tallatroll

*En kreativ sjel med sterke meninger!

Omskjæring!

 • Publisert: 27.02.2017, 16:58
 • Kategori: Sterke meninger
 • Dette er et tema som absolutt må belyses.

  Jeg fikk hakeslepp idag da jeg var på helsestasjonen med min lille Alma, på seks ukers kontroll, alt var forøvrig som det skulle med henne, hun vokser og utvikler  seg som hun skal å vel så det.
  Men... Helsesøster har en liste med punkter som hun går igjennom på en slik kontroll, og når hun kom til punktet <omskjæring> kikket hun på meg og ristet på hodet, "dette trenger ikke vi å snakke om". Men jeg ble nysgjerrig, jeg angrer på det nå. Hadde jeg visst at jeg resten av dagen skulle gå rundt med så groteske bilder i hodet som jeg gjør nå, hadde jeg heller levd i uvissheten. 

  Jeg kan jo ingen ting om dette temaet, men jeg har fått med meg at man gjerne omskjærer små gutter og guttebabyer på grunn av religion og tro, da gjerne muslimer. Dette har jeg visst i mange år, men det er noe jeg ikke har ville tenke på, da jeg synes det er grusomt med tanken på små bebiser som skal "miste forhuden sin" uten at de selv tar valget eller uten at det er av medisinske årsaker. Å omskjære seg er eventuelt noe de skulle fått gjøre når de var store nok til å bestemme selv. 

  Anywho... Idag lærte jeg noe nytt, noe nytt jeg ikke ville lære. Man omskjærer nemlig jenter også, jeg satt der som et spørsmålstegn, hvorfor? hvordan? Dette hadde jeg ikke hørt om før. Det er da gjerne i afrikanske kulturer, fortsatt også muslimske. Men de har faktisk et syn som sier at: Kvinner skal ikke ha glede av å ha sex, det skal være vondt for dem, det skal ikke nytes. Vet dere hva de gjør? 
  De omskjærer små jente babyer, de skjærer bort klitoris, de skjærer bort indre kjønnslepper, og de syr hullet der nede så mye igjen at det akkurat er plass til at mensen skal kunne komme ut senere i livet. 
  Jeg kunne ikke tro mine egne ører! HVA?! Dette er noe det sykeste jeg har hørt. 
  Dette er selvfølgelig ikke lov i Norge, heldigvis, men her bor det mange fra andre kulturer, så de reiser på "ferie" til hjemlandet sitt for å gjøre dette med barna sine. Uff, jeg tenker bare stakkars mødre, de har daglige smerter hele livet, og enda påfører de sine barn samme smerte, bare på grunn av religion? På grunn av tro? Fordi mannen deres bestemmer det? Hvor i all verden har det blitt av all logikk i disse tilfellene? 

  Helt siden jeg var på helsestasjonen har det nå sirkulert groteske bilder i hodet mitt av små jente babyer som gråter hjerteskjærende når klitoris blit kuttet bort, når indre kjønnslepper forsvinner og hullet blir sydd sammen.
  Det har sirkulert bilder av unge jenter i puberteten som forstår hva de har vært igjennom, som må leve med at de aldri kommer til å nyte å ha samleie, som må innse at de aldri kan føde sine egne barn -men blir påtvunget keisersnitt fordi de ikke har mulighet til å føde fordi hullet demmes er så mye sydd igjen at det såvidt er plass til penis.
  Jeg tenker på afrikanske kvinner som ligger i fødsel, som får tilbud om å reversere vaginaen sin, men som takker nei, fordi de ikke tør? på grunn av tro? på grunn av mannen sin? på grunn av religion? 
  Bilder i hodet. Mange grusomme bilder. Groteske bilder av babyer som blir mishandlet på det groveste.

  Babyer som blir fratatt noe som burde vært dems eget valg senere i livet. Babyer som blir tvunget inn i en religion og levemåte de aldri får lov til å "melde seg ut av". 

  Jeg så en afrikansk jente i skolegården når jeg gikk fra helsesøster, jeg tenkte "Har hun opplevd dette?" Jeg gråt en tåre inni meg for henne, uten å vite om hun engang var "rammet". Jeg så en afrikansk jente til å sleit med å holde tårene tilbake.
  Bildene står i kø inni hodet mitt enda, jeg har lyst til å stoppe dem, jeg har lyst til å skru tilbake tiden, jeg skulle ønske jeg ikke hadde vært for nysgjerrig noen timer tidligere idag, men likevel... Dette er jo absolutt noe som behøver å komme opp og ut i lyset, vi kan ikke fortsette å lukke øynene for dette. Det må bli slutt på denne styggdommen. Hva kan vi gjøre? Sånne ting som det her får meg til å føle meg så liten i en alt for stor verden, hvor jeg er for liten til å gjøre en forskjell, hvor stemmen min ikke blir hørt, hvor det ikke er noe jeg kan gjøre for å redde disse små barna. Jeg blir så fortvila! 
  Religion får være religion, men når det kommer til ens kropp, så er det valg man burde få lov til å ta selv, og det etter fylte 16 år, når man faktisk bestemmer over kroppen sin selv......

  Hjertet mitt gråter for alle omskjærte barn og babyer idag! (og det kommer nok til å gjøre det resten av mitt liv)


  (bildet er lånt fra barneuniverset.no)
   

   

   

 • Publisert: 27.02.2017, 16:58
 • Kategori: Sterke meninger
 • 3 kommentarer
 • 3 kommentarer

  Malene

  27.02.2017 kl.17:13

  Det er helt grusomt! Du burde se filmen "ørkenblomsten", den er basert på en sann historie og tar opp blant annet dette temaet!

  Talla

  27.02.2017 kl.17:40

  Malene: Uff, hørtes ut som noe jeg ikke vil se, men likevel kommer til å gjøre. Takk for tips.

  Rebekka

  27.02.2017 kl.19:47

  Huff, noe så forferdelig. Kjenner jeg blir trist av å lese dette. Håper det skjer forandringer der ganske raskt!

  Skriv en ny kommentar

  hits