i varmen.. Ikke så koselig, hehe! Uansett, hvor mye latter og glede bringer ikke en god prompehistorie? Greit, lukta er som regel kjipt, men lyden? Utrolig morsomt! Jeg har faktisk fisi så Frederik nesten har brekt seg, ganske morsomt? Haha! Noen ganger så fiser jeg inni min egen hånd og putter hånda i trynet til Frederik, han gjør det samme på meg, kanskje å dra den litt langt, men det er utrolig morsomt! 

  Prupp der du må, både store å små! Jeg er imot unødvendig vonde mager, dårlige forhold og uekte mennekser. Kan du ikke fise rundt dine nærmeste er du rett å slett på feil sted, da er nok ikke det den eneste tingen du ikke kan gjøre rundt dem heller?! Vær deg selv, på godt og "vondt" eventuelt vondlukt.. 

  Ønsker alle en fin dag! (med masse fis)

 • Publisert: 27.01.2016, 11:39
 • Kategori: Sterke meninger
 • 0 kommentarer
 • Interiørbilder -ikke A4 hos oss!

 • Publisert: 25.01.2016, 12:16
 • Kategori: Interiør
 • Huff! Jeg er super treig! Føler jeg har lovet dere interiør bilder i mange måneder allerede, men nå er de altså her (noen av rommene). Vi flyttet jo inn i Oktober, og det er fortsatt ting som gjennstår og gjøre, litt småplukk her å der... Men jeg tenkte jeg skulle dele litt bilder av stua, kjøkkenet og soverommet til meg og Frederik i dette innlegget. Jeg er som dere vet ikke redd for å blande gul og gull, eller det å male en hel vegg svart.. Hos oss går det i alt som heter jordfarger og ting som er mest mulig naturlige, om det gjelder møbler eller interiør. Jeg har gledet meg til å vise, og er spent på responsen. Velkommen til vårt hjem som er litt utenom det vanlige:   Jeg har jo nevnt tidligere at både jeg og Frederik har en lidenskap for vinyl, her er Frederiks samlig avbildet. - Ja jeg kunne jo fjærna maten til pus for bildenes skyld, men ærlighet når lengst? Hehe.. 

  Jeg er så fornøyd med å ha hele 3 av mine favoritt bilder på veggen fra Love warriors!  Det største har vi dog besluttet at skal få en sort ramme da det blir finere på veggen. 

  På kjøkkenet har vi valgt og ikke ha overskap, det ender bare med en drøy samling av ting man aldri bruker. Så vi har laget plass til det nødvenige, så får man heller bytte det ut etterhvert, framfor å bli en ekstem samler, hehe! 

  Ahh, soverommet vårt! Her jeg ligger i skrivende stund, det er en helt fantastisk atmosfere her inne. Veggen bak sengen har jeg selv malt med svamp og forksjellige farger i akryl, hva synes dere? 


  Både på kjøkkenet og på soverommet er det malt med pure & original mailing. Og det blir det mange flere steder etterhvert også. 

  Nå fikk dere et lite innblikk i stilen her til "gards" eventulet rekkehus, hehe! Bildene er som dere ser helt naturlige og uredigerte, jeg var interessert i at dere skulle få et ærlig innblikk. Har dere spørsmål er det bare å hyle ut i komentarfeltet, jeg gir mer enn gjerne tips og råd! :) Ha en fin dag. 

 • Publisert: 25.01.2016, 12:16
 • Kategori: Interiør
 • 13 kommentarer
 • Selskap

 • Publisert: 25.01.2016, 11:39
 • Kategori: Mamma
 • Jeg er liker å bake, lage middag, stelle, og ha besøk, rett å slett sørge for hyggelige sammenkomster om det så er med familien eller men venner. I går hadde vi selskap for Ailo som har blitt hele 2 år, det er så gøy! Familien fra alle sider var innom på kaffi, kaker og gjærbakst, det hele ble super koselig synes jeg, og det er ikke lenge til Angelica har bursdag og vi nok en gang kan by inn til en hyggelig sammenkomst. Frederik bakte boller, jeg bakte kanelboller og brownies, Heidi laga kake. Ailo har vokst utrolig mye siden jeg møtte han i slutten av August, han sier noen ord, og begynner å gjøre seg veldig forstått synes jeg. Jeg er så lykkelig over at jeg får lov til å ta del i hans hverdag og liv. Jeg ønsker han alt vel og godt <3 

  Slenger ved litt bilder fra gårsdagen (Håper det er ok for dem som var på besøk at de er avbildet i bloggen, ellers får dere bare si fra, så sletter jeg.) 

  Noen av ordene Ailo sier idag:

  • BAM = Vann, Tom eller bam som i at noe bråker
  • Natta
  • Hade 
  • Hei
  • Pappa 
  • Dus/us = Sutt
  • Pus
  • Buss
  • Bil (Det inkluderer da lastebiler, traktorer og alle store maskiner) 
  • Gaka/Ada = Angelica

   

  -Håper dere alle har hatt en fin helg, og ønsker dere en fin uke :)  

 • Publisert: 25.01.2016, 11:39
 • Kategori: Mamma
 • 1 kommentarer
 • Ailo 2 år!

 • Publisert: 22.01.2016, 07:49
 • Kategori: Mamma
 • Herregud, tenk på det.. 2 år! For en gøy alder, og tenk på alle de morsomme tinga som kommer til å skje framover nå, språket og ordene blir bedre og bedre for hver dag, og snart kommer gullkorna på løpende bånd. -Jeg kan nesten ikke vente! :) Idag er altså lille Ailo 2 år. Jeg er så takknemmelig for at jeg får lov til å være en så stor del av livet til både han og hans far som jeg er, jeg er så heldig og ikke minst lykkelig, og jeg gjør alt i min makt for at de skal ha det bra og kjenne på den samme lykken som jeg gjør. Idag skal vi gjøre noe gøy siden det er din dag, bare din! Det fortjener du :* Nå er det snart 5 måneder siden jeg møtte deg for første gang, og det er så gøy å se du vokse for hver dag som går, du er så med, glad, full av fantestreker og en skikkelig gledes-spreder. Hurra for deg idag!    

 • Publisert: 22.01.2016, 07:49
 • Kategori: Mamma
 • 1 kommentarer
 • Hva er røddig å dele å hva er ikke?

 • Publisert: 21.01.2016, 19:34
 • Kategori: Sterke meninger
 • That´s the question. Jeg er jo en veldig ærlig og rett på sak frøken! Så for meg kjenner jeg at det til tider er vanskelig å blogge UTEN å tråkke noen på tærna. Jeg kan jo finne på å ha et hat innlegg om en hendelse her eller der, å da blir jo personen/personene det gjelder på en måte hengt ut av meg. - Noe som ikke er røddig i det hele tatt! På den samme tid er jo dette min "klagevegg" og et sted som jeg skriver om hverdagen med barna og mannen, og andre ting som engasjerer meg både negativt og positivt, merk andre TING! Men det er veldig mange mennesker, både som jeg kjenner/har kjent, og villt fremmede som også kan få fram et engasjement i meg. Er det da riktig av meg å skrive om hendelser som omhandler disse menneskene her på bloggen? Jeg kommer jo selvfølgelig ikke til å nevne navn, det ville jeg aldri gjort. Men personen/personene selv ville jo skjønt akkuratt hvem det var snakk om, eller hvilken hendelse jeg snakker om.. Og jeg putter jo ikke akkurat ting under en stol, jeg forteller i det vide og breie, AKKURAT som det ER fra MIN side, her på MIN blogg. Jeg ville jo heller aldri skrivd noe for å henge noen direkte ut, men litt konstruktiv kritikk må vel folk tåle? Eller at noen sier meninga si om dem eller noe som omhandler dem? Jeg synes hvertfall det er vanskelig, for jeg skriver inlegg på inlegg, men så ender jeg med å ikke poste i frykt om å tråkke noen på tærna, eller at noen ikke skal tåle å høre sannheten.. Men hvorfor skal jeg gå på tåspissene for andre? Det er jo ikke akkuratt som folk går på tåspissene for meg, om så det går i jungeltelegrafen, eller online(altså på nett). Så jeg skal liksom tåle det, mens jeg aldri kan få lov til å besvare? For hvis jeg mener noe, da er det ikke greit? Uansett mitt poeng er ikke at jeg vil bruke bloggen min til å henge ut folk, men å skrive om saker som berører meg, både negativt og positivt. Er det da ok? Jeg vil ikke svartmale folk, men om de gjør én eller flere ting som jeg synes er helt feil, så burde jeg vel kunne skrive om det? Det betyr jo ikke at jeg misliker ALT det mennesket gjør fordetom, men at akkurat den/de tingene synes jeg er helt feil. Jeg er hvertfall lei av å høre drit om meg selv(det er ikke ofte asså, sjeldent), men å høre noe, også ikke ha mulighet til å si hva jeg mener, eller forsvare meg. Samt at jeg kanskje opplever urettferdig behandling innimellom, også ikke kunne skrive om det... Hvorfor skal jeg bry meg om hva alle andre mener når de driter fullstendig i hva jeg eventuelt mener-?! Nå føler jeg at jeg skriver det samme bare med forksjellige formuleringer, så jeg regner med at dere skjønner hva jeg mener.. 

