tallatroll

*En kreativ sjel med sterke meninger!

Drømmebolig?

 • Publisert: 09.11.2016, 08:55
 • Kategori: Personlig
 • Nå som vi nærmer oss familie forøkelse har vi såvidt begynt å snakke om å titte på markedet. Vi er helt klart enige om hvilke steder vi skal se etter drømmehuset, og jeg er gla for at det er to steder som trekker mest i oss begge, det er deilig å vite at man har samme ønsker. Vi har ikke vært i banken og hørt om mulighetene våres enda heller, så det er ingen hast med det hele, vi bare titter og orienterer oss litt for å se hva man kan få for den prisen jeg hvertfall er hypp på å legge i et eventuelt hus. -Leker litt med tanken rett å slett.  Lille babyn skal jo sove inne hos oss de første månedene uansett, men jeg synes at når de er 6 mnd. (avhenger litt av åssen type baby det er) at det da er på tide å få eget rom og sove på, og ikke minst ha lekene sine og tinga sine på. 

  Vi har kun bodd her i litt over 1 år nå. Nei, jeg er ikke gla i å flytte selvom livet mitt og situasjoner har gjort sånn at jeg har måttet flytte noen ganger. Da jeg og Frederik flyttet sammen inn i rekkehuset var vi helt klare på at vi ikke skulle ha flere barn, så flere soverom ville vi ikke ha bruk for. Men vi var likevel enige om at vi ikke skulle bo her til vi ble gamle, at dette mere ble en "førstegangs" bolig for oss. Nå som vi blir én til og kun har 3 soverom blir det litt trangt om plassen her etterhvert. Så å snuse litt på markedet å begynne å titte etter drømmeboligen er stas. Jeg elsker å pusse opp og innrede, jeg går jo aldri lei! 

  Nå som vi har bodd her har vi likevel fått føle på et par ting som vi "savner" ved å bo på denne måten.
  -Når du har stor handla, har bilen full av varer og unger og må gå fra parkeringsplassen. Ergo vi savner å kunne parkere utenfor vårt eget hjem, å stå der så lenge vi vil uten at naboer skal tute, kikke, klage og skape seg noe værre for at man kjører varer til døra.
  -Å bo i borettslag betyr at man har en Narvestad i hvert eneste rekkehus og i hver eneste blokke oppgang. -Slitsomt! Kan ikke folk passe på sine egne saker. 
  -Dyrehold! Vi har 4(!) katter, 2 av dem er innekatter, 1 av dem liker å lufte seg på verandaen og trappa(altså han går ikke noen steder og plager noen) og hu siste er skikkelig utekatt -som er overalt!   Her er det ikke lov med dyrehold, det er rotter og mus her, som hu ene mi fanger, det har jeg sett ved flere anledninger, jeg håper virkelig den rotta kommer opp i sluket og biter noen i rumpa. Jeg hadde skjønt det om hver eneste leilighet hadde hver sin katt. Men i Hestehavna er det 3 hjem som har katter, det er ikke mange! -Vi trenger de kattene. 
  -Vi har alltid bodd så Angelica har hatt gå avstand til skolen, det er ikke noe problem at hun blir kjørt hver dag. Det hadde bare vært så mye lettere om hun kunne gått, og ikke minst sunnere for henne. 
  -Frederik kan irritere seg grønn over at han hører røra i veggen, altså feks at naboen trekker opp i do. Nå må jeg påpeke at det sjeldent er så stille hos oss at man kan høre det på dagtid, men om kveldene da gjerne.. 
  -At hagen er "fellesområde" at man må søke om å gjøre ditt eller datt og naboene vil ha en mening, vi bor på en hjørnetomt og barna og folk går gjerne igjennom hagen vår for å komme seg fra A-B..

   
  Jeg kunne skrevet punkt på punkt.. Jeg har EN stor positiv ting ved å bo sånn som dette å, nettop det at bilene ikke kjører nærme husa, så det er trygt for ungene å gå ut og leke og at det er masse barn i nabolaget. 

  Her om dagen var jeg på finn, og fant et hus, det ligger akkurat der jeg ønsker å bo, ikke langt fra der vi bodde før vi flyttet opp hit. Hadde jeg hatt 3 mill på bok hadde jeg kjøpt det(eller 2.9 da), vinner jeg viking lotto idag kjøper jeg det. Tomta er nydelig, huset har stort potensiale, og er innflytningsklart -altså man slipper å pusse opp, det kan personaliseres litt etter litt! Og i å med at det ligger der det ligger, er det på sikt en skikkelig Gullgruve. Det ligger nært sentrum, nært skolen, nærmere jobben min, nærmere alt egentlig. Det hadde vært deilig å kun betalt ned på lån, ikke no fellesgjeld. Så jeg tror rett å slett at jeg har funnet drømmehuset, men det blir nok solgt før jeg får kasta meg rundt å ordnet med kapital.  Jeg følger med via sms, og krysser fingra for at det ikke skal komme inn noen bud, hehe!   Neida, vi skal jo ikke flytte NÅ uansett, men likevel tenker jeg, nesten heller nå før jul, enn med baby på slep på nyåret. Får vel eventuelt vente til neste høst tenker jeg, å kikke litt på mulighetene våres. Håper inderlig at det kommer mer til salg på det området der, og i samme pris klasse. Hadde vi kunne fått et hus til 3 mill eller mindre -Hadde det vært perfekt!

  Så inntil videre får jeg sitte her å drømme meg bort... 

 • Publisert: 09.11.2016, 08:55
 • Kategori: Personlig
 • 0 kommentarer
 • Ingen kommentarer

  Skriv en ny kommentar

  hits