tallatroll

*En kreativ sjel med sterke meninger!

Et viktig tema -mobbing!

 • Publisert: 04.11.2016, 14:43
 • Kategori: Sterke meninger
 • Til morningen idag laga jeg meg et par kokte egg og benka meg foran macen, hva skulle jeg se på tru, gikk inn på netflix, og der lå "A girl like her" -Jeg satt den på. Denne dokumentar aktige filmen var helt sinnsykt bra laget, den belyser et tema som er så ufattelig viktig, noe vi rett å slett må få en slutt på. Jeg personlig klarer ikke å sette meg inn i det -sånn ordentlig. Si at du som den som mobber, du har det jo helt jævlig enten med deg selv, eller hjemme, eller kanskje på skolen, så finner du en som er "svakere" enn deg selv og prøver å dytte din egen smerte over på den personen?! Og rett å slett trakasserer, dytter, slenger kommentarer, osv. HVOR er logikken? Jeg kan ikke skjønne eller sette meg inn i en sånn type tankegang. Jeg kan rett å slett ikke skjønne hvordan visse type mennesker tenker?! 

  -Nå har jeg det vondt, så nå skal jeg presse et "svakere" menneske enn meg selv så hardt inn i et hjørne at det tar livet av seg selv, bare på grunn av meg.
  Hvilket menneske er det som har det vondt, som ønsker å påføre andre smerte? Man ser det i flere sammenhenger eks:
  -Jeg ble mishandlet som barn selv, så nå mishandler jeg mine egne barn også. 
  -Mine foreldre var alkoholikere da jeg var barn, så nå vokser mine barn også opp i et alkoholisert hjem. 
  Jeg kan ikke SE eller SKJØNNE hvordan mennesker som har opplevd noe vondt selv, og sliti med noe selv ønsker å påføre andre samme smerte og opplevelser, og i hvert fall ikke til sine egne barn. Opplever man noe grusomt, sørger man vel for med all sin makt at ingen rundt deg skal oppleve samme faenskapen? 

  Uansett tilbake til "A girl like her", det var så ufattelig trist å se på, greit at jeg er ekstra hormonell om dagen, men likevel, det var så bra sammensatt. Perspektivene man fikk se, og det som fikk meg til å gråte var min egen empati ovenfor foreldrene til mobbeofferet, for hva gjør man som foreldre i en sånn situasjon? Man tenker sikkert "det er min skyld" "jeg kunne gjort noe" og sånne ting som det. Men så står du der da, ungen din har tatt livet av seg selv, på grunn av en eller annen medelev?! 

  Jeg har alltid sakt, at jeg selv skal dø før noen av mine barn. Jeg skal ikke i dems begravelser, de skal i min. 

  Denne filmen var rett å slett så sinnsykt bra laget at den burde vært pensum på skolen, dette er en film SAMTLIGE 8/9 klassinger burde se, det burde vært et krav om at den ble vist på skoler verden over for 13-14 åringer. Få barn og unge til å reflektere litt over hva de gjør. Kanskje det hadde hindra så mye hvis folk var mer "våkne".


   

  Mine barn lærer at alle har samme verdier og er like fine uansett hvordan man ser ut, eller oppfører seg. At inni er alle like. At man skal være snill og empatisk mot sine medmennesker, og passe på sine nærmeste. På konferansetime med eldste jenta på 8 år nå før sommeren fikk jeg vite at hun står opp for sine medelever, hun har to stykker i klassen sin som er litt annerledes(om man kan si det sånn), de blir ikke mobbet av noen i klassen sin, men det hender seg tydeligvis at noen av de andre fra de andre klassene på skolen slenger med leppa mot dem. Det min datter gjorde (istedet for å gå å sladre til en lærer som mange andre gjør) var å stelle seg opp mot de som mobbet, og si vær snill med ..... , ikke snakk sånn til ..... . Altså, hun tør å stå opp for seg selv og si ifra direkte til kilden. Jeg ble så ufattelig stolt i mammahjertet mitt. 

  A girl like her, er helt garantert en film jeg skal vise samtlige av mine barn her i huset ila ungdoms-skole årene. Dette er noe som trenger å bli belyst. Det er et viktig tema! 

  Vær snille med hverandre!

    

 • Publisert: 04.11.2016, 14:43
 • Kategori: Sterke meninger
 • 1 kommentarer
 • Én kommentar

  Nina.

  04.11.2016 kl.15:21

  Som mamma til Victoria , som er kjent via media pga mobbehistorien sin ,så blir jeg veldig glad i mamma hjertet mitt for at din datter stilte opp og sa stopp.

  Vil gjerne nevne at jeg og far har hatt tøffe tider sammen med Victoria , og særlig har vi foreldre følt oss maktesløs og rådløs når hun har opplevd så masse vondt :-(

  Veldig viktig å ha en god dialog og lytte til barnet .

  klem fra ei mamma til ei annen mamma

  Btw , vår datter har : http://victoriagrotting.blogg.no/

  Skriv en ny kommentar

  hits