  Så hva sier dere til MERE dønn ærlighet, MINE oppfattelser og erfaringer? Om jeg så må tråkke noen på tærna på veien.. Om de i det hele tatt leser og får det med seg, det er jo ikke sikkert det heller da. Jeg har ikke noe behov for å bli likt av alle, tvert imot, jeg har mine nærmeste, jeg trenger ikke fler hvis det er det det skal stå på. Jeg har et mye større behov for å kunne dele mine tanker rett fra levra! Å det håper jeg at jeg kan her, både på godt og vondt... Liker man det ikke, så kan man bare klikke seg ut igjen ;) 

   

  Det er kaldt om dagen, brrr.. Det frister mest å bare gå i hi, og komme ut igjen til våren.. Men jobb og adulting kan man ikke snike seg unna uansett hvor mye mening man føler det gir å bare gå i dvale for et par måneder, jeg skjønner bjørnen veldig godt for å si det sånn! Dette er forresten noen bilder jeg tok på Hallbjønnsekken i Telemark for et par år siden. Passa bra med litt vinterbilder i denna alt for kalde vinter tiden. Håper dere alle har det bra og nyter det som nytes kan her i livet! :) Nå skal vi strax benke oss forran tv å se kveldens episode av <kjære mamma> som en av mine gode venninner er med i, blir spennans å se. Ha en fin kveld videre alle sammen!  • Publisert: 21.01.2016, 19:34
 • Kategori: Sterke meninger
 • 2 kommentarer
 • Synes du at tattovering er dyrt?

 • Publisert: 20.01.2016, 20:18
 • Kategori: tattoo
 • Kan du ikke fatte hvorfor det koster så "mye" å tattovere deg? Det er alt for mange mennesker som ikke klarer å sette seg inn i yrket til en tattovør. Alle priser som blir oppgitt i dette innlegget er da hvis du tattoverer deg hos oss på Bohemen Tattoo, andre studioer har andre priser.  Hvis vi tar et ekstempel, du vil ha en rose som dette: 

  Det vil koste deg ca. 1500,- Den er i black and grey, altså uten farger, den sitter på hånda som er et ganske behagelig sted og tattovere på. Likevel er det mye forarbeid som må til, rosen må tegnes, og utsyret må settes opp, det går faktisk mye utstyr på èn tattovering, uansett størrelse, og utstyr er ikke akkuratt billig i mengden. Så med tanke på utstyr, tiden man som tattovør bruker både på å lage tattooen og på forarbeid som å tegne en slik som denne, så er 1500,- ikke så dyrt. Skulle den derimot vært et annet sted på kroppen, og kanskje i farger ville saken vært annerledes. Som feks denne:

  Denne sitter på magen/ribbena forran på magen, her er hudtypen helt annerledes enn den er på en hånd/arm/legg, den er da vanskeligere å jobbe med, og det krever mere, samt at den er med farger og ganske stor, prisen på en slik som denne vil ca være ca 2500,- Men forarbeidet er akkuratt det samme. 

  Altså ikke nok med at du får et smykke som varer resten av livet, som jeg da mener er verdt prisen det koster. Så koster det en del kroner i blekk, nåler, tuber, vaselin, plastikk, papir, blåpapir, ja altså listen er lang, det går mye utstyr på en tattis uansett størrelse og hvor på kroppen. Prisen kommer altså mye ann på åssen størrelse du vil ha og hvor på kroppen du skal ha tattisen fordi vi har forksjellige hudtyper på forskjellige steder på kroppen, hvor da noen av stedene krever mindre enn andre steder. I tillegg er det mye forarbeid, skal man designe en hel sleeve kan det ta flere dager med tegning, som man da i prinsippet gjør "gratis" men man legger på litt i pris på selve tattooen som er slutt resultatet du som kunde sitter med. Tattoo = TID! Tid = penger u see? 

  Så neste gang du spør meg om pris og tenker "oi, så dyrt" så må du tenke på at det er ikke bare tattooen du betaler for, det går til utstyr og ikke minst all tiden som blir brukt for å designe akkuratt din tattoo. Og da kanskje du tenker at den tattooen var ganske billig likevel, for hva sitter vel kunsteren igjen med etter skatten er trukket fra og utsyret er betalt, samt alle regninger det innebærer å ha et tattoostudio? Nei... tenkte meg det ;) 

   

  Priser på Bohemen Tattoo: (gjelder da hvis du skal tattoveres av Talla eller Alana) Lærlingen kjører egne priser og det gjør Lasse når han er og gjester også.. Dette er altså CA. priser, og kommer fortsatt veldig annpå hvor på kroppen og størrelse du vil ha, men så du vet sånn cirka. 

  • Rose med kun skygger 1500,-ish
  • Rose med farge 2000,-ish
  • Sommerfugl black & grey 1200,-ish
  • Sommerfugl i farger 1500,-ish
  • Tekst -èn linje eller to 1200,-ish
  • Et lite motiv på finger eller annet sted 500-1000,-
  • Drømmefanger 2500,-ish
  • Mandala 2500,-ish

  -Ja.. jeg kan jo gi priser i evigheten, hehe det finnes jo et tonn av motiver, men har du tattoo spørsmål eller vil planlegge din tattoo eller sette opp din time ikke nøl med å skriv til oss i innboksen HER! Skal du ha en stor tattoo, har vi max ventetid på 2 uker, på mindre motiver får vi alltid presset deg inn fort. Skal du ha fullsleeve pleier vi å ta pris pr session/sitting som da varierer mellom 3000-4500,- pr gang, kommer igjen helt annpå åssen motiver osv. 

  Bohemen Tattoo ligger i Nansetgata 61 i Larvik (rett ovenfor proffice & klinikk adine) Vi har ingen faste åpningstider men er der ca mellom 12-16 hver dag. Men i å med vi setter kundene først så jobber vi hovedsakelig når det passer dere. Om det så er kveldstid, ferier, helger, morgen, ja dere skjønner. Så i å med vi er mye frem og tilbake setter vi pris på å bli kontaktet på Facebook framfor å komme innom så dere slipper å komme til stengt dør. 

  Ønsker dere alle en fin kveld, og husk å følg oss på instagram for å følge med på hva vi lager! :) 

   

   

 • Publisert: 20.01.2016, 20:18
 • Kategori: tattoo
 • 0 kommentarer
 • Del din lykke!

 • Publisert: 20.01.2016, 10:29
 • Kategori: Sterke meninger
 • Lyst å dele dette innlegget jeg fant på Lykkeklekkeriet om ubetinget kjærlighet med dere. Det er altså ikke jeg som har skrevet dette, men synes det var så fint og velskrevet at dette måtte jeg rett å slett bare dele :) Jeg selv er jo i en rus av kjærlighet om dagen, og da er det jo ikke så rart at hode mitt er fyllt til randen av lykke, kjærlighet og alt som omhandler dette temaet <3 Jeg ønsker og håper for dere alle at dere får lov å oppleve Ekte kjærlighet <3

   

  Den kjærligheten vi alle har lett etter ? ubetinget kjærlighet.

  Vi har hørt sanger om den, sett den på film, hørt den har blitt snakket om av Oprah og andre kjente talkshow-verter, og lest om den i tusenvis av selvhjelps bøker. Men hva er ubetinget kjærlighet?
  Vi ønsker alle å føle oss elsket. Vi tenker på det, håper på det, fantaserer om det, og kan gå langt for å oppnå det, og føler at livene våre ikke er komplett uten. Mangelen på ubetinget kjærlighet er årsaken til det meste av vårt sinne og forvirring. Det er ingen overdrivelse å si at vårt følelsesmessige behov for ubetinget kjærlighet, er like stort som vårt fysiske behov for luft og mat.
  Det er da spesielt trist at de fleste av oss har ingen anelse om hva ubetinget kjærlighet er, og vi beviser vår uvitenhet gjennom den skrekkelige skilsmisse- og samlivsbrudd statistikken, og misbruk og avhengighet av alkohol, tabletter, narkotika, porno og andre ting.
  Vår misoppfatning av ubetinget kjærlighet startet tidlig i vår barndom, hvor vi så at da vi gjorde alle de riktige tingene ? da vi var rene, stille, lydige og på andre måter ?gode og snille? ? ?elsket? andre oss. De smilte til oss og snakket til oss med et ømt og hyggelig tonefall. Men vi så også at når vi var ?rampete?, så forsvant alle disse tegnene på ?kjærlighet? med en gang. Kort sagt, vi ble lært gjennom en konsekvent erfaring at kjærlighet var betinget. At vi måtte kjøpe ?kjærlighet? fra de rundt oss med våre ord og vår adferd.
  Så hva er feil med betinget kjærlighet? Vi ser den jo overalt vi går, så hva kan være så feil med den? Se for deg at hver gang du gir meg en 500-lapp, så vil jeg fortelle deg at jeg er glad i deg eller elsker deg. Vi kunne holde på slik hele dagen, men ville du føle deg elsket mot slutten av dagen? Nei, fordi du vet at jeg ?elsker? deg bare fordi du betalte meg. Vi kan simpelthen ikke føle oss tilfreds eller hel med kjærlighet vi har betalt for. Vi kan bare føle oss elsket når den er gitt fritt og uavhengig til oss, når den er ubetinget. I det øyeblikk vi gjør noe som helst for å vinne godkjennelse og respekt fra andre mennesker ? med hva vi sier, hva vi gjør, hvordan vi ser ut ? betaler vi for den oppmerksomhet og kjærlighet vi mottar, og vi kan ikke føle oss ekte elsket.


  Det er bare en type kjærlighet som kan tilfredsstille oss, fylle opp alle tomrom, gjøre oss hele og gi oss den lykken vi alle ønsker;ubetinget kjærlighet eller ærlig kjærlighet. Det er ubetinget kjærlighet som vi alle søker, og som vi på en eller annen måte intuitivt forstår at alt annet enn den type kjærlighet, ikke er kjærlighet i det hele tatt ? det er bare en imitasjon av den ekte varen.
  Ubetinget kjærlighet ? ærlig kjærlighet ? er så forskjellig fra den type kjærlighet de fleste av oss har kjent til hele livet at den både fortjener et eget navn ? Ekte kjærlighet ? og en egen definisjon: Ekte kjærlighet er å bry seg om lykken til en annen person uten tanke på hva vi kan få for oss selv. Det er også Ekte kjærlighet når noen bryr seg om vår lykke ubetinget. Det er ikke Ekte kjærlighetnår andre mennesker liker oss fordi vi gjør hva de ønsker. Under slike omstendigheter betaler vi bare for kjærlighet igjen. Vi kan bare være sikker på at vi mottar Ekte kjærlighet når vi gjør dumme feil, når vi mislykkes i og gjøre det andre ønsker, og til og med når vi kommer i veien for andre, men allikevel ikke føler seg skuffet eller irritert på oss. Det er Ekte kjærlighet (ærlig ubetinget kjærlighet). Og den kjærligheten har makt nok alene til å lege alle sår, binde mennesker sammen og skape forhold langt over hva vi har kapasitet til å se for oss.


  Hvis vi ikke har nok Ekte kjærlighet i livene våre, får vi en indre tomhet som er uutholdelig. Vi prøver da tvangsmessig å fylle vår tomhet med alt som føles godt i øyeblikket ? penger, ting, sinne, sex, porno, alkohol, tabletter, vold, makt og den betinget godkjennelsen fra andre. Alt som vi bruker som en erstatning for Ekte kjærlighet blir en form for Imitert kjærlighet, og selv omImitert kjærlighet føles godt for en stund, vil den aldri vare eller gi oss den ekte lykken som Ekte kjærlighet gir oss.
  De fleste mennesker bruker hele livet sitt på å prøve og fylle deres tomhet med Imitert kjærlighet, men alt de oppnår er en enda dypere frustrasjon, bare kort avbrutt med øyeblikk av overflatisk tilfredsstillelse. All den tid vi føler oss ulykkelig skyldes mangelen på Ekte kjærlighet, og for frustrasjonen vi opplever mens vi desperat og håpløst forsøker å skape lykke fra et mislykket fundament av Imitert kjærlighet. Det flotte med Ekte kjærlighet er at den ALLTID vil eliminere ditt sinne, forvirring og smerte.


  Betinget kjærlighet eller Imitert kjærlighet finnes i fire former:


  Ros
  Ros kommer i mange varianter ? smiger, takknemlighet, aksept, respekt, sex og penger blant flere ting ? og vi liker dem alle sammen. Når andre forteller oss hvor fantastiske vi er, føler vi midlertidig at vi er umaken verdt. I fraværet av Ekte kjærlighetoverbeviser vi oss selv med at smiger er ?ekte vare? istedenfor å se hva det egentlig er: ros som vi må fortjene. Vi tror at vi må være perfekt, ha en viktig tittel, stor eller dyr bil, alltid være flinke etc.

  Tilfredsstillelse
  Jakten på tilfredsstillelse er en måte å distrahere oss selv fra tomhet og smerte som alltid følger mangelen på Ekte kjærlighet. En av de mest vanlige måtene vi ser etter tilfredsstillelse på er gjennom seksuelt behag. For å få en idé om hvor stor grad samfunnet har blitt besatt av seksuelt behag, kan vi bare se på mengden filmer, magasiner, TV-serier og ikke minst bruken av Internet. Eller vi kan bli tilfredstilt gjennom å se på sport, se på TV, reise og spise. Alle av disse tingene kan være sunne og bra for oss, så lenge vi ikke bruker dem som erstatning for Ekte kjærlighet.


  Makt
  Selv om det ofte er ubevisst, så liker vi å ha følelsen av makt og kontroll over den andre personen hver gang vi manipulerer, lyver til eller prøver å kontrollere han eller henne. Vi bruker penger, autoritet, sex, flørting og overtalelse for å påvirke, kontrollere og til og med såre mennesker. Når du kontrollerer noen, føler du deg faktisk tettere knyttet sammen med han eller henne på en overflatisk og kortvarig måte. Det er ikke Ekte kjærlighet, men når du kontrollerer mennesker rundt deg, føler du deg mindre maktesløs, du føler mindre av den tomheten og hjelpesløsheten som alltid er knyttet til mangelen på Ekte kjærlighet.

  Trygghet
  Uten nok Ekte kjærlighet, opplever vi en dyp smerte, og vi er villige til å gå langt for å skape oss beskyttelse for å unngå eller forverre den smerten. For å minimalisere smerten, holder vi oss unna uvante situasjoner, oppgaver og forhold, og så forveksler vi den følelsen av den tryggheten med ekte lykke.
  For all del er ros, tilfredsstillelse, makt og trygghet er ikke alltid usundt. Sammen med Ekte kjærlighet kan for eksempel penger, autoritet, sex og ros være en viktig del av vår ekte lykke. Disse tingene er bare farlige når de er brukt som erstatning for ubetinget kjærlighet.


  Når vi ikke føler nok Ekte kjærlighet, føler vi oss tomme og redde. Begge følelser som er uutholdelig smertefulle. For å kvitte oss med vår tomhet og redsel, bruker vi vinne- og forsvarsadferder for å fylle oss selv med Imitert kjærlighet.

  Vinne- eller ta adferd inkluderer:


  Løgn
  Selv om det er vanligvis ubevisst fra vår side, så hver gang vi prøver å få andre til å like oss gjennom å fremheve vår fysiske, mentale, sosiale eller jobbmessige kvaliteter, lyver vi. Med våre løgn, skaffer vi oss betinget aksept fra andre (ros), og ofte i andre former for Imitert kjærlighet også.

  Angripe
  Vi angriper eller kritiserer mennesker når vi bruker hvilken som helst adferd tilegnet til å påvirke andres adferd med redsel. Vi skremmer eller fornærmer andre med sinne, autoritet, fysisk skremsel, skyld osv. Når vi angriper mennesker, føler vi oss sterkere. Vi føler en form for makt som kan midlertidig være tilfredsstillende i fraværet av Ekte kjærlighet.

  Oppføre oss som ofre
  Vi oppfører oss som ofre når vi påpeker hva andre burde ha gjort for oss. Vi oppfører oss (eller spiller) såret, og beholder følelsen av at vi har blitt behandlet dårlig. Vi bruker skyld og forpliktelse for å overtale mennesker om at vi er ofre, og at vi fortjener mer enn hva vi får akkurat nå.


  Klamre
  Når vi finner mennesker som kan gi oss noe av den Imiterte kjærligheten vi ber om og lengter etter, klamrer vi oss ofte til dem enda mer. For å bare illustrere en av mange måter vi kan klamre oss på, så se for deg en partner eller venn som har bestemt seg for å forlate deg tidligere enn hva du så for deg en kveld eller helg. Hvis du sier; ?Må du virkelig gå nå??, klamrer du deg til han eller henne for mer oppmerksomhet.


  Løgn
  Helt siden vi var små barn lærte vi å skjule eller minimalisere våre feil, mangler og redsler fordi andre mennesker da ville i mindre grad ikke like oss.

  Angripe
  Sinne gir oss en følelse av makt, og da føler vi oss mindre hjelpesløse og redde. I tillegg, når andre mennesker angriper oss, kan vi ofte få de til å stoppe og angripe oss om vi angriper dem tilbake.

  Oppføre oss som ofre
  Når andre angriper oss, vil de ofte stoppe hvis vi kan opptre tilstrekkelig såret, og beskylde dem for å ha såret oss. Ofre bruker ofte også ulike varianter av uttrykk som; ?Det er ikke min feil.?

  Stikke av
  En effektiv måte å minske vår smerte på er rett og slett å fjerne oss fra den. Vi kan fjerne oss fra den ved å fysisk dra eller stikke av fra vanskelige situasjoner eller forhold. Vi kan følelsesmessig trekke oss unna samvær eller forhold. Vi kan grave oss ned i arbeid, eller ved å bruke alkohol, tabletter og/eller narkotika.


  Du kan finne den Ekte kjærligheten du behøver gjennom å ta fire steg:
  Ønsk forandring

  Fortell sannheten om deg selv
  Ha tro og tillit til
  Gi opp vinne- og forsvarsadferd


  Forandring
  Mirakuløse forandringer blir mulige for oss når vi ser på oss selv som både kilden og målet for forandring. Og du må virkelig ønske det selv. Ikke ?skulle ha gjort?, bør eller må, eller fordi noen andre sier eller mener det. Virkelig lidenskaplig ønske, men hvem vil vel ikke oppleve ekte lykke og Ekte kjærlighet?  Sannheten
  Dette er det viktigste steget, men siden vi har blitt vant med å skjule sannheten om oss selv, kan dette steget bli ukomfortabelt og uvant. Men du vil også oppleve en enorm frihet og en bølge av gode følelser.
  Finn en venn eller en person som du føler deg trygg med, og fortell om dine feil, forsømmelser og mangler. Du vil kanskje tro at vedkommende vil ?slakte deg? eller bli sint, men i de aller fleste tilfeller vil den du forteller dette til bli svært positivt overrasket, og gi deg tilbakemeldinger på det. Kjenn at denne personen aksepterer deg for den du er, også med dine feil og mangler som vi alle har. Deretter finner du en neste person, også partnere eller familiemedlemmer, men jeg foreslår at du ikke starter med dem.
  Ta små steg og gå gradvis frem. Etter hvert vil dette bli en ny vane som gir deg heller enda mer energi og Ekte kjærlighet isteden for å kjennes ubehagelig.
  Det du oppnår er en fantasisk følelse.


  Ha tro og tillit
  Å ha tro i denne sammenheng er å handle bevist med å velge og erfare at vi ikke vet alt, til å tråkke ut på en ny vei, hvor vi ikke kan være sikker på bestemmelsesstedet. Å handle med en slik tro utsetter oss for en vis fare, men den skaper også unik livslærdom og vekst. Når vi stoler bare på det vi er sikre på vi kan oppnå, kan vi bare forbli den vi er. Bare med å ha tro kan vi finne Ekte kjærlighet og lykke.
  Å ha tro er rett og slett å handle. Og husk at hvis noen ikke kan akseptere deg, så kan de ikke ta kjærlighet fra deg ? de gir den simpelthen ikke eller er ikke i stand til å gi den.


  Gi opp vinne- og forsvarsadferd
  Så lenge vi bruker vinne- og forsvarsadferd og den Imiterte kjærlighet vi får fra dem, kan vi rett og slett ikke føle Ekte kjærlighet. Bare av den grunn må vi gi dem opp, men du vil også oppdage at livet ditt blir langt enklere og behagelig, og du vil oppleve en stor frihet og lettelse. Det ironiske med vinne- og forsvarsadferd er at det du prøver å oppnå med dem, faktisk i de fleste tilfeller fører deg lengre bort fra det du nettopp prøver å oppnå • Publisert: 20.01.2016, 10:29
 • Kategori: Sterke meninger
 • 0 kommentarer
 • Kjapp oppdatering herfra!

 • Publisert: 19.01.2016, 20:33
 • Kategori: Personlig
 • God kveld! 

  Nå har jeg nettopp tilbrakt noen timer på soverommet, veggene har blitt malt også om-møblerte jeg littegrann. Det blei fresht og digg og jeg gleder meg til vi skal legge oss der etterpå! Nå er mannen og henter pizza, også skal vi se en film, barna er lagt og stearinlysa er tent. Frederik har vært flink og vaske og rydde i 1 etg mens jeg har holdt på oppe, så det var deilig og fresht her nede nå også :) Slenger ved litt bilder av åssen det blei på soverommet, veldig mørke bilder nå på kvelden, får heller ta noen nye når det er lyst ute. 


  ^ Denne veggen her har jeg malt for hånd med svamp og masse forskjellige farger, ganske kul?! :) 

   

  Om Lørdagen hadde vi middagsgjester, det var sinnsykt koselig! Jaggu på tide Josefine fra Danmark fikk rota seg til Larvik på besøk, det tok jo nesten bare 9 år, haha! Deilig mat, gode venner og en del alkohol og alt for sent ble det også. -Men helt klart en veldig koselig kveld! Ja takk til flere sånna!Som dere ser kapitulerte Marius veldig godt til slutt også, litt av en liggestilling?

   


   

   


  Søndagen var kosedag, sånn skikkelig! Slenger ved litt bilder fra stua og den nye kule Care Bear pysjen min, haha!  Håper dere alle har en fin uke, også blogges vi snart igjen, har et par ting på lista jeg vil skive om. :) 

   

      

 • Publisert: 19.01.2016, 20:33
 • Kategori: Personlig
 • 0 kommentarer
 • Livets blomst!

 • Publisert: 15.01.2016, 21:30
 • Kategori: tattoo
 • Som jeg skrev her om dagen skulle jeg tattovere livets blomst på en kunde, og det gleder meg at flere er såkalt "åpne" som jeg vil kalle det, jeg har som jeg da skreiv bare tattovert livets blomst to ganger før, og da på mine egne knær.. Jeg elsker alt som har med det alternative å gjøre, og gleder meg skikkelig over at folk kommer og vil ha alternative tattoveringer! Da de fleste jeg selv har, er.. akuratt det ! =) 


  ^^Mine knær, i chakra fargene! :) 


  ^^ På hele baksiden av låret til kunden min, den ble super fin om jeg kan si det selv! 

  Ønsker du en alternativ tattoo? eller bare en annen tattoo? Kontakt oss på Bohemen Tattoo i Larvik, skriv i innboksen HER!

  Ønsker du å se noe av det jeg har laget tidligere sjekker du HER!

   

  Livets blomst ? livets opphav

  Tekst: Elisabeth Hægeland, teksten er funnet HER!

  Innen hellig geometri anses livets blomst som et verdifullt symbol og som et verktøy for åndelig utvikling. Noen bruker det som et meditasjonssymbol for å oppnå høyere bevissthet, bedre intuisjon og tettere sjelelig forbindelse med universet, skaperen, Gud og alt som er.

  «Flower of life», livets blomst, er en geometrisk figur komponert av 19 like store sirkler, der 18 sirkler er arrangert i et overlappende mønster rundt én i midten. Sirklene danner flere overlappende blomster i en sirkel som også er et slags heksagram dannet av de seks ytterpunktene på de seks ytterste sirklene.
  Livets blomst er et gammelt symbol som har stor religiøs og åndelig verdi for mange troende, spesielt for de som tror på hellig geometri. I den forstand er symbolet et visuelt uttrykk både for skapelsen og for livets forbindelser mellom alle levende skapninger. Symbolet representerer skapelsens mønster slik det oppstod fra det store intet da alt av liv tok til. Alle store verdensreligioner har assosiasjoner med livets blomst ? kristendom, islam, buddhisme, hinduisme, jødedom og baha?i.
  Figuren er å finne på mange gamle ruiner, synagoger, templer og moskeer rundt om i verden. Den er gravert eller inntegnet blant annet på Sinaifjellet i Egypt, i Canterbury-katedralen i England, i gamle synagoger i Gallilea og ruinene av det gamle palasset Masada i Israel, i flere moskeer i Midtøsten og mange templer i India, Japan og Kina.
  Det eldste kjente eksempelet på livets blomst kan sees i de assyriske rommene i museet Louvre i Paris. Symbolet er en del av en gipsfigur fra et av kong Ashurbanipals palasser og er datert til 645 f.Kr. Ellers har Osiris-tempelet i Abydos i Egypt en gammel versjon av symbolet, som stammer fra rundt 535?200 f.Kr.

  Hellig geometri

  Innen New Age-filosofien har tilhengere av hellig geometri studert livets blomst i dybden og brukt det som et verktøy til åndelige utvikling. Mange av dem har tillagt livets blomst en dyp spirituell mening og tror at symbolet kan brukes som vei til opplysning.
  Hellig geometri er et trossystem som tilegner religiøs eller åndelig verdi til fundamentale former i naturen og symboler for tid og rom. Tilhengere anser flere fundamentale geometriske former i vår tilværelse som hellige. Meditasjon over ett hellig symbol som livets blomst er for dem en meditasjon over opphavet til alt som eksisterer. Ved å studere formene og forholdene mellom de hellige symbolene søker de innsikt i vitenskapelige, filosofiske, psykologiske, estetiske og mystiske lover i universet.
  Diverse grupper rundt i hele verden avleder spesielle trosretninger og ulike meditasjonsformer basert på livets blomst. En av disse gruppene er organisasjonen Flower of Life Research, startet av den amerikanske spirituelle læreren og forfatteren Drunvalo Melchizedek. De holder kurs verden rundt om New Age-filosofi, metoder og tolkninger av livets blomst.

  Livets frø, livets tre og livets frukt

  Det finnes mange symboler innenfor designet i livets blomst, og hver av dem går for å ha en spesiell esoterisk betydning.
  Ifølge hellig geometri inneholder livets blomst det viktigste og helligste mønsteret i universet. Det er kilden til alt som eksisterer, også kalt livets frukt. Livets frukt består av 13 sirkler satt sammen på samme måte som livets blomst, bare i en mindre versjon. Denne går for å representere en blåkopi av universet. Symbolsk inneholder det grunnlaget for skapelsen av hvert eneste atom, molekulær struktur, livsform og alt som eksisterer. Den representerer 13 informasjonssystemer som hver og en forklarer ulike aspekter ved virkeligheten. Disse systemene gir tilgang til informasjon om alt fra menneskekroppen til galaksene.
  En annen del av designet i livets blomst er livets frø, som består av de syv innerste sirklene i livets blomst. Noen tror dette er en represenasjon av evigheten. For andre, spesielt jøder og kristne, er dette et symbol for skapelsens syv dager, beskrevet i blant annet 1. Mosebok.
  Leonardo da Vinci (1452?1519) tegnet både livets blomst og livets frø samt andre elementer basert på dem. Han studerte formen og matematiske egenskaper i disse symbolene.
  Livets tre er et annet symbol innen hellig geometri som er innlemmet i livets blomst. Også dette har vært et viktig symbol innen ulike religioner, spesielt innen den mystiske grenen av jødedom ? kabbala. Livets tre er også representert i baha?i-troen, i kinesisk og norrøn mytologi samt i germansk paganisme.

  Meditasjonssymbol
  Livets tre representerer både skaperverket og menneskets sjel i forening med Gud eller alt som eksisterer. Det blir brukt som et meditasjonssymbol både for å forstå Guds natur og måten verden ble skapt på. Kabbalister har utviklet konseptet til å være en helhetlig modell av virkeligheten og kosmos, som et slags kart over skapelsen. Bodil Storm, som har skrevet bøker og holdt kurs om kabbala, sier at livets tre symboliserer et slags klatrestativ for sjelen. I «Englenes bok» skriver hun at det kan brukes til å åpne kontakten med det Høyere Selvet, hvorfra man kan komme i kontakt med guider, lysvesener og engler.
  Uansett hvordan man velger å tolke livets blomst, er det mange som får utbytte av å bruke symbolet i meditasjon. Ifølge organisasjonen Flower of Life Research kan riktig bruk av livets blomst hjelpe oss til å føle en forbindelse med universet heller enn bare å visualisere den. På sine nettsider gir de veiledning i hvordan man kan bruke symbolet. Det første du trenger, er et åpent sinn, respekt og en god porsjon ydmykhet.


  Livets blomst (bildet):
  Dette er den originale livets blomst, et symbol mange innen ulike trosretninger mediterer over. Det brukes som et meditasjonssymbol for blant annet å oppnå høyere bevissthet og en dypere forbindelse med alt som er, Gud, kosmos eller skaperen.

  Osiris-tempelet i Egypt Livets blomst:
  På Osiris-tempelet i Abydos i Egypt ble livets blomst inngravert i stein for over 2200 år siden.

  DaVinci Livets blomst 1 + 2:
  Leonardo da Vincis tegninger av livets blomst og elementer avledet fra livets blomst.

  Livets tre:
  Livets tre er et viktig symbol for skaperverket innen kabbala. Det kan brukes som et meditasjonssymbol for å komme i kontakt med guider, lysvesener og engler.

  Livets frø:
  Livets frø er innlemmet i livets blomst. For noen representerer det evigheten, for andre er det skapelsens syv dager.

  Livets frukt:
  Livest frukt består av 13 sirkler tatt fra formen av livets blomst og går for å representere en blåkopi av universet.


  Her finnes livets blomst:
  ? Osiris-tempelet i Abydos og Sinaifjellet i Egypt
  ? Kong Ashurbanipals palass i Assyria ? nå i Louvre i Paris
  ? Karpatene i Ungarn
  ? Massada ved Dødehavet og synagoger i Gallilea i Israel
  ? Ulike templer og i den forbudte by ? nå Palassmuseet i Beijing i Kina
  ? Harmandir Sáhib (det gyldne tempelet), Hampi og Ajanta-templene i India
  ? Tyrkia (gamle romerske steder), Japan (templer), Libanon (moskeer), Spania, Østerrike, Italia, Marokko, Peru og
  Mexico.

   

  God helg alle sammen :) 

 • Publisert: 15.01.2016, 21:30
 • Kategori: tattoo
 • 0 kommentarer
 • Ulyd!

 • Publisert: 13.01.2016, 11:12
 • Kategori: Personlig
 • Er det en lyd jeg bokstavelig talt er redd for så er det sirenen, -ja! jeg veit det ikke er krig eller noen nasjonal krise når det er øvelse! Men jeg blir faktisk urolig i kroppen og lettere nærvøs av den lyden. Sånn har jeg vært hele livet. Det er egentlig litt rart at jeg reagerer så sterkt på den lyden? :O Hvorfor det liksom ? Jeg er jo ikke redd for noe, ingenting... Men den lyden der, den er jeg faktisk litt redd for kjenner jeg! Usj. Og idag kommer den klokken 12, jeg vet allerede nå at jeg er hjemme, jeg er trygg, men.. jeg er alene! Bare å fyre opp no høy musikk eller satse på at jeg powernapper og ikke våkner akkuratt da. Tenk å bli så ille til lags.... av en lyd! ..... 

   

   

 • Publisert: 13.01.2016, 11:12
 • Kategori: Personlig
 • 1 kommentarer
 • Hverdagslykke!

 • Publisert: 13.01.2016, 09:23
 • Kategori: Personlig
 • God morgen! :) 

  Etter en hektisk dag på jobb igår var jeg trøtt og sliten, som en zombie! Men som dere husker så blogget jeg om at jeg hadde lyst til å rekke og gjøre noe med barna oppi alt hverdags-stress og mas, og at det er vanskelig å finne tid til det. Så igår gjorde vi det enkelt til middag med pizza og da rakk vi jaggu litt lek,hærjing, kos samt og bake en kake. Det var nydelig hverdagslykke <3  video:video1452673520


  I dag skal jeg jobbe ettermiddag/kveld så det blir minimalistisk med tid med barna og kjæresten idag, usj! jeg liker ikke det. Gleder meg dog til det jeg skal lage på jobb idag, flower of life! Det har jeg bare laget to ganger før og det er på mine 2 egne knær, så jeg synes det er kult at flere er litt opplyste og alternative å vil ha flower of life, så det blir super stas. Husk at jeg legger ut bilder på instagram, så husk å følg meg der for å holde deg oppdatert på hva jeg lager på jobb. --> Min instagram  -Sånn måtte bare oppdatere dere litt, kommer nok et mere givende innlegg snart, inntill da - ha det fint! :) 

 • Publisert: 13.01.2016, 09:23
 • Kategori: Personlig
 • 0 kommentarer
 • Blå mandag!

 • Publisert: 11.01.2016, 15:44
 • Kategori: Personlig
 • Herregud for en dag! For et fjas og for er stess det plutselig blei.

  Jeg var alt for avslappa til morran idag, så alt endte selvfølgelig i litt stress, jeg tok faktisk bussen(tross summen av den), musikk på øra og langt inni min egen boble, innom bakern for å dra med litt frokost på veien også tusla jeg oppover nansetgata...

  Da jeg kom var det snø sånn særiøst en halvmeter oppetter døra og trinna opp til døra var ikke engang å skue. Det sto kunder å venta på å få komme inn, så da ble jeg litt stressa kan du si med all snøen og de skulle inn med barnevogn også var jeg allerede litt etter skjema. Det eneste jeg tenkte på var vel å få snøen vekk tålig, å løpe inn å få fyr i peisen så det skulle komme litt varme etterhvert.

   

  Ikke før jeg var ferdig å tattovere kom jeg på at: nøkkelen står i døra!!! Men der var den ikke mer! En eller annen frekkas hadde vært å forsynt seg med den, så dermed ble det låsesmed å hele sulamitten. Så nå funker ikke den nøkkelen til noe som helst mer.

   

  Kjære deg som tok nøkkelene mine, hva skal du med dem? Lokalet har alarm og jeg har overvåkningskamera, trodde du at du skulle komme deg inn i sjappa? Ville du stjele alle verdinene som er der inne? Hva hadde du tenkt deg? Selv med nøkkel kommer du ingen vei når alarmen er på, visste du det?

  Streifet tanken deg å åpne opp døra å rope inn at -hei nøklene står i døra, værsegod! Hvorfor klarte du ikke med de lange fingrene dine å bare la dem stå i døra?

  Folk as! Fasan så frekke!! Å nå må jeg ut å shoppe meg ny "I

   

  At ikke folk bare kan la ting ligge! Og slutte å putte den lange nesa si eller denne gangen lange fingrene sine oppi andres saker! Bastards!

  Ja jeg veit jeg er ør som lar nøklene stå i døra, men jeg har en tendens til å gjøre det når jeg er stressa! Men aldri før har noen vært så frekke å tatt den av den grunn. Jeg har til å med et par ganger låst meg inn hjemme, latt nøkkelen stå i døra ute og låst innefra å gått og lagt meg for natta. Makan til ørhet! ... Jeg får skjerpe meg, med det får faen meg dere som ikke klarer la ting være også.

  Fikk hvertfall laga noen gøye roser idag:)

   

  La denne mandagen ikke bli mere blå idag!!

   

  Nå gleder jeg meg til middag og soffakos med kjæresten og barna <3

 • Publisert: 11.01.2016, 15:44
 • Kategori: Personlig
 • 0 kommentarer
 • Fyllt til randen av elsk!

 • Publisert: 11.01.2016, 08:47
 • Kategori: Personlig
 • God morgen!

  Jeg kan ikke fatte hvor heldig jeg er, jeg kjenner på følelser hver dag som jeg ikke engang trodde eksisterte. At det er mulig og bli mere og mere forelska for hver dag?! At alt bare blir sterkere og sterkere, nærmere og nærmere det er helt ubeskrivelig hele greia. At man kan føle seg nyforelska så mye<3 Jeg har ikke ord til å beskrive hvor sinnsykt heldig jeg føler meg som har fått oppleve og møte min sjelevenn, min kjæreste i denne tid, sikkert i tidligere tid, og i all fremtid, det er evig ekte ubetinget kjærlighet. Det vi har sammen er helt genuint. Det er deilig å føle seg elsket hver eneste dag, og det er deilig å elske noen og vise det hver dag også. Etter jeg møtte Frederik er alle tomrom i meg fyllt opp til randen, jeg er ufattelig lykkelig og føler meg heldig for å få lov til å være en del av hans liv. Jeg er rett å slett skikkelig stolt av han, av barna, av alt vi har sammen! Nå som jeg endelig har fått kjenne på ekte kjærlighet kan jeg ikke engang se for meg et liv uten, jeg skjønner hva folk higer etter, og jeg skjønner at det er helt naturlig alle vil ha det sånn som det her, desverre er det få som får oppleve ekte kjærlighet, det er dog masse imitert kjærlighet ute å vandrer. Mitt råd: Ikke leit, ikke stress, det kommer når det er meninga og faller seg så naturlig som ingenting har gjort på noe som helst tidspunkt.   Idag er det Mandag, ny uke - igjen! Tia går så alt for fort, noen ganger føles det som om livet bare spoler forbi meg, jeg prøver å huske å stoppe opp og nyte øyeblikka, med kjæresten, med barna og på jobben. Kjenne på følelsene i det jeg opplever og gjør. -Livet er ganske fantastisk! 

  I helgen fikk jeg lagt skygger på tattisen på brystet til Frederik, så nå mangler vi bare farger, den kommer til å bli helt awesome! Vi har sett masse serie, spilt yatzy, hatt middagsgjester, vært på middag, shoppa litt nytt interiør, og rett å slett kost oss masse sammen. Og fysj for et vær det er om dagen? Det snør og snør, og minusgradene bare baller på seg! Og det værste av alt må vel være vinden som gjør at det føles dobbelt så surt og kaldt som det egentlig er.   Jeg er klar for en ny uke på jobb, masse gøye tattiser som venter meg denne uka, som jeg gleder meg til å lage! Håper jeg snart får tid til å sette meg ned å tegne opp masse nye designs også, jeg har sinnsykt mange idér oppi hode om dagen. Det er bare å få det ned på papiret! 

     Følg gjerne siden min på facebook for å bli oppdatert hver gang jeg har lagt ut nytt innlegg HER :)

  Ønsker alle en fin uke, og husk å ta vare på det som som deg kjært <3

 • Publisert: 11.01.2016, 08:47
 • Kategori: Personlig
 • 0 kommentarer
 • Merkur er i retrograd.

 • Publisert: 08.01.2016, 19:41
 • Kategori: Alternativ
 • Og det merkes må jeg bare si. At en planet går i retrograd betyr at den spinner motsatt vei av det jorden gjør. Merkur er en planet som til vanlig er i retrograd 3 ganger i løpet av året, min i år skal den være det hele 4 ganger. Som jumfru i stjernetegn er merkur min hersker, så for oss som har merkur som hersker vil nok vi bli mere påvirket av retrograden enn alle andre. Når denne planeten går i retrograd går ikke komunikasjon så godt som ellers, man burde bruke tiden til å planlegge idèr men ikke sette dem til verks før den spinner som den skal igjen. Jeg kjenner jeg er mye sliten men ikke trøtt, bare sliten når merkur går i retrograd. 

  I 2016 er dette datoene Merkur kommer til å være i retrograd, så hvis du kjenner du er påvirket utifra ditt personlige horoskop og ditt stjernetegn, vet du hvorfor. 6-26 Januar, 29 April - 23 Mai, 2-22 September og 19 Desember - 7 Januar 2017. 

  Det med horoskoper og stjernetegn er faktisk super spennende, hvordan planetene påvirker oss utifra hvordan stjernehimmelen sto akuratt der DU var når DU ble født. Jeg mener ikke sånne horoskoper som står i VG eller andre aviser og ukeblader, det er jo bare tull og skrevet så det skal treffe så mange som mulig. Jeg mener ditt eget personlige horoskop. 

  Når man leser sitt eget horoskop er det utrolig stas, både på godt og vondt, det er forskjellige kapitler alt fra hvordan du tenker, til hvordan du handler, osv. Man får sine egne både positive og negative sider slengt i trynet. Det kan også være et verktøy som setter ord på deg selv og hjelper deg til å forstå selv hvorfor du er som du er og tenker som du gjør.. Det kan være noe du leser idag, som du ikke synes stemmer i det hele tatt, men kanskje det stemte for 10 år siden, eller 10 år frem? 

  Har du lest medium før? Et alternativ blad, veldig bra, der er det også ordentlige astrologer som skriver horoskopene, men det er jo fortsatt skrevet så det skal treffe alle som er samme hovedtegn som deg selv. Mediun lager et eget blad hver Januar som er årshoroskopet, det er også veldig gøy å lese mens året går. 

  Visste du at alle er 2 stjernetegn? At du har en såkalt assendant, ditt stjernetegn nr 2 har nesten likemye å si som ditt hovedstjerne tegn, da det viser hvem du er først, det er ikke før man blir ordentlig kjent med deg at du viser ditt fulle og hele jeg igjennom stjernetegnet du er. 

  Jeg fikk selv lese mitt horoskop for første gang som barn, da kjente jeg meg ikke så mye igjen i så mye, jeg leste det igjen i puberteten, og da stemte mye, og senere i voksen alder tar jeg det kanskje fram en gang i året, bare for å se hva jeg kjenner meg igjen i akkuratt nå. Allerde da jeg lå på barsel med min datter kom min mor med hennes horoskop, og jeg leste det da, og jeg har lest det 2-3 ganger nå i senere tid. (hun blir 8 år i Mars) og det er gøy å se at mye stemmer, men også gøy å forstå hvordan hun tenker og er. 

  Min mor er utdannet astrolog og skriver personlige horoskoper, kunne du tenke deg ett sånt et til enten deg selv, eller kanskje barnet ditt, kjæresten eller et annet familiemedlem? Det er også en flott gave å gi til en venn/venninne eller noen du er gla i.Hun tar 350,- for å lage det. Hvis du har lyst på send henne en mail på: ninacathrine@gmail.com I mailen skriver du 1.-ditt fulle navn 2.-datoen og årstallet du er født 3.- presis klokkeslett du er født på. 4.-Hvor du ble født, altså hvilket sykehus/by. 5.-at du bestiller fordi du leste det på min blogg.(det er veldig viktig at du skriver det:)

  Håper alle har hatt en fin dag! Nå tar jeg hælja med en bedre middag, kjæresten og barna <3 
 • Publisert: 08.01.2016, 19:41
 • Kategori: Alternativ
 • 0 kommentarer
 • Den deiligste tiden på døgnet..

 • Publisert: 07.01.2016, 20:49
 • Kategori: Mamma
 • Er på kveldene! Jeg er sikker på at alle foreldre der ute kan si seg enige når jeg sier, at gudamei det er deilig på kvelden når unga er i seng?! Jeg føler meg nesten litt stygg og slem når jeg sier det, men dere skjønner hva jeg mener? Hele greia har vel egentlig ikke så mye med unga å gjøre heller, men at man endelig får liksom "landa" i sofaen og slipper å reise seg opp fordi noe eller noen krever noe. 

  Dagene går så i ett, opp, få i skole og barnehage, jobb, handle litt, lage middag, kanskje vaske noen klær, rydde, leke litt med barna, gjøre lekser, og POFF så var hele dagen gått, å alt ble i grunn bare et stort stress og mas? Det er vanskelig å liksom kunne ha tid til å nyte dagene når det er så mye som skal foregå i ukedagene. Jeg ønsker liksom så fælt å ha god tid med barna hver dag, til å liksom kose seg med dem og skape gode minner for dem, men tia strekker virkelig ikke til i det hele tatt. 

  Hver kveld når jeg legger meg tenker jeg at imorgen skal det bli bedre, imorgen skal jeg ha mere energi, imorgen vil jeg ta meg tid til å la barna lage middag med meg, men enda ender det opp med at jeg effektivt slenger noe sammen. Imorgen skal jeg sette meg ned på gulvet å leke og rote med barna, ikke løpe rundt dem mens de leker å rydde. Imorgen vil jeg tegne og male med barna eller lage noe annet kreativt, men tia er der rett å slett ikke.. Skulle virkelig ønske det var flere timer i døgnet.. 

  Jeg tenker liksom hver kveld at hvor prioriterer jeg feil? Men det gjør jeg faktisk ikke noen steder. Jeg står opp i 07.30 draget, smører niste og får sendt Angelica på skolen, og Frederik og Ailo til barnehagen og jobb. Så hvis jeg har mulighet slapper jeg av 1-2 timer før jeg går å steller meg før jeg drar på jobb mellom 09.30-11.30 - kommer helt annpå når jeg har satt opp første kunde. Jeg er på jobb til tidligst kl 16 men også til 17-18-19 noen dager. Enten er det Frederik som henter barna i 16 tiden når han er ferdig, ellers så gjør vi det sammen om jeg er ferdig til da, samt handlinga, når vi kommer hjem kaller pliktene med engang, lekser og middag. Og plutselig var klokka 19 og leggetid for minstemann, èn time etter leggetid før størstejenta. Og POFF da var den dagen med barna over, jeg får like dårlig samvittighet hver kveld for at jeg ikke fik brukt tia med barna til noe annet enn det vi "må". 

  På samme tid som at jeg synes det er kjempe deilig å få de i seng og "lande" på sofaen i armkroken til kjæresten og se på noe serie eller film. og bare "være".. Stillheten senker seg liksom, og stressnivået går ned til 0.. Det er deilig, og føles utrolig godt. Og absolutt trengende etter en lang dag med mange plikter. 

  Noen dager så tenker jeg at jeg bare vil slutte å jobbe så jeg kan slappe av, vaske klær, handle, gjøre hus"pliktene"  mens barna er på skole/barnehage fram til kl 13, også bare hente de hjem og kose meg med dem helt til de skal legge seg, det hadde vært koselig! Men på den andre siden - Jeg elsker jobben min, den gir meg så mye og jeg har rett å slett ikke råd til å gå sånn hjemme! Det er det vel ingen som har..

  Heldigvis er det Fredag imorgen, og helga kommer og jeg har fri! Og jeg skal kose meg med både barna og kjæresten!  


  ^^Angelica nesten 4 år. Hun hadde fått ny badedrakt siden vi skulle i badeland, den var rett å slett ikke til å få av, hehe! 

  Håper alle har en fin kveld og greier å nyte hverdagen så godt som mulig! Vi blogges! :) 

 • Publisert: 07.01.2016, 20:49
 • Kategori: Mamma
 • 0 kommentarer
 • Nei, jeg er ikke sjenert og kjedelig, ei heller har jeg sosialangst.

 • Publisert: 05.01.2016, 16:45
 • Kategori: Personlig
 • Men kan lett oppfattes sånn! -Jeg er høysensitiv, har du hørt om det? Det betyr at man er sensitiv, følsom, var og mottagelig for ulike typer inntrykk. Nervesystemet er mer fintfølende og mottakelig for sanseinntrykk, stemninger og stimuli enn hos de fleste andre mennesker, og disse inntrykkene bearbeides dypere. Å være høysensitiv er et medfødt personlighetstrekk og det er like utbredt blant begge kjønn. 15-20% av befolkningen er høysensitive, det er ganske mange? Sikkert mange som ikke engang vet om det selv. 

  Vi kjennetegnes ved å være mer vare, intuitive og oppmerksomme på ting og situasjoner, om det er stemningen i et rom, hvordan andre egentlig har det, om det er konflikter under overflaten osv. Høysensitive mennesker blir også lettere overveldet. Når man legger merke til alt som skjer, er det naturlig å bli overstimulert når omgivelsene er for intense, sammensatte eller kaotiske over tid. Det kan gjøre at mange trenger mer alenetid eller hvile. Vi er selvsagt ikke en ensartet gruppe. Noen er utadvendte, andre er innadvendte. For mange kan naturen eller kontakt med dyr, være viktig for å få påfyll. Andre kan utrykke sinsensitivitet gjennom ulike former for kreativitet eller gjennom fysiske utfordringer som ulike sportsgrener. Avhengig av hvordan man er blitt møtt med sin høysensitivitet gjennom livet, er det store forskjeller på hvilke mønster og forsvarsmekanismer den enkelte har utviklet for å beskytte sin sensitivitet. Alle kan bli overstimulert og stresset, men som høysensitiv kommer man raskere til dette punktet. Andre kjennetegn kan være stor innlevelsesevne, selvstendighet, nøyaktighet og fokus på detaljer, sterk rettferdighetssans, selvinnsikt og kreativitet. Høysensitive mennesker har mer intense reaksjoner på kritikk enn mindre følesomme personer. Dette kan føre til at de er mer taktiske for å unngå kritikk, ved å blant annet gjøre seg tiltalende og sjarmerende, slik at folk ikke har lyst å kritisere dem, eller ved å kritisere seg selv først for å unngå helt å være gjenstand for kritikk. 

  Info/fakta om høysensitivitet er hentet herfra!

  - Å være høysensitiv kjennetegnes av at man er ekstra vâr, intuitiv og oppmerksom på atmosfærer og situasjoner, som stemningen i et rom, hvordan andre mennesker har det, om det er konflikter under overflaten. Høysensitive mennesker blir også lettere overveldet. Når de legger merke til alt som skjer blir de overstimulert når omgivelsene er for intense, sammensatte eller kaotiske over tid. I tillegg sliter mange med lav selvfølelse, fordi det i den vestlige kulturen ofte er ansett som negativt å være sensitiv og følsom. I en del andre kulturer ses sensitivitet på som en styrke, og høysensitive mennesker der har ikke de samme utfordringene. De har også god intuisjon og tar inn mer i samspill med andre mennesker; stemninger, følelser, konflikter, energier og nonverbal kommunikasjon. Derfor har høysensitive mennesker sterk empati og innlevelsesevne ? noe som kommer omverdenen til gode. De kan imidlertid bli raskere utmattet siden de tar inn mange inntrykk og bearbeider dem dypt. Fordi man foretrekker å observere situasjoner før man går inn i dem, blir man ofte stemplet som usikker eller sjenert. Men faktum er at 30 prosent av alle høysensitive mennesker er utadvendte. Hvis du ikke tar hensyn til deg selv og setter grenser for ytre og indre stimuli, kan du komme til et ?lukningspunkt? der kroppen sier stopp. Noen eksploderer, noen gråter, noen trekker seg inn i seg selv ? eller tilbake fra omverdenen. Derfor er det ekstra viktig at du som høysensitiv blir godt kjent med deg selv, er tydelig på egne behov og lærer å sette grenser. For utadvendte høysensitive kan det være vanskelig å avslutte sosiale situasjoner i tide, fordi de har lyst til å fortsette. I jobbsammenheng der den høysensitive gjerne er samvittighetsfull og arbeidssom, og dermed får mye ansvar og tillit, kan det være vanskelig å ta hensyn til egne behov.

  De som kjenner meg godt vet at jeg ikke er den som danser på bordene, at jeg fort kan være stille og kanskje virke innadvent. Men på samme tid har jeg en enorm utstråling, jeg er super utadvent, skravlende og smilende. Alt dette kommer rett å slett annpå åssen dag jeg har. Eller hvordan den siste tiden min har vært. Om jeg har følt på mye, hva som foregår i livet mitt, om det er stress på jobb, osv. Det kan være så mangt som innvirker mitt vesen. 

  Jeg er blandt annet ikke den som går med hodet hevet i store folkemengder, da har jeg behov for å se ned i bakken som regel, eller holde fokuset mitt på et sted, eks: en Scene, en butikk, et menneske. Det kan fort bli for mange energier og sanseintrykk for meg. Jeg merker stemningen i et rom/et hus med en gang jeg åpner døren, og jeg kan som regel også sette ord på hva problemet for personen/e er. Det er da igjen pågrunn av mine andre evner jeg kan sette ord på hva personen har opplevd/eller gått igjennom eller føler på. Jeg er veldig åpen og alternativ, og kan komme i kontakt med avdøde, eller rett å slett sjelen til personen forran meg. Jeg vet som regel mer om folk enn det jeg trenger og vil. Det kan bli veldig slitsomt å gå å bære på andres smerte eller tanker, selvom jeg prøver å "kaste det ut at meg, så fort det kommer inn".

  Jeg kan fort føle meg "tappet for energi" og "tom". Da det i lengden kan være slitsomt å kjenne på alle disse energiene og sansene som er. Jeg prøver å sette et "skall" på meg selv før jeg går ut døra, om det så er på jobb jeg skal eller om det er noe annet jeg skal. Men innimellom har jeg behov for å bare være "meg", være stille, sitte stille, ikke snakke, meditere, sove/slappe av mye, tegne, lese en bok, gå en tur, kose pusene, leke med barna, ommøblere, drive med interiør, male, høre på musikk eller gjøre ting som jeg vet GIR meg engergi og ikke tapper meg. 

  Andre menneskers stemninger påvirker meg utrolig mye, og det er nok derfor jeg er så hjemkjær, og liker meg veldig godt hjemme, dette er liksom min oase, om du skjønner?Jeg blir lett overveldet av slikt som kraftige lys, sterke lukter, grove tekstiler eller sirener, som kan resultere i at jeg bare vil sitte i stillheten, eller med litt musikk og bare lytte og slappe av. Dette er nok også årsaken til at jeg er gla i te-lys og bruker veldig lite lys i form at lys som går på strøm, med mindre jeg er på jobb da selvfølgelig, der må jeg har sterkt lys, noe jeg til tider blir veldig sliten av. Når det kommer til lukter er jeg nesten plaget til tider, det er mange lukter jeg rett og slett ikke takler. Jeg er ikke no gla i høye lyder, det kan dog godt være høy musikk, men ikke alltid. Men andre høye lyder, eller irriterende smålyder takler jeg ret og slett ikke. Jeg blir dypt beveget av musikk og kunst. Jeg er samvittighetsfull og veldig empatisk. Og hjelper andre rundt meg så godt det kan la seg gjøre, jeg er en god venn og lytter. -Jeg har alltid noen gode råd på lur. Jeg kan fort bli stressa hvis jeg har mange ting som må gjøres på kort tid, jeg liker å jobbe under stress, men det må være strukturert og planlagt stress, skjønner du? Når mennesker ikke føler seg vel i sine omgivelser, vet jeg som regel hva som skal til for å gjøre det mer behagelig for dem (som for eksempel å endre belysning eller plassering).Jeg blir irritert når man prøver å få meg til gjøre mange ting på en gang. Jeg ser ikke på nyheter eller leser aviser, rett å slett av den grunn at det aldri står/er noe positivt uansett, og det blir rett å slett for mye for meg å få med meg all krig/død og fordervelse. Å være veldig sulten skaper en sterk reaksjon i meg, forstyrrer konsentrasjonen min eller humøret mitt.
  Så nei, jeg trekker meg ikke tilbake for å være kjedelig, jeg har ikke sosialangst, jeg trenger bare å være litt i fred noen ganger. Jeg legger merke til og gleder meg over behagelige eller fine dufter, smaker, lyder og kunstverk. Jeg prioriterer å innrette livet mitt slik at jeg unngå rystende eller overveldende situasjoner. Jeg blir plaget av intense sanseinntrykk, som for eksempel høye lyder og kaotiske omgivelser. Når jeg må konkurrere eller når jeg blir iakttatt mens jeg utfører en oppgave, blir jeg så nervøs og/eller usikker at jeg gjør det mye dårligere enn hva jeg ellers ville ha gjort. Været kan også påvirke meg veldig mye til tider. -Jeg trenger sola! 

  Det er mye jeg må ta hensyn til i hverdagen på mine egne veine, men jeg har vært sånn hele livet, så jeg er liksom vant til det. Det er værre for dem som lever med meg og skjønne hvorfor jeg er som jeg er noen ganger, eller reagerer som jeg reagerer på noen ting innimellom. Jeg er så heldig at jobben jeg har er å drive med kunst, altså en ting som GIR meg energi. Dessuten er jeg min egen sjef, og velger mine egne arbeidsdager, noe som passer helt perfekt for meg. 

  Noen dager kan jeg sikkert virke innadvent, engstelig, overfølsom, stille.. Andre dager kan jeg være sprudlende, lattermild, blid, pratsom.. Det kommer rett å slett veldig annpå åssen jeg har det, eller åssen setting jeg er i, jeg prøver selvfølgelig å unngå settinger hvor jeg blir ille til lags, men noen ganger må jeg i disse settingene jeg også, men da vil jeg gjerne vite det en stund før så jeg kan være mentalt klar til det, jeg er altså ikke en spontan person du kan overaske med en sydentur 1 time før flyet går. 

  Jeg liker faktisk ikke å reise i det hele tatt, jeg liker meg hjemme, jeg er interessert i å reise masse i Norge, se landet jeg bor i! Sånn ordentlig. Men det store utland kan for min del bli u-utforsket. Ikke fordi jeg er redd for å fly, men rett å slett fordi det blir for mye sanser og energier for meg bare jeg kommer meg på flyplassen, tenk meg 10 timer på et fly da? Alle fremmede lukter som finnes der ute i verden, lyder.. Jeg blir sliten bare av å tenke på det. Alle mine ferier er dedikert til Danmark (som er mitt andre hjem fordi jeg er oppvokst der) og steder i Norge. Innimellom kanskje en smutt tur til Sverige. Joda! Jeg har vært på Malta, Polen,Tyskland osv. men det er ikke noe jeg higer etter, om du skjønner? 

  Jeg vil selv si at jeg lever livet mitt til det fulleste, selvom jeg er høysensitiv og tar hensyn til det. Jeg kjenner meg selv utrolig godt, og føler ikke at det å være høysensitiv setter noen stopper for meg og det jeg eventuelt vil. Jeg trenger bare oftere å "fylle meg opp med energi" fordi det er så mye som suger det ut av meg. Alle mine interesser og daglige ting jeg driver med er ting som gir meg påfyll stort sett! ...  

  -Da fikk jeg jaggu delt litt personlig info om meg selv på bloggen idag, håper at det kanskje kan hjelpe andre som "sliter" med det samme og prøver forstå seg selv. Om du trenger noen å prate med eller tips eller råd er det bare å sende meg en mail eller legge igjen en kommentar i feltet under her.    

   

   

 • Publisert: 05.01.2016, 16:45
 • Kategori: Personlig
 • 9 kommentarer
 • Hva skjedde kollektivtrafikken?

 • Publisert: 05.01.2016, 15:25
 • Kategori: Sterke meninger
 • Jeg trodde at vi i Norge ville beholde kollektivtrafikken? At vi ønsket å spare samfunnet for unødig kjøring? At vi ville at flest mulig skulle velge buss/trikk/tog/tbanen framfor å kjøre selv eller ta taxy? Hvordan har dere tenkt å oppnå disse målene ved å øke prisene på kollektivtrafikk hvert år? 

  Idag skulle jeg ta bussen hjem fra byen, en busstur som tar 7 minutter. En gåtur på 20 minutter, som jeg pleier å ta! Men jeg har skadet den teite lilletåa mi, i tillegg til at jeg har influensa, det er kaldt og snør, så da skulle jeg unne meg en busstur på denna vinterdagen. Og hva måtte jeg betale? 35, jeg gjentar 35(!!!) Kroner!?! Mener dere dette særiøst? Jeg jobber 6 dager i uken, om jeg skulle tatt bussen tur/retur jobb hver eneste dag hadde det blitt 420,- kroner! FIREHUNDRE OG TYVE KRONER! WHAT?! 1680,- pr måned?!? Ja, jeg vet at det finnes noe som heter månedskort som sikkert er bittelitt billigere, men likevel.. Dere skjønner poenget mitt! 

  Hadde jeg hatt bil og kjørt tur/retur jobb hver dag -som er en biltur på 5 minutter. Så hadde det sikkert kostra meg en 300,- i måneden (litt avhengig av åssen bil jeg hadde hatt).. Det er helt drøyt at det skal være billigere å kjøre selv.  Jeg trodde den flotte velferds-staten vår var opptatt av at folk skulle velge kollektivt og at de satset på det? 

  Jeg har hvertfall tenkt meg å fortsette og bruke beina og sykkelen så mye som mulig så sant formen og været sier det går. Eventuelt burde jeg gjøre som alle andre, fullføre lappen og kjøpe meg en bil og bli med på mølja om å forurense hele samfunnet, da det tydeligvis er det Norge ønsker at jeg skal!  • Publisert: 05.01.2016, 15:25
 • Kategori: Sterke meninger
 • 0 kommentarer
 • Ut med jula!

 • Publisert: 04.01.2016, 20:11
 • Kategori: Personlig
 • Det er tydeligvis mange oppfatninger av når julen skal ut! Jeg mener at julen tilhører Desember måned, og kun det. Er det ikke det som er julemåneden da? Jeg pynter klart til 1 Desember og et sted mellom 14 og 20 kommer juletreet inn i hus. Om vi skal vekk på nyttårsaften forsvinner all julepynten dagen før vi eventuelt reiser. Om vi skal feire hjemme forsvinner alt 1 Januar. Det er da et nytt år og hele 11 måneder til det er jul igjen, jula har ingenting i Januar og gjøre spør du meg. Jul er jul og jul er i Desember! 

  Anyways.. Det er deilig å ha jula ute nå, vi driver fortsatt og bor oss inn og endrer stadig plasseringer på interiør, og det er enklere å holde på med sånt når juletreet og nisser ikke står i veien. Det begynner forresten å bli skikkelig fint her, og jeg trives - Det tror jeg de andre 3 gjør også! Nå er det nytt år og jeg er klar for å bli ferdig med de større prosjektene i løpet av året også, som å pusse opp badet, vaskerommet og legge flis i "lille-gangen". 

  Angelica har vært borte mye i julen, sånn er det jo å dele. Noe jeg synes er trist, eller... egoet mitt synes det er trist. Jeg vet jo at hun setter pris på å feire jul med pappaen sin og familien der borte. Over nyttåraften var hun i Rauland med besteforeldrene sine. Så hun har vært mye borte nå, og det var deilig å få henne hjem igjen igår. Hverdagen er i gang igjen og skolen har begynt. Jeg kjenner jeg blir arbeids-sky av å ha fri flere dager i strekk, ikke fordi jeg ikke elsker jobben min for det gjør jeg, men det er deilig å være hjemme og få en pust i bakken innimellom også. Jeg fikk sniki til meg en ekstra dag fri idag siden Ailo hadde planleggingsdag i barnehagen, så for meg begynner hverdagen igjen imorgen. 

  For oss ble nyttårsaften veldig rolig, det var Frederik, Ailo og jeg som spiste god mat og så film, kl 00 gikk vi ut i gata å titta litt raketter og jeg fikk meg en nyttårsnuss, det var deilig å være hjemme og super koselig og bare ta det rolig. 

   

  Håper alle har hatt en fin jul og nyttårsfeiring. Vi snakkes! :) 

   

   

   

 • Publisert: 04.01.2016, 20:11
 • Kategori: Personlig
 • 0 kommentarer
 • hits